Jump to content

Spartapus

Medlemmer
 • Content Count

  9613
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Spartapus last won the day on May 10 2016

Spartapus had the most liked content!

Community Reputation

6169 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

27544 profile views
 1. Jo, det er problemet. Man diskuterer skyld og hvordan man rent praktisk kan unngå voldtekt, på samme tid og som om det var samme sak. Alle voldtektsdebatter jeg har sett på nett følger dette mønsteret.
 2. Skylden for voldtekt ligger utelukkende på voldtektsmannen. Man kan redusere sjansen for å oppleve voldtekt ved å unngå de mest belastede områdene. Begge disse er sanne, derfor kan dere diskutere dette i evigheter. 🤷‍♂️
 3. Enig. Dette er nok også min liste. God of War 2018 er fantastisk, men jeg savner noe av den uhøytidelige humoren i de foregående spillene. At det ikke fronter de største figurene fra norrøn mytologi er nok bare fordi de skal spares til senere spill. Jeg synes også det er kult at man trekker opp mindre kjente figurer, som Tors sønner Magni og Modi eller dvergbrødrene som er smeder.
 4. Det forklarer mye. For 10-15 år siden var det gjerne flere av disse sakene i avisene hver uke. Så dabbet det av de senere årene. Optimisten i meg lekte med tanken på at det faktisk kan ha vært en reell nedgang som følge av innstramminger og bedre integrering over tid. Det er altså ikke tilfellet - sakene hemmeligholdes. Den største bekymringen er at den lavere mediedekningen fører til at færre blir bevisste på at dette er en risiko og vi dermed får flere som setter seg selv i sårbare situasjoner, slik at hemmeligholdet indirekte fører til at flere blir voldtatt.
 5. Det er naivt å tro at det handler om ideologi eller inkludering når rollebesetningen har en mistenkelig jevn miks av forskjellige etniske grupper. Det handler om at USA, det viktigste underholdningsmarkedet, i dag har en befolkning der rundt 40% ikke regnes som såkalt hvite. Det gir ikke mening å lage påkostede produksjoner som ikke retter seg mot en så stor del av kundegrunnlaget, og folk flest liker å se karakterer de kan relatere til på skjermen. De store flertallet av de som ser filmer basert på romaner, historiske hendelser osv. har heller ikke snøring på kildematerialet, og det spiller ikke så stor rolle om man støter fra seg den lille prosentandelen mennesker som vet at å fremstille f.eks. England i middelalderen som et slags flerkulturelt samfunn er fullstendig mageplask. Så kan det være at enkelte brenner for å lage filmer og serier som faktisk er tro mot kildematerialet, selv om det ikke "passer inn" i vår tids hensyn. All ære til dem for det, men jeg tror ikke vi kan regne med at det blir regelen fremover.
 6. Dette. Den viktigste grunnen til at hvite karakterer byttes ut med fargede er at rundt 40% av USAs befolkning ikke er regnet som hvit. Da gir det liten mening å lage film med nesten utelukkende hvite karakterer slik man gjorde tidligere. Filmen speiler samfunnet, uavhengig av om dette er riktig ift filmens kildemateriale eller historisk korrekthet. Selvfølgelig kjipt for de av oss som har vanskelig for å leve oss inn i noe hvis det fremstår som mer formet av vår tid enn perioden eller verket som fremstilles.
 7. Jeg brukte 80 timer på å bli ferdig med Elden Ring i level 170. Da hadde jeg gjort det meste, men jeg glipp av veldig mye i de tidlige områdene som jeg først fant etter at jeg finkjemmet dem mye senere i spillet. Da var jeg så op at jeg tok bossene på 1-2 slag, så det ble veldig effektiv kjemming. Det skal sies at mye av det beste innholdet i spillet hadde jeg aldri funnet uten å sjekke på nett. Litt delte følelser angående det siden jeg ikke liker å spille med guide.
 8. Da tenker jeg på det som kommer etter Leyndell... Forbidden Lands, Haligtree, Farum Azula.
 9. Vigor 28? Jeg føler at late game mer eller mindre presser deg til å pumpe masse poeng inn i vigor. Jeg hadde 45 mot slutten og det føltes fortsatt som for lite. Jeg hadde ikke planlagt å ha så mye, men ble konstant 1- og 2-shottet av bosser, vanlige fiender gjorde halvparten av HP-baren i skade. Dette var med den tyngste rustningen i spillet.
 10. Dette er noe jeg ikke likte sammenlignet med de tidligere spillene til From Soft. Det føltes som mesteparten av vanskelighetsgraden mot slutten rett og slett skyldes at man har flerdoblet skaden fiendene gjør og gitt mange bosser angrep som one-shotter deg eller tar nesten all helse. Tidligere har det vært mer sånn at vanskelighetsgraden ligger i å mestre mønstrene til fiendene, fremfor at ett feilsteg kan koste deg et helt forsøk. Selv med 40-50 vigor og den tyngste rustningen i spillet vil selv vanlige fiender slå deg for over halvparten av HP. Det virker ikke helt riktig.
 11. Hva synes folk om den seneste patchen? Det er en del endringer for visse våpen og en hel rekke buffs for magi. Den ekstremt sterke Ash of War Carian Retaliation har fått kraftig redusert styrke og gjør bare 1/6 av skaden den gjorde tidligere i følge de jeg har snakket med som har testet.
 12. Ingen skam å gi seg ved 67 år og ja, jeg tror ikke vi går glipp av noe mtp det er lenge siden Willis hadde en virkelig god rolle. Hans gullalder må sies å ha vært 90-tallet da de beste rollene hans kom som perler på snor. Deretter dabbet det gradvis av.
 13. Det er lett å danne seg et karikert bilde av hva noen mener basert på noen få setninger. Jeg prøver å fatte meg litt i korthet fordi jeg vet folk ikke er interessert i å lese en lang avhandling om alle mine betraktninger rundt superheltfilmer, derfor kan det være at et enkelt innlegg kan være ensidig negativt selv om jeg hva føler for superheltfilmer er mer komplekst enn det. Jeg for min del "hater" ikke superheltfilmer - jeg har sett de fleste av dem og har lest tegneseriene de er basert på - men synes vi nådde et metningspunkt for noen år siden, og at vi nå får servert rullebåndsproduserte filmer laget etter trygge og utprøvde formler. Alt er kompetent laget og visuelt imponerende, men det er uinspirert. Det engelske begrepet workmanlike er nok mest treffende. Det er filmer som ikke bunner i at noen hadde en kreativ visjon og fikk et produksjonsselskapet til å ta en sjanse på det, men at produksjonsselskapene selv legger opp et løp med 5-6 planlagte filmer, og de kan være så effektive fordi hele prosessen er systematisert ned til minste detalj. Jeg tenker det er verdt å diskutere/problematisere med tanke på hvor stor plass disse filmene tar ikke bare i filmbransjen men også hos folk flest. Den diskusjonen bør riktignok være noe mer nyansert enn generaliseringer rundt hvorfor folk liker/ikke liker superheltfilmer.
 14. Synes Kirby ser småartig ut. Kommer mye an på hvor mye variasjon det kan by på. Jeg liker Super Mario 3D World sitt gameplay og dette minner en del om det. Det er egentlig et sånt spill jeg absolutt ville kjøpt når det gikk ned til halv pris, men Nintendo-spill gjør jo ikke det, så da blir det en vanskeligere vurdering om jeg skal kjøpe eller ikke.
×
×
 • Create New...