Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Så denne scenen og episoden ble spilt inn etter at de fleste begynte å hate serien fordi den har blitt så dårlig?

 

 

Nei. 

 

 

Færre har lest song of ice and fire, mange mener bøkene er direkte kjedelige, og gjerne 50% lengre enn de trenger å være. 

Derfor er det ikke like mange som klager.

Faktisk har mange som har lest bøkene påpekt at selv om serien har kuttet karakterer som var i bøkene, er mange karakterer i serien bedre enn i bøkene, ofte bare fordi serien har noen flotte skuespillere som forbedrer rollen, andre ganger fordi de er større karakterer i serien.

 

Problemet med LOTR er at filmene er action eventyr og når du bruker 50% av 3 filmer på krig og slag, er det mindre tid til karakterer og slikt.

GOT er ca 70 timer lang(vs 12 timer for extended lotr)  og 95% av GOT er dialog og karakterer. Så selv om ting mangler fra bøkene er de nok mer tro enn lotr filmene er.

 

Er enig i at serien på flere områder forbedret bøkene og anvendte egenarten til TV-seriemediet til sin fordel. Samtidig bar jo også GOT-serien til tider av for treg progresjon, spesielt Dany som vandret i en evighet. Men er det noe dette har fortalt oss er det at seriemediet er bedre en film-mediet for å fortelle slike historier (forutsatt at budsjettet er på plass). 

 

Samtidig gjenstår det endel finpuss for at bransjen treffer helt. Netflix er et godt eksempel, de fleste seriene der oppleves som å ha for mange episoder. 

 

Jeg tolker det som at GOT har vært flinke til å varierer og eksperimentere med rytme og tempo. Tidvis traff de nær perfeksjon, andre ganger ble det mer skivebom. Den har levert på begge ytterpunkt. Serieskapere som vil følge i dens fotspor har mye lærdom her å bygge videre på :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er jo bare piss? HBO hadde godkjent budsjett til 2 sesonger til. Hvor mye budsjett eller penger de hadde fått, vet vi ingenting om. Trolig en kombinasjon av grunner til at serien ikke ble så lang den kunne, skuespillerne var lei D&D var lei (heller mest mot dette, gutta skal lage Star Wars nå) og kanskje en av grunnen også hadde noe med budsjett å gjøre. Men å bare slenge ut "Det er ingen tvil om at det er budsjettet" er 100% bare noe du har funnet på selv, lol. 

 

Det er riktig, men jeg fant ut av dette først etter jeg hadde skrevet posten. Sånn går det i blant når man gjengir informasjon man finner på nett uten å kryssjekke.

 

Det ser ut til at det kun var D&Ds motvilje til å fortsette og skrive serien det gikk på, noe som selvfølgelig er synd. De skal skrive noen helvetes gode Star Wars-filmer for å kompensere for dette.

 

Stusser riktignok litt over at det ikke skulle være mulige å finne noen til å skrive denne serien som ville gjort det minst like bra som D&D. Serien har vært middelmådig skrevet helt siden de gikk tom for Martins materiale.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg likte ikke når de ropte "queen of the north"

Det var et billig forsøk på å kapitulere på en av de beste scenene i hele serien... skviset inn i en liten montasje på slutten.

 

Det var mange følelser i denne episoden, fordi musikken fikk på noen steder så mye plass til å utfolde seg i sin fulle prakt.

Danys tale var det noe ufattelig mektig over. Produksjonen og skuespillet her var så bra at jeg kunne kose meg, uten at jeg brydde meg om hvem som havnet på tronen, eller om historien ga mening. Jeg liker mest av alt audiovisuelle scener og alt i denne episoden var alt på stell.

Endret av Edgelord
Lenke til kommentar

Jeg likte ikke når de ropte "queen of the north"

Det var et billig forsøk på å kapitulere på en av de beste scenene i hele serien... skviset inn i en liten montasje på slutten.

 

Akkurat den der likte ikke jeg helt heller. 

En av mine største gåsehud-moments i hele serien er nettopp når bannermennene til Robb gjør det der. 

 

 

"There, sits the only king I mean to bend my knee to - The King in the North!"

 

https://www.youtube.com/watch?v=ff35SjsN7g0

Lenke til kommentar

Det beste øyeblikket fra siste episode var (i mine øyne) helt klart fra øyeblikket Jon drepte Dany og til Drogon fløy avgårde. Det er herlig at det er mulig å få så mye følelser fra en data-animert drage (kontra ordentlige drager, hurr hurr). Klisjè? Joda, men det var i mine øyner det sterkeste øyeblikket i siste episode.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er den beste serien som er laget, og det er grunnen til at den blir så kritisert.

 

Andre serier slutter i løse lufta på cancel.

 

Men denne sluttet greit, samtidig som det ligger klart for spinoff.

 

 

Jon skal jo bare

Ta over nordpolen? Fra the nightking og utforske akkurat som Arya. Og hva er bedre enn å joine sine gamle kamerater og bli leder? De masjerte jo inn i nightking land. At Sansa ble dronning var kult, Bran konge kult. Dragedronninga hadde sine sider, men litt for mange dårlige sider også.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er den beste serien som er laget, og det er grunnen til at den blir så kritisert.

 

Andre serier slutter i løse lufta på cancel.

 

Men denne sluttet greit, samtidig som det ligger klart for spinoff.

 

 

Jon skal jo bare

Ta over nordpolen? Fra the nightking og utforske akkurat som Arya. Og hva er bedre enn å joine sine gamle kamerater og bli leder? De masjerte jo inn i nightking land. At Sansa ble dronning var kult, Bran konge kult. Dragedronninga hadde sine sider, men litt for mange dårlige sider også.

 

 

Sesong 1-4 er blant det beste som er laget. Det taper seg noe i 5-6 og fra sesong 7 er det store og åpenbare brister i hvordan serien er skrevet. Dette er ikke vanskelig å fange opp, kanskje med mindre det har gått svært lang tid siden sist man så de første sesongene. I så fall anbefaler jeg å se hele serien sammenhengende. Man kan ikke unngå å legge merke til det.

 

Det er ikke tilfeldig at den dalende kvaliteten sammenfaller med at manusforfatterne gikk tom for bokmateriale og bestemte seg for å fullføre serien på mye kortere tid enn hva George Martin og HBO mente var riktig. Det ville i grunn vært et mirakel om kvaliteten ikke ble skadelidende.

 

Så nei, jeg er uenig i at denne serien kun blir kritisert fordi den er populær.

 

Om jeg ser helt bort fra de siste par sesongene så synes jeg fortsatt The Wire er hakket bedre skrevet enn GoT, men GoT er på en god andreplass.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Denne avslutningen var en gedigen skuffelse på en lang ferd.

 

Følelsen det gir er at man aldri igjen bør starte å se en serie før siste episode er spilt inn og folk kan gå god for kvaliteten og verdien av å se en serie i sin helhet. Det å starte på en togreise for så å blir ført gjennom et kloakkrør i stedet for gjennom et flott landskap er ikke en god opplevelse.

 

Det samme gjelder å kaste penger etter spill i beta/early release. Selv om man i utganskpunket elskjer spillet eller en karakter/klasse i spillet, kan det innen spillet er ferdigstilt kan være gjort store endringer som gjør at man vil spille noe mer. Så har man kanskje lagt igjen noen tusener for betalt innhold for noe man ikke vil ta i lenger, selv ikke med ildtang.

 

De to siste sesongene i GoT er som om man har vært stamgjest på en lukersiøs restaurant i 6 år for en dag å oppdage at den hvite duken er erstattet med brukt toalettpapir. Maten (karakterene) er den samme, men opplevelsen i sin helhet er kvalmende selv om maten er i verdensklasse.

 

Jeg ser mange paraleller mellom GoT og World of Warcraft. Det starter fantastisk og så går den videre ferden gjennom et kloakkrør. Fordi man er emosjonelt knyttet til serien så blir man med videre selv om det stinker.

 

25012_Ildtang_1.jpg

trenchless-sewer-pipe-repair-109788.jpg

Endret av BadCat
  • Liker 4
Lenke til kommentar

En av de mest populære kanskje, men ikke den beste. Sikkert noen som synes det, men tviler på at det er majoriteten. Got har fortsatt ikke vært i nærheten av feks Breaking Bad i mine øyne.

Jeg digger også breaking Bad, men sistnevnte har en god del "tilgivende" svakheter. Feks mye tull og sidespor som noen ganger fungerer latterlig bra,og andre ganger ikke.

 

De fleste serier har dette, forskjell i favør Got er at den bygger på en genial bokserie.

 

 

 

Jeg rangerer sånn...

 

1.Game of thrones

 

2.Stranger Things

 

3.Breaking Bad/Better Call Saul.

 

 

Når det gjelder Breaking Bad så stjeler de litt vel mye av spillet Grand Theft Auto....

 

 

Virker som Skriverne har spilt igjennom de spillene... Og det er også et spill med mye sidespor..

 

Det er ofte genialt, andre ganger går det litt mer i ring.

 

Saul er klart noe som funker og det skjønte de også.

Lenke til kommentar

Band of Brothers er en mye bedre serie enn GoT

Kan nevne en drøss med andre serier som er bedre, for meg

 

Band of brothers er bare en spinoff av filmen Saving Private Ryan.

 

Men ja den første Band er bra, og historisk intressant.

 

 

Men historisk nært drama er ikke egentlig en kunst.. Annet enn god tilnærming til hendelser, skuespill og regi.

 

 

Game of thrones vinner nok lett avstemningen i verden... Uten tvil det største på tv i vår tid..

Lenke til kommentar

Styrken med Got er at akkurat som i verden så er det ikke gitt at de gode vinner... Og hva som er "God" og "Ond" er ikke like enkelt som svart og hvitt....

 

Og akkurat som i verden så er både onde og gode folk på begge sider..

 

 

Dessuten er seriens sterke sider uforutsigbarheten, og den fullførte de bra i slutten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...