Gå til innhold

Comma Chameleon

Medlemmer
  • Innlegg

    15 171
  • Ble med

  • Dager vunnet

    5

Comma Chameleon vant dagen sist 11. oktober 2019

Comma Chameleon hadde mest likt innhold!

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Comma Chameleon sine prestasjoner

11,5k

Nettsamfunnsomdømme

  1. 10% hørtes ikke mye ut, men men. Spent på å se om det blir ps5 pro eller neste Xbox på meg når gta 6 kommer. Ingen andre konsoll eksklusive spill som frister de neste par årene.
  2. Hva om slike utredelser fører til at man lettere kan stanse slike angrep i framtiden? Det er da verdt noen kroner.
  3. Jeg tenkte at systemene som ble sitert der, som persistence, server meshing og mye annet går inn under disse gjenbrukbare systemene jeg prøvde å nevne. At det er det som har vært utfordringen og ikke innhold. Disse systemene måtte på plass uavhengig av hvor mange planeter de lager. Det å lage ekstra planeter, byer, skip, skins, oppdrag og "innhold" er mye mer rett fram. Tar litt tid så klart, men det er ikke komplekst. Derfor de pumper ut skip for å få penger inn mens de lager de vanskelige systemene. Når grunnmuren til spillet er klart så kan de slippe 1.0 og så bare dytte ut mer innhold etterpå. Mistenker at luften går litt ut av ballen, men de klarer å skape litt hype i ny og ne så håpet er der!
  4. De prøver å lage litt større, mer realistiske og dyptgående systemer enn mange av de andre spillene og i tillegg så er det jo et mmo som legger ekstra utfordringer oppå der igjen. Litt som når Rockstar lager spill (gta, red dead redemption). Krever sykt mange folk over sykt mange år. Her tar det dog lengre tid fordi scopet har endret seg underveis, de er såklart ikke like effektive som rockstar, og MMO er ikke lett. Tenk feks Starfield. Oppnådde mye men mye mindre komplekst spill. Kun singleplayer, kan ikke fly fritt, masse andre systemer som ikke eksisterer der. Og det tok også mange år fra veteraner i industrien. No man's sky har oppnådd mye nå, men det har tatt mange år der også og der er systemene også litt enklere selv om det er større / uendelig fordi alt av planeter bare genereres automatisk. Jeg håper de får til star citizen, men litt av utfordringen nå er jo også at selv om de leverer alt de har lovet så har mye av hypen dødd ut. De har blitt et meme. Så de har en jobb foran seg med å bli tatt seriøst igjen av "casuals"
  5. Mistenker at du feiltolker det. Jeg leser det ikke som at det er galt å spøke med det, men at det bare er kjedelig. Nå har ikke jeg sett det selv, men til å skal være en komiserie høres det temaet utrolig døllt ut å ha en hel episode om. Jeg er en som synes man kan spøke med absolutt alt. Ingen temaer er off limits. Men noen temaer krever at man er ekstra sikker på at man er morsom. Ellers blir det kjedelig eller frekt. Da tenker jeg temaer som i utgangspunktet er kjedelig eller veldig "sårbart". Her kommer overgangsalderen i første kategori, sammen med typisk forelderhumor der folk spøker med hvor slitsomt det er å ha barn etc. Veldig fort gjort at det bare blir "meh".
  6. De kunne nok spart noe tid på å begrense hvor mange områder man besøker og hvor mange ulike skip de lager (dog sistnevnte er en stor del av finansieringen), men slik jeg skjønner det er det som tar mest tid alle systemene som må på plass. Altså de grunnleggende byggeklossene i spillet som vil være stort sett likt uansett hvilken planet du er på. Alt fra fysikk, kjøretøy, skyting, flerspiller-delen, dialog-system, oppdrag-system, menyer++. Hvor mye det å redusere innholdet har å si vet jeg ikke, men samtidig så kan du jo spille spillet nå så vet ikke helt hva som skulle blitt annerledes.
  7. Sterkt blir feil ord. Føler at ting er klart, uten at jeg har sterke følelser rundt noe av dette. Føler ikke sterkt for at 2+2 = 4. Det bare er slik det er. Hvis det er snakk om lik mengde penger utifra hva offeret har, så ja? Så klart. Om min partner ble kidnappet og jeg måttet betale samme prosent av det jeg eier så hadde jeg gjort det uten tvil og ville stilt spørsmål til alle andre som ikke gjorde det. Mine meninger er avhengig av konteksten (samfunnet vi lever i). I et scenario der kidnapping plutselig blir hverdagslig så er det mulig at jeg vil endre mening om det, men det er så ekstremt usannsynlig scenario at det er kontraproduktivt i denne samtalen. "Slippery slope fallacy". Men selv om det skulle bli mer vanlig (om så bare noen få flere) så er signalet ikke "det er bra å kidnappe", men mer at folk betaler for å få de tilbake og hele kidnappingsbransjen har mye å tjene på å holde sitt ord. Hvis folk betaler og ingen får noen tilbake så blir folk å slutte å betale. Egentlig ikke. Ikke en realistisk sjanse. Tror du at de ville krevd millioner fra alle sammen? Grunnen til at de kunne kreve millioner her er jo fordi det er småpenger utifra hvor mye Tom Hagen har. Det er mer sammenlignbart at noen krever alt fra 1k-100k av vanlige folk, avhengig av hvor mye penger de har, som det absolutt er verdt å betale. Folk flest blir ikke et mål fordi man ikke har nok penger, og selv om man blir et mål så blir nok mest sannsynlig summen realistisk å betale. Og jo flere kidnappinger det skjer jo mindre blir sannsynligheten for å komme unna med det. Litt av grunnen til at det gikk nå er fordi politiet ikke er vant til å håndtere det og det ble gjort av skikkelig profesjonelle. Hvis de fortsetter så øker sjansen for at de legger igjen spor om hvem de er og man kan se mønstre. Akkurat som at veldig mange kan komme unna med et drap, men seriemordere blir som regel tatt. Hele greia med å sette presens for at "Noen blir kidnappet -> Familien betaler -> Personen kommer tilbake" er jo nettopp for å forhindre drapene. Om du har kidnappet noen og de ikke betaler så er det jo i kidnappernes interesse å faktisk at livet av personen, nettopp fordi det øker sjansen for at folk betaler neste gang. Kidnapping og utpressing funker kun hvis folk tror på at: 1. Du får personen tilbake hvis du betaler og 2. Personen dør/forsvinner hvis du ikke betaler. Kun når alle tror på begge disse vil kidnapperene få penger. Så ja, jeg skulle ønske Tom betalte. Og jeg hadde betalt om noen jeg kjente ble kidnappet. Og uansett hva folk tror om konsekvensene av å betale i det lange løp så forandrer det ikke det faktum at i det isolerte tilfellet, som dette er, så er det riktige å betale hvis man vil øke sjansen for å få kona tilbake. Det riktige for Tom Hagen var å betale. Om dere andre tror at det fører til massevis av kidnappinger, som jeg sterkt tviler på, så forandrer ikke det valget som familien burde ha gjort i denne saken.
  8. VG med de elendige overskriftene igjen. Får det til å høres ut som ting gikk galt når det egentlig var en stor suksess. Prioriterer klikk-overskrifter uten å tenke på hvor viktig holdningen i samfunnet mot romfart er.
  9. Det er jo ren logikk. Det eneste han har å tape på å betale er litt penger. Det han potensielt kan vinne er å få kona tilbake. Summen de spurte om ville ikke påvirket livet til Tom Hagen i det hele tatt. Hvis de har kidnappet noen og spør om penger så er det jo en no-brainer at oddsen er større for at de gjør det de sier om man følger instruksjonene enn om man bryter instruksjonene. Igjen, det har ikke noe å si om sjansen for at de slipper henne kun er 0.001% høyere. Det er i alle fall ikke mindre sannsynlig at de slipper henne hvis han betalte. Den eneste risikoen var å tape noen småkroner. Gevinsten var enten lik eller større sjanse for at hun kommer tilbake. Gitt hvor mye penger han har så burde det vært en selvfølge å betale når du vet at hun var blittt kidnappet. Alt å vinne, ingenting å tape. I mine øyne er det ikke etterpåklokskap. Holdningen min har hele tiden vært at hvis det var en kidnapping så burde han bare betalt med en gang siden det er småpenger for Tom Hagen. Jeg har alltid vært mer på siden at det mest sannsynlig var en ekte kidnapping, men også støttet at de undersøkte Tom siden statistikken tilsier at det ofte er partnerdrap. Men gitt en reell kidnapping så er jo det å betale løsepengene en selvfølge hvis det eneste målet var å få kona tilbake. Kona var allerede blitt tatt, da har de overtaket og eneste håpet er jo å følge instruksjonene.
  10. Han har uansett ingenting å tape på å betale, men alt å vinne. Det er poenget.
  11. Det er drapsmenn ja, men det er fullt mulig de hadde sluppet henne hvis han betalte. Fordi det hadde mest sannsynlig gjort at etterforskningen hadde stoppet mye tidligere. Lettere å komme unna med kun penger enn drap.
  12. Ja de brukte alt for lang tid. Politiet gjorde også FEIL når de styrte med overføringene. Det å overføre for tregt og overføre feil har kanskje bidratt til at hun har dødd. Sjansen for å få henne tilbake var nok større om han bare hadde betalt summen, som igjen er småtterier for en milliardær. Det er som om noen ber deg betale 20 000 for å redde konen din. Ja det er surt å miste de, men det er jo ingenting i det store bildet. Ja det er jo en mulighet. Men når faktum er at hun er borte og kravet får det til å virke som veldig sannsynlig at hun ble kidnappet, hva har du å tape? Noen småkroner eller konen din? Hva har mest verdi? Både det å betale og ikke betale har begge risikoer, men den ene har risiko med penger mens den andre har mer risiko med liv. Det er litt som med ransomware-virus. De scamsene funker best når folk faktisk får de de betaler for når de betaler løsepengene.
  13. Synd at Tom gikk til politiet før saken ble løst. Om han bare betalte løsesummen, som var småpenger for han, så ville kanskje han fått kona tilbake kjapt. Ja det er surt hvis han overførte og de ikke hadde sluppet henne løs, men det er bedre å ha prøvd. Kan tenke meg han angrer på å ikke ha prøvd, og at summen de spurte om virker ekstra liten nå i ettertid.
  14. Det er jo i utgangspunktet enkelt og greit så lenge det gjøres skikkelig, så jeg er helt enig i at det er viktig at dette kommer fram. Man bør jo også finne ut hvorfor det gikk så galt. Var det kun inkompetente leger/pleiere eller var det noe mer? Viktig å vite hvor og hva man bør se etter for å gjøre det på en trygg måte. For det er absolutt herlig å ha gjort det når alt gikk fint.
×
×
  • Opprett ny...