Jump to content
skaalen.

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!

Recommended Posts

Serien har stort sett fått gode anmeldelser (metacritic score på 82, universal acclaim, for de som bryr seg om sånt), og jeg har tro på at serien kan bli knakenes god. Men det er verdt å merke seg at blant anmelderne som ikke har lest boka er det en del som klager litt på de første episodene. Det er mye informasjon som skal formidles til seeren, og produsentene har kjørt en streng "ingen flashbacks"-policy, som betyr at det blir en del gjenfortelling av hendelser i form av "en nesten Q&A-form", som en anmelder skrev.

 

Min anbefaling er bare at selv om serien ikke treffer rett i hjerterota de første epiosdene så er det bare å fortsette. Jeg føler meg rimelig sikker på at siste halvdel av sesongen kommer til å bli en oppvisning i god TV. HBO har vel forøvrig uttalt at de føler seg trygge på at de blir en sesong 2 (Kilde).

Share this post


Link to post
Annonse

Vi får se da. Jeg liker det i teorien, men jeg HATER folk som ser for glatte ut i serier som dette. Det er en massiv turnoff.

Share this post


Link to post

Samt det faktum at det aldri har vært en bra fantasy-serie i sådan handling/univers.

 

Riktignok så er HBO en god kandidat til å faktisk kunne lykkes med noe sånt når de i tillegg har såpass god backing av de som står bak universet og.

 

Men jeg er fremdeles skeptisk til serien, selv om det ser bra ut og har en sjanse til å bli noe bra.

Share this post


Link to post

Så en stor reklameplakat for serien da jeg var ute å kjørte i dag, måtte rygge tilbake for å se om jeg så rett.

Denne serien hadde jeg glemt/ikke hørt om, så det var en fin påskeoverraskelse!

 

En av de beste bøkene jeg har lest innen sjangeren, så dette kan bli bra.

Begynner å bli lenge siden jeg leste bøkene nå, så må nok bla gjennom den første i morgen. :D

Edited by =Øyvind=

Share this post


Link to post

Kjøpte serien nylig, og ble bare positivt overasket når jeg så den skulle omgjøres til serie, og ikke film.

Får plass til så mye mer, selv om kanskje kvaliteten ikke er like god som i en film.

 

Har lest nesten halvparten av første bok... Burde jeg vente med å se første episode før jeg har lest ut boka?

Share this post


Link to post

Likte ikke den første boka noe særlig, startet bra men så ble det hele bare vas, den little dvergen var så ufattelig irriterende. Og mange ting som var helt ulogisk for meg og ting som skjedde kun pga man skulle lage oppstyr. Den ble for mørk og trist, og det får jeg strengt tatt nok av i hverdagene. Men jeg er litt rar sånn sett, liker at ting er litt mer hyggelige og at ting går bra når jeg først vil bli underholdt å trylle meg bort.

 

Men fantasy er fantasy så dette blir et must, det er jo litt ekstra spennende siden jeg har lest litt av serien også.

 

Digger Petyr valget av skuespiller, og misliker Catelyn valget av skuespiller. Jaime ser heller ikke helt bra ut. Jon var nok den jeg likte best i boka, blir spennende å se om jeg mener noe annet i tv serien.

 

Gleder meg til å se Viserys :!:

Edited by Everket

Share this post


Link to post

Så første episode nå. Hadde egentlig sett mesteparten før i previews, så var litt kjipt sånn sett - men bra episode. Har ingen store beefs, men det er småting de forandrer på fra boka som jeg ikke helt skjønner. Episodens siste scene var den som gjorde meg hekta på boka, og kan tenke meg det blir likt for de som ser tv-serien uten å ha lest bøkene.

 

Forøvrig veldig uenig med deg Everket angående første boka. Den mørkheten du snakker om er nettopp hvorfor Game of Trones er bedre enn de fleste fantasy-bøker.

Share this post


Link to post

Akkurat sett første episode. Satt igjen med gåsehud etter at Jamie sa "The things I do for love."

 

Det var et par ting som var forskjellig fra boka (horehus i Winterfell?), men ikke så mye at det forandret personligheten til karakterene, eller gjorde at historien ble merkbart endret.

 

Ellers vil jeg bare si, som Marius påpekte, at det er jo akkurat dysterheten og at det meste går ad undas som gjør Song of Ice and Fire interessant. A Game of Thrones var den boka jeg likte best, spesielt fordi Ned hadde en såpass stor rolle i den.

 

FTW har et poeng, men i boka fikk jo Dany kjørt seg bra andre gangen Drogo tok for seg, så gjorde for så vidt ikke så mye.

 

PS: Har prøvd å holde innlegget mitt spoiler-fritt (når det gjelder plot i alle fall), men er denne tråden mest for folk som har lest bøkene, eller vil OP at vi ikke skal snakke om ting som ikke har skjedd i TV-serien ennå?

Share this post


Link to post

Godt spørsmål, siden de av oss som har lest bøkene sitter på noen saftige spoilers i forhold til hele serien. :p Jeg tror nok det ville være hensiktsmessig å holde denne tråden fri for bokspoilere, slik at også de som bare følger med på serien kan lese denne tråden. Finnes jo allerede en tråd i bokforumet hvor ASoIAF-interesserte kan diskutere hele bokserien.

 

Skal få sett episoden senere i dag, har sett fram til dette siden ryktene først begynte å svirre.

Edited by Zealuu

Share this post


Link to post

Ang spoilers tenker jeg vi bare kan ta å bruke spoiler tags til alt i bøkene som ikke er komt på skjermen enda? :) For øvrig så anbefaler jeg de som er nye til serien å være veldig forsiktige med hvor de henger på nett om dette, er massevis med potensielle spoilere til serien så det kan veldig lett skje at det blir litt rotete og sånn.

 

HBO har forresten satt opp en slags oversiktsting for folk som synes det blir litt rotete å holde styr på hvem som er hvem og sånn. http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/?cmpid=ABC587

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...