Jump to content

ForTheEmperor

Medlemmer
 • Content Count

  155
 • Joined

Community Reputation

54 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis man er fullvaksinert og har gjennomgått covid-delta varianten, er man godt beskyttet mot omikron smitte? Eller blir man smittet uansett, men får milde symptomer?
 2. Gradvis åpner opp og tilpasse oss til omikron. Så må både Norge og det internasjonale samfunnet sørge for at den tredje verden spesielt Afrika, få nok vaksiner sånn at de kan nå 40-50% vaksinedekning der. Ja, jeg vet at vaksineskepsis og ikke godt nok infrastruktur kan bli utfordringer, men la oss ihvertfall gi de nok vaksiner som ikke går ut på dato og så tar vi problemene deretter.
 3. ''Vi er ikke trygge før alle er trygge''. Når skal vi lære at det som skjer utenfor Norges grenser vil påvirke oss uansett. Så det blir en ny ''gjenåpning'' igjen neste uke? Hvor lenge skal gjenåpningen vare denne gangen? Frem til sommeren og så kommer det en ny variant som smitter enda lettere og kan føre til sykehusinnleggelse som deltaten til høsten.
 4. FHI og og en del forskere sier hvis vi blir smittet av omikron, så kan vi ha immunitet mot fremtidige varianter. Jeg håper jo selfølgelig på det, men hva hvis viruset muterer seg til en variant der immuniteten ikke er motstandsdyktig nok? Eller vil T-cellene til de som har blitt smittet med covid fra før, gir oss milde syptomer hvis man blir smittet igjen av fremtidige varianter?
 5. Okey, jeg ser den. Da blir det vel sånn at vi må ha en vaksine for covid hvert år sånn som med influensa?
 6. Men tar ikke vi i vesten gleden litt på forskudd? Hvis det kan komme farligere varianter så lenge store deler av verden er uvaksinert, så er vi tilbake igjen med strenge restriksjoner osv.
 7. At det kommer nye varianter er mer enn sikkert. Men hva er sannsynligheten for at de vil bli like dødelig som den Alpha, Delta og den originale? Eller blir de bare mildere?
 8. Hvis vi får en voldsom smittespedning i Norge, betyr det at sannsynligheten for at omikron mutere seg blir mindre siden vi har så høy vaksinedekning?
 9. Hvis vi får en voldsom smittespedning i Norge, betyr det at sannsynligheten for at omikron mutere seg blir mindre siden vi har så høy vaksinedekning?
 10. Jeg tenker på om de er kan bli sett som fullvaksinert etter å ha gjennomført sykdommen og bedre immunitet.
 11. Hva med barn under 12 år som ikke er vaksinert?
 12. Hvis man er uvaksinert og blir smittet, tilsvarer det det samme som å bli fullvaksinert etter man har gjennomgått sykdommen?
 13. Var den originale covid-19 som dukket opp i Wuhan den dødeligste av alle?
 14. Hvor lenge tror dere pandemien vil vare? 3-5 år til? Er det mulig at det kommer farligere varianter?
 15. The New Normal trenger ikke å skje hvis vaksinefordelingen er mer rettferdig for de fattige landene.
×
×
 • Create New...