Jump to content

ForTheEmperor

Medlemmer
 • Content Count

  457
 • Joined

Community Reputation

148 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvorfor kutter ikke Ukraina diplomatisk kontakt med Kina? Kinesiske medier viser jo kun den russiske siden av krigen og er tydeligvis propagandarør for Russland. Kina er jo ikke nøytral i det hele tatt.
 2. Så nettopp videoer på youtube bilturer fra Bergen til Oslo via E16 først til Voss og deretter skifter til RV7 via Hardangerbroen. Hele strekningen har tofelts standardvei. Ingen smale ''hestevei'' som det kalles på vestlandet. Vegvesen burde gjøre denne strekningen om til en midlertidig stamvei mellom Bergen og Oslo. Kanskje kalle RV7 for E16 og la den andre strekningen bli en riksvei? Hele turen tar 6 timer og 54 minutter. Edit: Er 2-3 km med vei uten gul stripe i Måbødalen strekningen, men det kan fikses etterhvert. Eller er hele strekningen 98.9 % tofelts vei.
 3. Jeg håper vegvesen oppgraderer E134 og E16 mellom vest og øst. E39 veinettet fra Bergen til Stavanger til Kristiansand som skifter over til E18 er allerede godkjent standard og vest for Kristiansand holder de på å bygge nye veier helt til Stavanger. E6 fra Oslo til Trondheim har standard tofelts vei med noe firefelts motorveier. Nå mangler det bare en skikkelig standard mellom de to største byene.
 4. Jeg skjønner, men nå tenker jeg mer på områder der det er veldig lite trafikk. For eksempel stamveiene mellom Bergen og Oslo i øst-Telemark og Innlandet der det er store naturreservater. Kanskje det er best med tofelts løsning med midtdeler og 80-90 fartsgrense?
 5. Er ikke det bedre at nye motorveiprosjekter nedskaleres fra firefelts til tofelts med midtdeler som på bilde her?
 6. Først trengte de Javelins og Stinger. Greit det siden de er forsvarssvåpen. Senere så vil de ha Howitzers og Himars. Okey, de kan anses som defensive våpener. Nå får de moderne Nato stridsvogner. Ingen som ser mønsteret her? Jeg støtter Ukrainas selvforsvar mot Russland, men det virker som de bare krever mer og mer. Hva er neste da? F-35? Og kanskje til og med atomvåpener?
 7. Vet ikke om moderatorene vil lese tråden, men hvis dere ser den, kan saker som om vegprosjekter flyttes til Motor, trafikk og maritimt og ha en egen seksjon der?
 8. Er verken pro-Russland eller pro-Ukraina. Men vi får nå se. Jeg sa ikke at Russland kommer til å vinne. Jeg bare tror.
 9. Sikkert Ukraina, men vet ikke om de kan motstå nærmere 1 million mann mot seg, høy eller null moral.
 10. Jeg vet de aller fleste her er pro-Ukraina og tror de går mot seier. Men jeg tror Russland vil vinne til slutt. De kommer til å mobilisere flere nye hundre tusener mann og slenge alt de har mot Kiev i den neste offensivet.
 11. Vesten med sitt teknologiske fordeler og har kommet langt i demokrati i sammenligning med andre deler av verden, burde i felleskap skape en internasjonale brigade under FN. Denne hæren skal blande seg inn i konflikter der det er tegn til forbrytelser til menneskeheten. Kanskje ikke mot store land som Russland eller Kina som har atomvåpen som kan sette verden i en dødelig apokalypse, men de kan sende våpen som de gjør til Ukraine. Men andre land som de kan blande inn direkte, det gjør de. Her er kartet som viser pågående konflikter. Jeg vil jo tro denne brigaden kan gå inn i de aller fleste krig-konflikter og stoppe de.
 12. Hypotetisk scenario som kan skje: La oss si at Russland klarer å mobilisere 300 tusen nye mann sammen og slenger alt de har mot Kiev fra Hviterussland. Massivt artilleri og droneangrep et par timers før de sender alle mann de har og kanskje noen tusen hviterussiske soldater som er sympatisk med Lukashenko. Kan de ta Kiev?
 13. Gjort det bedre betyr at de hadde tatt Kiev eller kun tatt mer landområder rundt i østen enn Russland?
 14. Hypotetisk scenario: La oss si Ukraina hadde vært naboland med Kina og Kina har bestemt for å invadere. Hadde det kinesiske militæret også vært i samme situasjon som Russland er i nå: Manglende moral og elendig taktikk?
 15. Hvis Russland forlater Donbass men beholder Krim, vil Ukraina eller Vesten godta dette?
×
×
 • Create New...