Gå til innhold

Dotten

Medlemmer
 • Innlegg

  20 644
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Dotten vant dagen sist 15. juli 2010

Dotten hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

43 924 profilvisninger

Dotten sine prestasjoner

2,5k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ender sikkert opp som bakteppe i en eller annen svært dårlig påskekrim. 😚 Som forumveteran er jeg glad Egmont-stiftelsen har steppet inn og at TSP er med på teamet igjen. Jeg vet at forumet for han er som folks første favorittlåt. Det handler om mye mer enn jobb. Samtidig er han fagmann. Fag og lidenskap i skjønn forening.
 2. En trygg og seriøs eier, har troen på at dette går brillefint 🙂.
 3. @TSPble jo født på forumet (jeg rekrutterte han i sin tid da jeg jobbet som ansvarlig her for mange herrens år siden). En ildsjel og fagmann som kjenner mediet godt.
 4. Taylor Sheridan har gjort sine saker bra siden han ditchet Sons of Anarchy (hvor han hadde en, i sine øyne, underbetalt rolle). Seriene hans er litt som om HBO-drama og Dallas skulle unnfanget barn i en trekant med FX.
 5. Han ba om redegjørelse med hva som er radikalt i She-Hulk. Underlig å ta så på vei for. Undrer på det samme. Hva er radikalt i She-Hulk?
 6. She-Hulk er både tro til tegneserien og veldig unik. Det er ikke så mye å ta på vei for. Alt der ikke helt min kopp te (enda), men det er slitsomt når verdensvevens befolkning i økende grad er så priviligerte at de krever at innhold skal endres slik de ønsker det skal være. Jeg gleder meg på vegne av de som koser seg med serien, erkjenner at den har noe unikt over seg som gir økt mangfold i seriejungelen, og håper aldri vi kommer dit at serieskapere der ute skal ta hensyn til min boble. Håper inderlig ikke alle serier skal ha budskapene jeg liker, da blir det hjernevask. Det er et demokratisk sunnhetstegn om det også her er variasjon. Rart folk blir så sinna over slikt. Vi er biroller i alle andres liv, ikke hovedrollen. 😊
 7. Jeg vil anslå at den er langt fra den dyreste hva angår penger brukt på selve produksjonen. Rettighetene alene og markedsføringskroner utgjør en hinsides sum. Det ble også langt dyrere pga innspilling på New Zealand midt under pandemien. Serien er veldig ofte vakker, bevares - spesielt de første par episodene. Og det er ofte suverent for fantasysjangeren å være, den måtte lene seg til seernes fantasi og suspension of disbelief før HBO smått begynte å endre spillet med Game of Thrones. Nå må det mer data til for å konkludere noe, men jeg kan vanskelig se for meg at serien har gitt Amazon ønsket ROI. Fantasysjangeren har alltid måtte klare seg med sparsommelighet, det blir spennende å se hvordan fremtidige historikere ser på denne perioden hvor fråtsing er blitt del av det hele
 8. Var veldig kjekt (og slitsomt) å få intervjue ni skuespillere fra fem serier (Star Trek: Strange New Worlds, Halo, A Friend of the Family, Let the Right One In og The Calling) i løpet av tre timer. Sett de fire første seriene, anbefaler alle (Halo er ujevn), traileren til den siste ser knall ut. Hadde lovet meg selv å være proff nok til å i samtale med Colin Hanks å ikke nevne faren Tom (som er min favoritt blant levende skuespillere). Røk til etter ca. tre sekunder , ble helt satt ut over hvor lik han er blitt faren (og stemmen er nå knapt til å høre forskjell på, spesielt når han har farens dialekt - som han ikke alltid har i seriene han spiller i). Men gode og innsiktsfulle samtaler ble det, holdt mye fokus på arbeidsmiljø, fankultur, utfordringer og stikkordet "takknemlighet" denne gang. For en Star Trek- og superhelt-geek veldig spesielt å møte Rebecca Romijn, og Ethan Peck var overraskende "larger than life". De inviterte til å ta bilde med de, som jeg selvfølgelig takket ja til. PR-folket ikke helt happy, streng beskjed om å ikke publisere det ihht kriterier for intervju (som jeg ikke hadde fått, vel å merke). Får holde å ramme det inn og ha på kontoret.
 9. De kutter det de kan spare penger på (avskrivinger) og som ikke nødvendigvis har like mange seere som det løpende lisensutgifter kan forsvare. Det er ikke nok å tjene penger på seriene/filmene som velges, de skal tjene mer penger enn alternativene for hva pengene kan brukes på. Rundt 40 prosent av seriene forsvant i løpet av få uker i sommer. Ingen av de, med unntak av de nordiske (som Beforeigners) var for trekkplastere å regne, selv om det var flere gode serier. Og det holder ikke at noe er populært i en avgrenset region, det jaktes på internasjonale slagere. Hvilken rolle norden, med få innbyggere, får i en slik setting blir interessant. Vi er uansett så glad i britisk og amerikansk innhold at det bør gå fint, samt at reguleringer vil fremtvinge at de ikke kan ignorere nordiske produksjoner helt.
 10. Tradisjonelle HBO har også gitt mye inntekter, ikke minst fra de betalingsvillige. Utfordringen blir nok å matche de nye konkurrentene som satser på tung kvalitetskrama, som Apple TV+ og SkyShowtime. Så får vi se hvordan det blir når Discovery+ og HBO Max smeltes sammen. Innholdet der er jo to motpoler med det jeg antar er ulike målgrupper.
 11. HBO er eid av ny-sammensmeltingen Warner Discovery. Der er det absolutt kaos grunnet store innsparinger og kursendring med ny ledelse. Kanselleringer, oppsigelser, spareplan på over 30 millarder kroner. Der blir det utelukkende snakk om KPIer, bunnlinjer, avkastning osv fremover. De kreative kreftene får en tøff kamp for å overbevise om at ikke alt handler om prosjektene som gir størst avkastning på investering. Sjefen David Zaslav med sin 2.5 millarder kroners lønnspakke har et oppdrag: Å få selskapet konkurransedyktig igjen og han har forkastet nyere forretningsplaner og fremmet retur til lengre kinovindu før strømming, fokus på storproduksjoner rundt eksisterende (populær) IP og lavere risiko ved valg av prosjekter. Suksessen til Top Gun: Maverick er målestokken. Utfordringen er jo at det er mer penger å få igjen på Ex on the Beach enn en god dramaserie. Blir veldig spennende å se hvordan HBO Max håndterer det hele. Kinobransjen tror jeg vil bli fornøyd. Spent på om den gamle modellen virkelig gir mer inntekter enn det nye de forsøkte på da HBO Max ble skapt.
 12. Snakket med Gao for noen uker siden. Dyktig dame, ga en god faen i de som ønsket det samme som før, og var glad for at Disney tillot at de gjorde narr av sjangeren. Snakk om å stikke hånden ned i et vepsebol. Jeg er litt usikker på hvor jeg lander på det hele, ble ikke helt grepet av den. Artig at de forsøker med satire, og at de fulgte She-Hulk tegneseriene på det området. Jeg leste den aldri, men forstår det slik at satire var en ingrediens der.
 13. Målet til alle selskaper som investerer, det være seg i serie eller filmer, eller salg av epler, er best mulig økonomisk resultat. På lik linje med at ansatte jakter best mulig lønn og arbeidsvilkår. De to henger sammen. Hva angår Tolkien- boet, som ivaretar hans verk, sa de nei til mer penger fra Netflix fordi Amazon ga de kreativ innpass. Det er verdt å merke seg. Amazon tilbød altså økt hensyn på bekostning av penger. Jeff Bezos snakket i London om at hans sønn, en LOTR/Tolkien-fan, var den han fryktet å skuffe. "Dad, please don't fuck this up" ble han fortalt. Hva angår kreativ kontroll snakket jeg med regissør, production designer og komponist. De fremhevet alle stor kreativ kontroll, begrensningene de nevnte var budsjett og pandemi-restriksjoner. Spesielt komponist Bear McCreary påpekte at han for første gang i sin karriere ble gitt full kreativ frihet. Det fant jeg spesielt, jeg ville tro bl.a. arbeidet på Battlestar Galactica, Outlander og Black Sails var med like stor frihet. De manglene jeg selv føler på mtp serien, vil jeg mest av alt tilegne rytme og forutsigbarhet, og at spesielt Southlands-scener og Harfoots bar preg av at innspilling åpenbart ga begrensninger i antall extras. Jeg vil anta denne serien var en stor nok oppgave for to uerfarne (men åpenbart svært Tolkien-kunnskapsrike, ref dybdeadtikler om bud-prosessen) sjefprodusenter. Å også håndtere serien under en pandemi og den voksende giftige og polariserende online-kulturen, setter nok også sitt preg. Håpet er at de involverte blir godt ivaretatt, og at de bygger videre på det som fungerte i første sesong, de får mer igjen i budsjettet med å flytte produksjonen til London (men nervøs mtp det visuelle). Men jeg er redd de, som så mange før dem, kommer til å bli spist opp av hatbølger. Det kan vanskelig være sunt mentalt å jobbe på slike prosjekt, det var ikke rent lite de måtte jobbe med dette eksempelvis i forberedelsene til Obi Wan-serien, hvor de erfarne måtte forberede de nye på hva de har i vente (Hayden er forøvrig verdens hyggeligste mann). Utover det er jeg skuffet over at jeg ikke har fått millioner av Amazon. Siden jeg var eneste nordmann (ble meg fortalt) invitert inn på rød løper (den var grønn) under verdenspremieren for å snakke med de involverte, er det skuffende at bestikkelser ikke kom. Det var rimelig dyrt å være med på dette her. 😊
 14. Med all respekt, dette blir jo rimelig navlebeskuende. Jeg kan jo si at jeg har vært sjef på dette forumet her noen år, og reist og snakket med flust av skuespillere - også de i denne serien. Rasismen skuespillere blir utsatt for er reell. Det samme går for hva kvinner gjennomgikk under metoo. Jeg sitter ikke på et forum for å konkludere med det. Jeg beveget meg ut døren, tok fly og satt meg ned og pratet med folkene - som er gjort i et tiår nå. Forsøk gjerne det. Du kan nok få sett litt av hvert i innboxen og søppelbøttene hos ulike SoMe-aktører Neste tur blir Amsterdam for å møte litt Paramount og Showtime-folk (må jo være lov å håpe på en Kevin Costner eller Sylvester Stallon, selv om sjansen for det er liten). Jeg får høre litt med de som dukker opp der om hva de har å si til en slik konspirasjonsteori. Imens gleder jeg meg til i morgen for å se hvordan de akter å runde av denne sesongen. Men først: Litt She-Hulk.
 15. Rings of Power-skuespillere som ble utsatt for rasisme. De kan ikke engang forsvare seg uten at kritikere også skal få det til å handle om sin egen offerrolle. Et typisk eksempel er at skuespillere setter foten ned for rasisme som har kommet i sin retning, så presterer gjerne noen som ikke har kommet med rasisme å allikevel få det til å handle om seg (typisk narsissisme). "Ikke kall meg rasist fordi jeg kritiserer dårlig skuespill"-type innvending, når det ikke var dette skuespillerne reagerte på. Noen tror jo hele verden handler om dem, og som forventer at serier skal være slik de ønsker. Sitter på en eller annen universell fasit og skal belære resten av verden om det. Går en eller annen stolthet i det hele. Når den gjengen går i flokk blir det gjerne litt slitsomt. Rings of Power er for meg blitt interessant fordi to uerfarne fikk ansvaret for serien. Det er litt kult, de tar også selvkritikk for enkelte deler av serien. Blir spennende å se hvordan de løser det i sesong to, eller hvordan endring fra New Zealand til London spiller inn på det hele. For meg er rytmen og at mye av historien alt er kjent noe som gjør at en x-faktor mangler, samtidig er jeg blitt mer investert i flere av rollefigurene. De kan gjerne holde litt mer fokus på færre fremover. Nå var det en veldig rolig episode, den blir nok mest mislikt. Men for min del ble det gitt mer pusterom til å bli bedre kjent med de ulike
×
×
 • Opprett ny...