Jump to content

Dotten

Medlemmer
 • Content Count

  20572
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dotten last won the day on July 15 2010

Dotten had the most liked content!

Community Reputation

2227 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

42858 profile views
 1. Fornuftig å maks ha 1-2 om gangen. Det reduserer også skjermtiden. Får litt mer sunn balanse, få ting som sliter mer på helsen enn sitting foran en skjerm. Samt at det er bedre for lommeboken.
 2. HBO Max og Discocery+ slås sammen, men først i 2024, usikker på hva det betyr for de som gikk for "livstid" abonnementet. Strømmetjenestene kommer nok jevnt over til å måtte øke prisene. Dagens prisnivå har ikke vist seg økonomisk bærekraftig, spesielt med de økte produksjonskostnadene og en krevende samfunnsutvikling. Warner Bros. Discovery har som resultat gått tilbake til å prioritere kinovinduet foran strømmepremiere for storfilmer. Vi får se hvordan det slår ut. Samtidig uttaler CEO at han tror kundene er villig til å betale mer. Netflix har alt gjennomført prisøkningen og har fått unna investerings-kjøret og lanseringsutgiftene de nye må gjennom. Det tegner godt for en tjeneste som ellers merker konkurransen godt. TV 2 Play Famile til 199 i mnd er grei pris, da den også inkluderer Britbox og Disney+. Grei variasjon. Apple TV+ har en fin pris, selv om det er lite innhold. Men ser jevnt over på ingen av tjenestene som dyre. Det er som gitt bort sammenlignet med hva jeg var vant til i oppveksten med DVD og kino
 3. Sandman var fascinerende. Svært fornøyd med serien. Fått preview av de fire første episodene av She-Hulk og snakket med manusforfatteren i dag. Jævlig artig å høre henne fortelle om lidenskapen i jobben, og hvordan de i manusrommet storkoste seg. De fikk lov til å ha mye Marvel-selvironi (i tråd med seriens sjanger og rollefiguren, som bryter den fjerde veggen). Fikk spurt henne om hvordan det som manusforfatter er å måtte balansere så mange bevegelige deler som MCU består av. Krevende og interessant jobb deg der.
 4. Jeg kan ikke annet enn å peke på enkelte elementer: Manusforfatteren har en fortid i Rick & Morty og Silicon Valley. Serien er en komedie. Den har Tatiana Maslaney. Den handler om en singel kvinne i 30 årene. Nesten hver eneste gjesterolle av betydning er menn fra MCU. Den skal holde fokus på hovedpersonen oppi alt dette. De fikk blankpfullmakt til å ha det morsomt. Marvel satt kun ned foten i ønsket med å bruke enkelte rollefigurer. Jessica har tatt hensyn til den delen av publikum (målgruppen) den er ment for.
 5. Blendahvitt er et begrep mediefolk, primært hvite, tok i bruk for å poengtere en utfordring i egen bransje: Hvorfor man sliter med å skape mangfold blant journalister/mediefolk. Nordiske Mediedager hadde et år "Blendahvite medier" som problemstilling/tema, og i den programkomiteen satt enkelte av de mest anti-woke menneskene. Det er i samme gate som at tamilene, vietnamesere osv har uttrykk de bruker om seg selv når de er overrepresentert i en sammenheng. Det er en språkbruk med et litt annet opphav og hensikt enn et rasistisk eller diskrimerende et hvor en gruppe gir en annen gruppe en nedlatende betegnelse, selv om det åpner for misforståelser. Her er det hvite som ga seg selv en catchy betegnelse.
 6. Nå kommenterer serien det på artig vis, så der ble litt smør-på-flesk å snakke om. Men kort fortalt har hun, som så mange andre manusforfattere, sluttet å bry seg om de som skal klage over kvinneroller eller at der er "woke". De kommer til å hate serien uansett og er for henne fullstendig uinteressante. Det er lærdom fra Star Wars, tiden hvor man trodde den lille delen av hatere representerer noe som helst verdt å bruke tiden på er forbi. Dette snakket jeg med Hayden Christensen og Ewan McGregor, hvordan de trodde det egentlig bare var hat for arbeidet deres den gang. Så viste det seg at det var alt annet enn sant. Jessica skriver for fansen av She-Hulk, som har en balansert og nysgjerrig tilnærming. Hun bryr seg ikke kvidder om de som uansett har bestemt seg for å hate. En sunn tilnærming vil jeg si. Det er smart for mental helse, enten man er manusforfatter eller rørlegger, å ikke ha generelt negative mennesker i sitt liv. She-Hulk serien kan jeg si mer om når sperrefristen er passert. Kan si såpass at det var artig å gjøre intervjuet og se serien med tanke på diskusjon med de som har gått i klage-tog over Natalie Portman som Thor, Moses Ingram og lignende. Jessica lar arbeidet sitt stå for kommenteringen av det hele.
 7. Sittet og ser fire episoder av She-Hulk og skal Intervje manusforfatter Jessica Gao om noen timer. Skal bli interessant å høre hennes innspill på det som diskuteres her.
 8. Dette er ikke rart. Du mikser inn endring av en velkjent trope med å bedre representasjon. Tropen om vakker helt, ikke-attraktiv skurk er diskutert i flere tiår. Den er også blitt harselert med, som i Starship Troopers, samt blitt en bevisst snudd-på-hodet twist i romantiske komedier, som Shrek. Jobben med økt representasjon/mangfold i helte/skurkeroller har altså pågått i lang tid. Det slår også an, det være seg små hobitter som helter i Ringenes Herre til Tyrion Lannister i Game of Thrones (selv om han var betydelig mindre vansiret i serieversjonen kontra bokversjonen) Samt kjekke skurker og antihelter, eksempelvis spilt av Al Pacino eller Jon Hamm.
 9. Darainnsikt tilsier ingen tendens i at det er tematikk som medfører kansellering eller vektlegges av beslutningstagere. Nyeste Spider-Man, en filmserie som har tatt store grep for å bedre representasjon kontra det blendahvite kildemateriale, knuser rekorder. The Boys, hvor første sesong var sterk samfunnskommentar om metoo og nyeste sesong en direkte anti-Trump inspirert historie, er eksempler på suksesser. Filmer og serier som blir for prekende har en tendens til å få motbør. Det er uavhengig av tema. Det går brillefint når det gjøres mer subtilt. En av de mest suksessrike filmene, The Matrix, var inspirert av Platons hulelignelse og livet som transperson. Gikk over hodet på mange før Wachowski måtte forklare det med teskje. Hadde filmen forklart slik med teskje, ville den blitt mer kritisert og anvendt politisk med agenda om å polarisere. Det som er trist er når publikum ikke skjønner at det er en helt annen agenda bak "anti-woke" enn filmdiskusjon. Agendaen er å bruke en film til å polarisere, og kunnskap om markedsføring og hjerneforskning misbrukes for manipulasjon. Manipulasjonen vil du fort bite deg merke i når du vet hva du skal se etter. Eksempelvis de som skal ta ethvert tema til å handle om woke. Da ligger vanligvis noe helt annet bak.
 10. Et fint Marvel-eksempel. Hun her, Gillian Jacobs, snakket jeg med i fjor om representasjon og mangfold i tegneserieuniverset. Hun gjorde research til en dokumentar, hvor det kom frem at det var langt mer mangfold de første årene. Dette ble redusert betydelig i påfølgende tiår, dels på grunn av markedsføringsundersøkelser hvor hvite unge menn ble målgruppen, dels på grunn av politisk press ("superheltblader er skyld i ungdomskriminalitet"-svada en psykolog kom med). Når så økt mangfold igjen blir del av Marvel, har det kommet mengder med "woke kritikk". Det er åpenbart det trigger noe hos enkelte. For andre en velkommen utvikling. Offermentaliteten til mannfolk er sjeldent noe å trakte etter. Den fremstår i økende grad mer stakkarslig. Det er spesielt mye syt blant folk i min aldersgruppe (40+) og eldre. De blir også særdeles rasende når jeg - gjerne med å sette ting på spissen - poengterer det. Samme aldersgruppe som gjerne klager over at "dagens unge ikke tåler noe, blir krenket av alt". Skrap vekk "joikaboller" foran en tilfeldig valgt nordmann på 50+, så skal jeg garantere deg sannsynlighetenn er stor for raserianfall. La She-Hulk kaste lenger enn Hulk i en trailer, og se det klikke for sinte geeks på nett. "Buhu, Hulk er gjort svak". Disney måtte faktis legge ut et nytt klipp nå, hvor Hulk viser at han er betydelig sterkere (fysisk). Mannfolk må skjerpe seg. Virkelig.
 11. Leser man historiebøker, eller har levd noen år på planeten og opplevd livet, er det mindre rasisme, sexisme og diskriminering nå enn tidligere. På 90-tallet ble tamilske barn nektet å trene i den lokale klubben her av rasistisk trener, nå er en tamiler styreleder i klubben. På skjermen er det økt mangfold, og vi kan dokumentere en rekke tilfeller hvor Hollywood skviste ut folk - det være seg svarteliste (fordi man anså de som "kommunister" (google Hollywood blacklist)), hudfarge eller seksuelle legning. Om noen vil ta en utfordring: Tatover et regnbueflagg på armen og gå ut i Europa, se om du føler deg like trygg og inkludert som en hetero. Lykke til. At hvite menn nå må konkurrere mer på like vilkår, er strålende. Som hvit, hetero mann er det kjekt å få litt mer reell konkurranse, og jeg griner ikke på nesen over å tape kampen mot kvinner, skeive eller innvandrere. Da brettes armene opp og det jobbes mer. Andre valgte å dikte opp kanselleringskultur som om det var noe nytt (John Cleese ble forsøkt kansellert på 80-tallet han, Elvis noen tiår før, og svarte er kansellert i mange århundre pga hudfargen. Men la oss late som dette er noe nytt som vi stakkars hvite menn er ofre for, i vår navlebeskuende syt). Folk blir jo mer engasjert og sinna over at et merkevare bytter navn vekk fra Joikaboller, fremfor en nyhet om at en skeiv blir slått ned i Oslo, eller at Harvey Weinstein forgrep seg på kvinner - og ødela karrierene deres om de ikke ga etter. Navlebeskuende stakkars-meg klaging.
 12. Mye trollfabrikk-inspirerert svada som videreformidles her. Det bør gå et lys opp for folk når det til og med hevdes investeringsavgjørelser gjøres for "investorer er lei woke", når endringer gjøres som følge av krig i Europa, pandemi, nye konkurrenter og endrede seervaner. Min jobb er å snakke og omgås med investorer, bransjesefer og jeg får også intervjuet folk som Deborah Chow, Moses Ingram m.fl. Det er en fordel å gå utenfor døren fremfor inn på Youtube for å sjekke realiteter. Jeg blir helt matt av dogmene som presenteres på nett. Som nevnt over her, det er skjedd en endring i at det nå i økende grad konkurreres på like vilkår. Det er ikke som 80-tallet, hvor en hvit skuespiller kan smøre litt brunkrem i ansiktet og ta roller til Pakistanere, eller om vi går enda lengre tilbake i tid: Elvis som straffes med militærtjeneste fordi hans dansing provoserte rasistene. Det er som en tidligere forsvarskollega, som sutret og sa opp jobben fordi han ikke fikk en stilling han søkte på. Den gikk til en betydelig bedre kvalifisert kvinnelig kollega, med innvandrerbakgrunn, høyere utdannelse og bedre prestasjoner. Likevel fikk han dette til å handle om at han ikke fikk jobben fordi han var hvit mann, mens hun ble utsatt for hetsekampanjer og forsøkt skvist ut av deler av de ansatte der. Hun presterte bedre og ble en særdeles dyktig og vellykket offiser. Han valgte heller å ta perspektivet hvor han var et offer, og sutret seg ut av en karriere. Hadde han vært mann nok hadde han satt seg på skolebenken og forbedret egne prestasjoner. Et fint råd er å snakke med folk, fremfor å lytte til Youtube m.m. For noen år siden var det mange som klagde over at Metoo var "overdrevent", så jeg reiste og spurte menn som Peter Stormare og Jason Priestley. De påpekte at det var mye verre og på høy tid det ble tatt tak i. De vet selvfølgelig langt bedre enn enhver tastaturkriger.
 13. Warner Bros. Discovery vil prioritere storsatsinger som først skal på kino, samt HBO-produksjoner/originaler (må ikke forveksles med HBO Max-produksjoner/originaler). De kutter voldsomt i Europeiske produksjoner, innhold for barn/unge, HBO Max-satsingene og reality fra Warner-siden (ikke Discovery). Lisensiering av innholdet til andre stanses, for å sikre eksklusivitet. HBO Max og Discovery+ er kanskje de desidert mest ulike tjenestene, med liten overlapp mellom brukerne. Den nøtten der skal bli interessant å se hvordan de løser. For film/seriefrelste kan det se ut som det blir mer lik HBO Nordic-perioden, men uten serier fra Showtime, Hulu og FX (de er hos henholdsvis Paramount+ og Disney+), men med eksklusive Warner Bros. filmer som kommer fremover (og biblioteket).
 14. Lo godt av denne 😊 Godt bransjen i større grad forstår at nettsyt ikke er representativt. I tråd med hva forskning innen markedsføring også har påpekt. Ikke uvanlig at det er politiske troll som står bak mye av det, med en helt annen agenda enn en faglig diskusjon om en serie.
 15. Har sett de fire første episodene av Andor, som også har fått ny premieredato (21. september). Embargo i tre uker til, så kan ikke legge ut noen inntrykk enda. Fredag blir det pressekonferanse med Tony Gilroy og Diego Luna. Undres på om premieren ble flyttet for ikke å komme i klem midt mellom House of the Dragon og Maktens Ringer. Det blir ikke mangel på storserier i høst. Toppen er jeg rimelig sikker på er nådd nå, var på digital pressekonferanse med FX-sjefen Jon Landgraf tidligere i uken som også mener vi nå har nådd "peak". Før spådde han 2019, som var en stor bom. Forskjellen nå er at vi ser klar trend blant kanaler og strømmetjenester, det flater ut med antall premierer hos Netflix og en aktør som Warner Bros. Discovery kansellerer mye, og har tatt livet av dramasatsingen i Europa. Også i statene kuttes det, og vi venter i spenning på kvartalsrapporten torsdag - for nå starter nok for alvor oppsigelser i selskapet, som skal spare inn milliarder på fusjoneringen. Om det kan roe seg litt med nye serier ville det vært like greit. Et lite "pusterom" hadde gjort godt, er mange kvalitetsserier som drukner i mengden.
×
×
 • Create New...