Jump to content

shockorshot

Medlemmer
 • Content Count

  949
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2175 :)

About shockorshot

Recent Profile Visitors

9060 profile views
 1. Helt utrolig hva Ukraina får til med deres enorme marine. 🙄
 2. Selv om jeg er helt enig, så må jeg bare påpeke som en fyr som tidligere har jobbet i Mountain View og bodde i San Fransisco, det tar veeeeesentlig lengre tid å kjøre til San Jose fra SF enn tre kvarter. Det er også alltid lang, lang kø. Faktisk, hele veien fra SF til Palo Alto. Toget som veldig mange tar fra SF, tar ca 1 time til mountain view, og man tar det fordi det går raskere enn å kjøre bil, når man skal på jobb. Tok vel ca 1.5 timer sist gang jeg reiste med tog fra SF til SJ. Kjøreturen fra SF til SJ tar lang tid, hvis det er i rushtiden så ville jeg tippe ca 3 timer. Hvis man virkelig vil se hvordan folk misbruker privatflyene sine, så burde man se på hvor mange privatfly flyvinger det er innad i Los Angeles, det er ganske drøyt.
 3. En av problemene med vedvarende høy pris er (til tross for at det kortsiktig gir høy profitt) er at det reduserer etterspørsel vesentlig over tid. Dette er et problem for den langsiktige strategien for Norge, siden det eskalerer den grønne omstillingen i EU kraftig. Så derfor virker dette her som en gyllen mulighet for å sikre det at vi blir en av de få tilbyderne som leverer lenge etter 2030-40, når vi virkelig beveger oss mot nullutslipp. Trenger ikke bare å se problemer, ofte betyr det muligheter også.
 4. Altså, det at Norge har god drikkevannsikkerhet er en veldig vanlig feiloppfatning (vi har en av de mest usikre i Europa) og siden vi bruker overflatevann er dette noe vi er mest sårbare på iforhold til klimaforandringer. Dette ble dessverre illustrert for to eller tre år siden på vestlandet, da de fikk et dyrekadaver i vannkilden og folk ble veldig syke. Derfor syntes jeg det gikk helt greit at prosjektet med drikkevannkilde 2 til Oslo gikk over budsjett. Bare få det bygd.
 5. Med tanke på at politiet ber om psykiatrisk evaluering, så kan det hende at det var noen par hint i historikken. Krig.
 6. Det er like mye et sexleketøy som håndvasken din er. Hvor kraftig stråle tror du det egentlig er? EDIT: men for å holde meg til temaet, siden bide har like mye med do å gjøre som dopapir, amerikanske doer er helt elendige. De er lagd for å bli tettet, med deres idiotiske nedtrekksystem.
 7. Altså, bidet er vanvittig mye mer renslig enn å bruke toalettpapir. Hvis du hadde fått masse menneskedritt på hendene dine, hadde du syntes hendene var rene nok hvis du bare tørket det vekk med papir? Forstår godt hvorfor en god del turister/innvandrere tenker vi er uhygeniske. Den dagen jeg får et stort nok toalett til å ha bidet, blir jeg kjempefornøyd. Det er luksus å ha.
 8. Det at kvinner gjennomsnittlig går oftere til legen er ikke akkurat ukjent. Det at de gjennomsnittlig lever lengre er heller ikke det. Kanskje vi kunne lære noe av det? Når man ser på hvordan folk dør av hjerteinfarkt og kvelning, så ser man at stoltheten er kanskje litt for stor blant oss menn. Men et helt anna punkt, tror ikke det at vgs elever plutselig trengte sykemelding fra lege for å få godkjent sykefravær, nødvendigvis var positivt for bemanningskrisen som allerede var blant fastleger.
 9. Synes det er interessant at noen her mener at import har null verdi, samtidig som vi har veldig lave vannmagasiner og fraværende vårflom.
 10. Tarmen er faktisk det som er mest lignende hjernen i kroppen våres. Er jo også noen få dyr som klarer seg bare med den.
 11. Nei det er det ikke. Den ene putter årsakssammenhengen hos kronen, den andre på dollaren. Den ene sier noe om norsk økonomi, den andre om amerikansk økonomi. Dollaren har styrket seg mot nesten alle valutaer. Det sier noe om amerikansk og global økonomi. Ikke norsk. Så det er en ganske stor forskjell.
 12. Det meste har tapt seg mot dollar. Ikke fordi valutaene reelt har tapt seg, men fordi dollar har styrket seg. Det er en forskjell.
 13. Det er ikke deres ansvarsområde, det er skjenkekontrollørene. Resultatet hadde nok uansett blitt ingen fornyelse av bevilgning , siden kommenstyret som oftest rådfører seg med Politiet før bevilgning sendes ut. Dessutten hadde nok skjenkekontrollørene vært rimelig raskt på stedet (de er ute hver dag, det er altfor mange utesteder å besøke i året), og da er det fort raske 6 prikker og minimum 3 ukers inndragning av skjenkebevilgning hvis baren nekter dem. Så det er ingen som ville nektet politiet inn, men politiet ville ikke gått inn heller for å gjøre skjenkekontrollørenes sin jobb. Det er heller ikke de som deler ut prikker. Men skjenken hadde nok kommet ganske fort på plass pga tips fra politiet.
 14. Husker jeg fikk sjokk da jeg flytta til Oslo ifjor, det er jo så og si null tang i fjorden her nå, imotsetning til hvordan det var da jeg var ung. Tang, som er utrolig viktig for alt liv i Norges kystområder. Man må være blind for å ikke se at denne fjorden er så vidt i live og et hårsbredd (hvis i hele tatt det) unna totalkollaps.
 15. Dessuten er forskninga ganske usikker på om påbudt hjelm faktisk senker skader og dødsfall, er nok av statistikk fra Australia der det iblant viser at det gjør det motsatte. Folk glemmer det at hjelm hjelper lite når ansiktet ditt blir oppskrapet eller du brekker ryggen i påkjørsel. Sist gang jeg leste om det var en del av hypotesen at hjelm førte til en ubevisst sikkerhetsfølelse blant både syklister og andre biler/trafikanter, som ikke sto i forhold til den faktiske risikoen og endret, ubevisst, risikotaking i kjøring til å bli mer farlig.
×
×
 • Create New...