Gå til innhold

shockorshot

Medlemmer
 • Innlegg

  2 147
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

shockorshot vant dagen sist 1. februar

shockorshot hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

19 720 profilvisninger

shockorshot sine prestasjoner

6,2k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Tror det er fare for at jeg blir singel idag, pga manglende tilstedeværelse ved en krise. Det har vært noen tunge søvnløse netter.
 2. Du siterte meg og kommenterte på dette her Kommentaren din er totalt irrelevant. Det du siterte ut fra mitt innlegg tar spesifikt for seg på drap på spedbarn fra foreldre som blir gjort innen 24 timer etter fødsel , aka neonatacide. Ikke rart du synes at relasjonen mellom barnedrap og tilgang til abort virker veldig søkt, siden du ikke en gang forstår hva jeg har skrevet og kommenterer på en stråmann.
 3. Ja mange ting som høres utrolig vanskelig ut. Som kjent var det ingen som hadde et ålreit liv før olja i Norge. Som kjent så var det ingen som dreiv med landbruk før kunstgjødselen kom. Som kjent så drev ingen med handel før Adam Smith skrev Wealth of Nations. Som kjent så var det ingen arbeidere som eide sin egen arbeidsplass før Karl Marx skrev Kapitalen. Som kjent så var det ingen som eide eiendom når renta var 16-17% på 80 tallet. Som kjent var det ingen som hadde det bra i Europa før muren falt i Berlin. Hva var det egentlig romerne egentlig noen gang gjorde for oss? Det lurer jeg på.
 4. Har du et byråkrati vi kan sammenligne med? Siden du mener dette er feil. @GP950mAh sammenlignet med Norge, som regnes som ha et av verdens mest effektive og produktive byråkratier (ja tro det eller ei, du oppdager det fort hvorfor hvis du må ha et stempel i et land som Portugal eller USA). Her så vi at de hadde omtrent like mange ansatte i forhold til folketall. Hvilke reguleringer har Norge gjort i det siste for å få ned utslipp av plastikkforurensing langs kysten våres?
 5. Har du et problem med at det blir skutt skarpt mot folk som slynger stein? Og hvor dagligdags er det at det blir skutt mot folk som kaster stein? Har du eventuelt en kilde på det?
 6. Steinkastende eller steinslyngende? Genuint spørsmål. Til ref så var David den som egentlig var forventet til å vinne mot Goliath, steinslynge var et utrolig dødelig våpen på den tiden. Ganske gøy med grekerne og deres inngraverte steiner også.
 7. Der tar nok feil av hvem som postet hva.
 8. Jeg tror at hvis du kastet stein på okkupasjonsstyrkene i 1940-45 så skjedde det verre ting med deg enn internering. Tror du fort ville besøkt Ole Wehus.
 9. Det som er synd er at 7 oktober viste Israel at det å fjerne settlers, slik de gjorde rundt Gaza i 2005, ikke minsker risikoen for grusomme terrorangrep. Ro for ro kan ha gitt motsatt effekt. Så hvorfor skal de gjøre det nå?
 10. https://taxation-customs.ec.europa.eu/customs-4/calculation-customs-duties/customs-tariff_en Her kan du lese i vei og finne tollen for hver varegruppe som må betales hvis det ikke er handelsavtale. Du kan også finne tollen for varegrupper der andre land har handelsavtale med EU også. For Norge ville det vært 2% av verdi. Og vesentlige forsinkelser så klart, for bransjen med en tidssensitiv logistikk. Det er ikke spesifikk toll inn mot Frankrike, det er spesifikk toll inn til EU og det indre markedet. Dette er for å passe på at alle som leverer varer inn til det indre markedet har samme konkurransevilkår og reguleringer, og hvis de ikke har det, økt toll for å desincentivere kjøp av produktgruppen. Hvis det er sensitiviv produktgruppe for land i EU som har store nasjonale interesser innenfor det (typ hvordan landbruksvarer er for oss) blir det mye høyere toll. Dette er hvorfor vi får direktiver av EU som vi implementerer i Norge, slik at vi har like konkurransevilkår i forhold til andre lands reguleringer innenfor det indre markedet. Det ville vært utrolig urettferdig for resten av landene i det indre markedet hvis plutselig Polen fikk kjempefordeler i skogdrift fordi de fjerner alle miljøkrav f.eks. Dette er noe de bestemmer sammen, siden det er de som er det indre markedet. Siden vi ikke vil være med på det, så har vi ingenting vi skal ha sagt på hvilke reguleringer eller direktiver de vedtar for det indre markedet. Men så lenge vil selge/kjøpe friksjonsfritt, ha forskningssamarbeid, og reise fritt i EU land, så må vi bare godta de direktivene.
 11. Vel uttrykket serial entrepreneur eksisterer på engelsk av en grunn. Vet om en slik fyr hvor det eneste han gjør er å prate med folk som er de dyktigste i x felt, om hvem de mener som er dyktigst i deres felt og hva er deres største problemer. Deretter setter han sammen et team av de + folk med domenekunnskap fra industrien i markedet de skal prøve seg på. Han er utrolig flink til det. Flink til å se hva som er en fornuftig risiko derimot? Usikker. De fleste grundere er ikke det. Selv de som har fått til det flere ganger. For å få det til som en svært suksessfull grunder, med la oss si en unicorn, må man som oftest ta risikoer som ingen fornuftige folk ville tatt. Makse opp alle mulige kredittkort, låne med alt hva foreldrene eier som sikkerhet, satse alt på ett eller to kort, er alle ting jeg vet folk som har fått det til har gjort. Det er idiotiske valg som kan potensielt gjøre dem og familie/venner som gjeldslave for resten av livet (og hjemløs hvis i USA). Det er mye survivorship bias som går ute blant mange grundere av de som har fått det til. Selv om det kanskje bare var tilfeldigheter. Det finnes folk som har vunnet lotto 5+ ganger. Er vi alle idioter som ikke spiller lotto da eller er det noe de kan som vi ikke kan? Har de åpenbart evner som de fleste andre ikke har? Nei de har tatt en idiotisk risiko og vunnet svært, det er suvivorship bias. Misforstå meg rett, de fleste suksessfulle grundere er utrolig flinke på gjennomføring, noe de fleste folk ikke er. Men de tar idiotiske og dumme risikoer hele tida, som ingen som har en normal risikoforståelse ville gjort. Og derfor blir noen få av dem, store og rike. Kan jo til og med dra fram et eksempel fra Norge, nemlig Idar Vollvik.
 12. Dette gjelder bare nasjoner hvor man involverer neonatacide (drap på barn innen 24 timer etter fødsel) i rapportene. Med en gang det har gått 24 timer etter fødsel er faren eller stefaren den farligste personen for barnet. Og det gjelder ikke de fleste nasjoner av de som tar med neonatacide heller, inkludert Norge. I de fleste land er mannen fortsatt mest sannsynlig for å drepe barnet selv når man tar med de første 24 timene. Hvis jeg skulle tippe uten å lese så veldig dypere i metaanalysene så vil jeg tro at tilgjengelighet til abort kan ha mye å si på hva sjansen for neonatacide er.
 13. Vi havna nok ikke i den hollandske syke før krona falt (med mindre tenker 2013 og 2020, det var forverringer). Men det er uten tvil mye er mange faktorer som vi ikke helt forstår som spiller inn. Det at både Sverige og Norge merker valutafall som er ganske korrelert er veldig spennende og rart, hvorfor det er sånn kommer nok til å føre til mange interessante forskningsartikler. Jeg forstår det ikke helt selv ennå og gleder meg til å lese dem når de kommer. Til avklaring så er jeg skitings på the dogs konsert og kanskje ikke artikulerer meg helt perfekt, men jeg synes det er spennende.
 14. Kronen faller fordi vi har en stor del av industrien er lite framtidsrettet og vi har havnet i den hollandske syke som bare har forsterket seg i løpet av de siste 15 åra. Det er flere grunner til det I tillegg til dette, men mange (inkludert den tidligere oljefondsjefen) mener dette er kanskje det som kan forklare det mest. Sammen med renteforskjellen til resten av Europa Uavhengig av dette synes jeg tanken å binde kronen mot euro er idiotisk. Ei av fordelene med å ha en norsk valuta er at den reflekterer hvordan framtidsutsikter til økonomien våres er og lar industrien vokse når det går dårligere.
 15. En av tingene jeg ønsket at jeg ikke lærte meg var at de fleste som gjør det kjempebra med unicorns eller andre store grunderbedrifter er ganske dumme. Det tok meg litt for mange fester, nachpeils og luncher med dem for å lære det. Inkludert Elon Musk. Men det gir mye mening når man tenker over det. For at en startup skal gjøre det kjempestort krever det ofte at man tar risikoer som vanlige folk ikke ville tatt. Fordi noen av risikoene er en idiotisk risiko å ta, med mindre det går bra. Som en god venn av meg som er professor innenfor økonomi på en ivy league skole sier, de er ofte de morsomste og mest engasjerte menneskene man kan møte, men de har null peiling på hva risikoen av hva de gjør egentlig betyr. Jeg er usikker på hvor Elon Musk er på den skalaen, men han er flink til å få folk engasjert.
×
×
 • Opprett ny...