Gå til innhold

Bjørnar Moxnes tatt for tyveri på Gardermoen - verre enn først antatt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sidekick skrev (1 minutt siden):

Igjen, butikktyveri er ikke grovt.

er heller ikke derfor Moxnes filleristes, men pga. han benekter å ha stjålet, tiltross for at handlingene hele veien indikerer overlegg. Og han er heller ikke sannferdig når han skal forklare "sannheten" men må "avsløres" og hales etter håret.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er kun i KrF det finnes politikere som kan finne på å innrømme mer enn de må. Det er en yrkesskade med å være parlamentariker.

Dette er muligens en av de politikerne folk (utenfor hans velgergruppe) kan ha forventet bedre/ærligere forklaring av. Det blir bare færre av dem. Ungdomspolitikerne blir oppdradd til å aldri innrømme at andre kan ha et poeng.

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (5 minutter siden):

Igjen, butikktyveri er ikke grovt. Haddee skjønt det om han hadde smuglet 50 gram hasj over svenskegrensa. Dere overdriver saken så til de grader alle sammen. Jævla ulver

Nei du misforstår. Han er en representant vi skal stole på. Flesteparten av oss stjeler ikke briller eller annet på butikken. Vi har ett system som vi kan enten hate eller elske, men du må forholde deg til det uansett. Å stjele er ikke korrekt måte for opposisjon. Rødt dør i denne saken. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Ruskepus skrev (17 minutter siden):

Dette er en fillesak. Hvor mange solbriller er det vel ikke svindlet for på annet vis av tingrepresentanter. Vi må kaste halve tinget hvis disse solbrillene skal ligge til grunn for noe som går lengre enn det det er.

Fillesak.

Vær alltid forsiktig med å kaste stein i glasshus!

At andre driver med snusk som tilsynelatende er verre, gjør det ikke akseptabelt å stjele. Det er selvsagt ikke greit å svindle til seg støtte fra felleskassen, og er det gjort med forsett, bør det selvsagt få konsekvenser. Når man stjeler med forsett, slik Moxnes gjør, er det en bevisst handling. Det var heller ikke en kopp kaffe han ikke hadde betalt for, men varer for over 1000 kroner. For noen er dette en netto dagslønn. Dette er heller ikke "offerløs" kriminalitet. Det er noen som eier butikken, og det er noen som jobber der, og er avhengige av at butikken går greit for at de skal ha jobb i morgen.

 

Sidekick skrev (5 minutter siden):

Igjen, butikktyveri er ikke grovt. Haddee skjønt det om han hadde smuglet 50 gram hasj over svenskegrensa. Dere overdriver saken så til de grader alle sammen. Jævla ulver

Jeg mener ikke at det nødvendigvis hadde vært bedre, men det ville i begge tilfeller helt klart vist manglende dømmekraft.

Det å naske varer for over 1000 kroner er ikke veldig langt opp på krim-stigen, men mener at det problematiske her i like stor grad er knyttet til forsett og hans posisjon på tinget. Hadde det blitt fortalt meg at noen på min arbeidsplass blitt tatt for tyveri for varer for mer enn tusen kroner på en lokal forretning, ville jeg reagert med vantro, ikke fordi det ikke kan skje, men fordi det ikke er greit i det hele tatt. Det hadde vært mulig å forstå hvis noen med svært dårlig råd hadde stålet et kneippbrød og en ost, men at en som tjener godt over snittet og sitter på Stortinget som partileder, stjeler en luksusvare (luksus som i ikke livsnødvendig, i kjent merke, samt vesentlig dyrere enn billigste alternativ), er bare helt ubegripelig, og ikke mindre helt uakseptabelt.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, debattklovn said:

Mange som forsvarer stjeling her. Lurer på om de selv driver på slik siden det bare er "fillesak". 

Jeg har ikke sett en eneste person som har forsvart stjeling.

Det er en fillesak som i at det er nasking som gir et forelegg, til sammenligning med dokumentforfalskning og skattesvik i millionklassen. Der noen, men ikke alle andre har sluppet unna med kjeft og etterbetaling i mangehundretusenkronersklassen og likevel ikke oppmålt straff, eller helt sluppet unna fordi saken er foreldet. Det er i den sammenhengen at dette - naskingen - relativt er en fillesak. Det er en rask handling med lite vinning som helt fortjent ser ut til å gi han store konsekvenser på siden av forelegget.

At han føkker opp både før/når han blir konfrontert av vekter, når han forklarer seg, når han forklarer seg igjen, og igjen og med tanke på hans rolle som politiker og hans image som politiker er det slett ingen fillesak lengre. Det er ødeleggende for ham som politiker, partiet hans og til og med skadelig for de han jobber for som politiker.

 

Endret av tommyb
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skjerp dere, tror dere det er mange tyverier som blir begått hver dag? MANGE. Bare fordi en leder av et parti gjør det samme betyr ikke døden for partiet og personen selv. Dere overdriver så jævlig.

Det har vært mange flere grovere saker i politikk Norge siste 20 årene som en heller skulle diskutert, nå kommer jeg ikke på alle men en sak var om ett skur en politisk aktiv person hadde leid ut. Satt på stortinget. Ble ikke store saken ut av det.

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (11 minutter siden):

Skjerp dere, tror dere det er mange tyverier som blir begått hver dag? MANGE. Bare fordi en leder av et parti gjør det samme betyr ikke døden for partiet og personen selv. Dere overdriver så jævlig..

Dessverre så er det slik at om man har nakken ute i søkelyset hver dag, så kommer giljotinen om man ikke passer på. Dette veit alle kjendiser og andre med offentlige verv. Moxnes veit også dette. Derfor er det verre at Moxnes gjør det enn om en eller annen tilfeldig ungdom gjør det, fordi Moxnes har på tatt seg et ansvar ovenfor partiet og velgerne sine. Han er en priviligert person som skal holde seg for god til slik. Det har han dessverre ikke vært, og derfor kommer han til å miste jobben sin - mest sannsynlig. Dette er selvsagt fortjent, fordi han tok faktisk sjansen på dette 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sidekick skrev (20 minutter siden):

Skjerp dere, tror dere det er mange tyverier som blir begått hver dag? MANGE. Bare fordi en leder av et parti gjør det samme betyr ikke døden for partiet og personen selv. Dere overdriver så jævlig.

Det har vært mange flere grovere saker i politikk Norge siste 20 årene som en heller skulle diskutert, nå kommer jeg ikke på alle men en sak var om ett skur en politisk aktiv person hadde leid ut. Satt på stortinget. Ble ikke store saken ut av det.

Det er nok minioritetsgrupper som stjeler bevisst. Dette er en grense som mange ikke går over. At det skjer «MANGE» tyveri hver dag er ingen god unnskyldning. Om jeg skal legge logikk i det du sier så bør Moxnes gå ut med «Ja! Jeg stjal ett par Hugo boss briller..BIG DEAL! La oss komme videre her i verden. Det skjer verre ting enn dette!».. så skal hele partiet omfavne han. Ingen kritikk. Er dette ok for deg?
 

Ja jeg er enig i at han bør få mulighet til å reise seg fra dette. MEN, jeg er ikke enig i argumentene dine, og det håper jeg ikke han er heller.

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det som er litt oppsiktsvekkende er at dette skjer når det er 2 uker siden hendelsen fant sted. Hadde han blitt konfrontert med dette av VG etter noen timer eller dagen etterpå kan jeg godt skjønne at at man får litt "panikk" og pynter litt på sannheten. Men når han har hatt såpass lang tid til å tenke gjennom dette så virker det rart at han ikke har reflektert litt lenger om hva som er lurest å gjøre, altså legge seg helt flat og fortelle alt. Nordmenn er verdensmestre i å tilgi. Virker nesten som det kom som et sjokk og han fikk panikk igjen når det plutselig kom i media (dette kan han umulig å trodd at ikke kom til å skje).

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (2 timer siden):

Disse "jus-eksperter" som hurtig var ute i media og forsvare ham må være temmelig flaue nå etterhvert som stadig nye versjoner av historien kommer ut. 

Hvem er disse? Jeg leste noen artikler, men ingen der noen forsvarte ham - heller ikke før det kom flere detaljer i saken.

Lenke til kommentar

Som kommunister flest, så antok han vel at solbrillene tilhørte staten, og som partileder i Noregs Kommunistiske Moderparti, så var de like mye hans, som butikkens.

Ser ikke problemet her? At kommunister har problemer med eiendomsrett, er neppe noe nytt.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Til dere som kaller det en fillesak: - Ja en fillesak for de fleste. Som folkevalgt lever man av folkets tillit, da er det ikke en fillesak. Man bør absolutt kreve høyere standard av en folkevalgt enn en tilfeldig person.

Kan vel skylde på at han i kraft av jobben er vant til å forsyne seg og bruke andres penger.. Transaksjonen ble litt vel direkte her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vanskelig å kalle det en fillesak når 100% av alle de ansatte på nettopp Oslo Lufthavn (og alle andre norske lufthavner) hadde mistet jobben/karrieren hvis de ble tatt for nøyaktig samme forseelse. Men så er det ingen krav om bakgrunnsjekk fra noe som helst tilsyn for å være politiker, og det er der befolkningen da må steppe inn og bestemme seg for at slike personer ikke fortjener makt.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm

Jeg synes faktisk at en partileder som nå tjener godt på fellesskapet, og spesielt fra et parti som roper høyest om rettferdighet og likhet, bør kjenne sin besøkstid når han bevisst har begått en kriminell handling som KUN beriker seg selv, om han slapp unna med det.

Til sammenligning: At Bård Hoksrud KJØPTE og BETALTE for seksuelle tjenester er mindre alvorlig i mine øyne - han gjorde opp ovenfor selger ved kjøp, og la seg flat i etterkant av kjøpet.

Noen nevner Trond "grafse" Giske, han burde vært ute for lenge siden. 

Endret av Slettet-7QKwQIfm
Lenke til kommentar
Sitat

 

Moxnes innrømmer: – Skjønner at jeg ikke virket samarbeidsvillig

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sa først at han tok frem brillene han hadde stjålet og ga dem til vekteren som stoppet ham. Nå innrømmer han at han kan ha fremstått som lite samarbeidsvillig.

Moxnes har flere ganger endret sin forklaring om hva som skjedde da han ble tatt for å ha stjålet et par solbriller på Oslo lufthavn. 

Moxnes skal ha benektet overfor vekter at han hadde briller

Ifølge NRKs opplysninger benektet Moxnes først at han hadde briller på seg da han ble konfrontert av en vekter på Gardermoen.

Da skal han ha blitt tatt med bort fra stedet av en vekter. Etter det NRK forstår skal brillene ha blitt lagt i bagasjen og tatt frem på et annet sted enn der han ble konfrontert.

Etter det ga Moxnes brillene fra seg, og betalte senere for dem.

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...