Jump to content

Bjerknez

Forumveiledere
 • Content Count

  7895
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1384 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28340 profile views
 1. Jaja, i disse Coronatider, så pusler jeg nå uansett litt for meg selv i furteboden for tiden. jeg har mange prosjekter gående og starter på det prosjektet som frister mest etter hvilken dagsform jeg er i etc. Kjøpte meg en slik lykt på Clasern med ledlykt inni som skal ligne et stearinslys som brenner. Denne gikk på batterier og siden madammen uansett skal ha en slik lykt inne i stua som skal stå på samme sted hele tiden, så kan man jo like godt røske ut innmaten som er der, fjerne batteriene og heller legge til en microcontroller med WiFi, slik at lykten kan slås av/på via en app. Den skal også gjøres om til å gå på strøm fra veggen. Jeg har valgt å bruke en Wemos D1 Mini denne gangen og den er loddet på et kretskort som alt styres fra. En LM7805 voltregulator sørger for 5v til enheten uavhengig av hva man kobler til av strøm. Jeg har montert to orange led dioder og en varm hvit diode som alle er blitt programmerte til å ligne et stearinslys som brenner. Den gamle lampen ble levert med kun en led diode og denne var litt veik da dme hadde brukt en for stor resistor for å spare strøm. Med tre led dioder vil den bli sterkere og siden ikke strømforbuk er et tema, så er jo ikke det en issue her. Den hvite led dioden fikk en 15ohm resistor og de to andre (orange) fikk hver sin 75ohm resistor da disse ikke tåler like mange volt. Nå gjenstår stort sett bare monteringen og strekking av ledninger, samt å få festet en DC jack plugg, så er den fit for fight
 2. Angående disse reglene så kan man jo bli svett av mindre...., hehe. Uansett... i går loddet jeg på noen av delene som hører til kretskortet hvor temperatursesnor skal være. Dette blir da altså et lite sideprosjekt til alt det andre og denne sensoren skal monteres nede i samme boks som alt det andre, men skal da altså kun måle temperaturen inne i boksen og sende den til Blynk appen samt varsle meg ved overoppheting. Helt idiotsikkert blir det jo ikke og det er mest for gøy, men koden virker og alt ser bra ut. Jeg må bare justere verdier etc. i koden når jeg skal finjustere. Nå mangler jeg bare PCB kontaktene som gjør at jeg kan montere Wemos D1 Mini til kretskortet uten å lodde det fast, men heller sette det i en slik PCB kontakt.
 3. Alle mine rundt 200 pakker de siste tre måneder har havnet i postkassen, bortsett fra dem som er for store til å få ned i postkassen. Er kun to pakker jeg har hentet på Post i butikk. Ellers har alt kommer i postkassen. Det skal nevnes at vi her snakker om småpakker. Elektroniske komponenter tar ikke veldig mye plass
 4. Disse militærbilene er ikke så solide som man skal ha det til. Kjørte selv en slik på den nederste bilde. Mercedes Gelederwagen? Når jeg var i militæret (for veldig mange år siden) så var det nesten daglig vedlikehold av disse bilene. Å så fort det var noe så skrev man en TS og den ble sendt på verksted. Det er ikke få ganger disse var på verksted for å si det pent. Spesielt gjaldt dette det elektriske. Så må man også ta med at kjørekomforten er i beste fall dårlig og motor er jo fraværende. Karosseriet og drivverket var solid, men ellers var det dårlige greier. Som sagt så man man huske på at disse fikk daglig vedlikehold i regi av befal.
 5. Landcruiser er riktignok en en ganske trist sak med tanke på utseende og spenning, men jeg tror at dette er den klart mest driftsikre bilen. Skulle jeg hatt den i 10 år hadde jeg valgt denne. RAV4 er jo dritliten. Kjørte en RAV4 for ett års tid siden. Den føltes faktisk like liten som Goilfen... Men teknisk kvalitet er det nok. Mandagsbiler får man vel med alle merker, men har for meg at dte er lenger mellom hver gang hos Toyota.
 6. Han hadde nok høyere forhåpninger med den bilen enn han skulle hatt, så nei..,
 7. Dette har dog ikke noe med DHL og gjøre. Pakkene blir levert sammen med øvrig post av postbudet.
 8. Bare slenger ut spørsmål. Alle pakkene fra kina har dukket opp i postkassen min. Dette er dog bare småpakker med liten verdi, men det er mange. er kun de større pakkene jeg henter på posten. Men dem er det ikke mange av.
 9. Les her: https://www.toll.no/no/netthandel/fortollingsgebyr/ Jeg snakker altså om pakker som blir levert i postkassen og som kommer sammens med øvrig post.
 10. Men man kan vel få tollbehandlingsgebyr på pakker under 350 kroner kroner også? Synes jeg leste ett sted at dette gjelder alle pakker, men at de fleste (eller vertfall mange) glir gjennom systemet slik at man slipper? Jeg snakker da altså om "tollbehandlingsgebyr" og ikke "tollgebyr". Tollbehandlingsgebyr er det gebyret posten tar for jobben med selve behandlingen (før dem finner ut at den ikke er tollverdig). Eller er jeg feilinformert?
 11. En kollega hadde en 8 år gammel Volvo XC90 som hadde gått 117.000km. Den røyk girkassa på. 92.000 spenn!. Skal du ha den lengst mulig og tenker økonomi, ville jeg nok valgt en Toyota Landcruiser eller noe. Så får det heller være at den ikke er sprekest eller drar flest damer.
 12. Kjapt spørsmål... Er det noen her som har fått tollbehandlingsgebyr på pakker med verdi under 200 kroner fra Aliexpress? Altså pakker som er fritatt for toll, men da med tollbehandlingsgebyr? Dette gjelder små pakker som kommer i postkassen. Fikk dere evt. Dette kravet sammens med pakken eller kom det en faktura i posten etterpå?
 13. Eagle er way overkill for hobbybrukeren mener jeg. Man kan så vidt jeg vet designe og lage PCB helt gratis med Fritzing og EasyEDA etc. også. Ingen grunn til å brenne av pengene der slik jeg ser det. Har sett en del slik Wire wrapping videoer. Artig å se på. Jeg tror fortsatt at til hjemmebruk og til egne prosjekter (og kanskje naboens) så funker det helt fint og delvis bruke ledninger når det blir trangt om plassen på PCB'en. Jeg har planer om å bruke "0.5mm tinned copper wire" for å lage "baner" bak på PCB. Når plassen tar slutt, så går jeg over til å bruke 22awg single core (isolerte) ledninger. Bestillte en rull med 114 meter 0.5mm tinned copper wire fra RS-Online i går å det ser ut til at jeg får den i posten i dag. Så nå er snart tiden inne for at jeg for loddet sammen prosjektet mitt Jeg har allerede startet og loddet fast terminal, to kondensatorer og tre resistorer i dag. Nå venter jeg bare på rullen fra RS-Online
 14. Det optimale hadde nok vært å kutte ut ledningene ja og "tegnet" pcb'en selv i EasyEDA, Fritzing etc. Og bestillt ferdig routet pcb hvor man bare kunne lodde på komponentene. Men dette funker bedre hvis man vil lage flere av samme PCB etc. Men det hadde vært artig å testet det ut okke som.
×
×
 • Create New...