Gå til innhold

Bjerknez

Medlemmer
  • Innlegg

    11 451
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

35 184 profilvisninger

Bjerknez sine prestasjoner

2,9k

Nettsamfunnsomdømme

6

Hjelpsomme svar

  1. Som et lite tillegg til MC verktøyet jeg skal ha med på tur, så bestillte jeg meg Leatherman Surge i dag
  2. Tyngdepunktet er lavt, men den er så klart ganske stor og tung. Lang akselavstand og veldig bred siden speilene går på utsiden av styret i samme høyde som de fleste bilspeil. Så ikke den beste maskinen å kjøre i tett trafikk med
  3. Takk for det. Ja dette er gromme saker. Nei, dette er en 3 sylindret maskin. Skikkelig moment. 167HK'er, 220NM og gjør på pairet 0-100 på 2.7 sek. Aksellerasjonen i fart er enda mer imponerende Min larriere startet for ca. 10 år siden. Har eid noen sykler i løpet av de 10 årene
  4. I dag jar jeg gjort sesongens første vask av sykkern
  5. Er jo samme åssen type su kjøper bare den passer i begge ender. Disse metalldingsene på ledningene passer inn i det fleste kontakter av den typen tror jeg.
  6. Jepp, den er batteridrevet. Veldig kjekk sak og ha i nøden Alder er ingen hindring og kammerater treffer man langs veien. Jeg er nå blitt såpass gammel jeg også at jeg har lært meg å trives i eget selskap også. Jeg må ikke ha folk rundt meg hele tiden
  7. Dette ser ut som en såkalt "JST connector". Søk på google
  8. Jepp dekkrep settet fra Biltema er allerede på plass. Men disse CO2 patronene har jeg byttet ut med kompressoren jeg la inn bilde av over.
  9. Ble innkjøp av litt "nødproviant" til motorsykkelen her om dagen
  10. Har selv vært gift i 13 år og jeg kjenner meg ikke igjen i den situasjonen du er i da vi har valgt å ikke få barn, nettopp av de grunnene du nå har kommet opp i. Barn bringer til tider stress til hverdagen. Jeg ser dette over alt. Både blant kompiser og andre. Bildet som tegnes på Facebook er langt fra den sannheten som foregår bak lukkede dører når internett er slått av. Ved økt stressnivå så er det enkelt for enkelte og få ut frustrasjonen på andre. Det er nettopp der jeg tenker skoen trykker mest i ditt tilfelle. Det eneste rådet jeg kan gi er å ikke gi etter for følelsene. Skal du komme ut av dette med hevet hode og selvtilliten i behold så mener jeg du bør ta en alvorsprat med dama/kona di på en skikkelig måte en dag det passer og stressnivået er lavt. Vær saklig og bestemt og prøver hun seg på hersketeknikker så reiser du deg opp og går ut døra. Dette må du forberede deg på før denne samtalen. Nå er det DIN tur til å vise at du ikke finner deg i situasjonen slik den er. Ting blir som dem blir. Det er bedre og rive av plasteret kjapt, enn å la det sitte lenge slik at det blir betent. Konferer med din mor/bror eller andre før denne samtalen at det kan være mulighet for at du trenger overnatting noen dager. Forbered deg og vis at du mener alvor hvis det skulle vise seg at du gikk ut døra. Gi det så noen dager og ikke la ho lure deg tilbake med falske unnskyldninger og søte smileys. Jeg har vært i samme situasjon som deg i et tidligere forhold for mange mange år siden. Da var jeg vel 25 år gammel. Vi kranglet nesten hver dag og ble venner igjen, men det var alltid JEG som måtte be om unnskyldning eller blidgjøre henne. En dag så pakket jeg kofferten og fylte opp tanken på bilen. Jeg sa at jeg ikke orket dette lenger og ga hun en klem og sa at jeg ikke var sur eller grinete, men at det var en gjennomtenkt handling. Det ble mye gråt fra hennes side når jeg kjørte og jeg hadde selv noen tunge mil før jeg var hjemme. Men jeg så meg aldri tilbake og svarte ikke på en eneste SMS fra henne. Jeg har faktisk ikke sett ho siden jeg kjørte den dagen. Men det skal sies at jeg hadde bestemt meg for å gjøre det slutt. I ditt tilfelle snakker vi først og fremst med å sette ting på pause. Kanskje ho finner ut hvor mye du er verdt for ho når du har vært borte noen dager og viser for alvor at du vil fikse opp i situasjonen mellom dere. Hvis ikke.... gjør som meg. Ungene har det ikke bra med kranglete foreldre heller. Ting går seg som oftest til på sikt for begge.
  11. En annen ting er vel at Gorenje neppe hadde nevnt det var lurt å sette inn noe slikt selv. Spesielt hvis det var et annet merke som ikke Gorenje kan gå god for... Hadde jeg ringt en elektriker og spurt om det var greit å bytte ut til en større kurs i sikringsskapet så hadde jeg blitt overrasket om han fortalte meg "kjør på".
  12. Du skriver i din første post at du bytter ut til et varmeelement som er større enn det ovnen ble levert med. Hvis Gorenje forteller deg at det er trygt å bruke dette, så er det nesten så jeg tviler på det. At en elektrikker også mener dette er en god ide er enda rarere.
  13. Okay, men poenget er at du har koblet til et element som er trekker mer strøm enn det ovnen er laget for. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at dette kan være potensielt farlig. Jeg skjønner bare ikke hvorfor enkelte gidder å gamble med slikt.
  14. Slik jeg annser det så har du to varmeelement i ovnen nå. Ett på 1600 og og ett på 2.600. Prøv og sett på begge samtidig. Det er 4.200 watt. Det klarer ikke sikringen din hvis du har en vanlig 16 amp. Kurs. Det er så vidt en 20 amp kurs klarer det. Q
  15. Selv om ting fungerer så vil ikke det si at det er trygt. 2.600 watt vs 1600 watt er VELDIG mye mer. Hvis de interne kontaktene samt ledningene er dimensjonert for 1600W og du trøkker 2.600 watt igjennom dem er dette mildt sagt idiotisk. Som nevnt over. Jeg håper ikke du deler hus med flere. Hadde du i det minste hatt kunnskap og visst farene ved dette og gjort dette som et eksperiment eller noe hvor du tok forholdsregler er det vel OK, men det virker på meg som om du ikke vet noe som helst rundt dette med elektrisitet. Derfor håper jeg du tar til deg det som blir sagt her og får en reparatør til å se på det, eller kjøper ny ovn.
×
×
  • Opprett ny...