Jump to content

Bjerknez

Medlemmer
 • Content Count

  9666
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2076 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

31334 profile views
 1. Denne quick charge modulen har du ikke bruk for så lenge enhetene du lader ikke støtter Quick Charge.
 2. Godt poeng dette og faktisk trolig svaret på problemet.
 3. Er du forresten sikker på at disse USB ladeportene avbildet ikke har en begrensning på 1 ampere eller noe? Hvis dette er gamle USB porter så kan det hende feilen ligger der? Jeg er ganske sikker på at feilen må ligge i denne, så sant PSU fungerer som den skal.
 4. Ja, det ser ut til at du har rett så ikke det med en gang. Blir uansett vanskelig å finne svar på dette iten å vite mer. Ikke vet vi om PSU fungerer som den skal heller...
 5. Merk også at det du lader opp som feks. En telefon vil ikke tillate full pupp på oppladingen når batteriet nørmer seg fullt da den innebyggede BMS'en styrer dette. Men ved nesten tomt batteri så bør den lade med full hastighet, gitt at kilden klarer og levere nok strøm.
 6. 5V Utgangen gir maks 2 ampere. Motstanden i parallell trekker 1.25 ampere til jord. Da står du igjen med 0.75 ampere til lading i teorien. I praksis vil du sitte igjen med noe mindre. Ved høy last og nør grensene til hva PSU kan levere for utgangen så vil også epenningen synke noe, noe som gjør ladingen ustabil. I bunn og grunn er PSU'en din ganske begrenset med tanke på 5V utgangen. Dette sier meg at dette er en eldre PSU fra en PC, siden 12V var mer brukt før. I dag er 5V og 3.3V mer brukt og du vil se at i nyere PSUer så er 5V og 3.3V utgangene minst like kraftige som 12V utgangen.
 7. Prøv og fjerne denne 4ohm motstanden hvis denne er koblet i parallell mellom 5V og jord. Trolig for å stabilisere kretsen? Er ikke sikkert du trenger den. Alternativt kan du heller bruke 12V utgangen som kan levere langt mer strøm og heller sette en buck converter i mellom som justerer ned spenningen til 5V og som takler 2+ ampere.
 8. Det ser it til at 5V utgangen kan gi maks 2 ampere. Jeg ser også du trolig har en 4 ohm motstand i parallell mellom 5V og jord? Denne vil også laste 5V utgangen med over 1 ampere og da har du ikke kye igjen til lading. Forutsatt at antakelsene mine er riktige?
 9. 4-sylidret 500cc? Sist jeg kjørte en sykkel i samme klasse med tanke på motor var for 4 år siden. Da kjørte jeg en Honda F650 4-sylindret som var 1 år gammel. Kanskje noe av det kjipeste jeg har kjørt ever. Var vel rundt 80HK'er i denne og ikke alt for mye moment heller. Men det kommer kanskje litt ann på hva man er vant til her vil jeg tro. men en ting er vertfall sikkert. De gamle syklene der er det en del sjarm over skal sies. Kunne tenkt meg en slik selv
 10. Jeg har hatt Philps Hue i hele stuen i over to år og har to slike Philps Hue dimmebrytere som styrer Philps Hue pærene og det fungerer utmerket. Så jeg er litt usikker på hva du mener her egentlig...?
 11. Prøvde og måle ladehastigheten i dag med USB testeren jeg har, men fant ut at denne testeren ikke støtter Power Delivery så må kjøpe meg en som støtter dette ser jeg
 12. Da er det sikkert 5V da og 3 ampere. Watten er uanset omtrent det samme. Men jeg kan teste dette med et USB meter jeg har senere.
 13. Tror den lades opp med 18W. 9V 2A max. Men er ikke helt sikker. Tar ca. 8 timer å lade den fra nesten null til hundre. Noe som forsåvidt er helt greit
 14. Dette klarer man fint med en 555-timer chip og en optoisolator samt noen motstander og en kondensator eler to. Trenger ikke noe mikrokontroller til dette. EDIT: Så nå at tråden var satt til "løst", så da er jo alt i orden
 15. Enig. Mye morsommere og sette seg inn i dette selv ved hjelp av videoer samt prøving og feiling hjemme i kjelleren. Man lærer veldig mye av det. Men samtidig så forstår jeg at man nok finner en del nyttig info i skolebøkene også.
×
×
 • Create New...