Jump to content

Brulejus

Medlemmer
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

179 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som har slitt med problemer med anrop på denne telefonen? Plutselig oppfører den seg svært rart når jeg ringer til folk. Den grønne linjen på toppen bare blinker av og på, Man får ikke opp den standard ringeskjermen når man starter anropet, slik at man kan verken avslutte anrop eller slå på høyttaler. Drar man ned fra toppen blinker notifikasjonen med anrop også av og på hele tiden. Alt annet på telefonen virker normalt.
 2. Resultatet her ble at et firma som spesialiserer seg på farlig gods måtte kontaktes. De påpekte feilene avsender hadde gjort i dokumentasjonen. Etter at sender hadde fikset dokumentasjonen gikk frakten greit. Og ja, det er firma i Danmark som er ansvarlig for dokumentasjon og forpakning, uavhengig av om mottaker er ansvarlig for frakten.
 3. Problemet er ikke å frakte det over grensen til Norge. Problemet er at transportør ikke kan ta i mot varene i det hele tatt (selv innad i Danmark) siden dokumentasjonen ikke er tilstrekkelig.
 4. Usikker på om dette burde vært i juss eller bedriftsøkonomi, men saken er som følger: Bedrift i Norge har kjøpt en vare av bedrift i Danmark. Bedrift i Norge skal stå for frakten. Siden dette er farlig gods krever fraktselskap at nødvendig dokumentasjon (farlig gods-papirer) fremskaffes. Avsender har fremskaffet noe, men fraktselskap mener dette ikke er tilstrekkelig. Avsender mener at dette ikke er deres problem og nekter å gjøre noe mer siden bedrift i Norge er ansvarlig for frakten (Ex Works). ADR-regelverket som dette går under sier blant annet: The consignor of dangerous goods is required to hand over for carriage only consignments which conform to the requirements of ADR. In the context of 1.4.1, he shall in particular: (b) Furnish the carrier with information and data in a traceable form and, if necessary, the required transport documents and accompanying documents (authorizations, approvals, notifications, certificates, etc Transportør er også klar på at det er avsender som er ansvarlig her. Ideelt sett ønsker vi at dette skal ordnes opp i, men hvilken muligheter har vi om de fortsetter å gjøre seg vanskelig? Kan vi kreve ordren opphevet om de ikke ordner opp til en viss tid? Bestride faktura kommer vi uansett til å gjøre.
 5. Forutsatt at jeg skjønner diskusjonen her korrekt... prisjakt viser historikken til hver enkelt butikk.
 6. Ingen CDON-tilbud på Office 365 Home i år ser det ut til som de har hatt (minst) 3 år på rad. 599 på Elkjøp er ikke så ille, men savner 399...
 7. Relativt skuffende fra Jula i år. Mener de har hatt 50% på alt fra Bacho, Stanley og Fiskars i et par år nå. Denne gangen er det kun 40% på Bacho, og resten av tilbudene var ikke noe å hoppe i taket over heller
 8. Europris begynte i dag. En rekke mer eller mindre ok tilbud innimellom. -40% på Smart Store oppbevaringsbokser er et godt tilbud. -30% på Ryobi, men begrenset utvalg.
 9. «Dplay + Sport» i 3 måneder gratis. Det er mulig å skru av automatisk fornyelse med en gang. BRUK KODEN: SINGLESDAY • Gå inn på Dplay.no og trykk på «Registrer» • Velg 159 kr / måned under «Dplay + Sport» • Skriv inn rabattkoden: Singlesday i feltet «Verdikode» • Trykk aktiver og fullfør registreringen Tilbudet varer til 12. november og er gyldig for nye Dplay-abonnenter. Ingen bindingstid. Etter at gratisperioden er utløpt, forlenges abonnementet automatisk til 159 kr / måned.
 10. Hvilke butikker er go-to for verktøy av høy kvalitet som er å følge med på fremover? Tenker både power tools og større sett med "vanlig" verktøy som skrujern etc.
 11. Selvsagt, men hva med å gjøre begge deler? Noen prosenter høres lite ut, men det blir mye penger i løpet av et år. Skal ta et eksempel fra virkeligheten for et par år siden (men korrigert med dagens prosentsatser): Mat: Handler på Kiwi (som i tillegg er blant de billigste). 6000 kr/mnd, 72000 kr/år. Trumf Visa 2%, 16% på frukt og grønt. Snitt 4%. Totalt på et år 2880 kr. Nye vinterdekk: 6000 kr. 5% rabatt i oktober med Ikano Visa. Totalt 300 kr. Nye briller: 3500 kr. 10% rabatt i juni med Ikano Visa. Totalt 350 kr. Ferietur: 50000 kr. 1% med Shell Mastercard. Totalt 500 kr. Hoteller på ferieturen: 35000 kr (av de 50k). Kjøpt via Expedia på ViaTrumf, 7%. Totalt 2450 kr. Klær: 8000 kr. Kjøpt med Shell Mastercard. Totalt 80 kr. Halvparten kjøpt på na-kd på ViaTrumf, 15%. Totalt 600 kr. Annet forbruk: 50000 kr. Brukt Shell Mastercard. Totalt 500 kr. Ca 10000 kr er gjort via ViaTrumf, snitt 5%. Totalt 500 kr. Dette blir en ren cashback på drøye 8000 kr, som jeg vil påstå er ganske mye på et år for de fleste. Ikke er forbruket over noe særlig ekstremt heller. Vi er to og har betydelig mer. Nå kan man si at "jeg trenger ikke nye dekk" eller "jeg drar ikke på ferie", men de fleste vil kunne spare en god del på å benytte seg av fordelene. Det betinger selvsagt at man betaler kredittkort på tiden og har kontroll i sysakene, så det er selvsagt ikke for alle.
 12. På tide å få igang denne tråden nå som vi straks ser november. Drister meg til å steppe inn som trådstartervikar for Black Friday-legenden henrikrox i år, så håper vi at han er tilbake neste år (god bedring!). Singles Day (11. november): https://prisguiden.no/tilbud/singles-day https://www.prisjakt.no/tema/singles-day Black Friday (29. november): https://prisguiden.no/tilbud/black-friday https://www.prisjakt.no/tema/black-friday Cyber Monday (2. desember): https://prisguiden.no/tilbud/cyber-monday https://www.prisjakt.no/tema/cyber-monday Tråder for ulike produkt: Fordelsportaler som gir ekstra rabatt: ViaTrumf.no KickBack.no RememberReward.no (forutsetter re:member kredittkort) "Gratis" kredittkort som gir ekstra rabatt/fordeler: Bank Norwegian: 1% cashpoints på alle kjøp. Flexi Visa: 4% på valgfri kategori: Elektronikk, drivstoff, sportsutstyr eller klær og sko. Ikano Visa: Ny rabatt hver måned; 3% elektronikk i november. YX Visa: November: 5% elektronikk, 5% reise, 3% netthandel eller 100 kr på streaming. VIP kredittkort: November: 5% reise, 5% klær/sko, 3% drivstoff, eller 100 kr på streaming. Trumf Visa: 0.5% trumf på alt, 2% på Norgesgruppen. Shell Mastercard: 1% Trumf på alt. Komplett Mastercard: 4/2/1% hos Komplett og Blush/Internett/Øvrige kjøp. AMEX Classic: 10 Eurobonuspoeng pr. 100 kr. Finansportalen: Vis kredittkortvett før jul
 13. Noen som vet hvor man skrur av varsellyden når man bruker bank-id? Nå kommer det først varsellyd når man får opp varselet, så kommer den på nytt når skjermen for å skrive inn pin kommer opp.
 14. Vi har kommet opp i en lignende problemstilling. Etter at regnskapet er levert, skulle vi bytte over til Fiken. Da vi skulle skrive inngående balanse ble det oppdaget en feil i leverandørgjelden vi har gjort på noen få tiere. Tok kontakt med han som gjorde regnskapet, men han sa at feilen var så liten at det ikke var nødvendig å fikse opp i, og at det bare kunne fikses på dette årets regnskap mot egenkapitalen. Hvordan skal dette føres? Skal vi bare korrigere 2050 Annen egenkapital på inngående balanse slik at summen blir 0? Og så kommentere det som i note for regnskapet 2018?
×
×
 • Create New...