Jump to content

Brulejus

Medlemmer
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

186 :)

About Brulejus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bumper denne. Ingen med strøm fra Wattn?
 2. Noen som vil verve meg? Ser de har vervekampanje med 500 kr til både den som verver og den som blir vervet.
 3. Dokumentasjon som er grunnlag for endring av formuesverdi takst som er gitt av kvalifisert takstmann verdivurdering fra eiendomsmegler som har kjennskap til distriktet observerbar markedsverdi - det den aktuelle boligen/tomten eller tilnærmet lik bolig/tomt i samme område er solgt for. Dokumentasjon på observerbar markedsverdi kan være kjøpekontrakt eller lignende der salgssummen framgår. Ved å spørre litt rundt finner man sikkert en eiendomsmegler som kan gjøre dette gratis eller veldig billig.
 4. Slengte meg på "vervetoget", og benyttet din kode @eriler. Tillater meg derfor å legge ut min kode dersom noen andre ønsker 500 kr i rabatt på strømmen. +1 øre påslag og 0 kr/mnd i fastbeløp er blant de bedre spotpris-tilbudene som er ute nå, spesielt når man får 500 kr i rabatt i tillegg. https://www.ge.no/stromavtale?ref=SOL2643127&refName=Brulejus
 5. Apotek 1 har tilbud til de som ikke vil ha omikron eller andre greske bokstaver.
 6. Man må uansett fylle inn momsen på det man importerte i mva-meldingen selv om man er mva-registrert (Innførsel av varer). Og da er det statistisk verdi som blir rapportert av DHL i fortollingen man skal bruke som grunnlag (alle fortollingene for en måned blir tilgjengelig på bedriften sin Altinn-side et par dager inn i neste måned). Samtidig fyller man inn samme beløp til fratrekk i Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift, slik at i praksis blir det nullet ut. Vi har kun blitt fakturert dette gebyret av DHL når leverandør sender med Economy Select (lastebil). Når de sender med Express Worldwide (fly) får vi ingenting. Antar at fortollingen da er inkludert i prisen leverandør betaler DHL. Det ironiske er at vi typisk betaler 20 euro ekstra for at de sender med fly, mens fortollingen til DHL er nesten 300 kr. I tillegg mottar vi gjerne varene neste dag, mens med lastebil tok det som regel over en uke.
 7. Da jeg kjøpte iPhone på supertilbudet fikk jeg beskjed om at man også får rabatt pga at man binder seg. For ice var dette 250 kr for 7GB og 500 kr for 10GB. Sannsynligvis mer jo høyere pakke man velger. Telenor hadde ikke binding på sine abonnement i motsetning til Telia og ice. I teorien kan man jo da flytte bort igjen etter kort tid. I tillegg får man 2% i fremtidig rabatt via myPower, så endelig kjøpssum ble ganske bra i forhold til fullpris. Eksempel: iPhone 13 Pro Max 256 GB m/ice 7GB 14790,- - 250,- pga binding - 2908,- pga Supertilbud - 291,- pga myPower =11341,-
 8. 4 for 50 på Lano på Europris er et greit tilbud om man bruker det. 4 for 60 er tilbudsprisen vanligvis de gangene de har det gjennom året. Komplett har også tilbud på en XXL musematte med gode reviews. Vært like billig før, men til 99 kr og gratis frakt er det vel ikke så mye billigere man kan få det.
 9. Trenger noen til å verve meg om en ukes tid. Vi får begge 500 kr i rabatt på regningen. Info: https://talkmore.no/Strom/Verving
 10. Jeg var på et kurs med Skatteetaten for ca 5 år siden, der dette ble tatt opp. Mange ville komme opp i samme problemstilling. Selv om de som holdt kurset ikke sa det rett ut antydet de langt på vei at det var greit å bare fakturere med MVA fra den fakturaen som passerte 50.000 kr og samtidig søke om registrering. Så lenge staten fikk det de skulle virket det ikke som om de var for streng på reglene rundt det.
 11. Nei, da trenger man Premium- eller Elite-kortet. Classic gir kun 2 for 1 i Europa med SAS (ikke Star Alliance). Shell MC gir 0.75% Trumf på alt man handler, men maks bonus 500 kr i måneden / 2500 kr i året. Trumf kan man ta direkte ut til konto.
 12. Amex classic har ingen skjulte kostnader nei. Ikke engang gebyr for papirfaktura i posten. Ville prøvd Shell MasterCard selv om de har redusert trumfbonus til 0.75%. Bedre enn ingenting. Kortet er gratis om du har e-faktura. Men vet de er litt streng på nye brukere. Verdt et forsøk.
 13. Ville tatt det folk skriver der inne med god klype salt. De fleste som kjøper nå er nok lykkejegere som håper på rask gevinst. Jeg kjenner meg godt igjen i mye av det som skrives og spekuleres i der inne fra tiden i ungdomsårene for rundt 15 år siden da det var Hegnar Online som gjaldt. Det er lett å se seg blind på alle de "gode" argumentene for hvorfor dette skal videre opp. Ingen spinnville konspirasjonsteorier er for urealistisk, og selv den minste uskyldige handel er "definitivt bevis" for at alt er rigget. Mennesket har en tendens til å se det de vil, og ikke det som er. Måtte smile (unnskyld) da jeg så argumentet over om at det ikke var vits i å selge siden man allerede var så mye i minus. Been there, done that, uten at det gikk bedre i mitt tilfelle.
 14. Er det noe som tilsier at disse såkalte hedgefondene ikke kan være med på, og styre, hele spillet nå? Med det volumet som har vært de siste ukene er det vel ikke utenkelig at de har dekket seg inn og vel så det? Nå vet jeg ikke hvordan det fungerer, men hvis de f.eks. si er 10M short, og i tillegg har 10M aksjer på en annen konto, så er de vel nullet ut, selv om det tilsynelatende er mange shortede aksjer? Så dumper de aksjene når prisene er på topp, og dekker inn shorten på billigsalg fra småinvestorene når boblen sprekker. Har liten tro på at "the bad guys" som taper penger til slutt, det blir vel som vanlig mannen i gaten.
 15. Det var den konklusjonen jeg dro etter å ha vært på Sukker en stund. Årsaken til at jenter er singel? De bruker all tiden sin (tilsynelatende) på å gå lange fjellturer og turer i skog og mark. Heldigvis fikk jeg napp hos den ene som ikke hadde dette i profilen sin.
×
×
 • Create New...