Jump to content

Brulejus

Medlemmer
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

191 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg var på et kurs med Skatteetaten for ca 5 år siden, der dette ble tatt opp. Mange ville komme opp i samme problemstilling. Selv om de som holdt kurset ikke sa det rett ut antydet de langt på vei at det var greit å bare fakturere med MVA fra den fakturaen som passerte 50.000 kr og samtidig søke om registrering. Så lenge staten fikk det de skulle virket det ikke som om de var for streng på reglene rundt det.
 2. Nei, da trenger man Premium- eller Elite-kortet. Classic gir kun 2 for 1 i Europa med SAS (ikke Star Alliance). Shell MC gir 0.75% Trumf på alt man handler, men maks bonus 500 kr i måneden / 2500 kr i året. Trumf kan man ta direkte ut til konto.
 3. Amex classic har ingen skjulte kostnader nei. Ikke engang gebyr for papirfaktura i posten. Ville prøvd Shell MasterCard selv om de har redusert trumfbonus til 0.75%. Bedre enn ingenting. Kortet er gratis om du har e-faktura. Men vet de er litt streng på nye brukere. Verdt et forsøk.
 4. Ville tatt det folk skriver der inne med god klype salt. De fleste som kjøper nå er nok lykkejegere som håper på rask gevinst. Jeg kjenner meg godt igjen i mye av det som skrives og spekuleres i der inne fra tiden i ungdomsårene for rundt 15 år siden da det var Hegnar Online som gjaldt. Det er lett å se seg blind på alle de "gode" argumentene for hvorfor dette skal videre opp. Ingen spinnville konspirasjonsteorier er for urealistisk, og selv den minste uskyldige handel er "definitivt bevis" for at alt er rigget. Mennesket har en tendens til å se det de vil, og ikke det som er. Måtte smile (unnskyld) da jeg så argumentet over om at det ikke var vits i å selge siden man allerede var så mye i minus. Been there, done that, uten at det gikk bedre i mitt tilfelle.
 5. Er det noe som tilsier at disse såkalte hedgefondene ikke kan være med på, og styre, hele spillet nå? Med det volumet som har vært de siste ukene er det vel ikke utenkelig at de har dekket seg inn og vel så det? Nå vet jeg ikke hvordan det fungerer, men hvis de f.eks. si er 10M short, og i tillegg har 10M aksjer på en annen konto, så er de vel nullet ut, selv om det tilsynelatende er mange shortede aksjer? Så dumper de aksjene når prisene er på topp, og dekker inn shorten på billigsalg fra småinvestorene når boblen sprekker. Har liten tro på at "the bad guys" som taper penger til slutt, det blir vel som vanlig mannen i gaten.
 6. Det var den konklusjonen jeg dro etter å ha vært på Sukker en stund. Årsaken til at jenter er singel? De bruker all tiden sin (tilsynelatende) på å gå lange fjellturer og turer i skog og mark. Heldigvis fikk jeg napp hos den ene som ikke hadde dette i profilen sin.
 7. Staples kjører tilbudet sitt med 50% rabatt på egne merkevarer i dag, søndag. De har et relativt bredt utvalg i sitt eget merke, så store sjanser for å finne noe om man har behov for kontorting.
 8. Ikke mulig å vite 100%, men denne siden har en finfin oversikt med når og hvilke butikker som sannsynligvis kommer på tilbud. https://www.rabo.no/739/dnb-supertilbud/
 9. Noe bra tilbud på romjulssalget? Eller blir det bedre på januarsalget? Lite interessant på supertilbudene hos DNB før det i slutten av februar.
 10. Ikke helt enig angående NetOnNet. For meg virker det som om de var med like mye som de andre kjedene, men så sitt snitt for å kjøre et "stunt" med å gi uttrykk for at de ikke ville være med. Såvidt jeg kan huske har de hvert år kjørt en eller annen variant av det samme, "vi er ikke med", men så snart klokken slår midnatt faller en haug med priser. Denne gangen lå jeg merke til at når black week startet, så byttet de alle bildene på forsiden til svart bakgrunn, med hvit tekst. Bildene var delt opp etter de ulike kategoriene de hadde plassert salgsvarene i. Nå som Cyber Monday var over, er de vanlige bildene tilbake. La også merke til at akkurat etter midnatt til fredag kom det en drøss med varsler på NetOnNet på Prisguiden. Langt over 100 produkter var satt ned i pris, mens rundt 70 var "rekordbillig". Nå er tallene henholdsvis 52 og 10. Butikken deres i Stavanger hadde kjøpesenterets soleklart lengste kø utenfor. Så selv om de ikke slapp inn alle i butikken samtidig og folk så ut til å holde meteren i avstand, kan man ikke gi de kred for å bidra til smittevern med å oppfordre folk til å holde seg unna butikkene heller. Kjører de slike tilbud, så kommer folk.
 11. Hulu har tilbud med 1.99 dollar/mnd i et år (krever VPN). Dessverre har de bare tilbud på versjonen som har reklame.
 12. Staples sitt Cyber Monday-tilbud ble 15% på (nesten) hele nettbutikken, noe de kjører med 1-2 måneders mellomrom. Så ikke noe å rope hurra for der. Da er tilbudet med 50% på alle Staples merkevarer mye bedre, som de har noen ganger i året.
 13. Da kan jeg anbefale denne måten å spare 1200 kr i året på valgfri streaming: https://www.rabo.no/700/spar-1200-kroner-i-aret-pa-streaming/ Har man en partner (evt venn man deler abonnement med) kan man doble beløpet ved at man begge benytter denne fordelen.
 14. Basert på erfaring fra tidligere år er det sjelden at samme produkt settes ned ytterligere senere i uken. De første som setter ned prisen setter som regel standarden. Altså om f.eks. Elkjøp setter et produkt ned fra 2000 til 1500 mandagen, så kommer det ikke under 1500 fra andre butikker på fredag. De fleste steder kan man enkelt returnere produktene uansett, så da er det bedre å kjøpe før det blir utsolgt om man vurderer å kjøpe.
 15. I forbindelse med streaming...kjøper man for over 1000 kr på Elkjøp får man 3 måneder gratis Viaplay. De skriver utvalgte produkter, men ikke sikker på om det betyr at man må kjøpe et produkt for over 1000 kr, eller om det kun er visse produkter som kvalifiserer. Jeg kjøpte et husholdningsprodukt som ikke ligger inne som eksempel, men fikk likevel kode. https://www.elkjop.no/cms/viaplay-kampanje/kjop-utvalgte-produkter-fa-viaplay-film-og-serier/
×
×
 • Create New...