Jump to content

tommyb

Medlemmer
 • Content Count

  10992
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

tommyb last won the day on December 4 2019

tommyb had the most liked content!

Community Reputation

8130 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For spesielt KNX-interesserte: ETS6 lisenser (inkludert oppgradering fra ETS5) har 35% rabatt i et par dager fra i dag til mandag. KNX er smarthusteknologi, og dersom du ikke allerede vet hva ETS er, trenger du det ikke. ^^,
 2. Jeg kjøpte Advanced Flow til Homey Pro. Det er en utvidelse av programvaren på smarthjem-enheten. 😓
 3. Har holdt et øye på noen outlet-produkter. Prisene har ikke rørt seg en millimeter. Men det har produktene, så folk sjekker og kjøper mer enn vanlig.
 4. Skjer det etter 5,5 år så er det vel en fin grunn til å kjøpe noe nytt. Jeg synes det er småkjedelig når det skjer etter ?,? år og jeg ikke kan finne kvitteringen.
 5. Da er det en (foreløpig?) slutt på pendlerbolig-saken, siden presidentskapet på Stortinget ikke skal anke likevel. Utfallet er at 38 politikere må betale straffeskatt, og det må Stortinget og Statsministerens kontor også. For de to sistnevnte må jeg si at det hele er ganske triste greier. De har betalt 4,5 millioner i advokathjelp for å bestride det som endte opp med en tilleggsregning på 1,02 millioner. Straffeskatten Stortinget (adm+SMK) fikk er under førti tusen. Jeg skjønner det er noe "få en tydeligere forståelse av regelverket" bakt inn i de 4,5 millionene, men det ser utrolig dårlig ut. "Umusikalsk" er et begrep ett konservativt parti brukte om sånne image-nedbrytende saker i gamledager. Det beskriver ganske godt hvordan Stortinget og SMK har håndtert denne saken. De skulle lagt seg så flat som en skiløype i Danmark, ikke satt opp advokater mot "sine egne etater". Pendlerboligene: Stortinget godtar straffeskatt – VG
 6. Ja, de er vel populister da? I og med at du ikke har noen politisk gevinst av å påpeke det, synes jeg ikke (subjektivt) at du kan kalles for populist for å påpeke dette. Forsåvidt enig i at det er bedre å peke konkret på hva du misliker med retorikken hans. Internett sier at demagoger ofte men ikke alltid er populister. Det er beslektede men ikke synonyme begreper. Jeg er ikke kvalifisert til å definere et tydelig skille.
 7. For meg ville det vært nok for en 42" 4K siden den har høyere DPI/PPI enn jeg er vant til. Jeg kan ikke si noe om hvordan det blir for deg. Nevner bare at det kan være bedre å skru en stor skjerm på veggen enn å la den stå og vagle på et bord, og at når den kommer litt lengre unna blir det naturlig at den er litt større også.
 8. Men blir den veldig stor på veggen din? Jeg kjøpte en Acer 49" 4K skjerm og skrudde opp på veggen. IKke et problem med at den er for stor for skrivebordet når den henger på veggen. Ser ut som en TV (og oppfører seg litt som en TV) men DPI PPI blir da som 2x2 24" skjermer. I tillegg til å skru den opp på veggen bygde jeg om skrivebordet slik at jeg fikk overhylle og hylle på begge sidene. Er det riktig PPI med den størrelsen for avstanden? Jeg har litt dypt skrivebord og jeg vil si det er helt perfekt hvis man er vant med f.eks. 24" 1920x1080. Anbefaler jeg det? Nei. Hvis jeg tar hjemmekontor og det blir litt jobb-stress, så koster det. Det er ganske tøft for nakken med så høy skjerm. Merker dog at jeg får mer vondt i nakken dersom jeg bruker den mer sjelden. ...Det var altså en 49" 4K, ikke 42". Anbefaler det ikke - men vil heller ikke gå tilbake til å ha 3x1920x1200. For mye pes når man skal spille, og bedre å ha en skjerm skrudd opp på veggen så skrivebordet kan brukes til... masse rot.
 9. Ja... Det er ikke noe problem for meg å innrømme at det finnes større problemer.
 10. Du tar feil. Jeg kaller ikke deg dum. Jeg synes ikke du er dum. Jeg har flere ganger i denne tråden rett og slett sagt at det du sa var riktig, uten å protestere på det du sa. Du er derimot fiendtlig. Dunning-Kruger påkalte jeg ikke på grunn for å kalle deg dum. Det påkalte jeg fordi folk tydeligvis ikke vet - eller velger å ikke forholde seg til - at begrepet "populismen" i den originale artikkelen er et konkret definert uttrykk. De kan ikke bare si "jeg velger å legge noe helt annet inn i det" og så fortsette å diskutere som om det var den ikke-faglige, nesten motsatte nye definisjonen som lå til bunnen for den opprinnelige artikkelen. Da har de snudd hele premisset for å forstå artikkelen på hodet. Mitt (forsøk på) bidrag her er å påpeke hva som er ment med populisme. Jeg kan ikke skjønne hva man skal oppnå med å lage helt falske premisser og lage en alternativ debatt som kun forholder seg til en ikke-eksisterende mening av den opprinnelige teksten. Synes du at du har argumentert på voksent vis? Har du imponert deg selv i dag? Er dette kanskje en diskusjon der du føler du undret og lærte? Er du fornøyd med at du fikk dette snudd til en persondebatt? Det var sikkert den voksne tingen å gjøre. Har noe å strekke meg etter her, skjønner jeg.
 11. Det sitatet der peker dårligst tilbake på deg selv. Du og jeg har nemlig diskutert de punktene der før i denne tråden, men ved å trekke dem fram igjen og ignorere det jeg sier, agerer du akkurat som en politiker. Repetisjon av budskapet uavhengig av om du vet det er sant eller ikke. Hvem er du? Jeg svarte - det gjorde ikke du. Min agenda er å stoppe et falsk bilde av et av de beste fungerende demokratiene i verden med å piske opp ubegrunnet misnøye. Din agenda er å piske opp ubegrunnet misnøye. Russlands agenda er så definitivt ikke å si at Norges samfunn fungerer bedre enn det russiske. Det er å si at Norge har problemer. Det er det du sier. Er du den russiske agenten du snakker om? Du agerer nøyaktig som en. Nei, jeg tror ikke du er det. Men jeg har fortalt hvem jeg er. Når du stiller et spørsmål som du strengt tatt ikke kan forvente et svar på, bør du ikke late som du ikke fikk det for å forfalske oppfatningen i diskusjonen. Det er bedriten diskusjonsteknikk. Dessuten har jeg mye bedre poenger enn deg, fordi jeg beskriver det landet som vi faktisk lever i, ikke et samfunn fra Orwells1984, og det vet de som leser dette. Det ser altså ikke spesielt bra ut når du da går etter person i stedet. Vær litt romslig, vi har egentlig en ganske fin diskusjon gående her. Tål at noen har en annen mening. Norge har ikke poligarker og min mor er ikke syk. Lan Marie Berg er vel et ganske godt eksempel på at man ikke trenger kontakter på høyt strå for å komme inn på høyt nivå i politikken i Norge. Stortinget og partiene har riktig nok tendenser til en usunn sammenblanding av politikk og næringsliv, Ola Borten Moe som eksempel, hele greia med NHO og LO som et annet... Men det problemet ligger latent i alle samfunnsformer og er jaggu verre i alle andre land jeg vet om. Det finnes ting vi kan strekke oss etter i mange andre samfunn, men sånn overall har vi en rik partiflora, vi kan stemme fra en god bukett med partier. Avstanden opp til politikerne i kommune-Norge er at man kan si til ordføreren "hei, kan jeg spørre om noe" når man treffer dem på gata, og det er disse som blir rekruttert opp til den nasjonale scenen. Dersom vi engasjerte oss like mye i lokalpolitikken som vi gjør i denne tråden, kunne vi selv vært en del av denne falskt opptegna eliten. De skriker etter folk som kan stille opp i lokalpolitikken. Poligarker my arse.
 12. Du vet at de som vet de er i Dunning-Kruger er kommet lengre enn de som oppfører seg som du gjør nå?
 13. Jeg lever i Norge, og ikke i et orwellisk univers. Vi har politikere, som er et dårlig utgangspunkt, men vi har også høy transparens (som burde vært høyere), undersøkende media (som burde vært flinkere) og dermed ganske rene politikere (relativt). Jeg kjenner ikke meg igjen i din verdensbeskrivelse. Det betyr ikke at vi ikke har kriminelle blant våre politikere, maktarroganse i de store partiene, mange udyktige politikere og byråkrater, og behov for forbedring over hele plata. Men vi har et av de beste systemene i verden, og verden hadde blitt et bedre sted om de andre landene hadde det likere det vi har her.
 14. Stadig vekk, i denne tråden ble jeg for eksempel eksponert for SNLs definisjon. Men siden den var såpass nært det jeg formulerte i utgangspunktet er det nok andre som bør lese den også, så kan jeg lære mer i andre tråder.
×
×
 • Create New...