Jump to content

Mr.M

Medlemmer
 • Content Count

  18219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mr.M last won the day on January 23

Mr.M had the most liked content!

Community Reputation

7410 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hele ideen med å plassere sosialboliger/klienter i "pene strøk" er misforstått humanisme.Det sier seg sjøl at det knapt vil være noe sosial omgang mellom de to typene innbyggere, da de ikke har noe ting til felles i livssituasjon. Tvertimot kan det kanskje føles som enda mer press (og opplevelse av egen udugelighet) å måtte forholde seg til "vellykkede mennesker". Hvis noen har sett tv-dokuen Trailer-Park Danmark, så er det tydelig at folk trives best sammen med andre i noenlunde samme situasjon. Da kan man være den man er. Med andre ord, et NAV tilbud om å bo i campingvogn kan være mer befriende enn en kjeller-hybel hos noen "oppe i åsen".
 2. - Feilkoblingene som ble oppdaget i trafostasjonen i Bergen kunne ført til større eksplosjoner eller «det som verre er». "Etter det TV 2 kjenner til skal det være snakk om feilkoblinger eller manipulasjon på koblinger inne på trafostasjonen." https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/dette-er-i-hvert-fall-ikke-guttestreker/15156771/ er dette relatert til trusselbildet mon tro, eller "bare tilfeldig" ?
 3. "Kraft fra norsk havvind kan erstatte all norsk gasseksport" teoretisk, men er det realistisk? Ifølge norskpetroleum.no: "Norsk gasseksport holdt seg på et høyt nivå i 2021 og Norge eksporterte 114,8 milliarder Sm3 gass (ikke normalisert til 40 MJ/Sm3), i all hovedsak til Europa. Dette tilsvarer en energimengde på rundt ni ganger den norske normalproduksjonen av elektrisitet i Norge." altså, norsk havvind må erstatte 9 x 157 TWh (strømproduksjonen 2021) det er vel ikke gjort i en fei å gjennomføre?
 4. i frykt for at vi ville fått norske priser på varer der borte da Da skal du se "Harry-bataljonen" hadde kommet seg opp av sofaen og "kjempet for alt som er kjært"
 5. de ser jo hva som skjer med slike som stikker ansiktet litt for langt frem. tror jeg så at antallet likviderte nå er oppe i 200, og det inkluderer politikere, næringslivsfolk, journalister, osv. Paradoksalt nok har uttrykket "intelligentsia" sitt opphav i Russland https://snl.no/intelligentsia men dagens intellektuelle-elite (forfattere, filosofer, etc.) virker å være helt fraværende og utgjør ingen korrigerende påvirkning på makthaverne, slik det er i mange andre land.
 6. vel, ikke la det ødelegge nattesøvnen. Vi må bare satse på at USA og Nato har pønsket ut den smarteste strategien i et slikt scenario. Ikke noe av det vi har sett av Sovjet/Russland i historisk og militært perspektiv og frem til i dag, tilsier at de plutselig er blitt smartest i klassen.
 7. i det minste når det er stabil vindretning mot vest. det er bare ett av mange kriterier for hva som er "smart" - eller, hvis du er i Putin's sko, kan det aldri bli smart å bruke a-våpen i hele tatt, tatt potensiell gjengjeldelse-faktor med i regnstykket.
 8. har russerne noen drone på nivå med FORTE10 ? forøvrig er det vitneutsagn fra plattformene som anslår observerte droner til "2 meter lengde" (en Global Hawk er til sammenligning 14 meter lang)
 9. (VG) Ny mann siktet for medvirkning til drap i Lørenskog-saken https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JQxb7P/opplysninger-til-vg-ny-mann-siktet-for-medvirkning-til-drap-i-loerenskog-saken er det da to "ulike" mistenkte som er siktet, eller er det samme person som omtales? Synes det er litt rart at dette plutselig kom ramlende ned. Mulig jeg ikke har fulgt med godt nok siste året, men synes liksom saken tar en brå vending sånn helt ut av det blå. Er da saken nærmest oppklart?
 10. selv om detaljene er ulike, virker det som at psykologien bak, har fellestrekk synes jeg. Jeg har sett mer enn en gang, der enkelte Trump-tilhengere sier de rett og slett ikke bryr seg om at han lyver. De øvrige tror fult og fast på løgnene. Særlig hvis de har blitt gjentatt flere ganger. (nok et fellestrekk med Putinisme/Russland) Egentlig var Trump veldig nærme (etter bare få år ved makta) å snu USA på hodet. Da er det jaggu ikke rart at russere, etter flere generasjoner med propaganda, "er som de er". Men desto rarere at USA kom så fort "dit".
 11. Apropos dagens sirkus-forestilling i Moskva, og oppfatningen vi har at russiske sinn er ødelagt av 100 år med løgner og juks, -det er derfor de sluker propaganda rått. Men er egentlig sammenhenger (kun) slik? Jeg tenker på Trump-bevegelsen i USA som et motstykke. Altså, levd i 100 år i demokrati, fri presse, frie meninger, osv. Allikevel så/ser vi tendensene der, at tilhengere (og støttespillere innen politikk) nekter ta inn over seg fakta, jo mer Trump lyver, jo mer tror de på propaganda-løgnene, osv. Så, er dette "fenomenet" noe som kanskje har god grobunn i "stormakter" først og fremst?
 12. får korrigere litt på meg sjøl her, og "påstanden" om "trenger rampe" for takeoff. nå ser jeg det eksisterer hybrid-droner også (vinger + rotorer), som kan ta av vertikalt (eller også med "start-rakett" Iransk "propaganda video" men for illustrasjonens skyld bare)
 13. Vi har ikke fått vite et døyt om hva slags droner det egentlig er snakk om, men hvis de er av en viss størrelse "og har vingespenn", så trenger den vel en rampe for å ta av. Dette kan det være tilrettelagt for, på et skip (eller "fiskebåt") eller ubåt (i overflatestilling) et sted der ute. Hvor langt unna, det er det store spørsmålet. Men jeg tror ikke de sitter i Russland og styrer de.
 14. [..] -Regjeringen hevder at det ikke foreligger noen konkret trussel mot norske installasjoner[..] Sitter de å venter på telefon? "hey hey, det er Igor fra Spetsnaz her, går det bra eller? Jo nå skal dere høre, -om en kvarter detonerer etpar droner ute på Ekofisk! Tenkte dere gjerne vil vite det, sånn at det ikke blir spekulasjoner hvem som står bak å sånn. Ha det.
 15. nå forekomsten av disse dronene, både i omfang og hyppighet er blitt slik det rapporteres her, så må vel for tusan noe aktivt gjøres snart?? "ber om årvåkenhet" er vel og bra, men kan ikke fortsette med det, helt til det smeller eller kolliderer med et helikopter etc.
×
×
 • Create New...