Jump to content

Stratos

Medlemmer
  • Content Count

    849
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

72 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Det du foreslår er altså å legge til enda en komponent som kan feile, trenger vedlikehold, utgjør en sikkerhetsrisiko etc. Og likevel vil du ha akkurat samme problem dersom lokal wifi går ned og laderne ikke finner lokal server. Løsningen som er i dag ved at alle laderne defaulter til 2,5kw ladestrøm tenker jeg er like grei. Trenger bare noen få timer for å nå gjennomsnittlig kjørelengde. Og gitt at batteriet gjerne ikke var tomt når du kom hjem skal det stort sett gå bra. Uflaks hvis man hadde lite strøm, må lade og skal på langtur rett etterpå akkurat da, men jeg synes den risken er akseptabel.
  2. Ja, det er ugreit. Her ser jeg at den 9. og den 11. Mars var det mindre lading totalt. Ca 50kwh den 9. og ca 75kwh den 11. Ligger vanligvis over 100. Peak er litt over 400kwh per dag. Dette er på 60 ladere.
  3. Hjemmelading er ikke det samme som lading i sin egen selvstendige garasje. Mange av oss bor i blokk. Og ja, den defaulter til å lade, men den lader sakte. Forbruk etc oppdateres så fort den er på nett igjen. Zaptec er som oftest brukt der det er behov for lastdeling, da laderen er endel dyrere enn ladere uten slik mulighet. Har 50+ zaptecladere i blokka jeg bor i, hvor alle lader med max 22KW. Vi vurderte alle mulige lokale løsninger mtp lastdeling/fakturering av strøm etc. Ingen tvil for oss at den fordelene var mye større en ulempen med skybasert løsning. Tviler på at noen her har merket nedetiden, de fleste står uansett parkert over natta og selv "fallback" hastighet får man ladet noen mil på en natt. Og har heller ikke hat noe merkbar nedetid de snart tre årene vi har hatt anlegget.
×
×
  • Create New...