Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Medlem skrev (1 time siden):

Den er godt skrevet, man har også med Tormod Heier som jeg mistenker har mer mellom ørene enn de fleste på dette forum. 

Tydeligvis ikke, siden han først tok feil om alt og så begynte å etterape russisk propaganda.

  

Enceladus skrev (29 minutter siden):

I følge artikkelen er det forventninger om at det vil gå raskere nå. Men hvor sterke er forsvarsverkene bakover? Vil ikke russerne bare trekke seg sakte bakover til forberedte forsvarstillinger og fortsette å fylle på med mer mobilisert kanonføde? Utifra dette kartet ser det jo ut til at det er flere lag med forsvar nedover til havet.

Det har blitt nevnt at første linjen er den absolutt sterkeste, så hvis Ukrania klarer å bryte gjennom der så vil det være mindre motstand ved neste forsvarslinje.

Og det er vel ikke så enkelt for russerne å trekke seg tilbake når ukrainerne først har brutt gjennom?

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.dagbladet.no/nyheter/mystiske-kjopere-fikk-fly-visning/80106610

Sitat

To ukjente personer skal ha vært om bord på Jevgenij Prigozjins privatfly bare timer før det styrtet ...

skal ha presentert seg selv som potensielle kjøpere av flyet...

Jeg siterer bare utdrag, usikker på lovligheten av å kopiere hele artikler, men det er jo bare å trykke på linken.

Jeg vet ikke om/hvorfor flyet var til salgs i utgangspunktet. Tenkte Prigo å kjøpe nytt og bedre fly midt oppi sanksjonene? Det blir hele tiden sagt at det var hans privatfly.

Endret av Mannen med ljåen
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Thor. said:

https://www.warmapper.org/interactive-map (Edit: Feil kart, men jeg lar den stå)

Edit: Kan samtidig lenke til https://liveuamap.com/ (språkknapp øverst til høyre)

10 minutes ago, Brother Ursus said:

Takker.

(Var forresten klar over liveuamap.org, men jeg foretrekker de andre to jeg lenket til, derfor lenket jeg ikke til den)

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):

Det er i min oppfatning mer enn nok indirekte bevis til å anta at teorien om dobbeltgjengere er høyst plausibel.

Har sett noen av de såkalte dobbeltgjengerne og tenkt at de ikke engang ser veldig ut som Putin, eller oppfører seg som han. Men en ting jeg ikke forstår er; er det ikke ufattelig enkelt med dagens teknologi å avsløre dobbeltgjengere? Type ansiktsgjenkjenning på mobil, den klarer vel å skille på meg og en som ligner mye på meg med det blotte øyet? For noen tiår siden var det nok vanskelig å sammenligne svart-hvit-bilder for "hånd", mens nå finnes det vel teknologi som enkelt kan bekrefte dette? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (12 timer siden):

Det var en god nyhet i går som kanskje ikke fikk så mye oppmerksomhet. Serbia ble i praksis med i Krym-plattformen, Ukrainas initiativ for å reintegrere den Russland-okkuperte halvøya. Ana Brnabić deltok på møtet og holdt tale.

Dermed er det etterhvert muligens bare Bosnia igjen av de europeiske landene som ikke er med (foruten Belarus).

Men! Bosnia deltok også på årets møte, noe Russland sa at de mente var en "åpent fiendtlig handling". Bosnisk medlemskap er nok også rett rundt hjørnet.

Serbia joins Ukraine's Crimea platform, vows friendship with Kyiv
https://www.reuters.com/world/europe/serbia-joins-ukraines-crimea-platform-vows-friendship-with-kyiv-2023-08-23/

 

Serbia vil vel hevde at det var brot på internasjonal lov og territoriell integritet då dei mista Kosovo. Då blir også den einaste logiske slutninga at Krim og dei andre okkuperte områda tilhøyrer Ukraina.

Sidan Serbia tradisjonelt har vore ein nær alliert av Russland og var i krig med NATO er ikkje det å støtte Ukraina i krigen mot Russland noko som er sjølvsagt. Så dette er gode nyheiter.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (6 timer siden):

 

L-39 er, eller i det minste er en av rollene de fyller en såkalt jet trainer. Her i vesten er det i alle fall typisk et nye piloter starter på propell trainer før de etter en stund går over til jet trainer, og om de kvalifiserer på disse får de trene på de aktuelle kampflyene. 

Så, det kan virke som de kjører Basic trening på nye piloter selv, i Ukraina. Dette kan være fremtidige piloter på vestlige fly, men det kan også være at de ønsker å fylle setene på russiske fly når erfarne piloter går over til F-16.

Nå kan som sagt flyet dekke andre roller også, men Juice er Mig-29 pilot, og at de krasjet under trening sentralt i landet sier mye... 

Endret av Serpentbane
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (21 timer siden):

Det er mer interessant at Spiegel ikke en gang nevner RTLs undersøkelser med et ord, en undersøkelse som har konkrete beviser som peker mot Russland (!). RTL avslørte i sommer at en av kvinnene som leide seilbåten Andromeda er russisk statsborger, og også var involvert i å avholde de ulovlige folkeavstemningene på Krym i 2014.

Ifølge RTL er kvinnen majoritetseier i selskapet som leide Andromeda. Selskapet "Feeria Lwowa", som er navnet på reisebyrået hennes i Warszawa, slettet sin nettside mellom desember 2021 og januar 2022, like før starten på Russlands fullskala-invasjon av Ukraina.

RTLs undersøkelser viser at hun opprinnelig kommer fra Usbekistan og flyttet til Kertsj på Krym-halvøya i 2001, hvor hun aldri hadde ukrainsk statsborgerskap. 

Bilder av kvinnen fra sosiale medier viser at hun i sommer oppholdt seg foran stadion i Krasnodar, som er i Russland. Da kan man spørre seg: ville en "ukrainsk" sabotør av Nordstream være trygg på russisk territorium? Naturligvis ikke.

Dette var ganske så spekulative saker som Der Spiegel og ZDF kommer opp med. De unnlater som du sier å nevne opplagte saker som burde vært med, og de legger ikke frem noen beviser, men man prøver seg på spekulasjon fra politisk hold i stedet. Og SPD har selvsagt sin egen kake å mele i denne saken.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Til temaet omkring Russland, russere og mangel på demokratiske tradisjoner så kan jeg anbefale denne artikkelen fra Forsvarets Forum.

Sitat

Hvorfor fjerner ikke russerne Putin?I århundrer har Russland vært utsatt for autoritære herskere

Hvordan kan en flere hundre år gammel russisk «tradisjon» med autoritært styre forklare hvorfor det russiske regimet sitter trygt – på tross av protester blant innbyggerne?

Artikkelen er hentet fra Meduza som er en uavhengig russisk nettavis, og den er absolutt leseverdig.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...