Jump to content

knipsolini

Medlemmer
 • Content Count

  9888
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

knipsolini last won the day on June 30 2014

knipsolini had the most liked content!

Community Reputation

4129 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

19180 profile views
 1. Sant! Gammel myte at norske veier er så elendige. I en del land er veiene bedre, men i veldig mange land er veiene langt dårligere. På toppen er det gjerne høyere fartsgrenser og mer aggressiv kjøring. Det er sikkert mye dårlig veier i distriktene i Norge, men det er det nok også i mange andre europeiske land også. Det er alltid en lettelse å komme hjem til norske veier og trafikk etter å ha kjørt rundt i Europa.
 2. Hjelpe meg som denne Agder-gjengen har stått på i kulissene. Dette er hva som kommer frem litt ved tilfeldigheter etter en ransakelse og at JHA har lagret opptak, man kan jo bare tenke seg hva vi ikke vet om. Kanskje noe mer kommer frem, men det meste vil vi nok aldri få vite noe om.
 3. Folk som bruker ørten utropstegn!!!! Hovedsakelig i arbeidslivet.Enkelte bruker det jevnlig uten at det nødvendigvis betyr noe spesielt, men blir alltid provosert av det. Leser det som "XYZ din idiot!!!". Bør kun brukes i sjeldne tilfeller om man har grunn til å være rasende forbanna.
 4. Dette skipet fylt med mais som forlot Ukraina i dag, hvordan unngår de miner på veien? Har Russland avslørt hvor de er, eller er det ren russisk rulett? Og hvis sistnevnte, er det fordi disse minene flyter fritt rundt så Russland kan ikke oppgi en trygg rute, eller vil de ikke avsløre så de ønsker "lykke til"?
 5. Da blir det ikke noe salg av Ox antar jeg, han har pådratt seg en alvorlig hamstring-skade. Kjedelig for både han og klubben, ville vært skeptisk til å hente han selv gratis så skadeplaget han er. Håper å få sett Nunez i kveld!
 6. Skjønner ikke at denne krigen ikke skaper langt større protester i Russland, Putin er vel fortsatt en veldig populær mann der. Det var noen små protester i starten, men nå har det vel dødd helt ut? Skyldes det at de mottar så mye propaganda at de ikke kan klandres for å støtte krigen? Eller er myndigheten bare veldig effektive til å dekke over og stanse protester? Eller har russerne bare vokst opp i et egoistisk samfunn uten et snev av empati? Det er jo ikke godt å vite hvor reelle alle valg og målinger i Russland er, men det meste tyder vel på at majoriteten faktisk støtter Putin, og at populæriten ikke falt betydelig etter innovasjonen startet. Det jeg har hørt fra russere som bor i vesten er at det begynner å bli veldig ille der, i Russland. Og da er det hovedsakelig snakk inflasjonen, hvor dyrt alt har blitt. Det er kanskje ikke massedrap, tortur og fullstendig ødeleggelse av Ukraina som vil fremprovosere en meningsendring i Russland, hvor Putin omsider mister popularitet. Klarer han derimot ikke å redde økonomien, når vanlige russere ser at lønn eller pensjon ikke strekker til og arbeidsledigheten øker, da blir det nok umulig for Putin å beholde folket, uansett hvor mye propaganda som spys ut.
 7. Jeg forstår logikken bak eksport og import av strøm, hvilke fordeler og ulemper det medfører, og hvorfor det er forskjellige priser i de forskjellige sonene. Men det jeg ikke helt forstår er hvordan man kan forsvare rettferdigheten bak at enkelte landsdeler skal stå for all eksport, med prisforskjellene det medfører. Det eksporteres masse strøm fra enkelte landsdeler som staten tjener masse på, mens innbyggerne i disse områdene kun får dyrere strøm, men ikke inntjeningen av at strømmen deres selges til høy pris. Det jeg heller ikke skjønner noe som helst av er at Statkraft inngikk en avtale med UK hvor de deler flaskehalsinntektene (prisforskjellen mellom de to forskjellige markedene) i to, fordi partene delte kostnadene for kabelen i to. Marte Mjøs Pedersen uttalte at akkurat nå er det ikke lønnsomt, men folk hadde ikke klaget om det var motsatt. Altså, har ikke prisen "alltid" vært høyere i UK enn i Norge, med unntak av korte perioder hvor det blåser mye der? Kunne det ikke vært inngått en avtale hvor selgende markedet tar inntektene (naturligvis), mens kostnadene deles i to? UK ville uansett tjent på at det i den forstand at de får inn strøm når det er lite vind og behov for import, selv om det selvfølgelig koster det selger krever. Så kunne gjerne de som blir offer for høyere priser som følge av eksporten få en økonomisk kompensasjon.
 8. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/nW8QQ5/forsvarer-bekrefter-funn-paa-jan-helge-andersens-pc Bilder som seksualiserer barn funnet på PCen til JHA.
 9. Begynte på seneste episode av Better Call Saul, pauset litt og fortsatte, og da spilte Netflix plutselig første episode av sesong 1. Nå ligger det kun frem til S06E08 på Netflix, jævla irriterende.
 10. Arne Pedersen er jo freidig nok til fortsatt å engasjere seg ettersom han "virkelig har troa" på at VK må være skyldig. Det ville jo vært noe om det får følger for de som har hovedansvaret for grove justismord, men har ingen store forventninger.
 11. Jeg har Sbanken og DnB. Har kun vært veldig fornøyd med Sbanken, gjør alltid vondt de gangene jeg må ta turen innom nettbanken til DnB. Får se hvor mye DnB klarer å ødelegge Sbanken, får evt se etter en tilsvarende brukervennlig bank om det blir for galt.
 12. Det er en vanskelig balansegang det der. Selv om vi nå vet at vi burde gjort mer for å stanse Putin og Russland tidligere, var det ikke godt å si hvordan vi skulle behandle dem før krigen startet. Mange som er mer pro-Russland mener at det er vesten og spesielt USA som har provosert Putin og Russland i så mange år som har ført til situasjonen vi er i. At det tvert om har vært Putin som har forsøkt å bygge relasjoner med vesten og Nato, men har blitt holdt utenfor mens Nato har ekspandert nærmere Russland og Putin ikke lenger hadde noen annen mulighet enn å gjøre tiltak. Jeg husker selv på dagen før invasjonen var det et par brukere her som var overbevist om at Russland ikke skulle invadere, at det kun var nok et eksempel på vestens svertekampanje mot Russland. Jeg er jammen ikke sikker på hvordan vi burde ha behandlet Putin og Russland tidligere om vi visste hva som ville komme, kraftigere tiltak ville i hvert fall styrket påstandene om at Vesten presset uskyldige Russland til å gå til "motangrep".
 13. Regner med at du setter det på spissen, men det er heller ikke sunt for nord med strømpris nær null. Kraftprodusentene taper penger, som betyr at kommunene går glipp av store inntekter, og det er naturligvis ingen som tjener på at vannet må slippes forbi turbinene. Det hadde nok vært bedre for samfunnet om mer strøm kunne sendes sørover med større inntekter for kraftprodusentene og kommunene i nord, selv om det skulle bety noe høyere pris for konsumentene. Hvor mye høyere pris avhenger jo av hvor mye overføring man bygger opp til, det trenger ikke nødvendigvis være så mye at prisene blir like høye som i sør.
 14. Import/eksport går vel for fullt den retningen strømmen er dyrest, så det vil si at ved å holde igjen vann vil prisene øke til et nivå at vi går fra eksport til import fra enkelte land? Og vi kan i teorien snu all eksport til import ved å holde igjen vannet og få opp prisene nok til at vi har dyrere strøm enn alle land vi utveksler strøm med?
 15. Kan noen forklare meg hvordan kraftselskapene kan "holde igjen vannet" på instruks av olje- og energiministeren? Altså, produserer de ikke akkurat så mye strøm som etterspørres, og om magasinene fylles opp så skyldes det bare at forbruket er lavere enn tilførsel? Om det hadde skyldtes at eksporten hadde vært stanset så hadde jeg forstått det, men eksporten har det vel ikke blitt gjort noe med. Så hvordan kan de holde igjen vann?
×
×
 • Create New...