Jump to content

knipsolini

Medlemmer
 • Content Count

  9526
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

knipsolini last won the day on June 30 2014

knipsolini had the most liked content!

Community Reputation

3435 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18271 profile views
 1. Nei, coronapasset ble ikke laget for å stoppe Covid 19. Hadde det bare vært så enkelt å bli ferdig med pandemien.
 2. Det er ingen som tror at coronapass stopper smitten, det skal la folk få leve et mest mulig normalt liv fremfor å fortsette "pausen" vi har hatt i halvannet år, mens vi fortsatt har kun en tredjedel fullvaksinerte. De inngripende restriksjonene kan kun være midlertidige inntil løsningen i form av vaksinasjon er på plass. Smitten kan stoppes lokalt, som det ble gjort i Australia, men viruset sirkulerer rundt i alle verdens kriker og kroker og vil ikke stoppes globalt, den vil etterhvert snike seg tilbake, som den har gjort i Australia. Hva gjelder krav til vaksinasjon blant helsearbeidere er jeg mer usikker. Man må selv få lov til å velge om man vil vaksineres, men man må samtidig ta ansvar for å beskytte sine pasienter. Dvs. om man ikke vil vaksineres bør man neppe jobbe med noen i risikosonen. Jeg hadde blitt rimelig forbannet om et av mine eldre familiemedlemmer ble smittet på sykehuset av en lege eller sykepleier som ikke ville bli vaksinert, og familiemedlemmet mitt ble alvorlig syk eller døde. Og så er spørsmålet i neste omgang, hvor mye må man tilrettelegge for ansatte i helsevenenet som ikke kan jobbe med pasienter fordi de ikke vil vaksineres? Det er vel begrenset behov for en sykepleier som ikke kan ha nærkontakt med pasienter.
 3. Har ikke sett han mye utenom EM, riktig god der. Vet ikke hvor godt han passer inn i Liverpool? Kjedelig vindu så langt, Liverpool burde investert mer forrige sommer for å holde seg på topp, og burde definitivt gjøre det i år. Krise om Hendo forsvinner i tillegg til Wijnaldum. Og United ser ut til å være aggressive dette vinduet, liker det ikke.
 4. Aha... Skjønte ikke at du mente etter én dose. Den kan jeg jo være med på, flere europeiske land endret sine coronapass fra én til to doser etter Delta nettopp fordi én dose visstnok gir så liten beskyttelse mot infeksjon. Men det ville nok vært litt mer vrient i Norge hvor så lav andel er fullvaksinert og det er så langt intervall mellom første og andre dose. Er "enklere" i land hvor man har vaksinert alle som var ivrig på å bli vaksinert og må pushe resten av befolkningen til vaksinering. Apropos, det kan vel fort bli veldig mange flere doser til Norge i august nå som vaksineringen stopper opp i en del EU-land.
 5. Hvor mange er det egentlig som ikke kan ta vaksinen? Sånn jeg ser det er coronapass en grei midlertidig løsning inntil vaksineringen er fullført. I andre land med lav oppslutning kan det bli en mer langvarig løsning og vil forhåpentligvis før til at en del tvilere blir vaksinert. Ser på det som en god løsning for at man skal kunne leve mest mulig normalt og minst mulig stengt, mens pandemien fortsatt pågår. Og at det da ikke er noen som holdes utenfor ved at man kan ta en test. Forøvrig er jeg ikke like dyster for fremtiden og tror vi skal klare oss greit uten allverdens restriksjoner når vaksineringen er fullført. På lengre sikt vil det nok være tilstrekkelig med vaksinekrav for innreise, som det vel allerede er for en del andre smittsomme sykdommer.
 6. Spennende å se utviklingen i UK. Akkurat nå ser det ut til at smitten er på vei til å dippe nedover igjen, men det er selvfølgelig for tidlig å se noen ordentlig trend. Om det skulle gå nedover igjen nå etter åpning ville det vel vært en veldig stor (og positiv) overraskelse. Nå ligger det 54% fullvaksinerte og 14% med én dose. Vet ikke om det er noen gode estimater på hvor mange av de som ikke er vaksinerte som har gjennomgått covid 19, men det er klart at de som ikke vil vaksineres gjerne har vært mindre forsiktige og er overrepresenterte her. Så kanskje UK nærmer seg en flokkimmunitet gjennom hovedsakelig vaksinasjon pluss en del smittetilfeller...?
 7. I tillegg så er det en skjevhet i at langt flere utsatte er fullvaksinerte. Dvs. at om halvparten av befolkningen er over 40 år og samtlige er fullvaksinerte, mens resterende er under 40 år og ingen er vaksinert, så vil det trolig være flere fullvaksinerte på sykehus enn dem som ikke er vaksinert. Uten at det betyr at vaksinen gir dårlig beskyttelse. Dermed må man forsøke å sammenligne vaksinerte med ikke-vaksinerte i samme risikogruppe, og det er ikke like enkelt når så mange har blitt vaksinert.
 8. "Helsemyndighetene i England opplyser at 22,8 prosent av de 3692 personene som har vært innlagt på sykehus med deltavarianten av coronaviruset, var fullvaksinerte. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. 58,3 prosent av de innlagte var uvaksinerte." Fra forsiden til VG. Tenker medier bør være forsiktig med å publisere sånt uten noen videre forklaring, det gir et inntrykk av at man får "kun" 77% beskyttelse mot innleggelse om man er fullvaksinert. For det første er en langt større andel av de med høyere risiko for alvorlig sykdom fullvaksinert enn unge med lav risiko for å bli innlagt. For det andre, etterhvert som en større andel av landet blir vaksinert vil *andelen* fullvaksinerte som er innlagt nødvendigvis øke.
 9. Jeg har ingen problem med å se at det er en svært vanskelig sak, og at det er for bastante meninger på "begge sider". Men det er forsvaret av "VK fanboy" jeg svarer deg på. Stemmer virkelig dette? Eneste grunnen til at han ikke fikk 21 år med forvaring må da ha vært at han innrømmet (etter at politiet fant DNA, som knapt er en innrømmelse). ABB hadde heller ikke utført noe straffbart tidligere og innrømmet (dog forsvarte sine handlinger). Men jeg håper i hvert fall at det norske rettsystemet fungerer slik at JHA ville fått maksstraff 21 år med forvaring om han gjorde alt alene og samtidig forsøker å legge hovedansvaret på en annen. Da har han ikke engang tatt ansvar for sine handlinger.
 10. Hjelpe meg så lavt nivå det har blitt på denne tråden her... Man er ikke fan av VK på samme måte som en musiker...? Fordi man mener at det har blitt begått et justismord, uten man nødvendigvis bryr seg en døyt om VK som person? Du kan godt være fan av musikken til en musiker, men misliker han som person. Hva er det "fanklubben til VK" er fan av? Er så lei av å høre fanklubb, sekt, groupies og bla bla bla. Hersketeknikk som skal gjøre det vanskeligere å argumentere for at VK er uskyldig. Også verdt å merke seg at JHA er sluppet lettere unna om VK er uskyldig, uten at man skal behøve å bli kalt "JHA fanboy" om man støtter hans versjon.
 11. For noe sprøyt, og du ber Nirolo om å dokumentere sin påstand... Lykke til med å dokumentere din påstånd/konspirasjonsteori.
 12. Vaksinasjonen har totalt stoppet opp hos Romania blant annet, de skulle selge/donere noen millioner Pfizer-doser til Danmark. Kun 25% vaksinerte der, og ser ut til at det ikke er noen flere som blir vaksinerte lenger. Ganske sprøtt hvor store forskjeller det er på vest og øst i Europa, hvor ulikt syn man har på vaksinasjon. Kan jo være at det tar seg opp igjen i Romania til høsten hvis/når en ny bølge kommer, og man enten får sprengt helsevenen eller må inn i en tung lockdown. Eller det kan jo komme allerede i løpet av sommeren, med Delta på banen og blant annet et EM som har en del kamper i Romania.
 13. Nå skjønner jeg ikke helt hva du spør om. Hva som er forskjellen mellom å beskytte seg selv og å beskytte andre/de rundt seg?
 14. Om folk tar vaksinen fordi er mest opptatt av å beskytte seg selv, beskytte andre, eller kunne reise fritt, er egentlig helt likegyldig for meg. Det mest moralsk riktige svaret er vel at man gjør det for å beskytte de rundt seg, men samme kan det være så lenge man tar vaksinen, effekten er det samme. For min egen del er det en god blanding av flere ting, jeg gjør det for å beskytte de rundt meg, bidra til at samfunnet kan gå tilbake til normalen uten at det blir behov for inngripende tiltak, for å beskytte meg selv fra en sykdom som mest sannsynlig vil være mer ubehagelig og skadelig enn å ta vaksinen, selv for oss unge. Og så til slutt er insentivene med reising og at man kan unngå noen ubehagelige tester en bonus på toppen. Så til slutt virker det som mange her inne kobler utenlandsreiser til Charter-Sveiner som er fysne på en fyllatur til Mallorca, men det finnes mange andre grunner til at ønsker å reise utenlands. Mange i Norge har kjæreste, familie og venner i utlandet som de ikke har sett på halvannet år. Pandemien har truffet ulikt, for personer som knapt reiser ut av bygda/byen de bor i og sjeldent møter andre enn sine nærmeste kontaktet, så har man knapt merket noe til tiltakene. For andre har restriksjonene ødelagt for mye man elsker. Og om noen, gud forby, tar vaksinen fordi den harryturen til Svinesund eller Mallorca er livets høydepunkt, ja så er det også helt fint.
×
×
 • Create New...