Gå til innhold

Jalla21

Medlemmer
  • Innlegg

    731
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jalla21

  1. Den nye Libre 3 er en mye bedre sensor, men den koster kanskje også mer. Så lenge du ikke får dette dekket så virker det å skyte litt over mål å kjøpe denne typen sensorer selv. Med diabetes 2 bør det holde med den gode gamle "stikk i finger" måling for å danne seg et bilde av hvordan mat og bevegelse slår ut.
  2. Det er god "timing" nå når president Xi Jinping er i Europa for første gang på fem år.
  3. Jalla21

    Elbil-tråden

    Audi hadde også laser fjernlys på en spesial versjon av Audi R8. Produsert i kun 99 eksemplarer. Men det ser vel ut som dette bare blir en liten parentes når det gjelder lys på biler.
  4. Jalla21

    Elbil-tråden

    Det er nok flere grunner, og en av de er at LED har utviklet seg raskere enn de kanskje trodde. Men også problemer med store forskjeller i lovreguleringer i forskjellige markeder skal også være medvirkende.
  5. Nå har Zelenskyj havnet på en eksklusiv liste, og er blitt ettersøkt i Russland. Tipper han fikk seg en god latter i det minste. Russlands innenriksdepartement har plassert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på sin liste over ettersøkte kriminelle. En straffesak er åpnet mot Zelenskyj, viser en oppdatering av databasen over ettersøkte lørdag. Innenriksdepartementet oppgir ingen detaljer om hva den ukrainske presidenten skal være anklaget for. Flere andre høytstående politikere er blant de flere tusen navnene på den russiske lista over ettersøkte kriminelle. Blant dem er Estlands statsminister Kaja Kallas. Vi husker vel alle denne - Russland har hevdet at de invaderte Ukraina på grunn av påstått undertrykkelse av den russisktalende befolkningen i landet. https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/05/04/195999983/russland-utsteder-arrestordre-for-zelenskyj
  6. Nato og andre vestlige land hjelper Ukraina på mange måter, men det finnes INGEN Nato-soldater som er i kamp i Ukraina. Opptrening med instruktører skjer f.eks i Norge, England, Tyskland, Sverige osv. Det er faktisk merkelig at du ikke har fått med det dette etter flere års krig for å si det forsiktig.
  7. Hvorfor skriver du slikt? Nato er IKKE i Ukraina. Du kan gjerne skrive at Russland hevder at osv.
  8. Nestleder er samme type. Hyller Stalin sin opprenskning i eget parti, og mener Ukraina ikke skulle ha kjempet i mot Russland. Han har vist drevet litt ryddeaksjon på diverse sosiale media etter han ble valgt.
  9. Vi får håpe slike dukker opp så raskt som mulig i Ukraina, og fjerner mye av GPS jammingen. Her en artikkel som beskriver dette bedre. https://www.twz.com/air/jdam-er-winged-bombs-with-seekers-that-home-in-on-gps-jammers-headed-to-ukraine
  10. Som en oppfølger til denne. Det kan selvsagt være tilfeldig, men det kan også være planlagt. Det brenner kraftig i en fabrikk i Berlin, og denne tilhører Diehl og at datterselskapet Diehl Defence, som er partner med det tyske forsvaret, også har et av sine hovedkontorer i samme gate. Diehl Defence produserer blant annet luftvernet IRIS-T, som er i bruk i Ukraina. Edit - Diehl fabrikken som brant produserte ikke våpen. https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/05/03/195999824/storbrann-i-metallfabrikk-i-berlin
  11. Chloropicrin er mye verre enn CS gass, og her bør FN reagere skarpt mot Russland. Irritation of the eyes, upper and lower airways, and skin occur rapidly following exposure to chloropicrin. Initial irritation typically resolves within 15 to 30 minutes following decontamination. Gastrointestinal symptoms following ingestion of chloropicrin may persist for weeks. Adverse neurological and musculoskeletal effects may persist from weeks to months. https://www.cdc.gov/niosh/ershdb/emergencyresponsecard_29750034.html
  12. LOL, det er nesten hysterisk morsomt. Skogrand Beethoven high-end audio USB cable (type A to B) 3,0 metre til €4.999 Vet ikke folk som kjøper slikt hva USB signalering er?
  13. Dette er allerede omtalt i tråden med video av det LaPlante sier. Kan også slenge på denne hvis du vil lese mer om det. https://www.twz.com/land/have-ground-launched-small-diameter-bombs-been-thrown-aside-by-ukraine
  14. GLSDB har en oppgitt CEP på 1m med GPS/INS, og med dagens nøyaktighet på INS høres det rart ut at den skal være "ubrukbar" selv om det jammes.
  15. Ukraina fikk 100 stk ATACMS en gang i mars, og flere av de var langtrekkende. Det var disse som ble brukt mot flybasene på Krim nå i april. According to the NYT, the USA gave Ukraine 100 ATACMS in the last aid package in March. Some of them are the longer-range variants, the M39A1, which have almost all of Crimea within range. Her også en fin oversikt over de forskjellige ATACMS. Tenker humøret sank i Russland når dette gikk opp for de. 😀
  16. Enda en fin video med Timothy Snyder. Vel verd å høre på når han forklarer hvordan Russland vil se ut etter et tap i krigen mot Ukraina. Q: What would a defeated Russia look like?
  17. Et kjøtthode av en palestina-aktivist har brutt seg inn på militært område på Rygge for å komme til et bygg som Kongsberg Gruppen eier. Etter fleire månadar med planlegging var hensikta å øydelegge flydelar som han meiner blir brukt i Gaza-krigen, fortel han. https://www.nrk.no/norge/aksjonist-braut-seg-inn-for-a-oydelegge-kampfly-delar-1.16852775 Hvor dum er det egentlig mulig å være er første spørsmål? Og det er åpenbart at sikkerheten på stedet er for dårlig når en så dum fyr klarer å bryte seg inn.
  18. Selv om skattebetalerne subsidierer landbruket med 27 milliarder kroner i året, er bøndene sintere enn noen gang. Subsidiene har økt med 10 milliarder de 3 siste årene, og ettersom antall bønder går ned så må vel nesten hver av de motta mer i subsidier. Det er noe som ikke stemmer her, men det er vel viktig å klage. Og klage enda litt mer.
  19. Nå ble Nasams 3 lansert så sent som i 2019, men selvsagt jobbes det mot det som sannsynligvis blir Nasams 4. Sannsynligvis er utviklingstakten økt etter at krigen i Ukraina brøt ut. AIM-9X Block II ble testfyrt på Andøya tilbake i 2019 så den er opplagt klar, og det samme skjedde med AMRAAM-ER nå i februar.
  20. Tja, hva er det med disse gamle menn i Kreml? Nå har hestetrynet slengt med leppa igjen. Russland er fortsatt fast bestemt på at Ukraina må bli russisk, og at Russland har rett til å styre over sin nabo, sier utenriksminister Sergej Lavrov. https://www.nrk.no/nyheter/lavrov_-vil-fortsatt-ha-et-russisk-ukraina-1.16851739
  21. Noen har vært uforsiktig med sneipen igjen i Russland, for nå har den eneste fabrikken som lager S-400 missiler brent i mer enn to timer. De skal også lage S-300 missiler, men det skjer også andre steder.
  22. Tja, det er i så fall gammel informasjon. De har prøvesprengt både 50kt og 250kt i følge NORSAR og tilsvarende i SK. De skal ha rundt 40 bomber i dag, og produserer nok materiale for 6-7 nye hvert eneste år. Maksimal rekkevidde på missiler som kan være bærer er 15.000km. Så det er nok langt flere enn folk i Seoul som kan bli rammet.
  23. Israel bruker ikke mye luft-luft raketter. De bruker i hovedsak Iron Dome og Patriot missiler, og de er bakke-luft missiler alt sammen.
  24. Ja, det blir useriøst slik du har ts. Du slår inn åpne dører, og måten du gjør det byr meg i mot.
×
×
  • Opprett ny...