Gå til innhold

Fantomtegningen

Medlemmer
  • Innlegg

    916
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

8 186 profilvisninger

Fantomtegningen sine prestasjoner

502

Nettsamfunnsomdømme

  1. Noen som har erfaring fra Ssangyongsan som merke? Torres EVX ser ut som en bil som faller innenfor det jeg leter etter i en bil (minus FWD, greit nok tilhengervekt). Ser ut til at den har skjermen fra Hyundai/Kia og nokså rent og fint interiør. Mulig dem har samarbeid/JV med Hyundai Motor Group?
  2. A er bremsevæske B er peilepinne for motoroljenivå C er åpning for motoroljepåfylling D er åpning for spylervæskepåfylling Den gule korken i under A og til venstre for B er sikkert port for påfylling av kjølevæske
  3. Jeg fant ut at en grussykkel passet meg personlig mer enn en landeveissykkel, da disse tåler mer ugjevnt terreng og røffere bruk. Disse skal også være rimeligere og mindre aggressiv stilling enn landeveissykkel.
  4. Anbefaler å se på ChrisFix på youtube. https://www.youtube.com/@chrisfix/videos Har hjulpet meg masse med reperasjoner av min Mazda 6 GG Helst gå etter en litt eldre modell av valgt merke, da nyere modeller er designet for å hindre eier i å reparere bilen selv.
  5. Hvem oppbevarer maling i setene?
  6. Første jeg hadde gjort hadde vært å satt mesteparten på en sparekonto med høy rente, hadde ikke vært noe merkbart uansett siden det er snakk om 1,36 milliarder . Så hadde jeg betalt ut familie/venner jeg selv ønsker ut av gjelden sin slik at livskvaliteten deres økes betraktelig. Deretter hadde jeg kjøpt en stor romslig og rolig tomt i utkanten av området jeg bor i nå og prosjektert generasjonsnabolag til meg og kona, samt planlagt fremtidige boliger til barn(a). Så hadde jeg nok sullet og gått rundt med diverse prosjekter jeg kun har kunnet drømt om. Lære meg byggfaget for å bygge garasje/boder/annet bygg selv, drive med hagestell/utvikling (gjerne dyrke litt frukt og grønnsaker), få vesentlig bedre forhold til kosthold og tid til familie. Ellers hatt null bekymringer til økonomi og latt resten av premiepotten godgjort seg i banken og overført dette til barn og barnebarn med strenge betingelser når livet en gang tar slutt. Skjønner argumentet med å investere i ditt og datt for å øke formuen, men en har kun 1 liv og når en først har fått kloa i en slik mengde kan en faktisk leve livet istedet for å jobbe og spare seg til fant.
  7. Blindsonevarsling og ryggeassisten m/nødbrems er jeg enig i at skulle vært standardutstyr for lengst. Sjåførovervåkning er jeg en delvis motstander av, sett mye rare greier der bilen plinger og gnåler knapt 1 sekund etter sjåfør har rotert hodet litt til siden (typisk situasjon der en ser til venstre på vei inn i en rundkjøring). ISA håååååper jeg ikke vil bli lignende med konstant pling og plong om en såvidt bikker fartsgrense med 1 km/t og ikke er for inngripende, mtp forbikjøring og unnamanøvere.
  8. Som @bzzlinkogså sier øker bremselengden markant når en øker fart. Her tatt ut av samme side som jeg tidligere la ut: 1. Svært enkel huskeregel: Når du dobler farten, firedobler du bremselengden. Det vil si at dersom bremselengden ved 20 km/t er på 3 meter, er bremselengden ved 40 km/t på 12 meter, da 3 m x 4 = 12 meter.
  9. Kan ikke huske at det var noe kalkulasjonsoppgaver når jeg tok teorien, men det er jo goddt over 10 år siden. Det er vesentlig mange faktorer for å beregne stopplengder. Vekt, hastighet, type dekk, slittasje på dekk, alder på dekk, vått eller tørt føre, is/snø, tilhenger, flatt/oppover/nedover bakke, osv. Ellers etter et Google søk kommer følgende formel opp: Denne er jo kun teoretisk, men vil gi en pekepinne. 2. Enkel huskeregel: x * x / 2 = bremselengde Fortalt med ord: x ganger x, delt på to er lik bremselengde Og hva skal x være? Du tar farten og deler på 10. Eks: Er farten 65 km/t deler vi 65 på 10 og får 6,5. Regnestykket blir da: 6,5 * 6,5 / 2 = 21,1 meter Bremselengden er 21,1 meter
  10. RSA Bil må ha de dårligste selgerne jeg vet om. Var på 2 bilmesser i fjor sammen med madammen og mini, vi rusler rundt blant annet en BYD Tang og Atto3. De to selgerne gikk omtrent fra oss til enhver tid. Da vi endelig fikk kontakt med dem var svarene korte og dumme, fikk noen "Vet ikke" svar på spørsmål som jeg fant svar på Google rett etterpå. En annen kompis var innom butikken og fikk nærmest ikke hjelp i det hele tatt, han måtte ta initiativet til salgspraten. Nesten som at RSA ikke ville selge bil.
  11. Blir spennende å se nyyheter fra BYD neste uke. https://bil24.no/byd-viser-nye-biler-plattformer-og-merker Spent på hvordan nye Tang vil legge seg prismessig, om de kanskje vil kjøre på med heftig konkurransedyktig pris. Forhåpentlivis har dem endret på den infernalske el krabbelyden. Muligens Peugeot sniker seg inn med E-5008 og KIA med EV5?
  12. Samt, det spekuleres at disse to deler mye av de samme delene. Spent om det er samme rølpet med kun FWD i starten og AWD til neste år.
  13. Peugeot E-5008 skal lanseres neste måned visstnok, har gått helt under radaren hos meg. Visste at den skulle vises frem kort tid etter E-3008, men aldri noe spesifisert måned. https://www.carwow.co.uk/peugeot/5008/news/7430/new-peugeot-e-5008-electric-seven-seat-suv Klarer ikke å finne hvor Peugeot selv har annonsert dette.
×
×
  • Opprett ny...