Jump to content

Fantomtegningen

Medlemmer
 • Content Count

  668
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

340 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leste i en artikkel om en fyr som fikk montert hengerfeste på en Renault Zoe, skrevet i 2017. https://www.tu.no/artikler/fikk-godkjent-tilhengerfeste-pa-elbilen-sin-na-har-vegvesenet-ombestemt-seg/407358 Har den formeningen at SVV ikke egentlig vet selv om det var lovlig i den artikkelen Er det noen som vet om det er blitt gjort endringer i loven om dette er mulig på 2020 versjonen av Zoe? Min 18 årige Mazda nærmer seg pensjonsalderen og å gå fra hengerfeste er noe jeg absolutt ikke vil. 😅
 2. Jeg prøver å holde meg til nyeste standard, men lektene er festet på en slik måte at jeg nesten må rive veggen for å få dem ned. Jeg tenkte å prøve å få presset ny dampsperre over spotkassene og under lektene, så nærme som mulig. Tegnet en kjapp sketch på noe jeg tenker å gjøre, dog veldig forenklet. Hørte med også med en kompis som er tømrer og han sa helst under lektene, men under rehabilitering legges dampsperre der det er enklest (fikk svar over natten). Tenker også at jeg skal tape igjen 15cm overlapp og intill vegg. Hvor mye sperre skal jeg ha ned langs vegg og hvilken tape, er https://www.obsbygg.no/trelast-og-tyngre-byggevarer/isolasjon-og-vindsperre/2138624?v=ObsBygg-7057755372398 brukenes?
 3. Hei, Rett på sak, er det "godkjent" å ha dampsperre under lekter i tak og ikke over? Etter å ha revet opp taket på soverommet var folien spikret under lektene. Planen var opprinnelig å ta ned lektene, før jeg fant ut at dem er spikret ca 3cm inn i veggene rundt rommet. Dette gjør det vanskelig å få dem fjernet. Kabelrør og spotkasser er montert, så alt som gjenstår er dampsperre og gipsplater. Gjerne se bilde som viser hvordan det så ut.
 4. Fikk dose 2 forrige onsdag (begge Pfizer). Armen var mer øm enn første dose og litt støl i kroppen dagen etter, men det kan sikkert ha med at jeg var på trening samme dag som jeg fikk dose 2. Ellers ikke noe mer spennende.
 5. Hadde en lang diskusjon med sjef i huset (ref: Kona) om jeg skulle ta sjansen med å ta ned mer for å se hva som er under platene. Viste seg å være Glava isolasjon, der enkelte plasser ikke fylte bjelkene i taket med nok isolasjon og en tynn plastduk. Etter å ha målt sånn cirka hvor rommene er, viser det seg at soverommet over er kun delvis over soverommet våres (se bilde 3) resterende er loft/lagringsplass, gir lydbøyler god isolering fra lyder horisontalt? Har pratet litt med bekjente som mener at lydbøyler ikke vil gi noe nevneverdig effekt grunnet dette. Planen er foreløpig å legge dobbelt lag med gips i lektene (originalt fibergipsplate men skruene koster en formue). Har forøvrig lagt inn Rockwool Flexi A 200mm plater i tak nå. Beklager sent svar, var opptatt å klø bort glava. 😅
 6. Tja, med lydbøyler mister vi mer takhøyde noe vi ikker er særlig interessert i. Mener å ha hørt at det er flere som mener at gevinsten på lydbøyler ikke er særlig god kontra kostnad/plass.
 7. Hei og hå. Jeg og kona har tatt over en bolig fra 1979 og vil med det pusse opp hele soverommet. Gulv er tatt opp, tapet er fjernet og de gamle takess platene er revet ned. Så er det spørsmålet mitt: Hvor mye isolasjon er "fornuftig" å ha i taket? Jeg ble anbefalt Rockwool til å ha i taket da det vil bli ett soverom rett over våres. Tanken er å ha fibergipsplater ala LaDura fra Obs Bygg og jeg er forberedt på å sette opp nytt spileverk for gipsen. Forøvrig vet jeg ikke hva som er bak MDF platene de eksisterende spilene er montert i. Legger ved noen bilder for mer innfyllende visning. Takker for innspill.
 8. Synser at det kan bli en bykst i leveranser når Playstation 5 blir lansert i Norge, 1 uke etter statene. Etter hovedrushet har roet seg ned.
 9. Så godt å høre! Har du noen fremgangsbilder? Alltid hyggelig å se andre sine prosjekter. Hvilken grunning / Lakk bruker du, samt beskyttelsesmasse? Tenker at du flyr igjennom EU kontrollen!
 10. Det blir vel som alle andre systemer med altfor mange faktorer som er sagt tidligere (ulesbare skilt, innkjøring på ny vei osv ), dette blir utsatt flere ganger. Dog, bl.a Volvo har SL som man kan enkelt skru av.
 11. Det blir vel som alle andre systemer med altfor mange faktorer som er sagt tidligere (ulesbare skilt, innkjøring på ny vei osv ), dette blir utsatt flere ganger. Dog, bl.a Volvo har SL som man kan enkelt skru av.
 12. Skumleste kjapt om LASIK, men kjente jeg ble fysisk dårlig av en paragraf: Jeg leser det som av man blir blind i noen sekunder. Har brukt briller / linser siden slutten av barneskolen, så LASIK er noe jeg ønsker svært gjerne. Synet må bare stabilisere seg...
 13. Hvordan handler folk fond/aksjer? Har handlet litt gjennom Sparebank 1, er det noe å tjene på å kjøpe gjennom andre platformer ala Nordnet?
 14. Hvis du får eventuelle spørsmål om forrige jobb (din nåværende) og hvorfor du sluttet, er det bare til å si slik det er. Det er vanskelige tider for alle og du er ikke alene om å bli oppsagt pga nedbemanning og/eller omstrukturering. De aller aller fleste bedrifter vil kun si "Ok, greit" til det svaret. Aldri si opp selv i en slik situasjon, da man sier fra seg fremtidige muligheter. Du skriver også at sjefen ikke har noe kjennskap til situasjonen, så hvorfor si opp selv når det ikke engang er avklart med leder?
×
×
 • Create New...