Gå til innhold

Brother Ursus

Medlemmer
  • Innlegg

    8 617
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    262

Alt skrevet av Brother Ursus

  1. Da tillater jeg meg en forsiktig feiring med noe fuktig en fredagskveld 😄 Ser ingen måte verken MAGA, Trump eller Johnson kan avspore dette på nå. Så håper vi det ikke blir famous last words. Tipper champagnekorken spretter i Kyiv også. Det er kun USA som har nok våpen og logistikk til å utgjøre en nesten umiddelbar forskjell.
  2. When the House clears the rule to consider a bill, it means that the House of Representatives has adopted rules that will govern the procedures under which the bill will be considered on the House floor. These rules can have a significant impact on whether the bill passes or not. The rules can include provisions such as setting time limits on debate, determining whether amendments can be introduced, and specifying the order of consideration for the bill. 316-94! Så vidt jeg forstår trengs kun en enkel majoritet når den endelig lanseres og stemmes over i morgen kveld.
  3. Med all respekt for den belgiske statsministeren, så tror jeg det når jeg ser det. Skuffelsene har stått på rad og rekke i vinter.
  4. Det er dette jeg også stusser over. Det er ofte vanskelig å si nøyaktig når en "ny offensiv" begynner med mindre resultatet er veldig klart og åpenbart ganske umiddelbart. Dersom Russland virker går til en vår eller sommer- offensiv så er jeg spent på hvor mange menn og hvor mye utstyr de taper... dersom de overhodet har klart å sette av noen som helst mengde med utstyr som ikke allerede er i kamp... Jeg er stygt redd for at Vesten har gjort det slik at sommeren 2024 også er kjørt for Ukraina. Som jeg skrev tidligere vil de antagelig fortsette på samme måte som nå. Det er vanskelig å se for seg at de skal klare å lage nye kampbrigader innen utgangen av 2024 - selv om Zelensky har sagt nettopp det. Jeg ser ikke hvordan de kan ha nok utstyr til det. Det vil fortsette å strømme til nytrente soldater, men donasjoner av kjøretøyer til Ukraina har avtatt voldsomt. Tror heller ukrainerne bør fortsette som de gjør, kjempe i dybden, bruke asymmetriske angrep, raketter, droner og etter hvert forhåpentligvis F-16.
  5. Eventuelt kunne USA slippe bombene og granatene rett på russerne selv 😁
  6. Personlig ser jeg ingen grunn til at NATO ikke skal utvide - også utenfor atlanterhavet. Russland, Kina, Iran, Palestina med fler har gjort det helt tydelig at dette er en global konflikt mellom demokratier og autokratier og de hjelper hverandre. Da må vi gjøre det samme ved å slutte oss sammen med allierte i både Latin-Amerika, Afrika, Oseania og ikke minst Asia.
  7. https://www.kyivpost.com/post/31356 Kyiv Achieves First Destruction of Russian Strategic Bomber Using S-200 System Kyiv Post sources in military intelligence confirm that it destroyed a Russian TU-22M3 bomber using an S-200 air defense missile, the first successful destruction of a strategic bomber in the air. The source said that an S-200 air defense system had been used to shoot down the Russian plane at about 300 kilometers (185 miles) from Ukraine. According to the HUR, it used the same type of missile to bring down the Tu-22M3 aircraft, as they had to previously bring down a Russian A-50 long-range radar and control aircraft. Despite the damage received, the bomber attempted to return to its base before crashing in the Stavropol area. According to a Russian Ministry of Defense statement the aircraft had crashed after it suffered a “technical malfunction” on its return after completing a combat mission. The announcement said there had been no munitions on board at the time of the crash. Russia speaks -> Russia lies
  8. Må dessverre si meg enig der. Jeg er også åpenbart veldig skeptisk til Hamas men også PLO, og enda mer skeptisk til at de to skal måtte samarbeide om én stat. Dog om det ville se verre ut enn hvordan Gaza ser ut nå spørs...
  9. Det å avvike i seg selv er jo ikke nødvendigvis en kardinalsynd - da en TV serie eller film også bør underholde de som har spilt spillene - noe som er vanskelig dersom man følger plottet fra spillet eller boken slavisk. Da kan man nesten like gjerne se på en playthrough på YouTube eller spille spillet på nytt. Problemet er snarere at alternativene de presenterer er dårlig skrevet og ser ut til å ta skade nettopp av at man i alt for høy grad tar hensyn til kontemporær amerikansk politikk - både på skjermen men også i produksjonen. Jeg tror ikke det er veldig mange som ønsker store innslag av bitter og splittende politikk i virkelighetsflukten sin. Slik sett synes jeg faktisk Halo sesong 2 var ganske ålreit og gikk en noenlunde grei balansegang, selv om det var valg jeg også fant tåpelig.
  10. Oscar-akademiet gjør jo det. Amerikanerne og offentlige myndigheter skiller gjerne fordi det er forskjell på hvite amerikanere av europeisk herkomst og latinamerikansk herkomst. Europeiske moderne migranter blir tatt med i majoritetsbefolkningen og blir strengt tatt ikke sett som migranter. Kan være enig i at det er litt flisespikkeri, men rent praktisk er de også to veldig forskjellige befolkninger.
  11. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/rPpybm/fransk-radio-mann-truer-med-aa-sprenge-seg-selv-ved-det-iranske-konsulatet-i-paris Fransk radio: Mann truer med å sprenge seg selv ved det iranske konsulatet i Paris Politiet ber folk holde seg unna, skriver nyhetsbyrået Reuters. Foreløpig ingen informasjon om hvem han er eller hvorfor.
  12. According to the United States Census Bureau's yearly estimates as of July 1, 2022, non-Hispanic whites make up about 59.3% of the U.S. population, which is approximately 197,639,521 people 30% av de 59,3% er kvinner. Da står du igjen med 29% hvite menn. Flere prosent av dem er også LGBT eller har handicap. Så da er antagelig ca. 1/4 av USA hvite, heterofile, funksjonsfriske menn. Veldig mange av dem er også pensjonerte.
  13. Syria og Iran er begge i fiendtlige stridigheter med Israel. Når de bruker "konsulatet" som terrorbase og til krigshandlinger så er det legitimt mål. Det er en utrolig dårlig unskyldning å påkalle diplomatisk immunitet når man ser på hvem som befant seg i bygget og ble drept - arkitektene bak 7 oktober-angrepet.
  14. Mtp. investorkrav til ESG og DEI så har vel ikke den friheten vært mindre i moderne tid.
  15. Er det fremdeles noen som ser på Oscar? De har mistet den siste rest av kredibilitet de hadde ved aktivt å straffe film som lages på meritter. "Minoritetene" i USA er allerede i majoritet. De utgjør ca. 70% av befolkningen, og 75% under 18.
  16. Sesong 4 har vel ikke kommet ut engang? Glad denne serien endelig dør. Den er en fornærmelse mot både forfatteren, fansen og Cavill.
  17. https://www.vg.no/nyheter/i/nyRr8n/vil-forlenge-kollektiv-beskyttelse-for-ukrainere Vil forlenge kollektiv beskyttelse for ukrainere Justisdepartementet fremmer fredag forslag om at man utvider midlertidig kollektiv beskyttelse for ukrainere fra tre til fem år. – Når vi nå foreslår å forlenge tillatelsene i inntil fem år, vil regjeringen og Stortinget få bedre tid og flere handlingsalternativer for å håndtere ukrainerne som har kommet til Norge. Situasjonen i Ukraina er fortsatt uavklart, og muligheten til å forlenge tillatelsene i to ekstra år vil gi oss fleksibilitet til å velge den til enhver tid beste løsningen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding. Tillatelser etter ordningen med midlertidig kollektiv beskyttelse gis for ett år av gangen, og kan i dag forlenges i inntil tre år.
  18. Det er latterlig at folk fortsetter å legge skylden for voldsspiraler på land som forsvarer seg ved å gå til angrep på infrastrukturen som muliggjorde angrepene. Israel har all grunn til å slå tilbake mot Irans flyplasser, rakett og drone- baser og produksjonsanlegg. Jo fler av disse som nøytraliseres nå, jo bedre. Det ville vært militærstrategisk idioti *ikke* å gjøre det. Grunnen til at USA manet til fred er fordi de ikke vil ha krig på flere fronter. De sliter allerede med å understøtte Ukraina.
  19. Er det Israel som eskalerer, når de besvarer et iransk angrep? Israels gjengjeldelse er også langt mindre enn det iranske angrepet.
  20. Altså, hvis man annerkjenner Palestina som stat, så er det én stat, med to regimer, det ene verre enn det andre, og en mulig borgerkrig, i tillegg til at man godkjenner en stat styrt av terrorister. Palestina trenger nok heller en trestatsløsning. Minst.
  21. Foreløpig har nok ikke ukrainerne noe annet valg enn å forsvare i dybde og angripe Russland asymmetrisk med droner og raketter. Vesten har med treg støtte igjen ødelagt Ukrainas sjanser til å ta tilbake territorier denne våren/sommeren også. Noen ukrainsk sommeroffensiv er vanskelig å se for seg. Like så tror jeg russerne vil slite voldsomt med å avansere stort mer enn symbolsk. Russland kan ta resten av Donetsk og gjøre noen ellers relativt meningsløse territorielle fremskritt her og der. Jeg tror russiske baser på Krim og rundt om i Russland er i stor fare. Og jeg tror Kerch-broen også kan være i fare. Noe ukrainsk sammenbrudd tror jeg ikke på. Det går av én eller annen grunn mange analytikere hus forbi at Ukraina fremdeles er i en bedre stilling nå, og Russland i en verre en, enn de var ved krigsutbruddet i 2022. Samtidig forstår jeg ikke hvorfor russisk kampvilje og logistikk ikke kollapser. Det skal liksom ikke gå an å krige på den måten de gjør. Det ligner på WWI/WWII. Det er sykt.
×
×
  • Opprett ny...