Gå til innhold

Homba

Medlemmer
 • Innlegg

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Homba sine prestasjoner

76

Nettsamfunnsomdømme

 1. Vet vi hvordan Ukrainerne skal håndtere disse FAB bombene? Jeg har lest at flight kit som brukes for å bygge de om fra dumme til presise bomber selges av Kina, og at man kan legge press på kineserne. Det er jo urovekkende da de har hundretusener av disse bombene på lager fra soviet tiden og at de har en vanvittig sprengkraft.
 2. Har vi sett noe jævligere i nyere historie? Den fascismen som har vokst frem i Russland er skremmende. Nesten underkommunisert med tanke på at de er helt skamløse som i disse klippene du linker.
 3. Absolutt et plausibelt scenario du beskriver, har tenkt i samme baner selv. Det blir på mange måter like vanskelig å forutse utfallet av krigen, som det var selv for de fremste ekspertene å forutse den fullskala invasjonen. Det at russerne er så farlige er det som gjør det vanskelig for min del å se for meg at det blir en seier slik vi ønsker for Ukraina.
 4. Jeg er enig i at det virker å være en dårlig strategi sett fra vårt perspektiv. Men når man har fulgt med på krigen i litt over to år nå så er det jo nettopp slik det har gått. Eskaleringen har vært svært kalkulert fra hjelmer til ATACMS, og kun når Ukraina har mistet initiativet har man eskalert fra vestlig side. Sist vi så dette var når man motvillig godkjente angrep inn i Russland i avgrensede områder. Det er spesielt glidebombene russerne har man er bekymret for, og Ukraina kan nå true flyene som slipper disse da de har under 100 kilometers rekkevidde. Nå er det avgjørende å få Ukraina gjennom vinteren og de får nå over 10 patriot systemer for å beskytte energiinfrastrukturen som har blitt svært svekket de siste månedene etter russiske angrep. Det som har blitt påpekt og som strider mot mitt argument er overføringen av F16 fly, og jeg håper virkelig de vil gjøre en stor forskjell på slagmarken. Jeg tror uansett det er naivt å tro at man ikke balanserer eskaleringen nøye med tanke på russernes atomarsenal. Da hadde vi jo intervernert for lenge siden.
 5. Fredsforhandlinger. Utfordringen her er at ukrainerne vet at Putin kommer tilbake for mer på et senere tidspunkt.
 6. Jeg tror ikke de kommer til å få det utstyret de trenger til å knuse russerne. Amerikanerne fin balanserer eskaleringen slik at det blir en frosset konflikt. Det vi kaller vestlig treghet i våpenleveranser er en balansering av risiko der man prøver å fryse frontlinjen. Håper jeg tar feil, og jeg er enig at Ukrainerne bestemmer selv når de skal forhandle. Men jeg tror ikke det blir bedre for dem lenger frem i tid.
 7. Ta deg sammen. Nå er du bare usakelig. Du påstår at jeg støtter og forsvarer Russland, krig og diktatur. Fordi jeg foreslår en diskusjon rundt hvordan man skal avslutte krigen? Da bekrefter du bare det jeg prøvde å belyse, heldigvis så var de andre åpne for diskusjon og det er kun du som har fortsatt angrepet.
 8. Noen som savnet Daniil litt tidligere i tråden. Fant hans nye kanal
 9. Russerne har tatt litt under 20% av Ukraina i en krig der de kaster inn alt av overskuddsmateriell fra soviet tiden. De har ikke sjans til å ta NATO, og det vet de veldig godt selv. Jeg er ikke uenig i dagens strategi i Ukraina. Men noen må på et tidspunkt fremme fredssamtaler, for dette blir ikke bedre for ukrainerne.
 10. Jeg mener vi må få fred på plass på best mulige vilkår, for så å bygge opp igjen det som fungerte under den kalde krigen. Avskrekkelse er eneste håp, for en varm krig mot Russland vinner NATO 10:1. Da er det atomvåpen neste. Russerne vet selv hvor svake de er i forhold til NATO. Putin refererte til det selv senest for noen dager siden. Det narrativet at baltikum er neste og hele veien til Portugal har spredt seg til å være en sannhet uten noe bevis.
 11. Han forklarte at han var villig til å gå hele veien selv om det betyr krig mellom NATO og Russland.
 12. Det tør jeg ikke. Det er umulig å forutse, men vi ender der på et tidspunkt uansett. Jeg tror ikke Ukraina er i stand til å ta tilbake alt de har tapt av territorier så langt i krigen, russerne er for sterke til det. Jeg tror ikke russerne er i stand til å ta hele Ukraina enten de vil det eller ikke, sånn at vi må forhandle med de på et tidspunkt og med denne konstante eskaleringen så bør vi gjøre det relativt fort. Man kan jo håpe på at ukrainerne på lang sikt får tilbake områdene sine ved et regimeskifte slik som da soviet kollapset.
 13. Det er ikke uenighet i det. Poenget er at dere angriper andres meninger. Kalles et ekkokammer hvis du ikke forstår hva jeg mener. Men kos dere med twitter propagandaen.
×
×
 • Opprett ny...