Gå til innhold

Homba

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Homba sine prestasjoner

38

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er 16000 volt i kjøreledningen. Forklarer seg selv egentlig.
  2. https://www.nrk.no/nyheter/sverige-1.14892471#:~:text=14%3A04 Sverige sender styrker til Latvia Sverige vil sende styrker til Latvia%2C som en del av Natos utplassering til de baltiske landene som deler grense med Russland og Belarus%2C sa Sveriges statsminister Ulf Kristersson torsdag. Lurer på om dette var planlagt på forhånd eller om det er en reaksjon på anklagelsene fra Belarus.
  3. Er dette første gang vi ser to land med atomvåpen i direkte krig med hverandre? Hvor langt har Irans atomprogram kommet?
  4. Tenker det samme selv. Israel kan ikke fortsette på denne måten, det er jo helt vanvittig.
  5. Det at Asle Toje og Cecilie Hellestveit tok feil om invasjonen av Ukraina betyr ikke at de er dumme eller kunnskapsløse. Det viser egentlig bare hvor uforutsigbar sikkerhetssituasjonen i Europa er for øyeblikket, når selv våre fremste eksperter bommer så til de grader. Heldigvis så er det nå politisk vilje til å forberede Europa for storkrig. Så får vi bare håpe at avskrekking virker.
  6. Det tar vi selvsagt med en klype salt når denne ene journalisten har sagt at de bare ville flytte "en del", men ikke hele befolkningen. Spesielt når Egypt uansett bygde dette grensegjerdet. Leser du selv det du skriver?
  7. Som nevnt av flere over så er jo dette ingenting i forhold til hva Russland utsetter Ukrainere for hver eneste dag. Det burde ikke få noe særlig oppmerksomhet i seg selv, men det som blir interessant er hvordan regimet bruker denne hendelsen til sin fordel.
  8. Hardt mot hardt? Du beskriver en situasjon der vi går inn direkte i krigen mot Russland. Hva tror du skjer med NAMMO fabrikken på Raufoss? Den blir angrepet umiddelbart. Vi må legge følelsene litt til side, og så må vi øke produksjonskapasiteten og forsvarsevnen vår samtidig. Ukrainerne må få mer av alt, og vi må produsere mer samt lage en strategi for vårt eget forsvar på lang sikt. Det inkluderer muligheten for et felles europeisk forsvar utenfor NATO hvis det skulle gå den veien, og muligens atomvåpen slik Polen allerede vurderer. Spørsmålet er om politikerne våre er klare for å prioritere så hardt som vi faktisk må. Vi har penger til det, men vi bruker ikke i nærheten av det vi må.
  9. Nei vi må fortsatt handle rasjonelt i forhold til det virkelige situasjonsbildet. Øke støtten åpenbart i form av opplæring på mer avanserte våpensystemer, mer ammunisjon og alt det de trenger. Men NATO soldater på bakken i Ukraina skal vi ikke finne på å drive med.
  10. Dette er litt i samme baner som jeg har tenkt. Uenig i konklusjonen din. Selv om NATO vil bestå så er det ikke sikkert at artikkel 5 er troverdig. Også mulig som nevnt over her at russerne vil teste reaksjonen et annet sted, eksempelvis nord i Finland.
  11. Det er ganske sprøtt å se at vi nå faktisk beveger oss inn i en multipolar verden slik Aleksandr Dugin beskrev i pressekonferansen han holdt to uker etter invasjonen av Ukraina. Europa blir tvunget til å ta ansvar for egen sikkerhet gjennom en meget rask omvelting av verdensordenen vi har levd med de siste 30 årene. Dette er ett av Putins mål med Ukraina krigen. Trump har sådd tvil ved amerikanernes villighet til å gi bistand til land i alliansen hvis artikkel 5 skulle bli utløst, og bare det i seg selv er mer enn nok til å undergrave hele NATO. Jeg tror at for vår del så kommer EU spørsmålet til å bli tatt opp igjen, og at det blir fokus på en ny sikkerhetsallianse som vi ikke kan stå utenfor. Bilaterale sikkerhetsavtaler har vi nå sett at er verdiløse, og amerikanske baser på norsk jord er meningsløst skulle vi bli angrepet av russerne. Se til alle avtalene Ukraina hadde med Kina, USA og Russland før krigen. For de som har sett Tucker sitt intervju med Putin så fremstår han som fornøyd med krigens mål så snart våpenleveransene opphører, og han sier at det eneste som gjenstår er denazifisering gjennom lovverk som kan forhandles i en fredsforhandling. Det er viktig å huske på at han fremdeles ønsker full kontroll over Ukraina, og at vi må være klar over at dette muligens kun er første ledd i vår konfrontasjon med Russland. Jeg synes det er rart at det har tatt to år å nå konklusjonen som vestlige ledere nå ser ut til å ta inn over seg. Uansett så er vi der nå, og forståelsen for at opprustning må ta sted ser ut til å være i startfasen. Hva tror dere om atomvåpen i Europa? Selv om vi ikke ønsker en atomopprustning så tenker jeg at det er den eneste måten å avskrekke russerne.
×
×
  • Opprett ny...