Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Kahuna skrev (37 minutter siden):

De av mine kamerater fra rekruttskolen som endte opp på ROBOT70 ville helt sikkert kjent igjen dette flyet om det skjedde i dagslys. Hvilke våpensystemer har russerne som krever at skytterne er gode på flykjenning?

Vel, alle former for MANPADS og større IR-ledede våpen krever enten at man kjenner flyene, eller vet hvilke fly som er i luften og kommer fra hvilken retning basert på et veldig begrenset overblikk.

Med radarbaserte systemer har man bedre overblikk, og potensielt IFF systemer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Serpentbane skrev (47 minutter siden):

Det er nok ikke nødvendigvis så high tech. Typisk vil det for eksempel være en wire fra rack til en splint på ordinære bomber. Når bomben slippes dras splinten ut og bomben armeres med en gang, eller det er en liten propell på bomben som begynner å snurre og skrur ut mekanismen som armerer bomben. 

Hvordan russerne gjør det på missiler er jeg ikke helt sikker på.

Hvis det er slik at bomben armeres om den mistes så kan det være at det er det som har skjedd. En annen mulighet er at den har blitt avfyrt ved en feil, eller avfyrt mot feil mål. Ellers så kan det være raketten som har feilet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

WTF. Russiske soldater melder at de i flere uker har jobbet med å klargjøre for en ny offensiv mot Kherson, og planen er å krysse elva og sikre elve-deltaet sør for byen, for så å lande styrker med båt. Om dette er ordre fra Kreml eller om det er en lokal kommandant med for mye vodka i blodet vites ikke, men på nåværende tidspunkt er dette helt urealistisk... Det er ikke sikkert Ukraina har stasjonert ekstremt mange soldater nord for elva siden det er en relativt lett forsvarslinje, men....

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ganske utrolig at sjåfør i den hvite bilen overlevde, de sakket ned tydeligvis for å se hva som hadde skjedd, ser bremselysene komme på rett før det smeller. De var ikke mange meterne fra selve bomben. En stund etter smellet så kjører bilen noen meter frem før den igjen stopper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Lockheed og Rheinmetall skal bygge HIMARS sammen.
  • Israel skal teste sitt avanserte varslingssystem for angrep i Kyiv i mai.
  • Russland har nå begått minst 80.000 krigsforbrytelser i Ukraina.
  • Det er en video av russere som har parkert tanksen sin over en grop og har et bål under den og sitter og koser seg. En ukrainsk soldat går regelrett opp til den og kaster en granat under.
  • EU parliamentet har stemt frem en "migrasjonspakt" som lar EU selv bestemme hvor mange flyktninger og asylsøkere alle europeiske land skal ta og som gjør det lettere å søke asyl i EU
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
24 minutes ago, Snikpellik said:

Dagens Vatnik Soup tar for seg Kim Dotcom.

Tragikomisk skrue. Likte spesielt den tweeten hvor han beskriver at amerikanske ubåter ikke bærer ICBMs og ikke kan nå Russland fra amerikanske havner.

Om man ser bort fra den detaljen at ubåter stadig er på patrulje helt andre steder enn hjemmehavn, så bærer de like fullt SLBM, nærmere bestemt Trident D5, som enkelt rekker til Moskva enten man er i havn i Hawaii, Maine eller Washington.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...