Gå til innhold

Ogywara

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ogywara sine prestasjoner

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Du får hjelp til å lage et forslag til nedbetaling som er tilpasset din inntekt. Det er selvfølgelig opp til kreditorene om de aksepterer forslaget men det er verdt et forsøk. Hvis du ikke får aksept for forslaget og lån går til inkasso så vil du få trekk i lønn. Du har uansett krav på å få beholde nok av lønna til betale husleie samt til livsopphold. Vil også bare presisere at gjeldsrådgiver på Nav og kommunal gjeldsrådgiver er det samme.
  2. Hei. Jeg er gjeldsrådgiver hos Nav. Anbefaler at du tar kontakt på 55 55 33 39. Da kan få få time på Nav. Trenger ikke ta så lang tid men kan være noen ukers ventetid.
  3. Livsoppholdet kan du bruke til hva du vil. Får du betalt restskatten med dette så er det bra. Det du sender kreditorene er en oversikt over alle dine krav og hva du kan betale pr måned på hver av de. Legg ved budsjettet slik at de ser at kreditorene likebehandles. Ettersom det er snakk om fullt oppgjør til alle så bør de kunne akseptere dette.
  4. Hei. Først setter du opp et budsjett. Netto inntekt minus husleie minus livsopphold på kr 10.412,- (for enslig). Da finner du det beløpet som du kan betjene gjeld med. Du sender deretter ut et betalingsforslag til kreditorer der de tilbys en andel av overskuddet i forhold til størrelse på krav. Forhåpentlig vil vil de godta dette. Restskatten kan bli et problem da den har prioritet over de andre kravene du har. Skatteetaten kan dermed legge ned trekk og ta hele overskuddet til skatten er betalt. Trenger du hjelp til dette så ring Nav 55 55 33 39, økonomi- og gjeldsrådgivning . Kan de ikke hjelpe der så kan du vil henvist til gjeldsrådgiver.
  5. Hei. Finner i forskrift for livsoppholdssatser ved utleggstrekk dette: "hvor mye som med rimelighet trengs til underhold av skyldneren og personer denne har lovbestemt forsørgelsesplikt for, eller lever i ekteskapsliknende forhold med..." Så i praksis så vil utleggstrekk også ramme samboer. Men netto utbetalt kr 2000,- tenker jeg uansett må være feil. Det som kan ha skjedd er at Nav har lagt ned trekk med bedre prioritet og at namsmannen ikke har korrigert/stoppet sitt trekk. Dette er noe som kan skje. Et utleggstrekk er normalt ikke mer enn 30%. Det er uansett namsmannen som sitter på svarene her. Arbeidsgiver har også mulighet til å opplyse om hvem det er som trekker samboeren din.
  6. I praksis så gjøres det. Fra sismo.no "Samboer eller ektefelle kan bli berørt av trekket, fordi husholdningens samlede inntekter blir redusert i trekkperioden."
  7. Det er husstandens samlede inntekter og utgifter som er avgjørende for størrelsen på trekket.
  8. Hei. Livsoppholdssats for ektefeller/samboere er kr 17.634,- Da kommer bokostnader utenom. Så hvis du har nok inntekt for å dekke felles livsopphold så kan din samboer faktisk trekkes så mye. Klage på trekket sendes først til namsmann og deretter til tingretten hvis de ikke tar klagen til følge. Det hjelper ikke å føre huset over på deg selv men namsmannen har muligens allerede tatt utlegg i din samboers halvpart?
  9. Når det avholdes utlegg og det tas utlegg i objekt så er det normalt at namsmann foretar en verdivurdering av objektet. På bil brukes som regel Bilverdi i Infotorg evt kvdnorge. På bakgrunn av dette og om det er salgspant/andre utlegg så vurderes det om det er hensikt i å ta utlegg. Det må nok være verdi på minst 40-50 tusen for at bil skal være tjenelig for utlegg. Et tvangssalg koster fort rundt 20-30 tusen.
  10. Lønnstrekk avbryter også foreldelse. Trekket legges ned for 2 år i ganger og ved fornyelse av trekket så blir ny foreldelsesfrist 10 år frem i tid.
  11. Gjeldsregisteret dekker kun usikret gjeld type forbrukslån og handlekontoer. Det er derimot ikke uvanlig med stor gjeld etter feilslått næringsdrift, ubetalt bidragsgjeld eller annen offentlig gjeld. Disse vises ikke i Gjeldsregisteret og vil ofte være sikret med utlegg. Det er ikke lett å få gjeldsordning og "støtende-prinsippet" er nok det som velter de fleste søknader.
  12. Det svaret jeg fikk fra MyHeritage var treff på et søskenbarn. Hvis dette stemmer så er altså en av hans onkler min far. Søskenbarnet har en halv-søster på morssiden som jeg ikke hadde DNA-match på. Altså er hans ene onkel på farssiden da trolig min far. Alt henger da på om svaret til MyHeritage stemmer. Hvis det gjør det så er det liten tvil. Hvis hun som trolig er biologisk halvsøster aksepterer å ta DNA-prøve så vil et treff her muligens kunne avgjøre farsskapsaken. Hun har ikke svart meg på om hun er villig til dette. Jeg mistenker at hun kan være bekymret for at jeg har krav på arv. Gravåpning kan jo være et alternativ men jeg håper jo dette kan unngås.
  13. Hun døde for noen år siden uten å ville/kunne oppgi fars navn.
  14. Jeg står riktignok uten far i folkeregisteret og har derfor nå stevnet min avdøde far i farskapssak. Vet ikke hvor langt tingretten går for å få fastslått farskap i slike tilfeller. Men antar at han blir juridisk far hvis tingretten finner at det er slik. Eller er det noe jeg ikke har fått med meg?
  15. Hvis jeg skal motta arv så må jeg kreve det av henne først. Hun fikk alt i 2014. Hun svarte meg aldri på om hun var villig til å ta DNA-prøve så det kan jo være dette er noe som bekymrer henne. Jeg ønsker først og fremst å få fastslått hvem som er min far og har jo ikke noe ønske om å ruinere noen.
×
×
  • Opprett ny...