Jump to content

zorry

Medlemmer
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 :)
 1. Men for å ta det også når vi først er i gang: En SSD vil selvsagt være det beste alternativet om økonomien tillater. Skriving og lesing vil nok gå en god del hurtigere til en SSD-løsning og spesielt om de 32 gigabytene i maskinen er knapt for å installere all programvare på så vil en SSD være det naturlige valget. Mitt forslag om microSD kom først og fremst opp fordi jeg forstod det slik at trådstarter ville spare mest mulig.
 2. Tåler ikke et normalt minnekort å skrives over mer enn en gang mener du? Søkte litt på nettet og ifølge SanDisk er deres dårligste antall skrivesykler på 1500. Hvordan i all verden tenker du deg at trådstarter med sitt bruk skal få til å skrive over f.eks 64 GB 1500 ganger? Da må i tilfelle trådstarter håndtere opp mot 100 terrabyte. Så jeg vil fremdeles hevde at det er en mulig løsning å kjøpe et ok microSD kort fra en anerkjent leverandør. Kanskje kan hun komme billigere fra dette ved å satse på en ekstern minnepinne, men siden maskinen har en microSD leser så vil et slikt kort som bare står i maskinen hele tiden antagelig være den greieste løsningen av de to.
 3. Går maskinen som den skal med bare 32GB kan du jo også kjøpe en microSD minnebrikke og lagre innhold der? Det er jo en enklere løsning enn å tukle med ny SSD. Siden du bruker skylagring er det vel også bare litt midlertidig lagerkapasitet du trenger og et 64GB minnekort er kanskje alt du trenger? Multicom har jo også listet to SSD-er under tilbehør på siden sin der den minste har 120 GB og koster 723 + porto (antagelig). For litt mer får man 240 GB. Begge disse gir veldig mye plass til den bruken du skisserer og de er tydeligvis på lager også.
 4. En del praktisk informasjon på denne siden: https://www.siu.no/Data-analyse-og-prioriterte-samarbeidsland/prioriterte-samarbeidsland/usa/informasjon-om-forsikring-for-studenter Om jeg ikke missforstår fullstendig så er altså svaret at du i utgangspunktet er dekket via helfo, men at noen av institusjonene i USA krever at du har annen forsikring. Du må altså sjekke opp mot det aktuelle lærestedet og finne ut hva som gjelder der.
 5. Hadde tidligere samme løsning som du bruker nå og undersiden av kameraet ble temmelig blankt etter hvert ja. Kjøpte nytt kamera nå og kjøpte da samtidig ny kamerareim. Valgte da en reim fra Peak Design. Har søkt litt på nettet nå og tror den varianten jeg kjøpte heter SL-BK-3. Disse finnes imidlertid i to forskjellige bredder og om utstyret ikke er for tungt kan det være greit å velge en smalere variant enn min som er den bredeste typen. Jeg ser jo at du har funnet din løsning og regner med at du satser på den fremover. Grunnen til at jeg likevel nevner dette er at jeg opplever Peak Design reimen som mye bedre enn den fra Black Rapid jeg hadde før. Ikke tar den så hardt på kameraet. Det som er enda viktigere for meg er imidlertid at også kameraet henger mer stabilt når man henger det på som sling. Muligheten for å gjøre om til vanlig nakkereim om det skulle passe bedre innimellom er også et pluss. Reimfestet man skrur under kamera er også utformet slik at det passer rett på et arca swiss stativfeste. Ulempen er vel egentlig bare at reimen koster en del, spesielt om man ønsker den bredeste varianten. Men neste gang du er i markedet for en ny reim kan du jo vurdere om du vil bytte til noe ala Peak Design. :-)
 6. I en video du viste til som du sa skulle forklare perspektiv på en god måte så ble det hevdet at sola befinner seg 5 km unna. Tror du sola er så nær som det?
 7. Du har påstått at sola blir mindre ved solenedgang slik at den dermed blir borte. Har du noengang sett en slik solnedgang selv?
 8. NEI, sola skifter ikke størrelse. Her et time-lapse bilde som viser dette klart og tydelig: https://www.google.no/search?q=sun+timelapse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj2woLQicDUAhVqLZoKHWYtB2oQ7AkIQg&biw=1190&bih=785#imgrc=CHjreQIxS22rXM:&spf=1497537429377 Og det er ikke åpenbart at månen skifter størrelse heller: http://io9.gizmodo.com/this-moonrise-timelapse-is-the-most-mesmerizing-thing-y-472020609 Grunnen til at både sola og månen oppleves som større ut når de kommer opp eller går ned, er at man da ser dem ved siden av noe som er mindre. Når sola står midt på himmelen sammenligner hjernen den med resten av himmelen og den oppleves som "liten". Rett før solnedgang så ser man andre ting nær sola og da relaterer hjernen størrelsen til disse andre. Dette bildet illustrerer hva som skjer: http://ideate.xsead.cmu.edu/gallery/projects/e-rodriguez-field-exercise-6-size-illusion Her er de oransje rundingene like store mens, de blå til høyre har mindre diameter enn de blå til venstre. Dermed lures hjernen til å tro at den oransje rundingen til høyre er større enn den til venstre. Tar du et vanlig kamera og tar bilder på en slik måte at solens diameter er tydelig og med samme brennvidde gjennom dagen så vil du se at sola har lik diameter.
 9. Men sola blir jo ikke mindre og mindre til den er så liten at den forsvinner. Tvert om så har den lik diameter hele dagen fra den første øverste skalken kommer over horisonten i øst til den forsvinner i vest. Hvordan forklarer du at sola ikke blir mindre? For meg er forklaringen enkel, sola er nemlig på omtrent akkurat samme avstand hele tiden.
 10. 20 mars i år så gikk sola ned ca.kl 18 og rett vest i Oslo (vi ser bort fra sommertid). I New York som er ca 6 tidssoner etter oss så stod sola samtidig rett i sør, men bare 49 grader over horisonten. Hvorfor gikk ikke sola ned i sørvest i Norge denne dagennår den tross alt befant seg sør for New York som igjen befinner seg sør for Oslo? Regner du med at dette skyldes hakkvis sideveis refraksjon eller er det et av disse særegne perspektivreglene dine som igrunnen bare gjelder for fenomener dere ellers ikke kan forklare? Er det ikke snart på tide at du slutter å kaste rundt deg med fremmedord du ikke behersker og heller begynner å se på ting som bør være direkte å forstå? F.eks anbefaler jeg deg å se en solnedgang med egne øyne. Jeg kan garantere deg at solen ikke på noe tidspunkt vil få mindre diameter. Du kan også starte med å tenke litt igjennom de påstandene som kommer frem i videoene dine. Det er f.eks. ikke veldig sannsynlig at sola befinner seg 5 km unna. Hint: Å ha sola, som er en gigantisk varmekilde, bare 5 km unna kan vel antagelig best sammenliknes med å bruke en atombombe for å fyre i stua. Veldig varmt rett og slett.
 11. Det er vel neppe mer enn teoretisk endring for en skarpskytter, de jobber jo tross alt med avstander gjerne maksimalt på 2km.Jordrotasjon påvirker jo til en viss grad vind, men en skarpskytter trenger da ikke ta hensyn til annet enn denne vinden. Skal nok godt opp i avstand før effekten gjør seg gjeldende ja. Her en video som viser effekten på 1600m ca.: https://www.youtube.com/watch?v=jX7dcl_ERNs 1 yard er ca 0.91 meter så 1000 yards er ca 910 meter. Tenkte 1 mile i farten jeg så dermed er effekten støøre enn jeg antok også. Takk for korreksjonen :-)
 12. Det er vel neppe mer enn teoretisk endring for en skarpskytter, de jobber jo tross alt med avstander gjerne maksimalt på 2km.Jordrotasjon påvirker jo til en viss grad vind, men en skarpskytter trenger da ikke ta hensyn til annet enn denne vinden. Skal nok godt opp i avstand før effekten gjør seg gjeldende ja. Her en video som viser effekten på 1600m ca.: https://www.youtube.com/watch?v=jX7dcl_ERNs
 13. Noen sider tilbake viste du en video der solen var tegnet på med mindre og mindre diameter rett før den gikk ned og forsvant i skylaget. Du kommenterte aldri noe på min henvisning til at solen ikke viste noe tegn på å få mindre diameter i den andre videoen du refererte til i samme innlegg. Har du noen kommentar til dette fenomenet nå? Grunnen til at jeg spør er at om man måler den vinkelen som solen dekker på himmelen så er den lik hele tiden hvis man ser bort fra helt minimale endringer gjennom året. Rekken av påstander blir da: 1. Når en ting kommer på lengre avstand så ser den mindre ut og når man kommer nærmere ser tingen større ut. 2. Måler man vinkelen til solen på himmelbuen er den ca 0,5 grader hele tiden. 3. Siden solen er like stor hele tiden betyr det at den er på lik avstand hele tiden. 4. Siden solen ser like stor ut over alt i verden så betyr det at avstanden til solen er mye større enn noen innbyrdes avstander på jorden. 5. Med stor avstand til solen og siden solen likevel sees i så forskjellig retning på et gitt tidspunkt så betyr det at jordoverflaten på disse ulike stedene har forskjellig retning. 6. Retningen til solen til enhver tid på et gitt sted på jorden passer sammen med at joden er kuleformet. Hvilke av disse påstandende mener du er feil?
×
×
 • Create New...