Jump to content

zorry

Medlemmer
 • Content Count

  377
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

114 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Men det kan da umulig bli verre enn det er pr nå med hundretusenvis av psykopatiske voldtektsmenn/drapsmenn strømmende over grensen? Og flyten av våpen blir neppe spesielt mye større heller... Pussig at denne realiteten ser ut til å gå deg hus forbi samtidig som all skremselen fra russerne ser ut til å feste seg så godt hos deg? Å la være å løse dagens problemer fordi man er redd for fremtidens problemer er neppe noen god løsning.
 2. Hva Erdogan bør gjøre og hva han vil gjøre er da to helt forskjellige ting. For meg står det helt klart at Erdogan her et eneste mål som som trumfer alt annet og det er å beholde makten for seg selv. I praksis er det tre ting som kan endre Tyrkias retning i forhold til menneskerettigheter og politikk og det er for det første at folket selv velger en ledelse som trekker i den retningen. For det andre kan ytre press kanskje bevege dem og for det tredje kan ytre hjelp i form av lettelser i økonomi/sikkerhetspolitikk bidra til en bedring. Tyrkia har jo f.eks ønsket seg medlemskap i EU, men har ikke innfridd kravene og en tilnærming her vil kanskje kunne hjelpe. Pisk og gulerot med andre ord. Å prøve å presse på tyrkerne en annen holdning er uansett en vei som i utgangspunktet er lite farbar. Ingen liker å bli fortalt hva de skal gjøre. Så siden Tyrkia tross alt er et selvstendig land, er det ingenting positivt Sverige kan oppnå ved å rette pekefingre i hytt og gevær. Tvert om vil en slik tilnærming mest sannsynlig gjøre skade i forhold til søknaden om NATO-medlemskap.
 3. Om vi vurderer den norske grunnloven så kom den på plass ved at 112 menn ble samlet på Eidsvoll. Det var ingen kvinner og samtlige menn tilhørte vel overklassen. Dette var prester, militære offiserer og andre i fremtredende posisjoner. Ingen av dem kom fra noe sted nord for Trondheim. Men de var tross alt valgt ut av resten av eliten for å representere dem. Så slik sett er det vel endel ting som tilsier at de ikke i altfor stor grad representerte så store deler av befolkningen. Resultatet av deres arbeid ble likevel ikke så verst fordi de endte opp med en løsning som har tillatt videre utvikling og den hadde også som forutsetning at det var folket som skulle bestemme, selv om disse 112 nok hadde en ganske snever ide om hva folket er. Så for min del mener jeg at opprinnelsen til en grunnlov er helt uvesentlig i forhold til hvordan den virker nå. Nesten ingenting vi foretar oss er perfekt helt fra start, det er stadige forbedringer som til slutt kan gi oss noe som fungerer så godt som mulig. Idioter som vil hoppe hundre år tilbake fremfor å bygge videre på det de har har vi egentlig ingen bruk for. Spesielt når disse tyske oppviglerne innbiller seg at det er de som skal styre etter endringene, bør det være klart at det neppe er grunnloven de egentlig er i mot, men snarere at de selv ikke har den makten de ønsker seg. Og ganske typisk så er en grunnlov noe som står i veien for alle slags psykopater som vil ha "verdensherredømme". Putin har vel skrevet om Russlands grunnlov flere ganger for å kunne være "president" (les diktator) på livstid?
 4. I en varmtvannstank er varmeelementet plassert nær bunnen for at vannet varmes opp der og så stiger opp. Så nei, du må ikke finne på å sette en varmtvannstank som er ment å stå vertikalt i en horisontal retning.
 5. Og der er de jo i sitt ess vil jeg tro, forutsatt det er sjømenn som kan navigasjon ombord. Spørsmålet er vel heller hvordan disse 6 skal kunne dekke hele Norges kyst. Antagelig var ikke de til sammen ca 40 kanonbåtene/MTB-ene vi hadde rundt 1970 en tilstrekkelig styrke. Når vi nå snakker om desimering så har nok dessverre den den Kongelige Norske Marine vært utsatt for dette hele veien siden ca 1990. Når en Skjoldklasse koster 800 millioner burde vi kanskje også snu litt på denne flisa. Hvor billig og enkelt kan man egentlig lage et fornuftig hurtig fartøy som greier å ta med seg og levere f.eks. 2 sjømålsmissiler og nærforsvar av luftvern? Viser ikke krigen i Ukraina hvor effektive slike små enheter kan være? Og da gjerne som støtteskip i en amerikansk hangarskipgruppe kanskje. Disse båtene er vel mer egnet i en slik sammenheng enn de er til rent kystforsvar av Norge. Slik sett fyller de jo en fornuftig rolle. Hangarskipene er jo viktige i NATO og å operere et blir i meste laget for lille Norge. Da blir det nest beste å støtte opp om dem, vi kan ikke bare satse på at andre gjør alt uten å bidra selv. For øvrig omtrent det eneste jeg er enig med USAs forrige president om: vi må stå mye mer på egne bein forsvarsmessig.
 6. Problemet deres er vel at ikke bare at mye tungt utstyr er fanget på feil side av Dnipro, et stort antall soldater er det også. Dermed er det ikke bare vanskelig å få over utstyret, men også soldatene uten å bli påført betydelige tap. Selv om de skulle lykkes med å hente ut samtlige soldater har de tapt store mengder utstyr og de har gitt Ukraina en ny frontlinje mot elva som krever mye mindre ressurser å forsvare. Ergo vil en tilbaketrekning over elva berøve russerne for utstyr samtidig som at ukrainerne får frigjort mye av sitt utstyr fra denne fronten. Dette vil jo forverre situasjonen lenger øst. I tillegg er avstanden til russernes forsyningslinjer forkortet og HIMARS kan true forbindelsen fra Krim. Om russerne mot formodning skulle greie å stable på beina en motoffensiv så er det jo også åpenbart at det kan være mulig å kjempe seg ut fra Kherson og mot Odessa dersom de har et brohode på nordsiden av Dnipro. Uten brohode vil dette være helt umulig. Alt i alt er nok russernes vurdering at disse styrkene nok er tapt på sikt, men at det da likevel er om å gjøre å utnytte dem best mulig mens de fremdeles er der.
 7. Å ta en sak inn for forliksrådet kostet 1199,- i 2021 og få motparten medhold kan saken taes videre til namsmannen for inndriving. Så dette rådet ditt burde du holde for deg selv om du ikke er helt sikker på sakens innehold. Hvis det i dette tilfellet foreligger et pristilbud fra den 24.02.22 som tydeliggjør at 29375 ikke er den hele summen kan rådet ditt slå ut veldig feil.
 8. Er dette det tilbudet de påstår at de sendte deg den 24.02.22??? For dette er jo en ordrebekreftelse uten noen summer og det er også datert 01.03.22 altså etter den 24.02.22. Siden det refereres direkte til pristilbud av 24.02.22 i kontrakt er dette pristilbudet å regne som en del av kontrakten og hvis det der da skulle stå f.eks. 15000 for arbeid så er du nok juridisk på veldig tynn is om du nå helt nekter å betale. Hvis det eneste som ble sendt deg den 24.02.22 var prisen på vinduer/dør stiller du derimot mye sterkere siden kontrakten kobler dette tilbudet direkte til summen 29375,- Uansett så er det ikke naturlig at du betaler hele beløpet her. Arbeidet ser etter mitt syn ikke ut som det er fagmessig gjort. Tilfeldige tykkelser på listverk rundt vinduer, tildekking av ventil og lister rundt vindu som er trukket helt ned til fotlist ser ikke bra ut. Det kan også se ut som om de har brukt kramper og ikke dykkert for å feste listene? Det sier i tilfelle ganske mye om fagkunnskapen deres vil jeg påstå. Listene fra tidligere må vel ha sett helt annerledes ut enn dette? Bildene som ble vedlagt kontrakten eller om du har andre sier vel noe om hvordan det så ut tidligere og hvis de nye ikke er utført tilsvarende er jo det et punkt du kan bruke mot dem. Hvordan ser dette ut på utsiden av veggen egentlig ? Er nødvendige beslag etc på plass? Jeg bare lurer siden det på innsiden ser ut til at de har klasket på en list og så tilpasset den neste til den igjen uten noen plan for hvordan de skal se ut når det er ferdig. Og utsiden er jo tross alt den som skal holde vær og vind ute. Dette er allerede hvitmalt treverk så om må man sparkler og maler bør det bli helt fint.
 9. I tillegg innbærer våpenleveranser alltid en form for politisk binding og selv om India kanskje kunne tenke seg å stå nærmere Russland så er det vel også klart at de i dagens situasjon må trå mer varsomt enn i fjor.
 10. Det kan også være fordi de har produsert vaskemaskiner og dermed hadde disse komponentene lettvint tilgjengelig. På de åpne, flate områdene rundt Mariupol har russerne med sitt artilleri og sine store mengder tanks og pansrede kjøretøyer hatt en stor taktisk fordel. Å kjøre på med angrep for å forsøke å hjelpe de i Mariupol ville vært reneste idioti. Forslaget ditt er helt tåpelig.
 11. Utsiden på en slik granat er nok mer komplisert enn det du later til å tro. Bak spissen er det 2 ganske smale styrefelt med diameter tilpasset løpet, bak der igjen er det en tette-ring som også passer inn i kanonløpets rifler og gir granaten en roterende bevegelse for høyere presisjon. Å legge til noe på dette er ikke en triviell operasjon og helt sikkert ikke noe som er et reelt alternativ.
 12. Ser man litt videre på dette så kan kanskje muligens vannet utvide seg når det har blitt til is hvis temperaturen i isen stiger fra f.eks. -100 grader celsius til -10? 🙂 Angående andre mirakler til observasjon så har jeg selv hatt en hel sixpack med øl stående uåpnet gjennom en hel helg uten at tørsten har tatt meg av den grunn. Forøvrig vil jeg i likhet med veimyndighetene og kjøreopplæringen deres på det sterkeste advare mot å bryte naturlovene enten det nå gjelder et brudd på miraklene eller noe helt trivielt som et enkelt beinbrudd.
 13. Hvor langt unna utkjørselen din parkerer de? Kravet er vel 5m i et veikryss? Så hvis postkassen er ganske nær utkjørselen kan det være ulovlig å parkere der. https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/langs-veien/parkering/parkering-i-veikryss/
 14. Vi gjør nok det når du nå har malt deg inn i inkompetansens mørkeste hjørne og ikke ser noen utvei. Slår det deg aldri at du av og til kan komme til å møte noen som faktisk kan litt om temaet du radbrekker i denne tråden? Svaret på spørsmålet om et gulv kan kollapse om flere gulv fra oversiden kommer ramlende ned på det er forøvrig JA. Dette er bare et spørsmål om hvor mange gulv og hvilken hastighet de har når de treffer.
×
×
 • Create New...