Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan få smerter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, KnutValentino said:

Noen som vet hvordan man kan få eller forsterke nakkesmerter, ryggsmerter, brystsmerter, øvre del av magen og av venstre side på magen?

Ja, dette er relativt enkelt. Min approach er å sitte 8-12 timer om dagen fremoverbøyd over en PC - sitt gjerne med en laptop på et lavt sofabord i en litt for myk sofa her. Dette er en god start for nakke og rygg generelt. For bryst og mage synes jeg det letteste er å følge opp stillesittingen med intens aktivitet uten oppvarming, som squash og fekting. Pøs gjerne på med kebab innimellom, og kjør noen økter med eksplosive overkroppsøvelser med fokus på triceps, serratus anterior og gjerne sterniocleidomasteiodeius også for å koble på nakken skikkelig i smerteopplevelsen. Det viktigste med disse øvelsene er å være mett og uten pust når du gjennomfører de for å trigge kramper og smerter best mulig. Lykke til!

  • Liker 5
Lenke til kommentar
4 minutes ago, BadCat said:

TS lurer antakelig på hva det kan skyldes, ikke hvordan man skal gå frem for å få smerter. Bruk hodet, det er til mer enn å sette hatten på.

@KnutValentino TS: om du opplever smertene du beskriver, tenk over om det kan være hjerteinfarkt (https://www.helsestart.no/sykdom/hjerteinfarkt#Nav-02) og ta kontakt med legevakt så raskt som mulig. Det er bedre å ta kontakt en gang for mye enn en gang for lite. Du kan ringe 116 117 for å få gratis kontakt med legevakt; de kan du diskutere symptom med og de kan også si deg hvor nærmeste legevakt er.

Om du føler det er akutt, ring 113.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (46 minutter siden):

TS lurer antakelig på hva det kan skyldes

 

KnutValentino skrev (2 timer siden):

Noen som vet hvordan man kan få eller forsterke 

Vil si det høres mer ut som noen som ønsker å få slike smerter, eller ønsker å forsterke dem.

Om man lurte på hva smertene kommer av så hadde man vel heller spurt "hvorfor får man vondt i..." "jeg har vondt i... hvorfor?" "Hva kan være mulige årsaker til smerter i..."

 

"Hvordan kan man forsterke smertene" høres ikke ut som et spørsmål om hvilken sykdom man kanskje kan ha.

 

Symptomene kan være alt fra en som er alvorlig syk til en som nettopp har kommet hjem fra en lang dag på jobb og er litt sulten...

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Dersom du ikke har gjort noe spessielt, så tipper jeg du opplever hjerteinfarkt eller lignende med tanke på at det skjer i hele kroppen, uten at jeg er ekspert på temaet.

Går utifra at det skal stå 'hvorfor' istedenfor 'hvordan', og håper det gikk bra. 😕

 

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar

Når det gjelder nakke og rygg er det som oftes belastningsskader og slitasjeskader(artrose) eller følgeskader av dette som f,eks utposning eller prolapser, noe som også kan gi nerveskader/smerte/betennelse. Kan også være muskelbrist eller senerupturer men er mer skjeldent når det spesifikt gjelder nakke/rygg. Når det gjelder brystsmerter er nok det mest vanlige brystveggsmerter, noe som er forårsaket av anspent brystmusklatur som igjen er forårsaket av feil pusteteknikk. Andre årsaker kan være hjerteproblematikk eller nerver i klem i rygg som forårsaker smerter i bryst for å nevne noen. Er et hav av faktorer og tilstander som spiller inn så det blir synsing på høyt nivå, for magen er det vanligste nok fordøyelsesbesvær av en eller annen form men kan også være hva som helst annet, alt fra magesår til kreft osv...

Endret av Powertrainer
Lenke til kommentar

Enig med Iki, det er også litt bekymringsverdig spørsmål med tanke på at TS tar oxy fra før. Hvis TS derimot har uttrykt seg feil og mener det BadCat tolker, er det selvfølgelig en annen sak, men da får TS evt. komme med oppklaring på hva han mener. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...