Jump to content

Gjest Baardsen

Medlemmer
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 :)

About Gjest Baardsen

 • Birthday 10/01/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1062 profile views
 1. Litt av tanken med dette tenkte scenarioet var hvor vi hadde vært i dag om vi mennesker "oppfant" elektrisitet for 1000 år siden versus hvor vi er i dag.
 2. Kort oppsummert, alle utekatter i Norge er fritt vilt.
 3. Hva angår tapetkniver bør du gå for gullstandarden. Disse Olfa knivenen bare varer og varer og varer. Det finnes også en kraftigere variant om du trenger det. https://nettbutikk.byggern.no/verktoey-og-maskiner/haandverktoey-tre-og-metall/kniver-arbeids-og-knivblader/kuttekniv-18mm-ol
 4. Lager du noe hakk og greier på den greina der klarer du sikkert å få solgt den som er runestav på Finn. Ved neste korsvei kanskje du kan prøve å få tak i noe barlind 😉
 5. Kjøpte noe Pergo "brent eik" laminatgulv der for noen år siden som jeg la i hele leiligheten men ble ganske skuffet over hvor lett det ble hakk i de bordene om jeg mista ned noe som var litt hardt. Hadde jeg visst det hadde jeg ikke kjøpt det gulvet. Har enda ikke svartelistet Megaflis og synes forøvrig de har et godt utvalg og har ellers ikke et dårlig inntrykk av den butikken...ihvertfall ikke enda. Det kan være en ide å legge igjen en tilbakemelding på de review sidene om du er såpass misfornøyd. Er jo en jungel der ute men greit så lenge det lar seg gjøre å kjøpe noe man har god erfaring med fra før.
 6. Veeeldig uenig i det du sier at i og med at vi alle lever på jorda så skal katten DIN få lov til å gjøre fra seg på naboens eiendom. Det er liksom noe helt elementært av forståelse og selvinnsikt som ikke er til stede her. Villkatter kan helt sikkert få lov til å gjøre som de vil, men det stopper liksom der. Er det noen som eier katten så er det plutselig noen som kan holdes ansvarlig for dens ugjerninger...eller tar jeg feil her? Som sagt så er dette nå ditt ansvar fordi DU eier denne katten. Det virker veldig slående på meg hvor lite ansvar du tar for din katts atferd...det kalles vel på fint ansvarsfraskrivelse.
 7. Kjære OP. Jeg har lest din historie og føler med deg i denne vanskelige perioden i livet ditt. Har selv mye erfaring med slike utfordringer og kanskje i enda større grad enn det du beskriver, men så er jeg ikke kronisk syk heller slik som du...ihvertfall ikke blitt det enda. Jeg har bodd i samme borettslaget i snart 35 år nå og kan på tro og ære si at man er prisgitt sine naboer. En del mennesker kan være veldig ondskapsfulle og ubehagelige å ha med å gjøre og dette kommer oftere enn vi aner til overflaten gjennom naboskap i borettslag og lignende sameier. Jeg forstår akkurat hvor desperat du kan bli, men problemløsninger hva dette nå måtte innebære er veldig individuelt og kanskje stiller du svakere enn andre akkurat her. Jeg mener det er helt tydelig at du trenger hjelp i denne saken. Slike ting tærer på kropp og sjel og er noe man ikke vil unne sin verste fiende. Til å begynne med tenker jeg det kan være en god ide at du lager deg en profil her på diskusjon.no. Kanskje er dette materialet noe du kan legge ved i en fremtidig tvistesak. En annen ting du nevner er at det ikke er du som står som eier av leiligheten og dette faktum kan gjøre det vanskeligere for deg å vinne frem uten støtte/involvering fra din mor/eier. Du trenger støttespillere her, jo flere jo bedre. Å snakke med andre om problemet hjelper også så du får lettet litt på trykket. Det er så mye jeg kunne si deg men det jeg til å begynne med lurer mest på er om det du opplever, er rettet mot din person av diverse årsaker med vilje eller overlegg for å si det slik. Er det slik å forstå, så blir ting dessverre 10 ganger verre og du har effektivt blitt en skyteskive for hevngjerrige naboer (det høres vitterlig slik ut for meg) En slik uholdbar situasjon blir veldig fort tøff å takle psykisk så vel som fysisk og langtidsvirkningene av dette er i høyeste grad helseskadelige. Spesielt med tanke på for lite søvn og for mye stress. Det finnes måter å løse dette på men det trenger ikke nødvendigvis å være en veldig enkel prosess. Det er veldig viktig at du klarer å koble av en gang i blant og det inkluderer ofte en god natts søvn og det er tydeligvis ikke noe du får i ditt eget hjem.
 8. Har alltid lurt på hvem som oppfant skruen for det var vel ikke Daven Beckman ?
 9. Tja, hva med å ta med kattene og flytte på landet? Du og de får det garantert mye bedre der og heller ingen sure naboer å ta hensyn til. Hva om noen hadde gjort fra seg i din hage? Tviler på at du hadde likt det noe særlig. Det er ikke kattene som skal tas hensyn til her men naboene dine som "plages" av dine katter. Det er selvfølgelig helt elementært å ha en saklig dialog så lenge det lar seg gjøre men som du jo sier, man kan ikke snakke en katt til rette. Om du på død og liv skal ha katter der som viser seg å være til bryderi for naboene dine så kanskje det er mulig å få til en slags fysisk barriere. Som dyreeier bør du ha en veldig stor selvinnsikt og ta inn over deg at naboer kan reagere negativt på uønsket dyreatferd på annen manns eiendom. At du sier at du ikke kunne gjøre noe med problemet er bare tull, dette er i all hovedsak ditt ansvar. Liker selv godt katter men hadde nok blitt irritert om dette skjedde på min eiendom. Tror mye av cluet her er at du elsker kattene dine høyere enn dine naboer. Du skal elske din nabo vet du..
 10. Beveger meg atter igjen over på det rent hypotetiske planet. Kunne elektrisitet blitt oppfunnet for 1000 år siden? Hvor mye skulle egentlig til for at noen på den tiden forstod at kobber kunne lede varme eller strøm og jeg går da selvfølgelig ut i fra at kobber var tilgjengelig i en eller annen form. Hadde jo vært veldig intr. om noen gravde opp en viking båt med påhengsmotorer, hehe. Tanker om hvorfor ikke noe slikt kunne skjedd, noen?
 11. Hver sin smak men foretrekker selv Nugatti. Hva skal man si, synes selvbruning er noe skikkelig TULL. Husker en gang på ferie i Danmark min lillesøster hadde tatt seg et bad og hele badekaret var brunt og ekkelt etterpå. For et griseri! Selvbruning sier kanskje noe om selvsikkerheten til dama som bruker det. Det er ok med sminke men det burde gå av en alarm ved brunkrem. Der går virkelig grensa altså. Det er jo fysisk umulig å gi dama en klem uten å bli brun selv. Nei, vær stolt av den du er, det er liksom cluet her. Det hjelper ikke å pynte på virkeligheten, la den være i fred.
 12. Vi har nylig fått kreft i familien. Joda dette rammer ikke bare den som får kreft, men egentlig hele familien på en eller annen måte. Min hardtarbeidende og spreke mor på snart 72 år fikk servert tidenes nedtur da hun fikk konstatert kreft i bukspyttkjertelen for noen måneder siden. For de av dere som er innvidde er denne kreftvarianten en av de verste kreftformene man kan få da dødeligheten dessverre er ganske høy. Hun gikk raskt ned ca. 14 kg og har fått store problemer med å spise mat selv og må ha sondenæring for å få i seg nok til å dekke dagsbehovet. Jeg føler selv at jeg takler dette mye bedre enn forventet og er samtidig veldig takknemlig for den tiden vi har fått, men må innrømme at den første tiden var tung. Ser gjerne at noen skyter inn her og bidrar med et eller annet konstruktivt for å få ballen til å rulle. Kreft er folkesykdom nummer -1- og ikke noe tabu man ikke kan prate om...
 13. Du verden forelska meg i Stavanger når jeg var der i juni 2017. Kom dit med inntrykket av at det var en kjedelig sørlandsby men der bomma jeg gitt. Som det sykkelmennesket jeg er, er det jo et skikkelig eldorado. Leide sykkel et par dager hos Paahjul og pendla Forus, Sola og sentrum som var en opplevelse i seg selv. Ble en tur til Sola strand og hele det området er bare veldig landlig og idyllisk. I og med at det tar tid å komme seg fra A til B så er denne reisen opplevelsesrik. Var heldig og fikk med meg flyshowet også like før avreise tilbake til Ålesund.
 14. Prøver nok ikke å isolere bort noe varme. Det som kan skje om noe ligger direkte oppå et flislagt gulv med el. varme er en relativt stor lokal overoppheting. Bare lurte på om de teppene kan være årsaken til varmgangsproblemet i leiligheten. Har vel vært opp mot 28 grader men normalt sett rundt 25 som er altfor varmt for meg.
 15. Har hørt elektrikeren si at det er fy fy å legge noe over varmekablene/ det flislagte badegulvet så det gjør jeg aldri. Lurer på om dette også gjelder på et parkettgulv i en leilighet med vannbåren varme. Har en del trøbbel med å regulere temperaturen i leiligheten og det er ofte altfor varmt. Noen som vet om dette med tepper på gulv med vannbåren varme er ok eller ikke?
×
×
 • Create New...