Jump to content

Gjest Baardsen

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

About Gjest Baardsen

 • Birthday 10/01/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

487 profile views
 1. Blir nok å vente til den faller i pris om jeg så må vente et år eller to. Spiller såpass lite at det ikke er forsvarlig å betale såpass mye for en spillkonsoll, men så skal jeg også ha den med cd drive da. Skippa PS4 konsollen da den rett og slett ikke falt i smak, men hører store ting om PS5 maskina. Abe står utvilsomt høyest på ønskelista
 2. Mottar du sosialhjelp er du ganske langt nede rent økonomisk sett og kanskje til og med mentalt sett rett og slett fordi alt koster penger å delta på. Om man som sosialklient blir mer sammfunnsnyttig av å delta på en eller annen jobbrelatert aktivitet tviler jeg sterkt på og tenker er en veldig dårlig ide med mindre det foreligger en eller annen skjult agenda (virkemiddel for å oppnå noe annet) Det underliggende spørsmålet her må være om det er moralsk forsvarlig å legge til rette for å frata sårbare mennesker økonomisk livsopphold som vel må sies å være den mest nedverdigende og selvdestruktive nav ytelsen man kan gå på. Du kommer ingen vei i livet på sosialhjelp, men du overlever. Enkeltes holdning kan være at "jeg trenger bare å overleve" og har ingen motivasjoner. Noen rett og slett bare ikke gidder å prøve. Den største gruppen av sosialhjelpsmottagere har nok med seg selv og er ikke klar for å tvinges ut i noen form for tvungen aktivitetsplikt. Er det snakk om å få denne gruppen inn i en praksisplass skal de over på et regulært nav tiltak og slett ikke gå på sosialhjelp som er skreddersydd for de svakeste i samfunnet. Dette blir for dumt. Når det er sagt, så vær veldig skeptisk til praksisplasser generellt og IKKE bli værende der om det ikke er mulighet for fast stilling innen rimelig tid som jo er hovedmålet med hele denne greia. Her snakkes det av erfaring !
 3. Ok folkens, da er jobben gjort. Var kanskje litt heldig med valg av batteri men testen var vellykket og lykta fungerer som den skal og vel så det. En liten og veldig konsentrert mengde ledlys gjør at denne strålen rekker langt av gårde. Det batteriet jeg kjøpte passet på en prikk nedi der så tviler på at jeg kunne ha funnet noe som passet bedre. Så til alle tvilerne som deltok på denne tråden, fortsatt god kveld : )
 4. Takker for svar. Ja høres greit ut å kunne oppgradere til et bedre skjermkort uten at det skal koste så veldig mye. Det jeg kommer på akkurat nå er de greiene med Direct X9. Har jeg noe å tjene på å installere en eldre Windows utgave som er kompatibel med denne Dirext X9 driveren eller gjør den "GL" greia akkurat samme nytten? Eller er det bare jeg som er treig nå og ikke forstår at jeg bare trenger å laste ned de nyeste driverne fra nettet så ordner alt seg...? Skal vi se...ja patcher ja...hva var det igjen? Sorry har ikke etablert klisterhjernemodusen enda. Du får fore meg med teskje igjen 😉 Er ikke spesielt keen på å bruke keyboard taster når jeg spiller, men på en måte så føles det jo litt realistisk ut i og med at man jo har et dashbord i cockpit`en, separat fra stikka. Irriterer meg litt at alle de hurtigtastene varierer i spillet ut ifra hvilket fly du flyr eller modus man spiller. Ser at på enkelte fly kan jeg ikke se et helhets bilde fremover rett bak flyet så jeg får et godt overblikk. Enkelte ganger fungerer tastaturkommandoene, andre ganger ikke Har testa take off med F4U og F6F fra hangarskip men hver gang tryner flyet som om bremsene var aktivert og eneste måten jeg klarer å begynne take off`en er ved å slå på autopiloten og slå den av igjen like fort. En annen ting er at jeg blir dritlei av at flyene ikke flyr fort nok på full guffe. Ikke mye mening i å fly rundt i et jagerfly i 350-400km/t når det kan klare 550 km/t eller mer. Virker som jeg alltid er på etterskudd når jeg skal prøve å ta igjen fienden. Klatringen går treigt også så vet ikke helt hva dette skal bety. Spørs om ikke jeg må laste ned en eller annen driver for å få stikka til å virke. Prøvde å installere og kjøre det IL-2 Complete Edition i kveld men det funket dessverre ikke. UGH !
 5. Hei. Batteriet fra batteriexperten dumpet ned i postkassa i dag. Komisk nok så passet det på en PRIKK nedi det batterirommet inni lykta, nesten ikke til å tro med tanke på at jeg ikke kjøpte et identisk size batteri. Originalbatteriet lå inni et løst plastmagasin/"tomhylse" som skulle ligge utenpå selve batteriet og som det nye batteriet var akkurat passe stort nok til å matche sizen på. Jeg kobla så vidt på spenninga bare for å se om det var noe reaksjon og det var det jo. Ikke all verdens med lys men jeg kan jo ikke vite hvor mye strøm batteriet kom levert med heller. Ok så jeg har et wattmeter men det er jeg for lat til å bruke. Det er 2 lys stiller på lykta. Liten loddejobb foran meg og x antall timer lading så får man se om lykta går til himmels etterpå eller om dette faktisk blir notert som en vellykket redningsaksjon.
 6. Fikk installert det 1946 spillet selv om det stod Windows XP kompatibelt bak på coveret. Var noe greier med at Direct X9? ikke fungerte og at spillet kjørte på "GL" eller noe slikt? Fikk helt på slutten opp at installasjonen feilet men det gikk altså an å kjøre det likevel (på Windows 10) Grafikken er nok ikke den beste (når jeg snakker om grafikk så snakker jeg om oppløsningen på skjermen) men absolutt ikke så verst likevel for å være en gratis pc, hehehe. Vet ikke helt men kan virke som spillet går litt treigt men kanskje det bare er uvant med "realtime" spill? Dessverre så funker ikke den throttle funskjonen på stikka men kanskje dette er noe som går an å fikse på sikt. MEN FOR ALL DEL, dette spillet ser veldig bra og autentisk ut og er nok noe jeg kommer til å spille mye av fremover. Tar gjerne i mot tips til kjøp av brukte grafikk kort da jeg er 100% blank på hva jeg kan kjøpe for å få en enda bedre spill opplevelse....igjen jeg snakker i all hovedsak om bedre oppløsning uten at jeg skal hive meg på denne grafikk kort hypen med de aller nyeste kortene. SSD blir vel også anskaffe etterhvert. Nei ikke tid til mer prat, jeg må nesten simulere litt.
 7. Har laderen her nå. Output: 5.0V / 0.5 A
 8. Slik ser det originale batteriet ut. Egentlig på størrelse med en 20 pakning røyk bare litt lavere.
 9. Hei igjen. Fikk med nød og neppe ervervet meg en Dacota stikke på Power til 399,- for et par tre uker siden. I følge selgeren på Elkjøp skulle det inkludere en viss mengde flaks å finne flystikker i butikkene da MSFS 2020 "nettopp" var blitt lansert, men så heldig kan man altså være. De pc spillene kom i posten i kveld med Helthjem. En ting skal sies, den dataen min er veldig rask på labben. Tar vel 15 sekunder eller noe slikt så er man inne på Windows. Ser virkelig frem til å teste ut dette nærmere i morgen.
 10. Du verden jeg skulle ønske jeg fikk tak i siste utgaven av Charlie hebdo. De har visst hatt det morro med fargestiftene igjen..
 11. Hvor lenge blir stoffet i systemet før det skilles ut. Noen som vet? Først og fremst med tanke på hvor hyppig man bør innta disse pillene. Har et dusin 5mg tabletter jeg fikk her om dagen men er for tidlig for min egen del å si om det er noe effekt å snakke om.
 12. Litt usikker på hva du mener med "svaret" Å kontakte Jula for å få hjelp med et produkt de ikke lenger fører anser jeg som bortkastet tid. Litt mer meningsfullt å ta opp temaet her inne Nå er jeg såpass fantasifull at om de fysiske målene ikke skulle være 100.00% akkuratte så vil jeg nok finne på å improvisere litt. Mer enn nok plass nedi der til et større batteri enn det gamle. Er litt som en fyrstikkeske inni en melkekartong. Er litt usikker på hvordan voltmengden vil slå ut. Kanskje jeg må koble på noe som trekker littegranne strøm, hahaha.
 13. Jaja, får vel bare prøve meg frem og bestille et slikt batteri så satser vi på at dette går veien.
 14. Hei. Har kjøpt en god del slike lykter som er gått ut av sortimentet til Jula og de forseglede 5 volt blybatteriene er etter mange års uvirksomhet = død. Lyktene er fortsatt nye så blir for dumt å kaste de. Trenger hjelp til å finne ut hvor jeg kan få tak i passende batterier. Batteripakken er forseglet og på størrelse med den nederste delen av en røykpakke når lokket er åpnet for å gi en ide om størrelsen på batteriet. Står ikke noe om hvor mange mah dette er og usikker på om det går an å prøve seg frem med Li-Ion eller Li-Po eller noe slikt. Noen som vet hvor slike batterier kan kjøpes ??? https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/hjemmeelektronikk/lommelykter-og-lyskastere/lyskaster/lyskaster-led-957160/ Kan dette være noe ? https://www.batteriexperten.com/no/artiklar/ct-45ah-6v.html?gclid=EAIaIQobChMIpveXoY7d6wIVBgB7Ch2M5QINEAQYAyABEgKXEvD_BwE
×
×
 • Create New...