Gå til innhold

elysium74

Medlemmer
 • Innlegg

  290
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

elysium74 sine prestasjoner

526

Nettsamfunnsomdømme

 1. Med denne 'modellen' vil man sitte igjen med et diskusjonsforum dominert av mainstream folk og ditto meninger. Det er et betydelig antall kompetente mennesker med interessante meninger som av hensyn til egen arbeidsgiver og ønske om en lav profil, ikke KAN debattere de svært politisk betente temaer som energi og klimafritt under fullt navn. Det er tydelig at man ønsker å legge lokk på debatten, og med slike grep vil man oppnå det. Mainstream gjengen vil endelig få sitt ekkokammer med perfekt lydemping, annonsører unngår uheldige faktaopplysninger i kommentarfelt, etc. Det vil i det hele tatt bli mindre kritiske bemerkninger om sakene TU pusher, noe som er helt etter oppskriften for dagens journalister. Målet er ikke meningsmangfold, målet er ensretting av meninger. Forøvrig vil det ikke være noe stort tap for meg personlig. Lykke til
 2. Forsvarsmateriell kommer til å sette kaffen i halsen og deretter få latteranfall av hele ideen. "HA HA HA hvem er så dumme å tror noe kan skje raskt i norges forsvar?? HA HA HA" Dette prosjektet skal jo de 'leve av' (dvs småpusle med) i mange år.
 3. Dette blir først aktuelt post-putin, dersom det er igjen noe russland da. Den kriminelle annekteringen av territorier som nå pågår, med fiktive avstemninger og under atomvåpen-trussel vil kaste russland ut i det ytterste mørke i all fremtid. Et mørke definert ved kompaniskapet som vil være resten av verdens bandittland, av mest betydning Kina, Iran og Nord-Korea.
 4. F15E / F22 / F35 deploy kanskje, er lov å drømme...kanskje mere sannsynlig noe bygging/influx av utstyr til onkel sam.
 5. Det var en oppegående og god kommentar av moberg, som vanligvis kun er interessert i uregulerbar, variabel kraft og elektriske biler. Men han bør kutte ned på ordspillene, de er for banale og forutsigbare. Ang denne 'Reaktorsjef' Reistad kan det nevnes at på hans vakt ble alt lagt ned fordi han (som entusiastisk fysiker) hadde fokus på forskning mens han velvillig styrte den økonomiske balansen rett i dass. Ingen investeringer hadde blitt gjort siden 60 tallet. Det er meningsløst å benytte en sånn type som 'kunnskapsbase' om kjernekraft for hans holdninger og opplevelse er sterkt farget av hans egen fiasko som reaktorsjef.
 6. Vel, vi skjønner alle at det ikke er reistad som som skal drive gjennom kjernekraft i norge, han kan nok også komme på flere skjør i sjøen enn det som er nevnt her. Men når det er mulig for et land som bangladesh å velge kjernekraft (de har siden 2017 2 GWe under konstruksjon, åpning 2023 stipulert) er det selvsagt mulig også for Norge. Når det er sagt er jeg ganske sikker på at dette AS'et til mohn først og fremst handler om å etablere en plattform for å kunne søke forskningsmidler fra NFR.
 7. Et godt alternativ til abrams er Bradley IFV eventuelt Stryker, som finnes forhåndslagret i betydelige antall i Europa bla Norge i et utall praktiske varianter. Burde gli rett inn i ukrainas allerde mangslungne NATO-utstyrsjungel. 100-200 stk Bradley/stryker, noen hundre hummere + en dobling i antall M142 og ammo hadde vært gode forsterkninger å burde la seg implementere før vinteren setter inn.
 8. Spaltist? Det burde være relevant å nevne hans affiliasjon som strategisk rådgiver for Statnett. Hensikten med teksten synes å være tredelt; 1) tåkelegge de grove inntektene ved å snakke om omfordeling, 2) skryte av egen innsats (hywind) 3) be om mere penger (forutsigbare rammebetingelser).
 9. Ha ha ' ...bedrifter som treffes av krigens konsekvens', dosenten støre er innimellom ufrivillig morsom og selvsagt ivrig når han skal dekke over at situasjonen er et resulatat av feilslått klimapolitikk. Det er overhode ikke krigens konsekvens at norge idag (16/9) nok engang har europas dyreste strøm. Kraftmarkedet er manipulert av bransjen og EU i samarbeid for at transient fornybar (Sol/vind ) skal bli lønnsomt, ingenting annet.
 10. Kraftbransjen er åpenbart ute av kontroll. Nå sitter de og flår alle og enhver for strøm som er nesten gratis å produsere, parallelt må stater gå inn og garantere for deres spekulasjoner og salg av "fremtidsstrøm"?? ENRON er ordet som renner i hu.
 11. Den beste veien til store kutt i CO2 utslipp er kanskje rett og slett via industrinedleggelse. Saueflokken med klimavenner ville helt sikkert applaudert en slik utvikling, prompte omdøpt katastrofen til et nødvendig og solidarisk offer på det etterhvert overfylte klima-alteret. 'Hvis du mistet jobben husk at du er med på å redde verden', et eller annet sånt vrøvl.
 12. Tenker K2 ligger veldig bra an! Etter at Polakkenes massive ordre sikrer produksjonslinjene i mangfoldige år, kan det lille norske prosjektet enkelt smettes inn i produksjonsplanen og gi svært gunstig enhetspris for norge. Vet ikke om Tyskland produserer noe tilsvarende volum Leo2, og jeg mistenker at tyskerne blir knust på kombinasjonen pris/ytelse. Gjenkjøpsavtalene er nok ca like. Blir et spennende race.
 13. Bjørseth har en lempfeldig omgang med fakta i likhet med de fleste andre i sin bransje, norge er ingen silisiumprodusent men en silisium foredler (til poly og mono-krystallinske kvaliteter). Det triste med å lese saken er at selv en oppegående fyr som bjørseth har kjøpt vrangforestillingen om at Norge skal være Europas grønne batteri. Vi har et altfor lite kraftoverskudd i forhold til forbruket i Eu til at vår strømeksport kan kalles noe slikt. Ufattelig ironisk blir det derfor når bjørseth så sier at det er 'veldig trist' at norsk solcelleindustri sliter med høye strømpriser. Industrien sliter jo nettopp pga kabelforbindelsene som skulle gjøre oss til 'europas batteri', men som i samme slengen eksponerer oss for Eu priser som gjør alle produksjonsbedrifter i Sør norge mindre konkurransedyktig. Bjørseth er en flink fyr for all del, men her opptrer han naivt og det man må mistenke er rene egoistiske motiver.
 14. Norconsult er nok stikkordet her...har vært borti de ved et par tilfeller og det er definitivt ikke de faglig dyktige som ender opp i disse konsulentfirmaene. Elendige på fagkunnskap og rapportering, gode på å skrive fakturaer og veldig entusiastiske sosiopat-selgertyper.
 15. Starten på den store grønne retretten...for hver måned vi nærmer oss 2030 vil de mest vanvittige planene om utslippskutt legges i skuffen en etter en. Å ikke produsere kull på svalbard når det er den eneste virkelige energiressurs på øya, er en slik form for vanvidd. Glem CO2, vi må først og fremst tenke hva er det vi har å hjelpe oss med der oppe egentlig. Snart (dvs om 2-3 år) tipper jeg ethvert rasjonelt menneske vil forstå galskapen politikerne har blitt med på, denne vinteren kan fort bli da illusjonen om en snarlig hel-fornybar fremtid endelig knuses. Politikerne vil i mellomtiden pøse på med mere løgner, mere svada og nye planer, slik at ingen skal huske hva de engang mente.
×
×
 • Opprett ny...