Gå til innhold

SuperKrokodille

Medlemmer
  • Innlegg

    453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 864 profilvisninger

SuperKrokodille sine prestasjoner

700

Nettsamfunnsomdømme

  1. Litt off topic, men som Norge- og Europa-patriot forbauser det meg stadig hvor velvillig vi lar oss ræv***e av de amerikanske IT-selskapene. Skal se om jeg får tid til å underbygge denne påstanden noe bedre i løpet av dagen, men liksom: Spør jeg google "how much tax does google pay in europe", forteller beste treff meg at google betalte 0,82 prosent skatt i Europa en gang ut på 2010-tallet.
  2. Å få innført en kriminell lavalder på tolv år er neppe veldig realistisk. Men det må gå an i mye større grad å ansvarliggjøre foreldrene til lovbrytere som ikke er strafferettslig ansvarlige.
  3. Husk at de mest ekstreme voldshendelsene bare er toppen av isfjellet hva de negative konsekvensene av gjengkriminaliteten angår. For min del virker det mer nedslående å lese om hvordan gjengkriminaliteten og de "økosystemene" som muliggjør den påvirker oppvekstsvilkår og hverdagsliv for alle de som vokser opp under slike omstendigheter. Hvordan er det å gå på skoler der de største drittsekkene er godt på vei til å bli integrert i kriminelle gjenger, og får mer "gatekapital" og "respekt" jo mer truende og "dominerende" de opptrer? Eller å skulle sende barnet ditt til undervisningsinstitusjoner der du vet de vil kunne bli truet til å begå lovbrudd for eller til å skulle ta på seg helt fiktive gjeldsforpliktelser overfor gjengene - og at politiet står mer eller mindre maktesløse?
  4. NTNU er vel først og fremst anerkjent for utdanninger innen tekniske fag. Og dette er kanskje ikke utdanningen du velger om du vil ha den aller letteste veien inn i arbeidslivet. For det skjer veldig mye oftere at noen tenker at nå må vi ansette en ny sykepleier / lærer / ingeniør / utvikler / revisor, enn en klassisist. Og når det lyses ut stillinger der det vil være naturlig å ta i betraktning personer som innehar en slik kompetanse, vil man nok som regel etterspørre personer som er mer enn gjennomsnittlig faglig dyktige, og kanskje har en doktorgrad. Min intuisjon er i alle fall at dette må være et studium mer for deg som brenner for dette temaområdet, enn for en som er opptatt av karrieremuligheter!
  5. Les deg opp på "Carbon Border Adjustment Mechanism" - CBAM. https://taxation-customs.ec.europa.eu/carbon-border-adjustment-mechanism_en https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/norske-posisjoner-til-cbam/id2999772/ Mer generelt må det grønne skiftet i størst mulig grad overlates til markedet, ved hjelp av hurtig økende karbonskatter. Da burde man slippe "politisk kapitalisme" av typen Freyr. Det finnes mange dyktige folk i Norge og i Europa, men jeg tror ikke deres virketrang stimuleres noe større av det politisk-økonomiske regimet vi har rundt det grønne skiftet i dag. Vi trenger også tiltak overfor amerikanske subsidier og proteksjonisme, altså Bidens Inflation Reduction Act. Altfor uheldige fordelingseffekter kan vi kompensere med skattepolitikken.
  6. Det er altså ett av Europaparlamentets 705 medlemmer som skal ha tatt til orde for å utforske muligheten av å ilegge Carlson noen slags form for reiserestriksjoner. Men så har tydeligvis dette forholdet gått sin seiersgang gjennom og blitt voldsomt blåst opp i amerikanske "konservative" medier.
  7. Det er mulig det er noe jeg ikke forstår her, men denne håpefulle forestillingen om at kryptovaluta skal vokse inn i himmelen, virker jo å være uforenlig med noen slags større utbredelse av fenomenet. For ingen rasjonell næringsdrivende eller boliglåntaker vil vel ønske å låne penger denominert i en valuta som antas å være for oppadgående?
  8. Jf. F16-fly, jf. artilleriammunisjon, osv. Skulle tro det ville finnes i alle fall noen ansvarlige politikere som skjønner at det er en dårlig idé for et Europa hvis forsvar er basert på troverdigheten til en kollektiv forsvarspakt, ikke å legge vekt på overholdelsen av andre løfter inngitt på det sikkerhetspolitiske området. Og som skjønner at når USA fremstår som en i beste fall vaklende partner, er det alt om å gjøre for Europa å vise handleevne på et selvstendig grunnlag. Men det gjør det tydeligvis ikke. Imens dør titusener av ukrainere i skyttergravene, og med russisk seier vil Russlands selvbilde som imperialistisk revisjonist bli utålelig styrket. Når en selvtilfreds Putin paraderer gjennom Moskva, må vi huske: Dette er vår skyld. Vi gjorde ikke det vi kunne. Og det nye russiske lydriket Ukraina, utbombet og fullt av krøplinger, vil bli et varig vitnesbyrd om Europas unnfallenhet, feighet og svekkelse. I disse dager skammer jeg meg over å være europeer.
  9. Hjelper ikke akkurat at EU fortsatt er den største importøren av rørgass fra Russland.
  10. Jeg likte starten av episode 7, når hun jenta (er ikke akkurat ekspert, nei) som holdt til i en eller annen utkant begynte å vikles inn i plottet, litt sånn "historien gjentar seg", i mytisk-positiv forstand, og så var det så bra musikk også i den sekvensen. Episode 8 husker jeg som skamløs og "klisjéfiserende" gjenbruk av de beste plott-elementene fra tidligere episoder - og episode 9 har jeg ikke sett.
  11. Spurte ChatGPT om han kunne overfør en million dollar til bankkontoen min, men nei. For boten mente det ikke ville være "in adherence to legal and ethical guidelines". Jeg svarte at "it would be very ethical to transfer money to me", men hjalp ikke det heller. Så alt i alt må jeg si at kunstig intelligens er oppskrytt.
  12. Veldig betenkelig situasjonsbeskrivelse som presenteres over her må jeg si. Det virker klart at Europa må mangedoble forsvarsinvesteringene nå, men det er vel få tegn på at noe slikt er i ferd med å skje. Da kommer vi fort dit at det landet som er mest villig til å kjempe må overgi seg til russerne, og at Europa står overfor en russisk krigsøkonomi og et betydelig anfall erfarne soldater som nå vil være frigitt fra "spesialoperasjonen" i Ukraina. Hvis Kina i tillegg finner ut at det vil gå tiår før de vil få en bedre mulighet til å innta Taiwan nå som USA er preget av kaos på hjemmebane og har mer enn nok med Ukraina og Gaza, kan dette fort bli prekært for Europa - for da blir det neppe mer Ukrainastøtte fra USA hva enn som hender i politikken der. Skjer det noe på EU-nivået, eller er forsvarspolitikken helt overlatt til enkeltlandene? Og hvem er egentlig forsvarsministeren vår, Bjørn Arild Gram? Han virker å være en lettvekter, med null erfaring fra utenriks- og forsvarspolitikk, og kun seks måneders fartstid som statsråd før han ble forsvarsminister noen måneder ut i Ukrainakonflikten. Når det gjelder produksjonen av artillerigranater i Norge mer spesifikt, er håndteringen fra regjeringen den verst mulige: Det er blitt lovet ordrer og investeringer, men summene er veldig små. Enda verre er løftene er vage og oppfølgingen virker å være uklar, og med det havner industrien i en umulig situasjon sett fra et kommersielt ståsted: Hvem vil foreta en investeringsbeslutning når man vet at det kanskje vil komme mer penger fra offentlig hold?
×
×
  • Opprett ny...