Gå til innhold

Gaea

Medlemmer
 • Innlegg

  2 510
 • Ble med

 • Dager vunnet

  4

Gaea vant dagen sist 26. desember 2021

Gaea hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

41 454 profilvisninger

Gaea sine prestasjoner

4,4k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Irriterer meg over at jeg blir så trigget av kropp/kosthold/vekt-diskusjon på KG, når jeg ikke MÅ oppsøke KG. Men det som irriterer meg enda mer er diskusjon om dietter og slanking under jobblunsj når jeg strever med spiseforstyrrelse
 2. Dette har skjedd meg hver eneste år, leverer med en gang og får skatteoppgjør seint. Antakeligvis siden jeg har fått etterbetalt ekstra stønad fra NAV, som kan være en av grunnene til at det tar lengre tid, eller at man blir tatt ut i kontroll.
 3. Hva betyr det? Dere prater tross alt med en kvinne som aldri har spart i fond før..😂
 4. - at folk bruker tiktok, jeg skjønner ikke poenget med det. Tiktok føles så useriøst for meg, også har vi facebook, instagram, snapchat, youtube osv, hva slags vi med ENDA en greie? Får vibber til fnisete tenåringsjenter som danser, av hele TikTok. Føler meg så boomer av irritere meg over det. - at man lar "tiktok kjendiser" uttale seg om viktige saker fremfor fagfolk, "mannen i gata" eller folk i interesseorganisasjoner. - folk som poster grusomme videoer fra krig i story og feeden sin. Ja, jeg har trykket avfølg, men jeg irriterer meg allikevel. Irriterer meg både over folk som bruker krig til å få følgere, og som ikke har et ekte engasjement, men også de som ikke gjør annet enn å poste hele tiden om krig. Kjipt med krig over alt, altså, men du stopper ingen krig med å ty til fb, det er statsledere og ledere for større internasjonale organisasjoner hovedsakelig som har reell påvirkningskraft. Er og har alltid vært pro palestina, men både folk som er pro palestina og pro israel går meg fullstendig på nervene for tiden. Ro ned engasjement, ro ned konfliktnivået, og fokuser på litt mer positive ting. - irriterer meg over folk som sperrer trafikk når de demonstrerer.
 5. Litt om den økonomiske situasjonen min ellers: Jeg har (fra før) litt over 1 million stående på konto med rente på 4,5%, samt litt over 386 000 (da medregnet renter) på BSU, i tillegg til en bufferkonto på ca 100 000 kr, i tillegg til de erstatningspengene. Millionen + BSU-summen er tenkt brukt til boligkjøp, og det vil jeg jo skal skje så snart jeg har anledning til å kjøpe bolig. Er på AAP og får 13K i aap hver måned (de årene AAP er regnet på ble dessverre de årene jeg tok mastergrad og jobbet mye ulønnet). Jeg vet per nå ikke hvordan jobbsituasjonen blir fremover, da jeg ikke vet hvordan jeg kommer til å respondere på medisin. Står litt mellom å komme meg ut i jobb, eller å gå mot full eller gradert ufør, vet enda ikke hvordan jeg kommer til å respondere på medisin og hvordan det vil påvirker arbeidskapasiteten min. Inntekt inn i fremtiden er altså er usikkerhetsmoment men jeg har tilpasset meg å leve på lav og tidvis variabel inntekt, men litt derfor jeg har en del på bufferkontoen min. Ellers har jeg jo studiegjeld på litt under 200 000 som jeg ikke har betalt ned på og som jeg får slettet renter på. Erstatningssummen kommer i tillegg til dette og 200 000 av disse av denne er planlagt satt av til fondsparing. Resten av erstatningspengene går til å kjøpe ting jeg trenger og ha en litt mer romslig økonomisk hverdag. Har bestemt meg for å spare månedlig, men usikker på hvor mye i måneden, så meninger ønskes velkommen. 200 000 er uansett øremerket til fondsparing. Jeg endte opp med å velge DNB global indeks A, og har ikke noen planer om å bytte indeksfond og tenker lang tidshorisont, kanskje 10 år eller mer.
 6. Vel, hvis du har slettet en side (f.eks blogg) så kan du bare oppgi at siden ikke lenger eksisterer. Det er jo ikke vits i å ha googlesøk som ikke leder til noe treff, så er den en grei sak å få det fjernet. Har fått ordna det sjøl x flere uten problemer.
 7. En del av mine aurasymptomer er at jeg har ekspressiv afasi før et anfall. Jeg har vanligvis et godt ordforråd, men før et anfall kan slite med å uttrykke meg, har ordletingsvansker og er i tillegg plaget med dysiatri slik at uttalen også blir uklar, ingen god kombo. Jeg vet på en måte hva jeg har lyst til å formidle, og jeg har full forståelse for hva andre forteller meg, men jeg klarer ikke å få ordene ut, jeg har ordene på "tunga", i tillegg til at taken kommer ut rotete. Heldigvis bare forbigående og det kommer med en haug andre samtidige nevrologiske utfall før hodepinen kommer, og det har en klar sammenheng med anfall, men enkelte etter hjerneskade, lever jo sånn konstant! Neste gang du er hos lege så kan du jo ta det opp at du synes det er vanskelig å formulere deg. Skriv gjerne ned det du har lyst til å si, hvis det er enklere.
 8. Jepp, perfekt om sommeren. Men ulempen er at det blir mye kjøligere hos oss på vinterstid, men da setter jeg på alt av radiator uansett. Sameie slår av radiator for sommeren da, så det er par uker på høsten som er veldig ubehagelige hvor jeg fryser mye innendørs. Da er det faktisk så ille at det nesten er varmere ute. Så det har sine fordeler og ulemper.
 9. Jeg tror du ville likt å være besøk her. Hos meg er betydelig kjøligere inne og det er sjelden behov for AC verken på natt eller dagtid. Bor i 1.etg.
 10. Gratulerer så mye med både 10 års jubileum og vellykket frieri! 😊
 11. Fikk svar fra forsikringsselskapet, som sa at kun blir meldt ut av den delen jeg har fått innvilget kapital for, med andre ord betaler jeg kun for de andre forsikringene fremover. De som ikke er brukt opp. (Fikk engangssum)
 12. I og med at jeg nylig fikk en erstatningssum, har jeg bestemt meg for å spare 200 000 av disse fond. Hva slags fond kan dere anbefale? Jeg tenker mest på indeksfond eller kombinasjonsfond, aksjefond virker ikke helt som min greie.
 13. Fikk erstatningsummen på konto i dag. Jeg som gikk rundt og gledet meg til å få lønn, feriepenger og skattepenger også får jeg plutselig en større sum i tillegg.
 14. Kan du utdype hva du mener? Jeg får vel ikke mer uføreforsikring nå, er jo engangssum, og får vel neppe innvilget ny sum?
 15. Jeg fikk idag beskjed av forsikringsselskapet mitt at de har vurdert erstatningssaken min og skal utbetale erstatningssum til meg (engangsutbetaling) så snarlig som mulig. Jeg lurer på hvordan jeg praktisk skal forholde meg til forsikringsbetalinger fremover som er "obligatorisk" med medlemskap i den fagforeningen jeg tilhører. Med "obligatorisk" mener jeg at jeg kan reservere meg mot all jeg har av forsikringer. Via min fagforening har jeg 4 i 1-forsikring, livsforsikring, uføreforsikring, ulykkesforsikring og forsikring ved kritisk sykdom som jeg betaler en sum, i mnd for. Det er uføreforsikringen jeg har fått penger fra, selv om jeg ikke er ufør enda, har bare vært arbeidsufør lenge nok og i høy nok grad og fylle vilkårene. Hva skjer da iht til den videre, betaler jeg da videre på uføreforsikring? Har jo 3 andre forsikringer som antakeligvis er smart å ha, kan jeg reservere meg fra enkelte forsikringer som er "brukt?"
×
×
 • Opprett ny...