Jump to content

Nautica

Medlemmer
 • Content Count

  21923
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Nautica last won the day on May 16 2019

Nautica had the most liked content!

Community Reputation

5618 :)

About Nautica

 • Birthday 10/23/1962

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

38897 profile views
 1. Jepp, og får håpe de får igang borgerlønn asap og få ordnet opp så alle nordmenn tjener like mye, og nullvekst i samfunnet.
 2. Det er en enorm omstilling og det spørs om Kina har/får økonomi til det, ser ikke bra ut utover angående økonomien i verden og gjelden blir bare verre og verre i bla. Kina. Og innad i EU skal det også brukes et par tre kroner på det "grønne skifte", ca $1.1 trillion.
 3. Reuters China raised its coal-fired power capacity by 42.9 gigawatts (GW), or about 4.5%, in the 18 months to June, connecting new projects to the grid at a time when capacity in the rest of the world shrank, according to a study published on Wednesday. China also has another 121.3 GW of coal-fired power plants under construction, U.S.-based research network Global Energy Monitor said in its report To cut pollution and greenhouse gas emissions, China has promised an “energy revolution” aimed at dramatically reducing its reliance on coal. It cut coal’s share of the country’s total energy from 68% in 2012 to 59% last year, and researchers predict it will fall to 55.3% by 2020. Absolute coal consumption, however, has continued to increase in line with a rise in overall Chinese energy demand. China’s total coal-fired power capacity stands at more than 1,000 GW. Global Energy Monitor said it needed to close more than 40% of that to meet greenhouse gas reductions required to keep global temperature rises well below 2 degrees Celsius. Og når man tar inn i regnestykket at energibehovet bortimot vil doble seg frem til 2040, det er vanskelig og se hvordan Kina skal redusere kullkraftindustrien, Kina sier at de skal halvere kullforbruket frem til 2040 så tiden vil vise om de klarer det. Despite a recent drop in GDP growth to 7.2%, the EIA predicts that China's economic growth, and relatively inefficient energy use, will propel energy consumption to 220 quadrillion Btu in 2040, compared to 107 for the United States, and 55 for India.
 4. Kanskje ikke så rart utslippene går ned når England "otsourcer" utslippene. Apropos ombygde kullkraftverk i England, er ikke så miljøvennlige som man ønsker i global sammenheng. link
 5. Hva har pyromaner og konspirasjonsteorier med gjengrodd skog/bush og gjøre ? Foreksempel så brenner det hovedsakelig på østkysten og der har det ikke vært spesielt varmt, faktisk kaldere en normalen. Allerede i 2015 advarte David Packham angående skogbranner grunnet misforstått grønn ideologi. Og gidder du kan du lese denne tunge rapporten/studien om vekst/utbredelse i underskogen,samt innførsel av fremmede gressarter. Og her har du nedbør siden 1900 frem til i dag, som du ser så går tørken i perioder og som du ser har det historisk vært like tørt, så fremstille 1 år med ekstrem tørke som klimakrise er litt optimistisk.
 6. Hvilken staker skal merkes, og hvordan skal man finne ut hvem av disse stakene som er best egnet for merking og hvor sterkt skal de merkes ? farled er merket med fyrlykter, utenfor farled er det båer/staker "faste merker" der det anses og ha en funksjon, ofte så peker disse i en retning som indikerer den sikreste veien rundt et skjær, skal det opplyses så det er synlig fra alle kanter må det settes opp en opplyst båker/varder som viser riktig side av skjæret, men vil det hjelpe på alle de idiotene som ligger i 40+ knop på sjøen om natten ? Alle merker i farled som ikke er opplyst/fyrlys "lateral/kardinalmerker" har i dag selvlysende merking "selv om enkelte er dårlig vedlikeholdt" Så da er det merkingen utenfor farled som er problemet og som kjent er kysten vår veldig lang og intrikat. Teori er teori, det og bruke hode på sjøen er viktigst, men det er utrolig mange utpå vannet som overhode ikke har peil selv om de har tatt båtførerprøven, men er du usikker skal du ta det pent og ikke kjøre som idiot. Ville vært enklere for de som drar fra en fest på en vilkårlig hytte og skal til en annen vilkårlig hytte for å overnatte og ta det pent.
 7. Tja, sikkert ikke mange som har på seg vesten når de sitter på båtrekka og drikker ved svaberget/brygga eller pisser, er stort sett da de detter uti.
 8. Er fortsatt ikke enig med deg Det ville bli veldig dyrt og få lys på alle barder/staker i skjærgården bare for at man skal kunne kjøre fort om natten. Har kjørt båt i over 40 år og har vært på grunn titt og ofte både edru og full om natten "i gamledager når man kunne ha promille på sjøen", men har bestanding redusert farten når jeg er usikker på grunnforholdene der jeg ferdes og har hverken skadet båt eller personene ombord de gangene dette har skjedd. Etter at jeg lærte meg og ta ut bestikk, lese sjøkart og forstå merkingen samt bruke nødvendige hjelpemidler har det blitt dårlig med landkjenning både på nattestid i drittvær og i govær på dagtid. Kan også legge til at jeg har eid/brukt båter som gjør 70+ knop og det uten ulykker.
 9. Dette vil vi oppleve mer av utover i årene som kommer, når alle beitedyr skal fjernes fra landskapet så vi slipper all rapingen/prompingen fra disse dyrene vil landskapet gro igjen og en eventuell skogbrann vil få bedre levekår.
 10. Faktisk så er det sant i enkelte tilfeller, nå pensjonerte kaptein på "MS kysten1" ble pålagt av styret og slutte med drikkingen og var edru kun en gang når han seilte skuta og da gikk han på grunn 😛
 11. Nja, fartslederer er allerede godt merket og kan man bruke/lese sjøkart er det ingen problem. Jeg tror ikke bedre merking vil hjelpe så veldig mye siden mesteparten av båtbrukere bruker GPS/kartplottere og ikke følger med på sjømerker og/eller ikke forstår bæret av disse. "hva er forskjellen på merket skjær som du kan seile på begge sider av eller kun på en side av " "er det grønn eller rød stake som er spiss på toppen ?"etc.
×
×
 • Create New...