Jump to content

Phantom Software

Medlemmer
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Når dere har funnet disse beste maskinene, kan dere ta bort de som ikke kan lades med USB-C? Utrolig irriterende på reiser å måtte ha med en eller annen utypisk ladder i tillegg til alt annet.
 2. Ikke mulig å se Arsenal-kampen via Viaplay-appen iallfall. De andre kampene funker greit.
 3. Her var en fin tidslinje over Linux-distribusjoner: URL: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Linux_Distribution_Timeline_21_10_2021.svg
 4. Problemet er nettopp at det ikke er anonymt. Det er ikke slik at jeg mistror hensiktene til SSB. Jeg mistror derimot deres og andre organers evne til å holde dataen anonymisert og sikker nå og fremover. Nesten alle de største aktørene innen IT har hatt store datainnbrudd. Det er liten grunn til å tro at SSB er bedre til å sikre dataen sin. Jeg stoler heller ikke på at de eller andre ikke finner nye formål om noen år, og bruker dataen på en ny måte eller kobler sammen med enda mer data. IMHO så er dette rett og slett bare altfor sensitiv og inngripende data til at den noen gang burde vært samlet. De må heller klare seg med data som er 100% anonymisert - det burde være mulig å komme rimelig langt med det, selv om det er mer kompleks.
 5. Svarte på kort for reise her. Finnes nok mange bedre alternativ for de fleste.
 6. Føler jeg hører veldig mye mindre om dette enn forventet. https://www.ssb.no/omssb/ssbs-virksomhet/kost-nyttevurdering/leveranse-av-bongdata-fra-dagligvarekjedene-rema-1000-norgesgruppen-coop-og-bunnpris https://www.ssb.no/omssb/ssbs-virksomhet/kost-nyttevurdering/innhenting-av-betalingstransaksjoner-via-bankaxept-fra-nets-branch-norway SSB krever at matvarekjedene sender alle kvitteringer hver dag, og SSB vil motta dette på et format som gjør at de sammen med annen data fra andre registre vil kunne knytte dette individuelt mot deg / din husstand. Denne koblingen vil ligge i dataen til evig tid, og om de sier seg ferdig med dataen så havner den i riksarkivet. Tilsvarende ønsker de alle transaksjoner via BankAksept fra Nets, også dette koblet direkte til deg. Begge datasett da også med lokasjonsdata og tidsstempel. Jeg hadde forventet blankt nei fra politikere og Datatilsynet, og debatter om dette, men hører ingenting. Det er galskap? SSB sier de har systemer som gjør at de som behandler dataene ikke i utgangspunkt kan se enkeltpersonene bank, og ser ikke ut til å ha andre betenkeligheter enn at noen kan synes det er litt ubehagelig at de snoker så mye… https://e24.no/naeringsliv/i/Ea3Wzl/ssb-vil-ha-matkvitteringen-din-dagligvarekjeder-protesterer?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no
 7. Det er for så vidt ikke noe problem å ha flere, så lenge du uansett aldri bruker penger du ikke allerede har satt av på konto. IKKE bruk penger du håper / tror du har til overs etter neste lønning - de får gjerne andre planer før du kommer så langt, og rentene starter å gå. Husk at kredittgrensene fra alle kort du har legges sammen og rapporteres, og kan benyttes mot deg når du søker om lån.
 8. Kom på flere gøye ting i farten: Man stod 10 meter fra hverandre med bena i skrev, og skjøt med pil og bue mellom bena på den andre. Det var om å gjøre å tørre å stå rolig. Surret bomull rundt knappenåler slik at de kunne benyttes i spytterørene, men det var ikke lov å sikte på hals eller høyere. Sprang rundt i skogen og skremte hverandre under gjemme og lete i stupmørket. Om å gjøre å ikke stikke ut øynene sine ved å løpe på en grein.
 9. Det var populært å prøve å puste raskt inn og ut av plastikkposer så man besvimte på skolen for 25 år siden 🤷‍♂️
 10. Musk også antok resesjon i 18 måneder fremover, så det er sikkert med i beregningene.
 11. Jeg ville tror det går greit å ta kontakt og høre om du kan utsette f ex halvparten av regningene til neste måned. Du trenger ikke oppgi noen grunn. Trikset er å være hyggelig og takknemlig. «Hei, tusen takk for at dere ordnet opp i dette og for at det er nok å betale fra og med dette året. Ville det være greit om jeg betaler de fire første fakturaene nå med en gang, men utsetter betalingen av de siste fem til neste måned? Jeg var litt uheldig med noen ekstra utgifter akkurat denne måneden. Mvh»
 12. Det kan bli vrient denne gangen siden X670-chipsettet er en dual-chip arkitektur, så vil kreve mer plass antagelig.
 13. Snittet er mindre 😉 Sikkert litt forskjellig basert på teknologi man retter seg mot og om hvor vidt man har sugerøret ned i statskassa eller ikke. Men har forhandlet med veldig mange selvstendig innleide, så har ok pekepinn for min sektor iallfall. Selv har jeg regnet grundig på det, og har så mange goder i tillegg til lønn at det er mindre forskjell om jeg går selvstendig, men hovedårsak er rett og slett at jeg har svært hyggelige kollegaer og stort miljø med mye aktivitet på fritiden også via jobb / kollegaer, så det er verdt mye mer enn hva jeg kunne fått av å være selvstendig.
 14. Nope, ren bs, det vet jeg at det ikke er.
 15. Blir dyrt denne gangen ja! Godlike hovedkort, 7950X3D, 128 GB DDR5, RTX 4090 Ti, og så må en vel ha en sånn nymotens ATX 3.0 strømforsyning, og en Gen 5 NVMe eller to siden man kan Må bare spare noen år først…
×
×
 • Create New...