Jump to content

Milhouse85

Medlemmer
 • Content Count

  1836
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3164 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Anbefaler deg sterkt å ikke google og lete etter informasjon som dette på nett. "Den som leter den finner" - er det noe som heter. Det er klart at hjernen vil bruke litt tid på avvenning. Derfor er det mange som trapper gradvis ned. Dette er veldig individuelt og handler mer om et helhetlig sykdomsbilde enn medikamentet alene. Ofte er det sykdommen alene som skaper "senskadene" - så det kan være vanskelig å vite hva konkret en eventuell senskade kan komme av. Derfor er det best å rådføre seg med legen sin om dette. Spør du om antidepressiva på nett florerer det av folk som sier "jeg kjente ingen ting...." mens en annen sier "jeg holdt på å dø" - og alt midt mellom. Godt sauset inn med egenerfaring, egne teorier, holdninger og meninger. Den helt konkrete fagkunnskapen finner du på Felleskatalogen og på legekontoret ditt. Det skaper bare ekstra bekymringer å "lete etter" bivirkninger på nett.
 2. Anbefaler også at du går til innkjøp av en fluid film spray. Etter at alt er skrudd på plass igjen. Spray litt på skruer og ymse hull og sprekker. Da får du litt beskyttelse i forhold til rust. Særlig på skruer er dette veldig greit - å legge et lite lag fluid film på toppen.
 3. Ofte er det ymse clips ja. Så verktøyet @Cocola anbefaler er å foretrekke. Du kan bare rive det av med makt også. Men da risikerer du at noen av clipsene spretter av - og at panelet revner litt. Ofte er det en tynn mdf-plate med hull - så clips - lim og en duk bestående av ymse kunstlær eller lignende. Rund dørhåndtak og dersom det er oppbevaringsmuligheter på panelene. Er det som regel vanlige stjerne-skruer som du må først begynne med. Angående speilet er det ofte en "kassett" man kan skru av. Ledninger går via en liten slange inn fra døra og under hanskerommet som regel - sammen med høyttalerkabler. Ofte kan noe være limt litt fast også. Så sitter du igjen med tape-rester eller lim rett på metallet. Label off fra Biltema kan du spraye på for å løsne limstoffer og andre ting. Det er ikke så vanskelig å demontere. Verre å montere på nytt igjen.
 4. Forsøk å laste opp bildene igjen, som vanlig bildefil.
 5. Nei. Ingen MÅ ha progressive glass. Mange syns det er veldig ubehagelig - og foretrekker heller to briller. Man MÅ heller ikke ha korrigering for skjeve hornhinner som du skriver. Ofte er det enkle det beste. Slik jeg selv erfarte. Helt vanlig styrkebriller - uten masse dill dall. Selv med skjeling og det hele.
 6. Føler med deg. Jeg har hatt noe av det samme problemet. Jeg vet ikke hvor skjeve hornhinner du har. Eller hva slags type glass du bruker. Men for meg ble løsningen å gå vekk fra alt det fancy rare av "spesialkorrigering" / prismeglass.... bifokale glass - og alt deg greiene de skal selge deg. Synsam forsøkte å pushe på med abonnement og tre ulike briller også. Jeg er glad jeg takket nei til det. Å betale 5000 kr,- i året for leasing av briller blir bare rart i mitt hode. Selv kjøpte jeg tre briller - hos tre ulike optikere. Men alt ble bare et rot. Så tok jeg brilleseddelen og bestilte helt vanlige glass på nett, hos en tysk forhandler. Ga vel knappe 1000 kroner for glassene + litt over 1200 kr,- for innfatningen. Så ble det et brukbart resultat. Men fremdeles sliter jeg litt. Vurderer å gå til synslege for en mer omfattende undersøkelse. Men det koster 2500 kr,- har jeg sjekket. Med mindre du får offentlig henvisning. Noe som kan ta lang tid.
 7. Hva jeg tenker? Svindel og bedrageri. Såkalte religiøse helbredede er kvakksalveri på sitt verste. Bare fjas & tull. Hvis denne personen kan helbrede folk. Hvorfor jobber han da ikke på et sykehus? Det ligger mye penger i slikt fjolleri i utlandet. En praksis som burde vært ulovlig. Og det er det vel også, her hjemme i Norge.
 8. Et kvinnemenneske fra helvete faktisk. Jeg er enig i at holdningene og meningene hennes ikke er av det beste slaget. Men jeg syns vi skal skille mellom person og politikk. Det gjør hun ikke til et "kvinnemenneske fra helvete". Folk må få mene og stå for det dem vil.
 9. Skjeggvekst. Begynner å bli dritt lei den daglige barberingen. Tidligere brukte jeg maskin. Men høvel & skum fungerer best for meg. Siden jeg så godt som alltid raker fjeset... Føler jeg meg ikke spesielt "fresh" uten barbering. Men vent.... her kommer mer: 1. Økte matvarepriser. De billigste varene har økt mest i pris. Jeg tuller ikke når jeg sier at mitt forbruk på mat har blitt ca 25% dyrere. 2. Angst. I helga hadde jeg mitt første anfall på flere år. For noe dritt angst er. Unødvendig er det også. 3. WIFI'n på den billige 1000-kroners mobilen min faller inn og ut konstant. 4. Regnvær. Jeg driver på med noe malingsarbeid ute. Hvorfor må det alltid regne så mye i Stavanger? 5. Folk som lager klagelister på internettforum kl 07 en søndag morgen. Folk må da ha bedre ting å gjøre på. 6. USA. Jepp. Det svære landet som alltid har vært vår trygghet, men som det går mer og mer til helvete med. 7. Vår nabo Russland. For et drittland. Mildt sagt. Og vi er klemt mellom USA og Russland som en liten fis der i mellom. 8. Restskatt. Her skal det betales 12 laken i august og september. 9. Lesebriller. Jeg er "bare" 36 år. Men allikevel har jeg blitt den personen som sier "jeg må bare hente brillene først..." 10. Kalk i vannet. Takk for oppmerksomheten, og god søndag til dere alle. 😜
 10. Ring banken din på mandag. Det er det du skal gjøre. Normalt får du pengene bare et par dager etter. Det er svært sjelden det tar 10 dager.
 11. Milhouse85

  Sove sittende

  Obalon-behandling kan man få uten kirurgi.
 12. Milhouse85

  Sove sittende

  Jeg er enig i det. TS skriver at hun sliter med rygg, nakke skuldre, ankler og bekkenet. Typiske "slitasjeskader" som følge av høy kroppsvekt. Det er klart at dette også påvirker hennes søvnapne. Så om den ikke forsvinner helt, vil det uansett hjelpe betydelig. Fedme er for noen mennesker en veldig komplisert og vanskelig sykdom. Det er ikke bare "å slanke seg" etter en diett man leser på Norsk Ukeblad i januar måned. Ofte er de mentale utfordringene og den kroppslige påkjenningen ved å gå ned i vekt vanskeligere enn det å endre kostholdsvanene. Derfor er dette noe man først å fremst bør ta opp med legen sin. Dersom fedmen forutsaker såpass redusert livsstil at man i såpass ung alder (antar TS er født i 88?) må vurdere bruk av CPAP. Da ville jeg heller foretrukket Obalon-behandling. En tidligere kollega av meg fikk Obalon. Han veide 180 kg på det meste, og gikk ned til under 100 kg på knapt et år.
 13. Milhouse85

  Sove sittende

  Gå til roten av alt - fedmen. Som @vidor sier, er dette noe du må snakke med lege om. Det å "behandle" symptomene på et alvorlig problem, gjør ikke at problemet avtar. Tvert i mot blir det bare verre med tiden. Det å sove sittende er ikke bra for verken blodsirkulasjon, skjelett, ben eller muskulatur. Du vil bare stivne mer og mer til - og få enda mer plager med tid og stunder. Er du veldig tung, kan det bli et stort "søkk" i sengen, som gjør at du ligger i en veldig dårlig posisjon. Prøv et hardere underlag. Kanskje kan du forsøke å sove på gulvet på en vanlig tynn madrass.
 14. Altra Lone Peak A-W - finnes med både lavt og høyt skaft. Små i størrelsen, gå opp minst 0,5. En litt annerledes sko. Den er bredere rundt tå-partiet og har ingen opphøyning ved ankelen. Luftige og fine sko. Ikke helt vanntette, dvs, du kan gå i regnvær. De er vannavstøtende. Men du kan ikke plaske rundt i sørpevann uten at vannet før eller siden kommer inn. Minuset er at de slites fort ut. Tynne materialer. Men; til gjengjeld trenger de ikke å gås inn. Sko er en nokså individuell greie - at det er vanskelig å gi tips basert på hva du foretrekker. Alfa har også gode luftige, lette og vanntette sko jeg har hørt mye bra om.
 15. Banner alle sammen for å henge på bannetråden hver kveld daglig i flere år. 😜
×
×
 • Create New...