Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, Outlier616 said:

 

Det har nok mest å gjøre med fysikk. Et lasteskip er gjerne mye tyngre enn et marineskip som trenger å være raskere og mer manøvrerbart.

Åpenbart forskjellig vekt. Men, er noe som skurrer med navigasjonen ihvertfall :lol:

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (4 timer siden):

10.000 sau kræsjer med og synker et russisk etterretningsskip... there's a joke there somewhere ;)

Bøndene slår til igjen. Først traktorer, nå sauer. Hva blir det neste?

Outlier616 skrev (4 timer siden):

EDIT: Dette skjedde visst i 2017

Kanskje litt kryssklipping av bilder, men det virker ellers som det er to forskjellige hendelser. Definitivt samme hendelse. Fake clickbait-video.

Endret av Simen1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
40 minutes ago, Outlier616 said:

Det har nok mest å gjøre med fysikk. Et lasteskip er gjerne mye tyngre enn et marineskip som trenger å være raskere og mer manøvrerbart.

Jeg mener å huske at med Helge Ingstad forliset så ble det nevnt at slike skip (fregatter) har mye tynnere skrog. Det spørs om dette skipet også er konstruert på lignende måte.

Quote

Hvordan er det mulig at de to skipene støter sammen, og hvordan kan det ha seg at tankskipet fremstår som uskadet, mens den norske marines stolthet ender i fjæresteinene med en enorm flenge i siden?

Årsaken til det siste er måten slike skip bygges. Fregatter er lettbygde fartøyer med tynt skrog. Derfor er det ikke overraskende at den får en dyp flenge når den kolliderer med en fullastet tankbåt.

https://www.skipsrevyen.no/article/hvordan-kunne-det-skje/

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Uten å ha lest kronikken så er USA med sin politiske utvikling en reell bekymring opp mot internasjonal solidaritet og bistand i fremtiden.

Det ble som du sier stemt 89-11 i senatet for Ukraina-hjelpepakken i går, og alle som stemte mot den er "MAGA". Men, det er sterkere og sterkere MAGA-strømninger i det republikanske partiet. At CPAC i år arrangeres i Ungarn med Orban som taler er beskrivende for retningen det går i. Kongressen vil se annerledes ut over nyttår, når midterms er over og republikanerne sannsynligvis har gjort det godt i valget, med flere Trump-støttede kandidater som har seiret.

Dersom Trump eller en Trump-kandidat som DeSantis vinner neste presidentvalg kan dette svinge større deler av partiet over på siden til de 11 som stemte mot. 

Jeg mener Bidens presidentskap og demokratisk flertall kan være de siste årene med rester av et internasjonalt bidragsytende og solidarisk USA slik vi kjenner det før landet beveger seg over stupet og inn i isolasjonisme, med mindre noe overraskende skjer i valgene. Ser i det hele tatt veldig mørkt på utviklingen, og tror det vil bli vanskelig å snu. Desto viktigere er Sverige og Finlands NATO-medlemskap. Trump og kulten hans er så uforutsigbar at det ikke er godt å si hva han eller en likesinnet president og majoritetsblokk vil kunne gjøre.

Jeg er enig i det meste du skriver, jeg vil ikke utelukke at det går nedoverbakke med USA. På den annen side vil jeg hevde at krigen i Ukraina ikke bare er en vekker for Europa, men like fullt en vekker for USA som kan bidra til å minne amerikanerne om hva som egentlig har gjort USA stort, og som fikk Jens Bjørneboe til å skrive essay samlingen "Og vi som elsket Amerika" for 50 år siden. USA har hatt sine opp og nedturer men er nå inne i en svært stor, nærmest eksistensiell, krise. Det hele vil bli avgjort hvordan elitene i USA vil ha USA. Vil de ha et halvfascistisk USA der institusjonene gradvis svekkes, eller vil de fortsatt være et samfunn resten av verden ser opp mot. 

Uansett er Sverige og Finland i NATO helt riktig. Europa/EU/EØS osv. har et større BNP enn USA, vi har flere innbyggere, og det er en skam at vi må over Atlanteren for å kunne forsvare oss selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (5 timer siden):

Så nå er Ukraina som Putler invaderer plutselig "våre ukrainske partnere"  😡🤢🤬!!!

Hadde jeg vært ukrainer ville jeg trodd det eneste som ville vært akseptabelt etter invasjonen av Ukraina er om Putler trekker seg fullstendig ut av Ukraina, innklusive Krim!

Håper VIRKELIG at det er noe i det at Ukraina om ikke alt for lenge har omkring 1.000.000 militærpersonell som det har vært skrevet om, og at Putler og invasjonstyrken hans snart overvinnes og knuses fullstendig i Ukraina!!!

Jeg har gang på gang vært tilbakeholden med å erklære seier. Jeg frykter at russerne nå ha lært litt, og at de ikke bare pøser på med nye og utrente styrker etter hvert som de gamle blir desimert.

Jeg tror det russiske målet nå er i ferd med å bli begrenset ti å ta de to oblastene i øst, Donetsk og Luhansk , og deretter si seg villige til å forhandle, men denne gang på en noe mer seriøs måte.

Lenke til kommentar

Tweet fra en ukrainsk soldat i Azovstal. Postet i dag tidlig. 

"Well, that's all. Thank you from the shelters of Azovstal - the place of my death and my life."

"By the way, while I am in captivity, I will leave you photos in the best quality, send them to all journalistic awards and photo contests, if I win something, it will be very nice after the release. Thank you all for your support. See you ❤️"

Vedlagt har han en link til en Google Drive med mange bilder. Noen av dem har figurert i mediene de siste ukene.

Her er et av dem.

FS3rhhtXwAAPoap?format=jpg&name=large

Og her er et par utvalgte:

Spoiler

FTL0sBOWIAEqhOj?format=jpg&name=large

FTL0sBOWUAIN5dy?format=jpg&name=large

 

 

  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
5 hours ago, >generisk navn> said:

Sakset fra VG.no:

Svensk utenriksminister slår tilbake mot Tyrkia

Sveriges utenriksminister Ann Linde slår tilbake mot tyrkiske påstander om at Sverige har en vennlig holdning til det kurdiske arbeiderpartiet (PKK).

Da har de offisielt, klart og tydelig tatt den nødvendige avstanden. Som er flott. Erdogan går da tom for unnskyldninger.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
3 hours ago, G said:

Natodiskusjon
snip...
Andre vil se på det som en positiv mulighet for å bygge et tettere nordisk forsvarssamarbeid innad i Nato. Uansett må Sverige og Finland selv få vurdere hva de er tjent med. Når søknaden skal behandles i Stortinget, vil vi stemme for deres beslutning.

SV vil bruke tiden fram til landsmøtet neste år på en intern diskusjon om Norges forhold til Nato. Standpunktet til partiet som ble stiftet på Nato-motstand, vil dermed tidligst kunne bli endret i 2023. ..

https://www.nrk.no/norge/sv-lederen-hardt-ut-mot-ap-og-sp_-vi-er-ingen-rusken-aksjon-1.15973582

Jeg er helt enig her. Nå som andre vurdering er gjort må det være opp til Finland og Sverige å vurdere risikoen av deres medlemskap. 
Om det fører til en ny kald krig/jernteppe fremfor et regimeskifte får så være, det er det nok uansett Russland som vil tape mest på.

Endret av Theo343
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (59 minutter siden):

Jeg er helt enig her. Nå som andre vurdering er gjort må det være opp til Finland og Sverige å vurdere risikoen av deres medlemskap. 
Om det fører til en ny kald krig/jernteppe fremfor et regimeskifte får så være, det er det nok uansett Russland som vil tape mest på.

Innlegget ditt bærer preg av det samme tankegods som har vært sterkt inne i denne debatten. Nemlig at Russland og Putin bare er der som en slags uovervinnelig makt der vi alle må gå stille og rolig i dørene for ikke å fornærme de, eller enda verre; utfordre de.

Jeg skal innrømme at jeg i mange år har vært preget av det samme tankegods selv, og det er også den samme holdningen som har styrt Europeisk og Vestlig utenrikspolitikk i minst to - tre tiår, og den går omtrent slik;

- Russland vant 2. verdenskrig med enorme tap, og dette skal vi respektere og være ydmyke for. Men dette er feil, Ukrainia hadde pr. capita flere drepte enn det som i dag er Russland, Putinregimet er i ferd med å stjele historien som om det var Russland som vant. Men solid historisk dokumentasjon vil vise at Hitler og nazi Tyskland ikke ville ha Russland, de var først og fremst opptatt av Ukraina og "svartejordsbeltet" som har vært Europas kornkammer i mange hundre år. 

- Russland er en supermakt som vi alle må ta hensyn til, en kan ikke såre den store russiske bjørn uten enorme negative konsekvenser, et narrativ Putin har lykkes med å befeste gjennom ti - femten år.

Vel, fuck it! Russland greier ikke en gang å ta Donbas på tre måneder, og dette skal være den store og uovervinnelige Røde Arme?

Dette er bare en gjeng hel og halvkriminelle som har suget det maksimale ut av historisk stolthet, og der de nå er stiller så ribbet tilbake at de må begynne å stjele av Ukrainas avgjørende innsats mot nazismen ved å betegne ukrainernes som nazister?

Dette er en svak gjeng, og la de heretter bli behandlet som de feige sveklinger de er.

Endret av Windfarmer
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

TT: Tyrkias svenske ambassadør vil ha Amineh Kakabaveh utlevert til Tyrkia

Tyrkias ambassadør i Sverige vil ha riksdagsmedlem Amineh Kakabaveh utlevert til Tyrkia, ifølge TT. Det skriver Expressen.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/tt-tyrkias-svenske-ambassadoer-vil-ha-amineh-kakabaveh-utlevert-til-tyrkia.iZHJYoM8l?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Denne karen har vel vist sitt sanne ansikt ganske så tydelig nå - For de som trodde han var en uavhengig journalist. (han bør også bli dømt når den tid kommer) Edit: Iom det er propaganda(som reddit ikke tillater), så kan det hende Reddit fjerner det, så legger inn bilde i spoiler to.

Spoiler

 

Bilde

Spoiler

9ifwm3i3xn091.thumb.jpg.f92fe2fa583b3d9c449b479c611a7fd6.jpg

 

Endret av D0vendyret
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...