Jump to content

Nedward

Medlemmer
 • Content Count

  5450
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1426 :)

About Nedward

 • Birthday 07/17/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23356 profile views
 1. Du kan også gå til Namsmannen og få tilbake depositumet på huseiers private konto - med forsinkelsesrenter som løper hele leieperioden. Kan fort bli noen tusenlapper hvis det er 3-6x husleie over noen år. Men ideelt sett skal det inn på en skikkelig depositumskonto - for alle sin del. Hva de andre "merkelige" tingene er, avhenger av hva du mener er merkelig. Man kan avtale en del forskjellige ting i en leiekontrakt. Man leser eksempler på folk som nærmest har blitt ansvarlig for å totalrenovere leiligheten de har leid når de flytter ut. Og om det er formulert riktig kommer dem ikke langt i rettssystemet med det heller.
 2. Spørsmål: hvis disse to menneskene var gift og boligen var eiet 100% av den uten gjeld og samtidig ervervet før ekteskapet. Er det fortsatt umulig for kreditor å ta pant i boligen?
 3. Jeg har bestilt håndverkere, altså fått et tilbud jeg har gitt skriftlig aksept på. Meningen var at jobben skulle påbegynnes medio april. Så får jeg beskjed en uke før oppstart at de drev på med en annen jobb som skulle være ferdig om 3 uker. De blir altså forsinket med 1-2 uker. Det var greit sa jeg, men de måtte gi beskjed noen dager i forveien slik at jeg kunne klargjøre til dem. Nå er det altså gått 2 uker. Jeg har ikke hørt noe fra dem og har prøvd å nå firmaet daglig den siste uken. Tilogmed sendt en sms. Spørsmålet er da som følger: Hvor stort ansvar har jeg egentlig for å prøve å få dem i tale før jeg bare enkelt og greit hever avtalen? Ikke bare er de sene, men det er beviselig ikke mulig å få kontakt med dem for å finne ut når de har tenkt å komme. Det var avtalt tid for oppstart og denne har nå passert uten at jeg har fått beskjed om ytterligere forsinkelser.
 4. Saken om varmtvannsbereder er grei. Det er et krav i forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE), stilles det krav til sikring mot innkobling. Det har umulig vært gjort dersom du simpelthen bare slo inn sikringen. Den skal låses. Når det gjelder vannstopper er jeg usikker. Anlegget skal føres tilbake i opprinnelig stand, men den er i strid med gjeldende forskrift. Da tenker jeg at det ikke bør være ditt problem.
 5. Med opplegget du skisserer bor dere ikke der på like premisser. Du får en potensiell megagevinst av å eie halvparten, mens hun får "ingenting". Det mest logiske er å ha en annen eierbrøk enn 50/50 og betale utfra det. Da får dere den samme prosentvise avkastningen ved selg senere. En høyere belåningsgrad er jo også en mulighet om du vil bruke mindre av din egenkapital (forutsatt at boligen ikke koster såpass mye at dere med 4 mill har 85% belåningsgrad og/eller låner mer enn 5.5x inntekt). Opplegget du skisserer mtp. avkastning kan også realiseres ved at samboer kjøper seg opp senere, når hun eventuelt tjener mer eller arver.
 6. Man er dessverre ofte prisgitt sin fastleges erfaring, intuisjon og faglige kompetanse i de fleste saker som krever spesialister, henvisninger og søknader. Ideelt sett burde det være automatikk i oppfølgingen av Covid-pasienter, også de som aldri har vært innlagt. Problemet er bare at helsevesenet ikke er dimensjonert for noe slik. Det er jo knapt dimensjonert til å ta det vanlige trykket uten pandemi. Jeg er oppriktig bekymret for hvor store konsekvenser ettervirkningene kommer til å få. Det trenger jo ikke å være livsvarig for de som får long Covid, men det vet vi jo ikke enda.
 7. De drar hjem med instruks for hvordan de skal forholde seg. De som trenger rehab o.l. Må så vidt jeg vet gå via fastlegen sin.
 8. Det blir vel sjenerende lukt av det. På bakgrunn av det, hvis det er en sokkelleilighet eller lignende vil jeg si huseier har rett.
 9. Jobbtittel: Automatiker. Vedlikehold på fabrikk. Utdanning: To fagbrev og fagskole. Erfaring: 12 år som fagarbeider. Alder: 32 år Brutto årslønn: 540 000 + vakttillegg (90 - 100 000 i året), overtid og bonus mellom 30 og 70 000. Totalt lander det mellom 7 og 800 000. Andre frynsegoder: Telefon, (god) livsforsikring, reiseforsikring, dekking av div. fritidsaktiviteter (basseng, skibakken, treningstudio).
 10. La oss håpe at det ikke er på alle måter. De australierne som ikke befinner seg i Australia akkurat nå tenker nok at strategien har en litt vel høy pris. Men jeg er forsåvidt enig i at det skadevirkningene av 5 uker total lockdown sannsynligvis er mindre enn skadevirkningene av det styret vi har holdt på med i Norge det siste året. Både for enkeltindividet, næringslivet og folkehelsa.
 11. Dette er grunnen til at det stort sett bare er kids og utlendinger som har vansker med å komme seg inn i arbeidslivet som jobber i butikker. Ledelsen utnytter enhver mulig til å unngå å betale mer enn de må ved å bruke mye deltid, utnytte naiviteten til de ansatte eller bare regelrett være slu. Med det sagt, er det ingen rettighet du har å kunne kreve å få jobbe overtid en helg med flytting av butikken. Hvis sjefen ønsker å leie inn familien sin til å gjøre det står han fritt til det. Du har jo allerede din stilling og arbeidsplan. Som påpekt er faktisk overtid noe som arbeidsgiver er lovpålagt å unngå i den grad det er praktisk mulig, selv om det er for mange ansatte en fin økonomisk bonus. Kjipt for dem som virkelig vil mer, bra for dem som stadig blir presset til å ofre fritiden sin for arbeidsgiver.
 12. Fjær kan knekke plutselig. Ser ikke at han har noen sak. Brukt bil. Han har hatt den i to uker og så skjer det. For alt du vet kan han ha kjørt i grøfta. Koster sånn rundt 5 - 10 000 å utbedre på verksted. Tviler på at vedkommende har tatt advokat på det.
 13. Hvis jeg var deg og alle mine utgifter ble erstattet så ville jeg latt saken ligge. Du må dra saken til forliksrådet og eventuelt videre til en domstol for å få kjøpe den valpen. Da ville jeg heller bare latt det ligge funnet en annen oppdretter. Hva du juridisk har rett på vet jeg ikke, men min personlige rettferdighetsfølelse sier meg at du kom greit ut av det. Å gå til sak koster langt mer enn en valp og det er slett ikke sikkert du verken vinner noen sak eller om du vinner slipper å betale for omkostninger.
 14. Det er ikke bare det at folk ikke vil teste seg. Mange kommuner tester ikke ved lette symptomer nå i påsken.
 15. Du må be om årsoppgave fra kommunen. Alternativt samle sammen alle regninger for SFO og ha det klart i fall skatteetaten ber om dokumentasjon.
×
×
 • Create New...