Jump to content

Nedward

Medlemmer
 • Content Count

  5372
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1369 :)

About Nedward

 • Birthday 07/17/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22790 profile views
 1. Jeg endte opp med 1,69%. Ikke helt fornøyd med tanke på at prislisten ble oppdatert til 1,49%. Regner dog med at det er noen tidsfrister og slik som gjør at jeg ikke gikk helt ned dit. Tenker jeg venter 4-6 uker før jeg maser litt mer. På en annen side føler jeg det grenser til smålig når jeg maser om en besparelse på 1600 pr. år.
 2. Det han her sier. Skal du ha mye lønn som fagarbeider må du jobbe mye, borte og ubekvemt. Personlig har jeg grunnlønn på 556 000 og bikker vanligvis 700 000 pga. overtid og reising (får lønnstillegg for å overnatte borte). Da holderjeg meg akkurat innenfor begrensningene i AML på overtid for en ett-årsperiode. Hadde jeg vært litt mer hissig og hatt mindre behov for fritid (jeg er aleneforsørger 50% for et barn) og ikke brydd meg så mye om AML ville millionen vært i rekkevidde. Sånn for å illustrere det: 210 kr timen med 12-timers dag i en helg gir deg ~10 000 ekstra før skatt. Så har du gjerne 10-20% ekstra på timen når du er på reisejobb. Så trenger du ikke å spise for 4-700 kr i døgnet som du får diettpenger for bestandig.
 3. Sendte melding i nettbanken. Har forholdt meg til samme person siden lånet ble innvilget for 4 år siden.
 4. Greit du er uenig med mitt synspunkt. Er dog ikke sikkert hun er enig med deg. Men det er nå noe dere må finne ut av. Jeg snakker kun av egen erfaring, og den tilsier at dama har et ganske stort behov for å hente seg inn. Da i de første månedene spesielt. Dog var det vanligvis hun som sto opp om natta for å ordne mat og slik siden jeg jobbet. Greia er at slike fordelinger er veldig person -og situasjonsavhengig.
 5. Hvilke vilkår er det? Typ under 34 år? Fordelsprogram i en forening? Innenfor 75/85% av boligens verdi?
 6. Sparebank 1 Nord-Norge satte meg ned yil 1,95% uoppfordret. I prislisten ser keg at jeg skulle hatt 1,69%. Har klaget og blitt forsikret om at de skulle se på det iløpet av uken. Samtidig påpekte kundebehandler at prislisten skulle oppdateres denne uken, så jeg regner med at det blir lavere enn 1,69%. Venter i spenning.
 7. I vilkårene til SATS står dette: Trumfer force majure dette da?
 8. Hvor mye tid dere trenger hver er individuelt. Det du derimot må tenke på at det fort blir mor som "gjør mest" hvis du jobber osv. så det kan være en forventning om at du stiller opp mer enn henne mår du først har fri. Sagt på en annen måte, det kan være fornuftig at hun får mer egentid enn deg når dere begge er hjemme. Likeså: dere må gjøre ting sammen! Det er lett å bli så fastlåst i barn og egentid at dere glemmer av deres eget forhold.
 9. Den videreutvikles fra år til år. Reformuleres, også velger dem (produsentene) inaktive virus etter anbefalinger fra WHO. Jeg gjetter at mye av dette er utprøvd fra før og krever dermed ikke en omfattende godkjenningsprosess.
 10. Du avsluttet med "noe er galt". Virket som du konkluderte med at noe er galt, dom i at det har snudd til en lengre/større oppgang. Jeg mener det er støy. Det er ikke oppnåelig å treffe en R0 0.7 hver eneste dag i utgangspunktet. Man må se på trenden, og den er fortsatt nedadgående. Det er det som er vesentlig. Likevel kan det jo hende at den flater ut og blir vannrett, eller snur og stiger igjen. Dog tidlig å konkludere. Ellers er jeg ikke helt overbevist om at sykhusinleggelser er noe bra datapunkt i Norge, rett og slett fordi det er så få av dem. Det skal ikke nye til for at det blir større utslag på målingene.
 11. Joda. Jeg er innforstått med at mange av de på gamlehjem ikke ville overlevd uansett hvilken behandling de hadde fått. Innlegget mitt var mer ment som en slags satire av de tabloide overskriftene. Jeg regner med at den overskriften eller en variant av den blir å se på VG eller en annen avis. Forøvrig er ikke alder et selvstendig kriterie i denne sammenhengen. Det er også uttalt fra staten. Men poenget ditt står. De som ikke har nytte av behandlingen vil få den aktuelle behandlingen. Slik er det forøvrig under normale omstendigheter også.
 12. Overskriften til Aftenposten burde heller vært "6 av 10 blir levnet for å dø i sin egen seng på gamlehjem". 60% av alle døde i Norge har aldri fått intensivbehandling på sykehus. Jfr. VG sine tall. Beboere på institusjoner skal behandles på stedet de er i følge veilederen som kom for noen uker siden.
 13. Det er da tidlig å konkludere etter én dag med økning. Syns du ikke?
 14. Det er over en uke siden VG skrev om at Italia ikke behandler dem over 60 i respirator. https://www.vg.no/nyheter/i/EWnEal/italiensk-lege-til-norge-vaer-saa-snill-forbered-der
×
×
 • Create New...