Gå til innhold

Nedward

Medlemmer
  • Innlegg

    6 296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Nedward

  • Bursdag 17. juli 1988

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

27 574 profilvisninger

Nedward sine prestasjoner

2,7k

Nettsamfunnsomdømme

9

Hjelpsomme svar

  1. Tvilsomt. Det ville dukket opp noe andre steder også.
  2. Usikker. En veldig stor andel av diesel som ble solgt i Europa kom fra Russland før krigen. Usikker på hva som har vært tilfellet i 2023. Men i 2022 så vi skyhøye priser på diesel. Andre land uten noe særlig oljeutvinning har gjerne kapasitet til å lage eget drivstoff for intern bruk, ikke noe særlig eksport. Kina er muligens en joker her. Ellers så klarer jeg ikke helt å se hvem som skal seile opp som storprodusent. Hva gjelder oljepris, så kan det hende at det blir et press nedover dersom russisk olje ikke finner rafineringskapasitet noen steder. Da må den selges billig for å bli foretrukket. Men det er ikke sikkert at det vil merkes på prisen til sluttproduktet pga. kapasitet. Jeg tror ikke nødvendigvis dette er positivt for lommeboka til bilister. Det vil dog utvilsomt være negativt for den russiske stat. Så da er det bra for oss, bare ikke lommeboka vår.
  3. Bare synd at utfall av rafineringskapasitet vil merkes sist på slagmarken i Ukraina. Sivilsamfunnet i Russland vil først møte høye priser og lav tilgjengelighet, dernest samfunnskritiske tjenester som transport og til slutt militærmakten. Det er uansett en god nyhet for folk i Ukraina. De edle dråpene blir neppe sløst bort på terrorboming nå som stridsvogner på fronten har et mer prekært behov.
  4. Typisk får du avdragsfrihet, ikke fullstendig betalingsutsettelse. Har du nettopp begynt å betale ned på huslånet (første 5-10 år) er det omtrent kun renter du betaler i utgangspunktet (med mindre du har serielån). I verste fall betaler du kanskje 3000 i avdrag og 10 000 i renter pr. måned. Da er det lite å hente der. Men det finner du ut i nettbanken. Et annet alternativ er forbrukslån. Men der må du ha kontroll på hva det koster deg. Du har typisk 30-45 dager uten renter. Alternativt må du delbetale noen måneder til en ganske høy rente.
  5. Du kan regne med at den prisen bikker opp når påsken er over. Appelsin = Påske i dagligvaren. På samme måte som lammelår, kvikklunsj og marsipan. I tillegg har dem også smått begynt å pushe ferdigmarinert kjøtt i forskjellige "grillserier". Kan tenke meg til at det kommer mye tilbud på slikt fram mot sommeren med tanke på lagerbeholdningen for kjøtt. Og det er ikke nødvendigvis gode tilbud, kjedene tar seg godt betalt for krydder og marinade. Hva poteter angår, så er det en markant økning i pris. I februar kunne potet.no melde at poteter går 20% over målpris. Utfra mine anekdotiske observasjoner i butikken, så ser det ut til at økningen tas helt ut. Poteter har blitt vesentlig dyrere.
  6. Poenget var ikke ingrediensene i selv. Heller det at slike ingredienslister er en god indikasjon på at det er ultraprossesert mat det er snakk om hvis man ikke har andre referanser. Det er ikke nødvendigvis helt heldig å spise. Kanskje spesielt stivelse som er gått igjennom en ekstruderingsprosess, som gjerne pasta o.l. har gjort.
  7. Bacon øker sannsynligheten for tarmkreft blant annet... Det er forskjell på å være kreftfremkallende (altså noe som faktisk gir deg kreft) og være forbundet med økt forekomst av kreft. Det siste skal ikke avfeies, men det misbrukes av media for å lage overskrifter. Men på generelt grunnlag kan man si at det definitivt er et bedre alternativ å unngå å spise mat som har en ingrediensliste som krever en doktorgrad i kjemi for å forstå (altså ultraprossesert mat), framfor noe med et fåtall ingredienser som du umiddelbart kjenner igjen (prossesert mat). De nudlene du viser til er definitivt ultraprosseserte.
  8. Selvfølgelig kan disse soldatene bli angrepet. Vi må regne med det. Russland kommer til å prøve å finne ut hvor "den røde linjen" går. Dem er nok villig til å få blodig nese for å finne svaret.
  9. Janei, jeg vet ikke. Har bare noen kolleger og bekjente som har kjøpt flere eiendommer med sikkerhet i annen eiendom, som de leier ut. Har forstått det slik på dem at du kommer langt med å kunne vise til leieinntekter. Men det kommer vel an på banken man har og sted osv. Sikkert ikke så rett fram som dem får det til å høres ut. Som sagt, jeg vet ikke nøyaktig hvordan det henger sammen, utover at de har lånt langt over begrensningene utfra egen lønn.
  10. Kommer vel an på. Hvis du kjøper en bolig med utleiedel kan du regne med at den koster mer enn tilsvarende bolig uten utleiedel. Å kategorisk si at det er 100% priset inn tror jeg blir feil. Det avhenger av så meget. Men du kan jo snu på det: Hvis du finner en bolig som det er mulig å etablere utleiedel i etter kjøp, så har du plutselig en mulighet. Men også det avhenger av flere faktorer. Det er jo ikke bare å smelle opp en lettvegg og kalle det for en leilighet liksom.
  11. Bruker ikke banken leieinntekter som inntektsgrunnlag?
  12. Det var en betraktning jeg gjorde i 2022. Og det jeg mener er at masse soldater ville blitt drept og skadet, bare for å oppleve at NATO trekker seg ut med uforettet sak. Men som jeg også skriver, så har krigen i Ukraina vist oss at Russland har lite å fare med. Det er dem som blir nødt til å trekke seg ut. I vesten er det vilje til å ta kampen på hjemmebane. Men i 2022 tenkte jeg at det ikke var slik.
  13. Min personlige mening om dette har endret seg en del siden 2022. Da tenkte jeg at Ukraina kom til å falle iløpet av dager/uker. Fort. At det var uklokt å sende soldater til noe som i beste fall ender opp med et nytt Vietnam, Irak eller Afghanistan. At Russland faktisk kan finne på hva som helst. Nå tenker jeg at hvis det kommer en NATO-styrke til Ukraina og kjemper side om side med ukrainerne, så blir ikke Russland å sende atomstridshoder avgårde. Men det kommer til å bli blodig. Men jeg tror ikke et sekund på at de som sitter i Kreml kommer til å risikere å gjøre noe som gjør at dem mister makta. De kommer til å gå med på en eller annen fredsavtale som lar dem trekke seg tilbake og beholde makta i Russland uten å miste mye ansikt. Sannsynligvis vil dem kjempe litt, for deretter å trekke seg tilbake og si at dem er ansvarlige og vil ikke være med på framprovosere en atomkrig eller noe den retningen. De kommer i alle fall til å framholde at Vesten har skylden og at dem har tatt ansvar for verdensfreden. Akkurat nå tenker jeg at det er en akseptabel pris dersom hele Ukraina frigjøres. Jeg tolker i alle fall disse uttalelsene som at man har begynt å vurdere det og at enkelte kretser lodder stemningen. Men det kommer nok uansett til å ta tid. Mobilisering av så mye personell og materiell kommer til å ta måneder. Det er ikke noe som plutselig skjer.
  14. Det er ikke umulig. Men jeg tenkte mer på GLONASS. Men jeg tror ikke dem er veldig avhengig av det. Det vil nok være mest som en maktdemonstrasjon. Helst begge deler. Så har dem ingen ting.
×
×
  • Opprett ny...