Gå til innhold

Nedward

Medlemmer
 • Innlegg

  6 161
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nedward

 • Bursdag 17. juli 1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

26 663 profilvisninger

Nedward sine prestasjoner

2,5k

Nettsamfunnsomdømme

9

Hjelpsomme svar

 1. Ferie og ulønnet permisjon er to forskjellige ting. Så spørsmålet blir: Er du sikker på at det var ferie du hadde? Du kan logge deg inn på https://www.skatteetaten.no/skjema/mine-inntekter-og-arbeidsforhold/ for se om du er lagt inn med permisjon eller ikke.
 2. Forliksrådet er kanskje den enkleste løsningen. Du burde purre dem og gi dem en kort frist til å løse saken og gjøre det klart at du kommer til å ta det videre dersom de ikke imøtekommer kravet ditt. Selger har i utgangspunktet ikke noe å stille opp med dersom det er sagt at det er byttet DPF. Det kan ikke tolkes på noen andre måter enn at det er byttet. Men du må sørge for at det er dokumentert av noen som er kyndig, slik som NAF eller et bilverksted som ikke er part i saken. Kanskje helst et merkeverksted.
 3. Hvilken del er det egentlig snakk om? Og hvis du ikke har sjekket om delen faktisk er fjernet eller heller ikke har fått "ikke godkjent" etter EU-kontroll pga. dette, så er jo dette egentlig en teoretisk problemstilling. Er det en kritisk del, så blir det sjekket på kontrollen, er det ikke en kritisk del vil det ikke bli sjekket. Men da er heller ikke noe galt i fjerne den. Men det er umulig for noen andre å vurdere hva du bør gjøre, all den tid du er vag og unngår å si noe om hva dette er. Du bør først og fremst ta bilen med til f.eks. NAF og få den sjekket om du ikke på andre måter får sjekket. Hvis du absolutt mener den delen, hva nå enn det er, er borte og må være der, så står du igjen med noen få alternativer: TV2 Hjelper deg. Engasjere en advokat (kanskje du har fri rettshjelp igjennom fagforening eller en forsikring). Forliksrådet. Gå til sak. Fortsette å mase på dem. Eller en kombinasjon av alt dette. Men uansett hva du velger, så trenger du mer enn en antakelse om at delen mangler og styresystemet i bilen er manipulert.
 4. Hva om bare brukerne selv får velge. Lade batteriet på 10 minutter og ødelegge batteriet tidlig, eller treg lading å ha batteriet lengre. Hvorfor skal Apple og alle andre ha et overformynderi på batterislitasje? Vi har ulike behov her i verden.
 5. Jeg har sluttet med butikkburgere. Fant beinfragmenter i Grillstad sine, i Coop sine er det så mye humbug som jeg ikke vil ha i en burger (bambusfiber blant annet). Jeg lager selv og er fornøyd med det. Det er typisk "billigvare" disse burgerne, med dårlig kvalitet. Faktisk synes jeg det begynner å bli vanskelig å handle mat hvis man prøver å være litt bevisst på hva man putter i kroppen. Det er utrolig mye rart der ute.
 6. Bortsett fra at børsen kun er åpen for handel mellom 09:00 og 16:25, eventuelt 16:30 med sluttauksjonen. Og at listene som ligger på nett har de aktuelle datoene for samtlige handler. Han handlet på Ernas fødselsdag, lillejulaften og på bryllupsdagen i følge listen på DN.no
 7. 2 voksne, 3 barn annenhver uke og et barn hele tiden. Isolasjonen er vel så vidt jeg vet helt standard fra den tiden huset ble bygget. På varmtvann ligger vi vel på ca. 3000 - 3500 kWh i året. Oppvarming er jeg ikke helt sikker på totalen, men varmepumpen stakk av med rett under 3800 kWh i 2022. I tillegg er det gulvvarme på 2 bad, 3 soverom og et kjøkken. Antar badene tar en del, det som jeg har måling på bruker ca. 900 kWh årlig. Men det har jeg styring på. Det andre badet er på samme temperatur 24/7 og bruker mer. Soverommene og kjøkkenet er kun påslått unntaksvis. Tror egentlig ikke det er så enkelt. Jeg har siden jeg skrev innlegget, prøvd meg på Enova sin energiklassifisering. Der kommer jeg ut med C eller D. Litt usikker på hvordan jeg skal lese det siden oppvarmingskarakteren kommer sammen med energiklassen. Oppvarmingskarakteren ble så vidt jeg kunne se D. Jeg blir i alle fall å stritte imot så lenge huset har et lavt spesifikt forbruk og er beboelig for vanlige mennesker. Det er alltid 22 grader inne på dagtid og noe lavere på natta (22-05). Målet her er jo å spare energi, ikke å bygge mer. Så vet jeg at jeg kan spare ytterligere noen tusen kWh årlig på å isolere taket mot kaldloftet bedre, montere varmegjenvinning på gråvannet og få varmepumpe-varmtvannsbereder. Men det er dyrt, dog billigere enn å etterisolere yttervegger i to etasjer. Målet er jo at bygningsmassen i Norge ikke skal ha et spesifikt energiforbruk over en viss grense.
 8. Jeg kjører det på en Pi 4 med 4GB RAM. Har installert alt på en SSD koblet til USB på Pi-en. Har fungert stabilt i halvannet år nå. Jeg har gått for Zigbee, jeg bruker en Con-bee USB-stick. I tillegg til noen få enheter enheter som kun har WIFI. Det eneste jeg angrer på at jeg ikke gjorde fra starten er at jeg ikke brukte Zigbee2MQTT istedenfor ZHA. Men det er for meg en bagatell pr. dags dato.
 9. Sindres handler er i utgangspunktet hans eget ansvar. Men så er ikke han hvem som helst. Vi snakker om en person som på eget initiativ utarbeidet forslag til hvem som skulle sitte i diverse styrer i statskontrollerte selskaper mens kona var statsminister. At Erna ikke på noen måte har vært involvert tviler jeg sterkt på. Om hun har visst at hun var involvert er en annen sak. Mannen har løyet og holdt tilbake informasjon. Det har partiet også. De ventet til etter valget. Akkurat det har skjedd før også. Rett før stortingsvalget i 2021 ble det forsøkt trenert innsyn i en sak til etter valget av Jan-Tore Sanner. Dette er ikke nytt i den kretsen. Det er jo helt åpenbart at noen har skjønt at dette i beste fall ikke ser bra ut og vil skyve det under matta så lenge det lar seg gjøre.
 10. Moxnes måtte gå da han moxet et par solbriller. Solberg og ektemannen har moxet Oslo børs. Lurer på hva utfallet blir. Noe av det første jeg så i oversikten av ha han har kjøpt og solgt var at han har handlet aksjer i Nordic mining rett etter Høyre kom til makta i 2013. En av de første meldingene som kom fra den regningen var at de skulle satse på mineralresurser. Spent på om den meldingen kom før eller etter hans handler.
 11. 92% var det i 2015. Fortsatt bra. Dog kan man nok også anta at noen av forsvinningssakene som ikke er oppklart i realiteten er drap. https://www.ssb.no/296986/lovbrudd-etterforsket-etter-politiets-avgjorelse-oppklaringsprosent-og-type-lovbrudd.absolutte-tall
 12. 1) Du kan flytte sparepengene som snart skal brukes til et pengemarkedsfond. Det gir litt bedre avkastning enn bankkonto og er praktisk talt like sikkert mtp. avkastningen. 2) Når det gjelder barna så er det en smakssak. Jeg og kona sparer til våre i indeks, som står på en såkalt investeringskonto (basicly livsforsikringskonto) i mitt navn, men med kona som mottaker dersom jeg skulle dø. Vær klar over at disse pengene vil være en del av ditt bo ved skilsmisse. Det samme ved dødsfall (med mindre det er en såkalt livsforsikring). Fordelen med å ha det i deres navn og ikke barna er at du kan vente til dem faktisk trenger pengene og vet hvordan de skal bruke dem, istedenfor at de får alt når de fyller 18. 3) Til dere selv så er det egentlig det samme som med barna. Det er egentlig hva dere føler for og hvilken tidshorisont dere har. Bankkonto, aksjefond, rentefond, betale ekstra på lån osv. 4) Det er sikkert ikke dumt å spare litt ekstra til pensjon. Det er noe gunstigere å sette pengene på pensjonskonto mtp. skatt. Framfor å bare ha dem på aksjesparekonto. Ulempen er at de er låst og at du tar en risiko med framtidig endring av skatteregler. Per dags dato er det 15 000 i skattefradrag for årlig innskudd og ved uttak beskattes det likt som pensjon istedenfor aksjeavkastning. Ved langsiktig sparing i aksjefond så er det typ et indeksfond med lave kostnader som er veien å gå. Typisk bør forvaltningskostnadene være 0.2% eller lavere. Så er det noen som tar alt inn i en globalt indeksfond, noen fordeler mellom global, Europa, osv. Det er egentlig en smakssak. Du kan jo lese litt rundt på nett om emnet. Det er skrevet mye om det.
 13. Her kunne SSB hatt skikkelig data. Men det var ikke bransjen interessert i, så de måtte ta på seg å være vaktbikkjer for personvernet - som i alle andre tilfeller naturligvis er ivaretatt når de skal komme med relevante tilbud, basert på hva du har kjøpt tidligere. Hvis man ikke trodde bransjen hadde for mye makt fra før, så er dette et bevis. Bare synd at SSB ikke klarte å imøtekomme på noe, slik at det hadde vært litt mer høyoppløst prisinformasjon tilgjengelig. For jeg er av den samme oppfatningen - at disse tallene ikke ser ut til å stemme like bra bestandig.
 14. Det er litt verre enn du skisserer faktisk. I 2018 var naturgass den største energibæreren til drivhus, elektrisitet på en 2. plass. Deretter (i tilfeldig rekkefølge) fjernvarme/spillvarme, flis, fyringsolje og LPG. Det er liten grunn til å tro at det har blitt radikalt annerledes før 2021/22. Med de sinnsyke gassprisene som har vært siden 2021, har det ført til en seigpining. Varmepumper er det eneste enkelt tilgjengelig alternativet som som kan få ned driftskostnadene, men høyere renter og slunken kasse vil nok gjøre overgangen treg. Nå har gassprisen begynt å komme ned mot historiske nivå, men gass selges i euro. Så svak krone bidrar til at prisnivået er høyere. I så måte er tollbarriærene på enkelte grønnsaker det eneste som står i veien for at vi skal få rimeligere grønnsaker. Det vil selvfølgelig også bety at norske produsenter må skille seg ut, framfor å lage smakløse tomater og kjipe agurker.
 15. 13k av 115k er over 10%, så det er nok feil. 700 fra januar til mai høres mer riktig ut.
×
×
 • Opprett ny...