Jump to content

Gibblay

Medlemmer
 • Content Count

  631
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

249 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har vært skrevet om denne stridsvognen tidligere, og den har noen åpenbare fordeler i forhold til Leoparden. Vekt er en av dem, noe som er en fordel i Norge. Bare 4 i besetningen, mot 5 i Leopard. Enklere vedlikehold som kan utføres av menige har vært nevnt tidligere som et pluss. I tillegg har forsvaret meget gode erfaringer med kjøpet av artilleri fra samme produsent(?). Jeg tror sjansen er større enn mange tror for at også våre stridsvogner kan bli koreanske fremover.
 2. Smittetall er ekstreme, men innleggelser har sluttet å stige. Faktisk tror(håper) jeg det er en bitte liten trend på nedgang. Ingen tvil om at vaksiner virker, for disse smittetallene i 2020 ville vært total krise. Litt fortgang i boosterne nå, så kan vi feire jul med skuldrene senket 🙂
 3. Enig. Er rett og slett imponert over hva lille Sverige har klart å produsere her. Hatten av for dem. Men, F-35 er nok et hakk eller to over i egenskaper.
 4. Det er vel nærmere 0,35 kW/t pr liter enn 0,3 hvis du skal ta tallene der i fra for god fisk. Ser de skryter voldsomt over hvor energieffektive de er i sine flyers, så da blir det jo litt tragisk over at dette anlegget blir lagt ned, og ikke noen andre som ikke er fullt så effektive. Ikke i nærheten heller hvis vi skal tro tallene som blir operert med av andre. Leaf har vel en kommentar om 7,5 kW/t pr gallon i sin reklame, og jeg antar at de tallene ikke er tatt ut fra løse luften. Det tilsvarer rundt 2kW/t pr liter. Kan være en grunn til at oljeselskapene har liten åpenhet om dette, bortsett fra ditt eksempel. https://elbil.no/bruker-en-bensinbil-mer-strom-enn-en-elbil/ Se også her: https://www.tu.no/artikler/sa-mye-energi-brukte-fossilbilene/507345 "For å fremstille en megajoule diesel, går det med til sammen litt over 0,2 megajoule. For bensin er tallet omtrent 0,18 megajoule. 3,6 megajoule tilsvarer 1 kilowattime. Det går dermed med 0,211 kilowattimer for å produsere 1 kilowattime diesel, eller 2,13 kilowattimer per liter diesel." I min verden så har da den fossilbilen allerede brukt opp strømmen, som min ELbil trenger for å kjøre, i tillegg bruker den diesel/bensin.
 5. Jeg synes det virker som slike sammenligninger ser helt bort fra det enorme energiforbruket som kreves for å lage bensin/diesel. Det forbrukes jo 1,5 til 2 kW/t for hver liter som pumpes i tanken, som kan drive en Elbil rundt regnet 1 mil. I mine øyne er det bedre å la dette forbruket drive en bil fremover, enn å lage et annet drivstoff som skal gjøre det. Blir rett og slett en omvei.
 6. Det er en reportasje om Jarstein i VG akkurat nå. Selv relativt unge mennesker kan bli veldig syke ved koronainfeksjon, og hans opplevelser bør fjerne all tvil om at dette er seriøse greier. Fikk oksygenhjelp, hjertemuskelbetennelse, hjerteflimmer, gikk ned 7 kilo, og kunne ikke starte opptrening før etter flere måneder. Når en topptrent 37 åring går gjennom slikt så sier det sitt. https://www.vg.no/sport/fotball/i/z79llO/legens-beskjed-til-jarstein-gjoer-du-noe-kan-du-falle-om-og-doe
 7. Kina bruker enorme ressurser i målet om å holde viruset unna. Det kommer ikke til å gå i lengden, og de vil få det sirkulerende som de fleste land. Vietnam er et godt eksempel på deres forsøk. De klarte å holde det i sjakk lenge, før det ble full spredning.
 8. Denne tråden blir lang 🙂 Når VW sjefen kommer med skryt av Tesla, så er det nok noen det svir for og vi prøve å tolke i en helt annen retning.
 9. Jeg ser den der, og synes det virker urovekkende. Det er dog noen ting som ikke står i artikkelen. Hvilken vaksine de har brukt, AZ er vel en av de dårligste på Delta, og hvilken aldersgruppe som drar opp smitte. Har de vaksinert de under 18? I Trondheim nå foregår smitten på skolene og gjerne blant de yngste elevene, og det er ikke utenkelig at det noe lignende som har skjedd der når elevene begynte på skolene igjen.
 10. Det bør det ikke være for Pfizer vertfall. Israel har kjørt 3 doser lenge, og regner med det finnes data hos dem.
 11. Ukraina, i likhet med Russland, sliter enormt med å få vaksinert befolkningen med de resultatene vi ser. Resultatene ser vi nå med nye dødsrekorder hver dag. I tillegg er overdødligheten minst det dobbelte av det de rapporterer som koronadødsfall. Kun 17% av Ukrainerne er fullvaksinert, og oppfordringen fra presidenten er helt på sin plass. Skru av sosiale medier, og skru på hjernen. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/G3O9AV/skyhoeye-doedstall-i-ukraina-vaksineskepsis-faar-skylden
 12. Dette er noe jeg har mistenkt lenge, men trodde det ikke var så ille. Dette er faktisk en youtuber med litt kjøtt på beina også, og ikke bare tull og fanteri.
 13. 70% av smitten der nå er i skolene, og da går det fint. Sprer smitten seg til foreldre og besteforeldre fra skolene, så er jeg spent på utfallet. Liten nedgang i dag, så håper det roer seg litt.
 14. Har du vært syk før vaksinering, så blir infeksjonen regnet som en dose og du går rett på dose to. Kjenner en antivaxxer som ombestemte seg når han ble smittet, og skulle ta en dose etter x antall uker for å bli fullvaksinert.
 15. Her synes jeg du drar tolkningene dine for langt. Stater i USA som var tilbakeholdne i å bruke det, var i stor grad Trump land, og i de fleste tilfeller mindre befolket enn motsatsen Demokratiske stater. Det kan forklare at forskjellen ikke var større. Jeg vet det ikke, siden jeg ikke har studert tall der i fra så nøye. Rednecks bor ikke i store byer, og alle som en var Trump supporter.
×
×
 • Create New...