Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

bojangles skrev (5 timer siden):

Nå høres du nesten ut som om du er av dem som faktisk tror Trump kunne stoppet krigen på 24 timer. Det kan han ikke. Grunnen til at han kan si det høyt er at det er jo ikke mulig å teste det ut uten at Trump vinner valget. Og vinner han valget gjør han jo som han vil etter det, og han kommer naturligvis ikke til å stoppe krigen. Hva skal velgerne gjøre med det liksom? Det er for sent. 

Trump, om han blir president, kan stoppe krigen på 24 timer, eller i det minste i løpet av kort tid.
Det spørs bare på hvordan, utfallet blir neppe heldig for Ukraina, men antagelig veldig positivt for russland ved en slik stans..

Det Trump derimot ikke kan, er å stoppe krigen og la Ukraina være ett fritt og selvstendig land med sine landområder. Trump er troende til å kreve at Ukraina overgir seg uten kamp ila 24 timer så bruke svaret som grunnlag til hvorfor krigen ikke stanses, ettersom Ukraina vil være ett fritt land..

På den måten har Trump "løst krigen" men "møtt motstand og motvilje" til å stoppe krigen, supportere vil hylle han enda mer ettersom det er løsningen mange av de også støtter, uten at de ser lengre enn til nesetippen sin.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå som det er gjort; hjelpepakken har blitt utsatt fram til mars, er det på tid å oppsummere alt det som hadde hendt; 

1) Strategien om å koble sammen en domestisk sak med en viktig utenrikspolitisk sak har slått meget feil og fulgt til et halvt års nedgang i våpenstøtte. 

2) Biden har demonstrert manglende lederegenskaper med for lite situasjonsoppfatning og deretter dårlig evne for rask respons med uklar eller ingen strategi.

3) Republikanerne har demonstrert at de er meget upålitelig og farlig å involvere seg med pga. trumpismen, som i tillegg er lederløst og kaotisk.

4) Trump med hans galskapsideer har fått for sterk innflytelse i møte med  en stor del av GOP, som avslørt at de er villig til å svikte alle prinsipper for valgseier og makt uten konsekvensvurdering eller anlegg for selvrefleks. 

5) Demokratene har et stort problem med en radikal venstrefløy og en pedant som president med dyp og intensiv arroganse. 

6) Allierte over hele verden nå forstår at USA er ikke å stole på, og må deretter ta sterk avstand. 

7) Den europeiske NATO må koble seg fri fra USA. 

8 ) Den europeiske politikerledelsen har ingen strategi, ingen vilje, ingen samarbeid, ingen forstand. 100 % inkompetent. 

Alle er sint.

Demokratene opplever nå voksende kritikk omkring grensesituasjonen hvor immigrasjonen mer eller mindre er kommet utenfor kontroll; hele skipslaster fra Asia og Afrika (jeg nektet å betrakte dem som annet enn innvandrere fordi de er ikke flyktninger eller immigranter ved å bruke formuer når de kan leve i trygghet for langt mindre!) har kommet til Mexico. Republikanerne er under voldsom angrep av sine velgerne som ikke klarte å forstå hvordan grenseavtalen kunne ha blitt forkastet fordi de trenger en løsning raskest mulig. Noe er seriøst galt her; fram til 2022 var immigrasjonen intraamerikansk ved at et lite fåtall var kommet fra utenfor Amerika, men i 2022 til 2024 har meget mange ikke-amerikanske kommet til Mexico, og det er akkurat disse som var kommet helt uventet på grensemyndigheter som måtte avse betydelige mer ressurser enn normalt. Det var også politisk og kulturelt sett "normalt" da immigranter var kommet fra Latin-Amerika, men det har endret karakter, samtidig som Trump pisket opp en rasistisk kampanje som hvithudede latinos og mørkhudede fargede gladelig sluttet seg til. 

USA er militært sett meget kraftig overstrekket med utilstrekkelige ressurser som har blitt bundet ned i de endeløse kampene i kongressen hvor republikanerne er villig til å kutte og kutte pga. statsgjeld og en ide om at staten måtte "defunded" som det het. Det er blitt for mange kriger, for mange fiender, og for mange kriser å håndtere verden rundt mens man sitter med et militærapparat som koster for mye, som må moderniseres med nytt materiell og nytt blod i form av offiserer, nøkkelpersonell og menn - de har nemlig en synlig nedgang i frivillige pga. Afghanistan-fallet. 

PS: 

Republicans admit it. Kevin McCarthy has never looked so good. - POLITICO

Johnson er i meget hardt uvær. Mange har latt merke til at han ikke har noe strategi, ikke noe plan eller for sakens skyld ikke noe forstand - 

“He’s so agreeable on everything that people walk away believing what they want to believe.”

Dette har frustrerte alle, både republikaner og demokrater, som har latt merke til at han lot seg for sterkt påvirket av Trump og svikter alle i slutten. 

Endret av JK22
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
JK22 skrev (11 minutter siden):

hele skipslaster fra Asia og Afrika (jeg nektet å betrakte dem som annet enn innvandrere fordi de er ikke flyktninger eller immigranter ved å bruke formuer når de kan leve i trygghet for langt mindre!) har kommet til Mexico.

Mulig jeg er paranoid, men om dette stemmer kan man lure på om ikke disse skipslastene er en "amerikansk gren" av Putins bruk av flyktninger og migranter som destabiliserende virkemiddel. Sammentreffet i tid med presidentvalgkamp og krise i Europa virker ellers nesten FOR tilfeldig.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (12 minutter siden):

Skal de campe i Mexico på grensen til USA, på samme måte som de som campet i Belarus på grensen mot Polen? Er Mexico med på dette?

Tviler på at Mexico som stat er med, men det er mer enn nok korrupsjon i det landet til at man kan få de rette myndighetene til å se en annen vei. I tillegg mistenker jeg (har nevnt dette i flere tidligere innlegg) at Putin og hans medsammensvorne er involvert i flere former for organisert kriminalitet i Europa med prostitusjon, utpressing og sikkert også narkotikahandel. Da er det også fullt mulig å samarbeide med et eller flere karteller i Mexico om transport og annen logistikk rundt migranter og flyktninger opp mot grenseområdet mot USA.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (8 minutter siden):

Mulig jeg er paranoid, men om dette stemmer kan man lure på om ikke disse skipslastene er en "amerikansk gren" av Putins bruk av flyktninger og migranter som destabiliserende virkemiddel. Sammentreffet i tid med presidentvalgkamp og krise i Europa virker ellers nesten FOR tilfeldig.

Det er noe meget galt her, ja. Det er ukontrollerte tilstander omkring immigrasjonen til Vesten som sprengte alle grenser, og dette kan ikke aksepteres. Nå er det slikt at gummibåter sank i den engelske kanalen med titall mennesker om bord, man har vært tvunget til å innføre grensekontroll i flere og flere EU-land mens andre land som Ungarn (og Finland) simpelt lukket sine grenser. Italia har prøvd under den høyrevridde regjeringen, men ingenting ser ut til å virke slik at bare uaksepterte metoder som massedrap er ikke utprøvd.  

De høyrepopulistiske partiene er på fremmarsj, de svenske tilstandene skremmer flere og flere i både Nord-Amerika og Europa, og de mange propalestinske demonstrasjonene har fulgt til frykt og sinne da man så hvordan innfødte og jøder trakasseres og overfalles av innvandrere som får støtte fra ubalanserte idealister i sjuskende utseende. I USA er det en jungel av lover i det som er en immigrantnasjon, som gjør det vanskelig å stenge ned grensen og innføre innvandringsstopp mens EU har hatt en altfor liberal immigrasjonspraksis gjennom omfattende misbruk av asylinstituttet. 

Mye av innvandringen skyldes politisk ustabilitet som i tur skyldes vestlige handlinger - Irak-invasjonen i 2003 åpnet opp for en ustanselig strøm av flyktninger, intervensjonen i Libya i 2011 åpner Sør-Europa for båtflyktninger, støtten til det syriske opprøret i 2012 skapt verdens største flyktningtragedie. Det er først og fremst Libyas fall som er indirekte årsaken til at mange fra Afrika vil til EU og USA, fordi islamistisk spredning som i tur fulgt til økonomisk trangtid, kupp og stor utrygghet i Vest-Afrika - Senegal er nå i fare om å miste sitt demokratisk styre. Mange i Asia flykter ikke bare fra økonomisk trangtid, de også flykter fra kinesisk aggressivitet og voksende ustabilitet hvor regimer etter hvert blitt mer og mer undertrykkende som Iran for eksempel. 

Immigrasjonseksplosjonen har en felles forklaring: Den frie verden krymper i rekordhastighet. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, iblazeqt said:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/GM4rj6/russiske-fengselsmyndigheter-aleksej-navalnyj-er-doed
 

Aleksej Navalnyj (47) døde i straffeleir nummer tre i Jamal-Nenets-regionen, skriver nyhetsbyrået RIA. 

Han følte seg uvel etter en spasertur og mistet bevisstheten, heter det. Han fikk akutt behandling, men livet sto ikke til å redde.

Behandlingen var vel et lite nakkeskudd for å forkorte lidelsene. Girkin er nok den neste ser jeg mange tipper.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Quote

Ukrainske styrker har trukket seg ut fra deler av Avdijivka

 

Ukrainske styrker har trukket seg ut fra den sørøstlige delen av Avdijivka for å minimere tapene, skriver Reuters.

I en uttalelse fra det ukrainske forsvaret sier de at tilbaketrekningen vil forbedre det «taktiske miljøet».

De hevder samtidig at en eventuell russisk erobring av byen ikke vil gi Russland noen strategiske fordeler.

 

 

Endret av bojangles
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, superrhino said:

Ser igjen på videoer fra russiske kjøpesentre og butikker. Tviler på at en jevne russer merker krigen noe særlig. Det kryr av forbrukerprodukter, både vanlige og dyre.

Vi legger alt for mye håp i sanksjonene, selv om de er nødvendige pga. militærteknologi.

Kjenner mange I Russland, better mange turer ditt før krigen. Har fortsatt ukentlig kontakt flere.

Og nei de merker INGEN ting til sanksjonene. Fikk senest forrige uke snap fra et supermarket i Novosibirsk. Bedre utvalg enn i Norge på alt 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
22 minutes ago, paatur said:

Kjenner mange I Russland, better mange turer ditt før krigen. Har fortsatt ukentlig kontakt flere.

Og nei de merker INGEN ting til sanksjonene. Fikk senest forrige uke snap fra et supermarket i Novosibirsk. Bedre utvalg enn i Norge på alt 

Kjenner også flere russere, de merker til sanksjonene med at alt har blitt vesentlig dyrere grunnet flere ledd i importering. Spesielt for bil deler.

Endret av .berZerk
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...