Jump to content

bojangles

Medlemmer
 • Content Count

  1741
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1742 :)

Recent Profile Visitors

3120 profile views
 1. Såvidt jeg husker så sier det vel ikke det du påstår? De sier vel at de jobber med saken, ikke at de alt har den støtten? Om de lykkes med å få på plass nødvendige avtaler gjenstår naturligvis å se. Kickstarter gir deg vel muligheten for å trekke støtten fram til det nærmer seg produksjon og utsendelse? Så for de som evt. alt har støttet så tror jeg ikke det nødvendigvis er noen krise. Går an å vente litt å se hva som kommer av svar eller om produktet faktisk blir sertifisert.
 2. Ja du tenker altså i motsetning til hva som skjedde med Frp i regjering?
 3. 1: Dette er jo nettopp grunnen til at det ikke gir noen mening i å følge forumtråden du viser til. Jeg kjenner ikke til nivået av kunnskap til skaperne av dette eksterne gpu kabinettet. Du kjenner det heller ikke, og de på e-gpu-forumet er akkurat like ukjent med hva konkret dette selskapet faktisk har kommet opp med. Og da er det heller ikke noe poeng i å følge en spekulativ tråd der vi ikke kan tro hverken den eller den andre parten - ja for sikkerhetsskyld er jo han som kanskje har svaret i saken utestengt og får dermed ikke forsvare seg. 2: Igjen. Vi kan spekulere rundt dette, men hverken vi her på dette forumet eller de på det andre forumet vet hvilken kompetanse og hvilke evner selskapet har knyttet til seg. 600-700 000 kr i rene støttepenger gir rom å hente inn litt av hvert - om pengene faktisk er brukt til videreutvikling og forvaltning av ide. 3: Ja kanskje er det slik du sier. Kanskje stemmer det de sier på egpu forumet. Men vi vet ikke og dermed er det bare tull å spekulere eller bruke særlig mye tid på akkurat det. Jeg tenker at evt. storkunder, investorer eller potensielle samarbeidspartnere eller de som skal sertifisere løsningen er de som kan få et korrekt innblikk i både kompetansen, hva som er gjort, hva som skiller dem fra andre om dette produktet har livets rett. Hva du og jeg mener i saken betyr faktisk ingenting. 4: Om selskapet har stjålet kode er umulig å vite for oss nå, de som trenger å vite får sikkert vite og alle vi andre må bare avvente. Selskapets håndtering her er kanskje ikke akkurat helt det man forventer. Det kan være naturlig i og med at dette er en helt ung mann som sikkert ikke har mye erfaring i å lede bedrifter, han har neppe særlig lang erfaring i næringslivet eller i å håndtere media. Så ja enig i at ting burde vært håndtert annerledes men basert på det er jeg ikke villig til å felle noen dom over dem. Er han en tyv så kommer det nok tidsnok frem. Er han ærlig og bare beskytter produktet sitt så må det også være helt greit.
 4. Nei tror ikke jeg skal mene veldig mye om akkurat denne saken ennå. Har aldri sett inne i boksen hans, og vet ikke hva han har av hverken firmware eller hardware. Og fyren er jo stengt ute fra forumet så han kan jo heller ikke poste noen svar der så da hjelper det jo ikke så mye å lese på forumet der nå. Om han feilaktig bruker andres kode blir han sikkert stoppet. Om han har utviklet egen kode i eget hode så klarer han sikkert bevise det til de som evt. trenger å vite det før avtaler evt. signeres. Jeg skal hverken kjøpe boksen, eller støtte fyren med penger så hva utfallet blir i saken bryr meg ikke nevneverdig. Har han gått for langt eller tatt en snarvei er han ikke den første og blir heller ikke den siste. Har han ren samvittighet klarer han sikkert overbevise de som trenger å vite.
 5. Vel uten å ha lest gjennom scriptet så kan jeg ikke gjøre meg opp noen mening om det kan være noe i dette. Men det er jo heller ikke utenkelig at folk på det forumet blir litt svartsjuke når de ser at en som er relativt ny bruker på forumet har klart å komme opp med noe han tenker å tjene penger på, mens forumet kanskje har brukere som har hengt der i årevis uten at de har tenkt tanken på at kanskje de kan klare å tjene penger på noe rundt ekstern grafikk. Dette blir neppe siste ord i saken. Umiddelbart når jeg leste om produktet ble jeg ikke veldig grepet av ideen, fordi det finnes liknende produkter og de har vært ute i åresvis. Men ble mer positiv når han fyller opp kickstarter på kort tid og får masse omtale på CES og nå også namedropper svære aktører så er det kanskje noe i denne ideen? I det minste så retter han seg jo mot bedriftsmarkedet primært og tidligere eksterne grafikkbokser har vel vært mer på privatmarkedet og mer spesifikt mor holdne entusiaster?
 6. Elbilen parker ikke seg selv. At det er er noen kriminelle el-bil eiere er ikke oppsiktsvekkende eller sjokkerende. Bilister flest forsøker å forholde seg til lover og regler. Men de aller fleste er nok noe selektiv. Feks ligger noen støtt 20 kmt over grensen. Og det er nok ikke drivlinjen som avgjør lovlydigheten. Ei heller e-bilenes ai-mojo. Om du drar huet ut av smoggen og eksoståka lenge nok til at alt blir klarere for deg så ser du nok dette selv også. Men klart om du går smådopa på petroleumsprodukter stort sett hver dag så er kanskje ikke lett å vite hva som er virkelighet og hva som bare er inne i ditt eget hode. Krysser fingra for at du har ett tett og godt eksosanlegg og at det blir noen dager med skikkelig vinddrag slik at du får "pusten tilbake" og klart hode når tåken letter.
 7. Jeg bestemmer ikke noe om hva du mener. Jeg skrev at om du ikke bringer noe konstruktivt til diskusjonen så kan du like godt la være å svare. Og da var det akkurat slikt dette, som det jeg siterte over her jeg tenkte på. Det du skrev her bringer vel ikke noe nytt eller konstruktivt?
 8. Så hvordan foreslår du å løfte denne kampen internasjonalt? Du mener nordmenn er en gjeng selvgode jævler. Du om det. Men selv om ting ikke har har hatt ønsket effekt historisk så kan man ikke gi opp ta nederlaget. Nei vi må fortsette å jobbe mot mindre utslipp og renere luft, også på det politiske plan. Selv om vi er en liten knøttenasjon må vi tale der vi får taletid. Og vi må ikke slippe fokuset på det grønne skiftet. Om du har konkrete forslag til hva som kan gjøres i tillegg eller på toppen av dette må du gjerne svare. Om du bare tenker å bruke tomme ord kan du fint la være.
 9. Kjempefint. Seilbåt er ferieformen sin det. Snart er det båtpuss og skuta på sjøen til påske vel? Men kanskje kan bilen stå ennå lengre mellom hver gang du bruker den om du tenker alternativer? Ok, du ønsker ikke el-bil, hel greit det. Er ikke for alle og siden du bruker bilen lite betyr det jo ikke særlig i det store regnestykket heller. Men har du feks vurdert "laste-sykkel"? Du får med deg både pappesker og ølkasser og alle barna på tur. Er også varianter med el-motor om du ønsker det. Igjen om noen har forslag til hva mer jeg kan gjøre for en ennå minder klimaavtrykk lytter jeg mer enn gjerne. Kan ikke love at jeg skal fikse alt, men alt skal i det minste vurderes og kanskje kan jeg gjøre noen fler endringer.
 10. Kjære Olaf. Klimaproblematikken er ingen konkurranse. Det handler ikke om å være best, ofre mest eller skrike høyest. Det handler om å starte. Nå. På de små tingene. Så kan du gjøre flere endringer etterhvert. I min krets er det mange som er har endret levesett. Noen mer enn andre og noen mindre. Men de fleste forsøker å gjøre noe. Når vi først starter med oss selv og gjør små endringer så er det lett og se at også små ting kan bidra og da kan det vokse og bli noe som alle kan ha litt i bakhodet. Feks på jobb. At en ikke alltid nødvendigvis skal ha lavest mulig pris som hovedkriteriet når valg skal taes. Drar du miljø inn på jobb så må du regne med motstand og pes, kanskje spesielt i starten. Man har du troen og andre ser at du gjør noe selv også da blir kongruens mellom det du sier og det du gjør og plutselig er dere flere som sykler til jobb. Eller som velger resirkulering eller ønsker en mer uttalt miljøprofil selv om det kan påvirke bunnlinjen. Kjører du fossilbil? Kanskje kan du sykle til jobb eller reise med tog? Tog + ståscooter? Kan du droppe å reise til Asia og kanskje heller padle i Oslofjorden i ferien? Eller vandre i høyden over lysefjorden? Miljøbevist er ikke et skjellsord eller pietistisk måte å leve på med førkrigs-komfort. Du må ikke kaste alle gadgets eller kutte ut å bruke mobil. Du kan feks bruke den du har nå 2 år lengre? Kanskje trenger du ikke ny kjøkkeninnredning men kan kjøpe brukt? Eller kan trekke om sofaen? Man kan faktisk også erstatte stoppingen om den er blitt bulkete. Mye man kan gjøre bare man først starter.
 11. Jeg begynte for mange år siden. Reiser kollektivt, sykler og går. Bil brukes svært sjeldent og kun når jeg må. Og da elektrisk. Flyr stort sett ikke lengre, og feriene forsøker jeg ta "lokalt" i kjøreavstand. Dvs egentlig si europa med elbil, eller sykkeltur i marka. Jeg er på dugnad og plukker plast i fjæra og bruker elektronikk og duppeditter til de må sveives igang. Ser ingen grunn til å kaste telefon og pc, de vil fortsatt virke i mange år til. Utrolig hvor lenge en pc kjennes responsiv og kjapp om en bare bruker et OS som ikke krever masse ressurser. Og telefonene mine har alle vart lenge. Har hengt på xda siden windows mobile 5 el 6. Så når jeg blir lei mobilen eller den virker treg eller ønsker mer fart, så finner jeg alternative "mobil OS" og via sw måter å velge løsninger som trekker mindre ressurser og som en bonus så slipper jeg jo reklame og overaktive apper som rapporterer dette og hint sånn at selv med gammal mobil så holder strømmen fortsatt lenge nok. Mobiler varer gjerne 3-4 år hos meg. Det er mange år siden jeg valgte å forsøke å ha en mindre "fotavtrykk". Lykke for meg er ikke å stadig kjøpe nye greier. Kunne sikkert gjort mer for miljøet jeg også, så om du har gode forslag til hvordan jeg kan bidra mer så lytter jeg gjerne.
 12. Konsekvensene av vårt levesett er ikke sjokkerende eller uventede. Dette er en varslet effekt av vår kollektive evne til å bortforklare og overse klimaproblematikken. Vi gjør ikke nok hverken individuelt eller kollektivt fordi det byr oss imot. Miljø, det koster innsats og penger. Vi må kjøre mindre bil, fly mindre og forbruke mindre. Samtidig må vi betale mer når vi velger å forsøple kloden. Skrekk og gru for et offer. For en bør å bære. Det virker å være gjennomgangstonen blant svært mange "klimaskeptikere" og andre selvsentrerte som i alle år har kjørt det samme mantra om "nei dette er bare helt naturlige svingninger". Kanskje er det så enkelt at vi rett og slett ikke kan ta oss råd til å finne ut av om klimakrisen er reell eller ei. Om vi fortsetter slik vi har gjort så vil jo klimakrisen vokse både raskt og fort ifølge forskerne. Og når selv de værste spådommer er et faktum og krisen påvirker oss alle, verdensøkonomien skranter og hele vår levemåte og levesett blir truet, da er det gjerne i seneste laget å gjøre endringer. Trenger vi la det gå så langt? Endringene de må skje nå. Og vi må alle starte å feie for egen dør. De små og enkle endringene kan vi alle klare. Så må vi jobbe ennå hardere kollektivt. Igjen, vi må starte hos oss selv. Vi må gjøre de kjipe endringene i vårt land først også kan vi samtidig påvirke og jobbe for at landene rundt oss også endrer seg slik at alle eller i de minste de fleste land trekker i samme retning langt hurtigere enn vi har gjort til nå.
 13. Veldig hyggelig at de forsker på dette, og jeg håper og ønsker at de har funnet en en ny kjemi som kan få en relativt kort vei fra testlab til faktisk produksjon og tilgjengelighet. Det som virkelig taler deres sak er jo energitetthet samt produksjonskostnader. Men som alltid, av erfaring så tar jeg slike nyheter med minst et kilo salt. Applausen og hurraropene sparer jeg til vi ser produktet på markedet. Og veien dit kan jo bli lang og tornefylt. Og har de sikret seg rettigheter via patenter så er jo det kjekt for dem men det betyr jo ikke at produktene nødvendigvis vil nå ut på markedet. Kanskje blir selskapet kjøpt opp av noen som ønsker å fremme en annen kjemi eller som har en annen agenda og oppdagelsen og patentene kan ende opp i et arkiv heller enn i en produksjonslinje. Eller kanskje er ikke alle praktiske problemer løst ennå. Feks ladetid, hvor stor volum det vil være på slike batterier. For praktisk bruk et viktig parameter for bruk BEV kjøretøy da plass eller ofte mangelen på disponibel plass ofte er vel så viktig som vekt. Edit: Ser når jeg har lest kommentarfeltet og kilden til artikkelen at artikkelen både er upresis og nærmest tendensiøs omtrent som det vi er vant med rundt nyheter rundt oppdagelsen av ny batterikjemi. Virker å være temmelig mye som ennå må løses før dette er et produkt egnet for feks elbiler eller mobiler. Altså alt er som vanlig, vi må smøre oss med tålmodighet og bare avvente. LIS batterier er nok langt unna markedet fortsatt.
 14. Kanskje først og fremst at de virker som denne retter seg spesifikt inn mot bedriftsmarkedet, eller i det minste at de virkelig vektlegger dette markedet. Mtp på tilgjengelig båndbredde, fysiske løsninger etc ser jeg ingenting som flytter fjell eller sprenger grenser, men nå er det heller alltid nødvendig for at et produkt skal finne nye kunder. Om de ser et marked andre ikke har sett kan jo det i selv gi produktet livets rett. Liker uansett at de tør satse og det ser jo ut som de gjør mange riktige ting her i forbindelse med promotering og lansering. Og hyggelig for dem at det gikk så bra med prosjektet på kickstarter
×
×
 • Create New...