Jump to content

bojangles

Medlemmer
 • Content Count

  2949
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3732 :)

Recent Profile Visitors

4616 profile views
 1. Tja slik hun håndterte boligskandalen var dette kanskje bare en gylden anledning til tilbaketrekking før evt. domfelling eller hva nå alt koker ned til med politikerne, for da kan det bli stort press på lederen for slapp jobb. For det er vel ikke tvil om at det er utvist slapt lederskap også der? Er hun alt vekk sparer hun seg kanskje endel pes?
 2. Jobben min er ikke i knestående og grave innenfor kvadranter med tannbørste, dermed kan jeg bomme noe. Det er funnet samiske bosetninger som er 10 000 år gamle. Er det andre og eldre funn i Norge? Kanskje det. 10 000 år med kultur holder i min verden. Om noen har klort opp bosetninger feks i en vestlandsfjord so er 11 000 betyr ikke det at vi skal overkjøre urfolket. For per definisjon er de urfolk, og da har de et spesielt rettsvern.
 3. Jaha? Du glemmer kanskje at urfolket vårt har en 10 000 år lang historie og kulturutøvelse i disse områdene. De har en soleklar hevdvunnen rett til reindriften, og det er og ihht internasjonale urfolkskonvensjoner Norge har signert. Samene driver sin kulturutøvelse der de har hjemmel og retten på sin side, jfr rettskraftig dom i høyesterett.
 4. Tvert om, den enke løsningen er og fortsette krenkelsen av urfolket og la storsamfunnet fortsette og ta seg til rette på bekostning av samenes lovfestede rett til kulturutøvelse. Den norske stat har allerede robbet flere generasjoner samer for noe så fundamentalt so morsmål. Det er virkelig tia for stoppe krenkelsene av samene. Det er forresten lavpannet av deg og starte personangrep.
 5. Nei nå får du gi deg. Internasjonale urfolkskonvensjoner Norge er forpliktet av er det so gjelder i saken. Dommen er stående og stadig inngrep i urørt natur er det so tar livsgrunnlaget fra reindriftssamene. Det er ikke prestisje, det er hevdvunnet rett til å iverta og leve slik urfolket har levd i tusenvis av år. Samfunnet får ta kostnaden for rivingen. Vindparken kan flyttes. Og naturen skal tilbakestilles. Ferdig snakka.
 6. Det er jo faktisk slik at de so lander vindparkkonsesjon forplikter seg til og sette til side penger for tilbakestilling av naturen etter vindparkens levetid. Nei det er klart at originalt skaperverk blir det ikke, over tid vil dog naturen ta store deler av jobben. Vi kan faktisk ikke tilsidesette urfolkets rettigheter og en rettskraftig dom i høyesterett "fordi det koster penger og tapte inntekter om vi river". Vindparken skal rives og urfolket skal ha sitt rettsvern. Vi lever da i en rettsstat.
 7. Ja den sendrektigheten og uthalesestaktikken de velger er skammelig. Staten har krenket urfolket, riv vindparken og tilbakestill naturen.
 8. Dette sier Mehl om saken; Er vi fortsatt der at vi har stor tillit til demokratiet? Jeg tror kanskje at den tilliten forsvant i takt med omfanget av boligskandalen og det at det virker som det ikke er noen som er villig til ta ut tiltale mot kriminelle politikere. De er vinningskriminelle og gjemmer seg bak det å ha fått dårlige råd, trass i alle andre nordmenn selv er personlig ansvarlig for lovbrudd. Og hvorfor har skatteetaten kun sett tilbake til 2017? Ville ikke det naturlige valget 2012 til 2022 vært korrekt? Og hvorfor er det ikke utlignet straffeskatt i disse sakene?
 9. Nei slutt. Det der er jo bare et forsøk på avledning og spisset retorikk og alt for sitt narrativ. Det er jo ikke pendlerboligene isolert so er problematisk. Fordi det var et helt klart og tydelig regelverk knyttet til tildelingene. Det sjokkerende er jo skattesvik og dokumentforfalskning. Hver fjerde (ish) av politikerne er vinningskriminelle skattesvikere. Det er sjokkerende.
 10. Trist at reglene er slik at vinnings-kriminelle kan gå fri. I kjent Hadia Tajik stil snakker hun kun om 2019. Dog er det jo hennes disposisjoner forut for det som felte henne i vinter. Her virker det so Tajik forsøker karre til seg et billig poeng. Hadja Tajik er skattesviker og vinnings-kriminell av verste sort. Vi kan lese at noen av kravene er på flere hundre tusen kroner. Her tenker jeg enten straffeskatt på toppen eller politisak, dom og soning er eneste vei for å gjenreise tillit. Hvor stygg hadde denne saken blitt om skattetaten og politiet faktisk hadde gått fem år lengre tilbake i tid slik loven etter det jeg forstår gir åpning for? Denne gjengen har sittet stille i båten siden saken sprakk. De valgte en vinnings-kriminell til og se på saken og gjøre undersøkelser, dog ble hun selv tatt, men politikerne har brukt all sin makt og alle muligheter til ned dyssing av saken, inkludert forspilling av bevis. Ingen politikere har frivillig stått fram og tatt ansvar. Hvordan kan folk ha tillit til en bande kriminelle? Stortinget er jo en ren røverbande. Og det er de samme folka som maser om skattemoral, noe de selv helt er fri for. Jeg tror dessverre at eneste vei for at vi skal få oversikt over omfang er dyktige gravejournalister, at de ikke gir opp og at de klarer holde trykket oppe. Dessverre tror jeg nok vi ender opp med at ingen blir domfelt og blir sent i fengsel. Kong salamo er nok hevet over landets lover.
 11. Du MÅ jo ikke ha alle mulige stream's samtidig? Ha en i slengen og spar penger. Og du får kanskje og frigjort verdifull tid? Når en ny sesong av en favoritt serie kommer kan du bytte til den tjenesten. Når du har sett den velger du en annen. Abonnementene trenger ikke rulle og gå konstant. En per mnd og det er penger spart. Du nevner Mac og du nevner vendor lock in. Dessverre er det to sider av samme sak og var grunnen til at jeg valgte et liv uten apple. Og vet du hva, det er overraskende enkelt og jeg har minst like god livskvalitet som om jeg skulle hatt Mac og blitt plaget av vendor lock in.
 12. Da tror jeg kanskje du har valgt feil el bil? Vil si at lading av Tesla er mindre stress enn bensinstasjoner og fylling av diesel/bensin. For det første fordi du kommer til en bil med "full tank" hver morgen. Og kan bruke forvarming for ekstra komfort. Og ved hurtiglading fordi en ikke trenger fikle med kort, eller vente i kø mens de sju foran i køen skal ha pølser og boller osv. Du kan velge og kun benytte Tesla's ladenettverk og trenger ikke forholde deg til andre standarder, apper, brikker osv.
 13. Javel? Hjemmelading det skjer ikke? Kan du ta en runde med borettslag/sameiet? Hvor ofte er du på langtur si, de siste 4 årene før covid? Kan du evt. leie bil de gangene? Eller reise med tog eller buss? Eller bare velge deg en Tesla, da lader du uten stress og alt er superenkelt. På skjermen ser du Tesla laderne, stopp ved en Tesla lader, plugg inn og slapp av i en halvtime .Du trenger ikke app, brikke eller forholde deg til noenting. Spis nistepakka og ta en kopp kaffe og se favorittserien din på skjermen i bilen. Da er du uthvilt og har ny energi i batteripakke og deg selv og du takler fint turen til neste ladepunkt. Og Tesla ladere er overalt i verden. Og det er plenty av de, og det bygges ut hele veien.
 14. Ja det er viktige poenger du drar opp. Hele veien har politikerne forsøkt å trenere, og faktisk også umuliggjøre etterforskning i saken, feks jfr hele arkivet som "forsvant" og hemmelighold og det å unndra funn fra politiet. I sin iver for å unngå personlig straff for forbrytelser de har gjort i fullt overlegg river de faktisk ned demokratiet og har stilt seg slik at ingen politikere er tillit verdig. Det er helt forferdelig hvordan dette har skjedd, over lang tid og omfanget av skandalen. Politikerne har hauset opp feks syke navere og snakket om at "alle ska opp om morran" og de var raskt ute og satt press på nav og forvaltning at resultatet ble lovbrudd og null rettsvern. Folk flest får stadig lavere disponibel inntekt pga prisoppgang, og energipriser. Selv sitter de med millionlønn og har sneket til gratis bolig og gratis strøm. Hvor stor er egentlig denne skandalen? Hvor mange av de som sitter i stortinget er egentlig kriminelle boligsnikere og skattesvikere? Hvordan skal vi forvente at andre i samfunnet bidrar til fellesskapet når politikerne helt tydelig gir faen?
 15. Skatteetaten har tatt en titt rundt boligjukset og resultat var vel so forventet? Både det at antallet so er tatt og totalsummen de har svindlet holdes hemmelig. Har ikke politikerne fattet det? Det er de selv so skaper politikerforakt. De har aktivt motarbeidet granskningen, de har jobbet hardt for at ingenting av det so blir avdekket skal videre til politiet og de klarer og å hemmeligholde antallet politikere so er tatt og totalsummen de har svindlet til seg. Blir vanskelig for vanlige folk og vite omfanget da. Og det var sikkert målet deres? Se hele saken her; https://www.dagbladet.no/nyheter/kjempesmell-pa-stortinget/76410331
×
×
 • Create New...