Jump to content

iblazeqt

Medlemmer
 • Content Count

  1078
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iblazeqt

 1. Fordi mel kan erstattes/velges bort. Prisen på mel er også en pris du blir opplyst om før du kjøper den. Minstepensjonister har ikke Tibber med Tibber Pulse. Prisen på mel er heller ikke opp 10x på ~1år. Men dyrere priser på mat er også definitivt noe fattige vil merke.
 2. Jeg har fundert litt på hvordan verden ville sett ut dersom hvert bidige land hadde atomvåpen. Hadde vi fått fullstendig fred, eller hadde verden blitt tillintetgjort?
 3. Argumentet er vel at en fastpris på en forholdsvis lav pris (tatt nåværende priser i betrakning) på 50 øre vil føre til økt forbruk/sløsing. Jeg tror uansett ikke det er mye sløsing, spesielt ikke hos de som har lite/på snittet. Da mener jeg at å unngå å etterisolere for 200 000,- ikke inngår i kategorien ‘sløsing’. De som sløser er de som ikke trenger å tenke på kostnaden, og de vil fortsette å sløse uavhengig av prisen.
 4. Problemet med å avvente den diskusjonen er at de fattige fryser ihjel i vinter.
 5. Min bror hentet nylig ut en TM3 produsert i Kina. Den er feilfri enn så lenge, og oppleves bedre skrudd. min far har en 2019 TM3 hvor lakken flasser ulike plasser (Tesla har godkjent dette på garanti og vil bli fikset i august). I tillegg har han nå fått problemer med knirking ved kjøring (bærearmer), og har hatt noe annet småplukk. Jeg har en 2019 TMX - jeg har begynt å miste telling på hvor mye småfeil jeg har hatt med den. I-shaft byttet, bærearmer, 12V batteri, bærebruer, flusst med feil som går på interiør og eksteriør av typen lister som løsner, gul strek i ytterkant på MCU, halve baksetet-trekket holdt på å kom av etc. Det er tidkrevende å måtte konstant levere bilen inn til Tesla, samt logistikk-krevende da vi kun har 1 bil. Jeg har aldri måttet krangle for å få tatt noe på garanti. Det er positivt. Jeg bestilte time hos Tesla i februar, første ledige time i mai. Dette var pga sinnsykt med knirk - dritflaut å kjøre bilen. leverte bilen nå i mai, etter 8 timer fikk jeg beskjed om at bilen var ferdig. Det var ingenting utført på bilen, annet enn å smøre opp, da de manglet deler. De satte derfor opp en ny time til meg i september. Slikt blir jeg veldig sliten og frustrert av. Spesielt når vi er helt avhengig av den ene bilen vi har, og må gjerne låne bil av familie for å få det til å gå opp. Bilen er knall når den fungerer, og det ikke er feil som irriterer. Utrolig god plass og artig å kjøre. Appen er dønn stabil, og hurtiglading er sømløst og enkelt. Jeg kommer likevel ikke til å kjøpe en Tesla igjen, da jeg verdsetter opplevd kvalitet, raske servicetider og driftsikkerhet høyere. Jeg skal dog beholde bilen inntil den er brukt. Har 15k igjen før garantien utløper - wish me luck!
 6. Du sparer jo en del penger på å avvente 1år vil jeg tro, da NTNU er gratis, og BI koster 72 400 per år(?).
 7. Jeg jobbet masse i mine ungdomsår. En sommer tjente jeg rimelig bra på å selge is på ulike strender - dette var vel tilbake i 2006/2007. Jeg fikk låne meg et par frysebagger med kjøleelement av familien, og brukte 100,- kr på å kjøpe 5 (20kr per pakke) pakker med pinup og saftis. Hver pakke inneholdt 10 stk (mener jeg å huske). Jeg solgte hver is til 10kr per stk. Jeg hadde derfor en fortjeneste på 80kr per pakke is solgt. Strendene var fylt med folk, og de flokka seg rundt meg. De fem pakkene var solgt ila et par sekunder, og jeg måtte ta fatt på sykkelen og sykle tl butikken. imvesterte alle pengene jeg hadde tjent på ytteligere x-antall pakker med is. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg kunne tjene opptil 2000-3000kr per dag(skattefritt såklart). Helt til det sa slutt en dag - da det dukka opp en ungdom som hadde sommerjobb for diplom-is og utkonkurrerte meg. Var utrolig gøy så lenge det varte.
 8. Ja - godt fornøyd med nåværende arbeidsgiver!
 9. Jepp - just did. Tok hans ord for god fisk først. Takk for oppklaring
 10. Min far mener hardnakket at dette ikke kun innebefatter forsikring. Men han er langt ifra noe ekspert… han må ha feil.
 11. Ja - og i personalhåndboken står bare prosentsatsene. Null mer info. Det jeg finner på nett kan tolkes på to måter; 1) Arbeidsgiver betaler for deg, og du blir trukket. 2) Arbeidsgiver betaler faktisk for deg.
 12. Det står en post «gruppeliv under 67år» Med en gitt sats. Må være trekk til pensjon det da? Min bror har samme post men ansatt i et annet firma. Hans beløp er høyere. Vi har samme lønn men ulike pensjonsordninger.
 13. Jeg har 5.55% fra 1-7.1G og 18% fra 7.1-12G. Min bror har minste lovlige. Vi diskutere hvorvidt eneste forskjellen er at jeg får et høyere lønnstrekk per mnd. Det høres ikke riktig ut for meg. Arbeidsgiver legger ut for deg mener du? Eller faktisk betaler for deg?
 14. Har jeg forstått dette riktig; dersom arbeidsgiver har en pensjonsavtale som tilsvarer 2% opptil en gitt G. Da blir arbeidstaker trukket 2% i lønn som går til pensjon. Riktig? dersom arbeidsgiver har en pensjonsavtale som tilsvarer 5% opptil en gitt G. Vil arbeidstaker da bli trukket 5% av lønn som går til pensjon? Er den eneste forskjellen mellom minimums pensjonssparing fra arbeidsgiver vs en gunstigere avtale at man blir tvunget til et høyere lønnstrekk som er forbeholdt pensjon?
 15. Du kan vel legge installasjonsfila til chrome/firefox/edge på en USB også forsøke å innstallere fra den? Dette fordrer jo at du har en allerede fungerende pc. Evt kan du prøve deg på å laste ned firefox via Powershell https://techexpert.tips/powershell/powershell-installing-mozilla-firefox/
 16. Det stemmer nok det. Jeg i trøndelag har nok av natur å boltre meg i også. Men familie og nettverk er nok den største bidragsyteren til at jeg forblir her. Selv om det har fristet nærmest daglig å flytte til sør denne sommeren. Jeg fikk dog 71,- kr på fakturaen fra tibber i går (hvorav 39,- er for abonnementet. Forbruk på 969 kwh) - for juli måned. Dersom jeg skal prøve å forbli positiv
 17. iblazeqt

  Glemt å kreve leie

  Ja - foreldelsesloven sier vel noe om en alminnelig foreldelsesfrist på 3år. Så du må nok belage deg på å betale. Når det skal sies - så burde de jo kunne utvise noe fleksibilitet ifht forfallsdato. Hør om du kan få delt det opp, eller forlenget forfall?
 18. Med klimaforskjeller mente jeg at det er rimelig å anta at man bruker mer energi på oppvarming grunnet kaldere klima, samt mye mer drittvær. Ikke co2 avtrykk - der er jeg helt enig i din antagelse. For å bruke samme retorikk som ble brukt mot meg i en annen tråd (av en annen bruker); hvorfor flytter du ikke bare nordover? Dersom gresset er så mye grønnere. PS: jeg bor ikke i nord, og kunne aldri tenkt meg å bodd der.
 19. Sure - men da antar jeg videre at det er ok for østleninger å redusere lønna si tilsvarende lønnsnivået i nord? For ikke å snakke om klimaforskjellene. Jeg er glad for at folk gidder å bo i nord (boligprisene i sør ville økt dersom hele befolkningen skulle bodd i Oslo og omegn).
 20. Jobber hun 100% med en inntekt på 350k? Jobber hun bare på kveld? Ingen fasitsvar, men kjedelig om hun aldri har råd til ferieturer/hygge. Like barn leker best.
×
×
 • Create New...