Jump to content

iblazeqt

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Det kan bli store forskjeller da provisjon, overtid og bonus gir feriepengegrunnlag. Men jeg håper og tror at de fleste oppgir månedslønn x 12. Men jeg sier meg ferdig med denne diskusjonen da jeg føler jeg har gått nok off topic.
 2. Fordi man da får en høyere årsinntekt enn månedslønn gange 12. Men det er jo bare synsing fra min side hvorvidt man oppgir brutto årslønn fra desember lønnsslipp med foregående feriepengegrunnlag eller månedslønn gange 12.
 3. Tja, jeg vil tro en del ser på siste lønnsslippen i året, eller selvangivelsen og oppgir det beløpet. Altså inklusive feriepenger. Men det vet jeg jo ikke for sikkert.
 4. Gjennomsnitt er generelt et dårlig verktøy når man prater om lønn. Medianlønna er nok mer representativ. Ifølge SSB var en gjsnittsmånedslønn i 2019 på 47 290, mens medianlønna var på 42 835,- det blir dog ikke store forskjellen i året. Oppgir dere brutto årsinntekt med eller uten feriepenger?
 5. Hva er en middelmådig lønning for deg?
 6. Helt med på den, og også derfor jeg skrev den siste setningen med et glimt i øyet. Riktig nok ikke like enkelt å få frem på internett. Jeg bor og jobber i Trheim btw. Ellers helt enig i at det kan være lurt å ta til takke med litt lavere lønn for å bygge kompetanse og erfaring i starten av arbeidslivet.
 7. Hva du jobber som: IT-konsulent (oppstart nå i august) Hvor gammel er du: 28 Hva tjener du i årslønn: 470k (240kr timen) + vaktordning. Går fra 196kr timen som kundekonsulent innenfor Telekom (8års ansiennitet, 3 år som kundekonsulent og 5 år som 2.linjekonsulent teknisk avd). Jeg jobber deltid ved siden av studier. Hvor mye betaler du i skatt: Tabelltrekk Utdanning: påbegynt bachelor innenfor økonomi og IT ved NTNU. Begynner på 2.året til høsten. Goder: Fri mobil og internett, kan komme og gå som jeg vil. Spennende arbeidsoppgaver rettet mot det jeg vil jobbe med etter endt studie. følte min nye lønn hørtes nogen lunde bra ut fram til jeg leste i denne tråden 😁
 8. Hei, jeg begynner i ny jobb ila august. Mine arbeidsoppgaver vil være: -drifting av W12 servere (AD) -drifting av lokalt nettverk -on/off-boarding av ansatte (oppsett av pc’er) -support av møterom/smarttelefoner Hvilken stillingstittel passer til min arbeidsbeskrivelse? IT-administrator? IT-medarbeider? Andre forslag?
 9. Må man ha absolutte alle fagene til et studie for å søke intern overgang til 2.året? Jeg kommer til å mangle 1 fag fra første året i informatikk og vil prøve å søke intern overgang. Må jeg ta dette faget for å få godkjent overgangen, eller kan jeg ta dette faget i 2/3.året, evt et 4.år om det blir aktuelt?
 10. Takk for informativt svar! Ett siste spm: om jeg melder meg opp til alle fagene på DF, må jeg likevel melde meg opp til fagene på samfunnsøk, eller kan jeg melde meg av de?
 11. Jeg har sett poenggrense 3 år tilbake i tid, og snittet har kun gått opp. Om jeg søker med samme utgangspunkt som alle de andre søkerne ved inter overgang, hvorfor tror du da jeg vil komme inn? Jeg hadde håpet på et tilnærmet normalt studieløp (uten å må ta opp fag på siden av en påbegynt bachelor) da dette året har vært slitsomt med både jobb, fulltidsstudier og en kid (jeg er 26). Men må man så må man. Forresten: om jeg bytter ut alle fagene på samfunnsøk med fagene på DF, og linja er full, hvordan blir det da når jeg kommer til forelesing (mtp plass og gruppearbeid o.l)?
 12. Samfunnsøkonomi er på Gløs ser jeg, mens Digital forretningsutvk er på Kalvskinnet. Klarer akkurat ikke snittet på sistnevnte og vil helst over dit. Så kluet er om jeg må waste ett år på å forbedre 1-2 fag også søke via samordna, eller takke ja til samfunnsøk, bytte ut fagene med fag fra DF også søke intern overgang på 2.året - har sendt mail til veileder nå. Men om jeg likevel må ha snittet fra Samordna for å kunne søke intern overgang, så er det ikke noe poeng i å takke ja til samfunnsøk, da jeg likevel vil komme til korte (uten å forbedre noen fag fra vgs). Takk for svar uansett
 13. Jeg søker med 23/5 regelen, så det var nok noe misvisende at jeg har tatt opp hele VGS. Har tatt alle 23/5 fagene. Skjønner du/dere ikke kan gi konkret svar, men er det grei skuring å få byttet etter første året? Om jeg ikke får byttet så må jeg bruke ett år til på å forbedre ett par fag, for deretter å begynne på 1.året igjen..
 14. Hei, Har søkt på NTNU til høsten, Digital forretningsutvikling(tidl IT-støttetbedutv). Jeg har tatt opp hele vgs i år, men ser ut som jeg akkurat ikke klarer snittet. Har samfunnsøk på andrevalg. Har en del venner som mener jeg kun kan søke intern overgang etter jeg har takket ja til samfunnsøk, bytte ut alle fag med fagene i DF, og dermed søke meg inn på 2.året - er det virkelig så enkelt? Som ståa er nå virker det som jeg må ta et helt år til med jobb, og ta opp 1-2 fag, noe som er utrolig kjipt. Noen som har tips/råd til hva jeg kan gjøre, som jeg ikke har tenkt på?
×
×
 • Create New...