Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

https://www.dn.no/politikk/krigen-i-ukraina/nammo/kongsberg-gruppen/na-kan-kongsberg-og-nammo-produsere-vapen-i-ukraina/2-1-1633253 (Delvis bak betaling)

Sitat

Nå kan Kongsberg og Nammo produsere våpen i Ukraina
UD har liberalisert reglene for norsk våpeneksport enda en gang. Men i all stillhet for ikke å hisse opp Russland og hindre at selskapene blir utsatt for spionasje og sabotasje.

 

  • Liker 2
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (2 timer siden):


Tipper de heller ikke har noe å vise frem.

De har jo etterhvert litt erobret vestlig utstyr. En Leo2, noen bradleyer, 113-vogner, en cv90. 

Kanskje de innser at den uendelige rekken med russisk skrapjern som ble stilt ut i Kiev vil sette deres egen erobringer i skyggen? Vil være mer enn småflaut når alle moskovitter vipper opp mobilen og  sammenlikner fangsten på telegram. :p 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (6 minutter siden):

 


Bare det faktum at man er nødt til å evakuere fordi man ikke kan stole på at russerne ikke vil bombe et barnesykehus er en fucking skandale.

Krigen er en skandale!

Enhver nasjon som blir bombet og angrepet, kan skrive under på at sivile rammes. Sykehus og andre sivile mål taes ut støtt og stadig.

Noen ganger fordi angriperen tror det befinner seg militære fiender der. Andre ganger for å svekke motstanders moral eller lignende. Noen ganger skyldes det regelrett feil og misinformasjon. Eller bare pur udyktighet. 

Uansett: det er ubehagelig mange bevis på krigsforbrytelser i både denne, og de fleste andre, konflikter.

Sykehus i Gaza er utsatte. Bryllupsfester i Irak (eller var det Afghanistan?) jevnet vi i vesten til jorden. Og rekken med lovbrudd russerne har begått, er jo ikke akkurat liten... 😩

Konklusjon: krig er jævelig!

Vi må få stanset denne krigen! Den er totalt unødvendig, og til forskjell fra f.eks. Gaza stammer den ikke fra årevis med krangling, uvennskap og kriging. 

Komplett idioti med krig i Ukraina! 

Kan noen internt i Russland vennligst gjøre opprør, og ta livet av Putler, så dette opphører?

  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://www.ft.com/content/4aa9b10f-93bf-4af3-b5e0-e2865ad78af7

EU conducts ‘dawn raid’ on Chinese security equipment supplier

 

For en uke eller to tilbake kom det meldinger om at India, Brasil og andre BRICS-land begynte dumping-etterforskninger av Kina. Nå gjør EU det samme. Det er også på jakt etter bevis på spionasje eller at Kina hjelper Russland.

De var nødt til å gjøre det for å beskytte seg mot den kinesiske dumpingkampanjen, det er kommet rapporter om overfylte lagrer og parkeringsplass som containerplasser fra over hele verden. Bare ikke der det finnes strenge tollbeskyttelse som Sør-Korea og Japan. Xi har for lengst gitt opp all forhåpning om å bli verdens største økonomimakt gjennom egne krefter så han utnytte den ubalanserte produksjonsøkonomien med altfor mye basert på eksport, sammen med inflasjonen som gjør innfødte varer dyrere for å ruinere land etter land. 

En amerikansk tegneserie fra 2009 da Finanskrisen pågikk, illustrere meget godt dagens situasjon, ikke langt fra der jeg bor hadde et norsk selskap bestemt seg for å flagge ut all produksjon til andre land i utkontraktering - slik at flere dusin familier rammes. Dette er bare ett av flere tusen eksempler av det som du vil finne i tegneserien utarbeidet av Sergio Aragones og Mark Evanier. Det sluttet ganske fatalt til slutt; dette kalles "Groo; The Hogs of Horder". Det finnes på online, her er lenket; 

Sergio Aragonés' Groo: The Hogs of Horder comic | Read Sergio Aragonés' Groo: The Hogs of Horder comic online in high quality (readcomiconline.li)

(Det krever tålmodighet fordi det er ukontrollerte reklame og spaming i nettsitet - mye tålmodighet, dessverre)

Hele katastrofen skyldes grådighet; det begynte da antihelten sa; "Ten!? In Khitan, I saw pottery of the sort for only two kopins! Sometimes, one!" Kjernen i saken er rett og slett snakk om arbeiderlønn; i den fiktive Khitan var folk flest fattig og tvunget til å arbeide så mye, at prisene bare gikk nedover uten at lønnsnivået improviseres - de arbeider for sultelønn i et undertrykt land - og i Horder var det en balanse mellom pris, lønn og arbeiderens rolle som produsent og kjøper. Så snart de altfor billige varer importeres samtidig som bankene/staten blir for uforsiktig med å låne ut eller låne inn - mens produksjonen stanses av redusert etterspørsel - endt det med at Horder befant seg på kanten av konkurs og oppløsning. Den eneste redningen var å la Khitan overtar. 

Dette lydes ganske kjent, ikke sant? 

I norske aviser leser man nylig om hvordan vestlige komponenter endt opp i Russland, da vist det seg at myndighetene hadde nektet å innføre et strafferegime og istedenfor valgt å stole på produsentenes lovnader som i virkeligheten vist seg verdiløst. Det var først ganske nylig, da man innså hvor katastrofalt galt sanksjonsregimet hadde gått mot Russland, og at våpnene produsert i fiendeland som Nord-Korea, Iran, Russland og eventuelt Kina ikke ville fungere uten vestlige komponenter. Det var annetsteds sagt at endog avanserte fly i Russland ikke kunne flyr uten vestlige komponenter!

De to eksempler er lenket sammen fordi det er to sentrale elementer der; et marked utenfor all kontroll og fravær på politisk regulering inntil det var for sent. For grådigheten er en mektig kraft. 

"Fear is a form of greed, as greed is a form of fear!"

De vestlige politikerne har glemt den økonomiske naturloven; Den enes død er den andres brød. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Have Ground Launched Small Diameter Bombs Been 'Thrown Aside' By Ukraine? (twz.com)

En utfyllende artikkel om GLSDB-våpenet. Ideen var god. Men hele prosjektet fra begynnelsen var sterkt plaget av seriøse og useriøse problemer som av en eller andre grunn ikke var utsatt for effektiv løsningsorientering i mange år. Og det kom ikke tidsnok. 

"It didn't work for multiple reasons, including [the] EMI [electromagnetic interference] environment, including just really ... doing it on [the] ground, the TTPs [tactics, techniques, and procedures], the DOTML [the doctrine, organization, training, and materiel] – it just didn't work," LaPlante explained. "And what happens is, when you send something to people in the fight of their lives, [and] it doesn't work, they'll try it three times and then they just throw it aside. So that's happened, too." 

Det ser ut at det var tre-fire forsøk med GLSDB før videre innsats var stanset. 

At the time of writing, no pictures or videos of these weapons being launched appear to have emerged and there does not look to be any definitive imagery of them hitting their targets.

Det er veldig merkelig, for å si det mildt. For det er ikke vist GLSDB som våpenplattform sammen med HIMARS, og av en eller andre grunn hadde man ventet så lenge med å integrere GLSDB med HIMARS - det var stort sett containere som fungerte som rakettramper. 

If LaPlante was indeed referring to GLSDB in his comments yesterday and those weapons have proven to be especially vulnerable to Russian GPS jamming, this could have broader implications. SDBs are in U.S. inventory in their air-launched form in very large quantities and are also in service with a significant number of countries around the world. The U.S. has the ability to increase the power of encrypted GPS over certain areas, but whether that could overcome such an issue is unknown.

Og her har amerikanerne et meget stort problem; "encrypted GPS" kalles M-GPS - er fremdeles ikke ferdigbygd; det har oppstått meget enorme problemer, så enormt at kongressen og Pentagon er i en umulig situasjon hvor de trenger M-GPS, ennå klarer ikke å løse problemer som leder til kostnadsstigning og utsettelse. Hvis amerikanerne ikke kan bruke presisjonsbombeammunisjon fra sine flyene har man et meget stort problem. For det ser ut at jo lengre et våpen er i et GPS-jammet område, jo lettere vil våpenet slås ut. Fordelen med ATACMS og GMLRS er at disse bruker kortest mulig tid for å når sine målene og er treffsikkert selv med INS. GLSDB feilet fordi det var for sløv og dermed utsatt for sterk jamming hele tiden - slik at selv INS-systemet ikke var tilstrekkelig. 

Man har gått i feil retning innenfor elektronisk krigføring. Det hjelpe lite med kirurgikniv mot rambukker og slegger. Da er SEAD/DEAD med AR-våpen det eneste realistiske middelet. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Entern skrev (22 minutter siden):

Støtter @JK22s anbefaling av «The Hogs of Horder», det er en veldig bra politisk satire (som også parodierer 2. Irak-krig).

Aragones’ Groo-serie er/var generelt genial, har likt den siden jeg var barn ❤️

Aragones er en uvanlig tegneserieprodusent fordi han ikke bare forbant humør med politisk satire i de siste tjue år, han var også en latino med meksikansk opprinnelse som dro til USA som immigrant - han kunne ikke snakke engelsk uten for sterk spansk aksent - som er hyppig kjent i Norge helt siden 1980-årene. Groo-serien var av og til vist i enkeltblader og som biserier i tegneseriemagasinblader som var populært i 1990-årene. 

Det som er så spesielt med Aragones, er at han var en bifigur i et belgisk-fransk tegneseriealbum utgitt her i Norge mange år før hans egne tegneserie kom hit; han var den barske mannen med den store barten som rettet pistolen mot den mannlige helten i "Natasja: En Ufo i søkeren" fra året 1982. Dette og det etterfølgende albumet var Francois Walthérys mesterverk om tidsreise, roboter, fremtid etc.  - og han hadde møtt Aragones som den gang var i ferd med å bli en legende i det amerikanske serietegneseriemiljøet, spesielt gjennom MAD satirebladet (vi hadde noe liknende, Pyton-bladet som var startstedet for Norges største tegneserietegner.) 

Aragones traff blink flere ganger sammen med hans venn Evanies gjennom årene. Og han har en stor fanskare i Norge. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
33 minutes ago, JK22 said:

Have Ground Launched Small Diameter Bombs Been 'Thrown Aside' By Ukraine? (twz.com)

En utfyllende artikkel om GLSDB-våpenet. Ideen var god. Men hele prosjektet fra begynnelsen var sterkt plaget av seriøse og useriøse problemer som av en eller andre grunn ikke var utsatt for effektiv løsningsorientering i mange år. Og det kom ikke tidsnok. 

"It didn't work for multiple reasons, including [the] EMI [electromagnetic interference] environment, including just really ... doing it on [the] ground, the TTPs [tactics, techniques, and procedures], the DOTML [the doctrine, organization, training, and materiel] – it just didn't work," LaPlante explained. "And what happens is, when you send something to people in the fight of their lives, [and] it doesn't work, they'll try it three times and then they just throw it aside. So that's happened, too." 

Det ser ut at det var tre-fire forsøk med GLSDB før videre innsats var stanset. 

At the time of writing, no pictures or videos of these weapons being launched appear to have emerged and there does not look to be any definitive imagery of them hitting their targets.

Det er veldig merkelig, for å si det mildt. For det er ikke vist GLSDB som våpenplattform sammen med HIMARS, og av en eller andre grunn hadde man ventet så lenge med å integrere GLSDB med HIMARS - det var stort sett containere som fungerte som rakettramper. 

If LaPlante was indeed referring to GLSDB in his comments yesterday and those weapons have proven to be especially vulnerable to Russian GPS jamming, this could have broader implications. SDBs are in U.S. inventory in their air-launched form in very large quantities and are also in service with a significant number of countries around the world. The U.S. has the ability to increase the power of encrypted GPS over certain areas, but whether that could overcome such an issue is unknown.

Og her har amerikanerne et meget stort problem; "encrypted GPS" kalles M-GPS - er fremdeles ikke ferdigbygd; det har oppstått meget enorme problemer, så enormt at kongressen og Pentagon er i en umulig situasjon hvor de trenger M-GPS, ennå klarer ikke å løse problemer som leder til kostnadsstigning og utsettelse. Hvis amerikanerne ikke kan bruke presisjonsbombeammunisjon fra sine flyene har man et meget stort problem. For det ser ut at jo lengre et våpen er i et GPS-jammet område, jo lettere vil våpenet slås ut. Fordelen med ATACMS og GMLRS er at disse bruker kortest mulig tid for å når sine målene og er treffsikkert selv med INS. GLSDB feilet fordi det var for sløv og dermed utsatt for sterk jamming hele tiden - slik at selv INS-systemet ikke var tilstrekkelig. 

Man har gått i feil retning innenfor elektronisk krigføring. Det hjelpe lite med kirurgikniv mot rambukker og slegger. Da er SEAD/DEAD med AR-våpen det eneste realistiske middelet. 

 

 

 

Helt uvirkelig.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 minutter siden):

 

 

 

Helt uvirkelig.

GLSDB kom til Ukraina på grunn av Jake Sullivan som fikk Biden til å "sverge" på at han ikke vil levere ATACMS, og i mange måneder holdt tilbake ATACMS som vil ha hatt en avgjørende rolle under den ukrainske motoffensiven, inntil det var for sent - og da det i slutten vist seg at GLSDB ikke kunne benyttes, måtte man bare gi opp. I slutten sitter alle med en stor bitterhet mot Biden som lot seg for lett påvirket til å gjøre fatale feilvurderinger som vist seg altfor kostbart, og Sullivan som har mistet mye sympati og støtte, gjenstand for voksende sinne. Noe av dette reflekteres i et helt nytt press på Scholz i Tyskland som hadde Sullivan som hans viktigste allierte i USA. 

Den beste nyheten midt i all elendigheten - ikke bare i Ukraina, men også i USA hvor det vist seg at høyesteretten aktuelt kan gi Trump absolutt immunitet i slutten - er om Biden endelig tar fornuften til seg og ber Sullivan om å fjerne seg ut av hans åsyn og aldri viser seg igjen i Washington. Sullivan var også sentralt i den amerikanske håndteringen av Israel under Hamaskrigen og de amerikansk-iranske "samtalene" som alle nå vet er poengløst fordi iranerne nå seriøst prøver å lage atomvåpen i slutten. 

For Biden - og Vesten for øvrig - er Sullivan blitt en "dårlig investering". 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Quote

Belgia skal levere F-16 til Ukraina i 2024 

Belgia vil forsyne Ukraina med F-16 jagerfly i år, ifølge den belgiske kringkasteren VRT, som siterer landets forsvarsdepartement fredag, melder Reuters.

Den belgiske regjeringen hadde tidligere planlagt den første levering av F-16 til Ukraina i 2025.

Quote

USA: Kjøper våpen til Ukraina for seks milliardar dollar

Kanskje det begynner å synke inn nå at Ukraina trenger hjelp nå og ikke en gang frem i tid fordi da er det andre budsjetter og whatever. 

Endret av bojangles
  • Liker 8
Lenke til kommentar
qualbeen skrev (5 timer siden):

Krigen er en skandale!

Enhver nasjon som blir bombet og angrepet, kan skrive under på at sivile rammes. Sykehus og andre sivile mål taes ut støtt og stadig.

Noen ganger fordi angriperen tror det befinner seg militære fiender der. Andre ganger for å svekke motstanders moral eller lignende. Noen ganger skyldes det regelrett feil og misinformasjon. Eller bare pur udyktighet. 

Uansett: det er ubehagelig mange bevis på krigsforbrytelser i både denne, og de fleste andre, konflikter.

Sykehus i Gaza er utsatte. Bryllupsfester i Irak (eller var det Afghanistan?) jevnet vi i vesten til jorden. Og rekken med lovbrudd russerne har begått, er jo ikke akkurat liten... 😩

Konklusjon: krig er jævelig!

Vi må få stanset denne krigen! Den er totalt unødvendig, og til forskjell fra f.eks. Gaza stammer den ikke fra årevis med krangling, uvennskap og kriging. 

Komplett idioti med krig i Ukraina! 

Kan noen internt i Russland vennligst gjøre opprør, og ta livet av Putler, så dette opphører?

Er ufattelig for min del at noen er villig til å ofre sitt eget liv for å leve i fattigdom under en diktator.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

Kina har forsøkt å påvirke det amerikanske valget, ifølge USA

PUBLISERT KLOKKEN23:17 IUSA OG KINA

USA har bevis på at Kina har forsøkt å påvirke høstens valg, ifølge utenriksminister Antony Blinken.

Blinken ble intervjuet av CNN fredag, på siste dag av hans besøk i Kina. Utenriksministeren sier Kina har forsøkt å blande seg i det amerikanske valget til tross for at Kinas president har sagt de skal holde seg unna.

– Vi har sett, generelt sett, beviser på forsøk på å påvirke og muligens hindre, svarer Blinken på spørsmål om angivelig valgpåvirkning.

– Vi vil sørge for at det blir avsluttet så fort som mulig, sier han videre.

Blinken sier at dette er «fullstendig uakseptabelt», ifølge NTB.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (11 minutter siden):

Russland har vel tidlegare kalla krigen i Ukraina for stedfortredarkrig. I så fall må vel Russland vere stedfortredar, medan Nord-Korea, Kina og Iran er dei eigentlege partane på Russland si side.

Spiller det noen rolle hva putler kaller det? Han vil ha gamle sovietunionen tilbake koste hva det koste vil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...