Jump to content

KalleKanin

Medlemmer
 • Content Count

  1323
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

793 :)

About KalleKanin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan man koble til et eksternt tastatur med touchpad bør vel dette fungere? (Det er sånn jeg gjør det i dag med en Android-TV-enhet.)
 2. Her var et mye rart. Det fra "Magnus" var vel ikke ment som annet enn konstruktiv kritikk? Og at man ønsker å påvirke noen er ikke det samme som at man bruker en hersketeknikk. Og det med bakingen kommer vel helt an på konteksten? Dette ble for meg litt usammenhengende og springende. Skal man tolke teksten blir det som D0vendyret peker på at "alt" er en hersketeknikk.
 3. Også nysgjerrig på dette. Bestilte noen småting ca 15. april, og ennå ikke hørt noe. Ble bestilt med ePacket som er estimert til mellom 13 og 22 dager. Dette har gått ganske raskt tidligere.
 4. Synes Le Bureau har vært veldig bra. Noe av det beste jeg har sett. Også bra at de har klart å holde det bra så lenge. Kanskje sesong 5 var litt svak, men fortsatt veldig bra. Var litt skeptisk før jeg startet fordi den var på fransk, men dette glemte jeg fort, og gjorde det bare 10 ganger mer troverdig. Litt usikker på om jeg faktisk ønsker en sesong 6. Er redd for at det fort kan bli nedoverbakke. Som sagt synes jeg sesong 5 hadde noen tegn til at man kanskje burde gi seg mens leken er god. Heller bedre å gi seg mens serien fortsatt er god.
 5. Holder på å se den nå. Synes sesong 1 var veldig bra. Noen logiske brister mot slutten, men siden resten var så bra, så jeg gjennom fingrene med det. Sesong 2 er rake motsetningen. Jeg er nå midtveis i episode 3, og vurderer seriøst å gi meg, men kommer nok til å se litt videre bare på trass.... (Selv om jeg sikkert heller burde bruke tiden på andre serier) Det er så mye som er ulogisk. I tillegg blir det veldig rotete med overdreven bruk av hopping mellom tid og sted. Noen steder er handlingen veldig sakte, mens andre steder hopper man over viktige ting. I tillegg er det masse gjentagende handling. Og så irriterer oppførselen til menneskene meg noe veldig. Vaktene og "soldatene" er fullstendig ubrukelige. Og ikke minst: PLUKK OPP VÅPEN da for svarte.... Jeg har også prøvd å søke litt på hva andre mener, og det jeg har funnet gir meg ikke mer lyst på å se særlig mer det heller...
 6. Med 1,4 l motor er vel ikke passaten noen fest heller? Ut fra spesifikaskonene er vel Toyota hakket sprekere? Kommer litt an på kravene dine, men prøvekjør begge to. Det koker ned til hvilken du subjektivt liker best. Har selv positive erfaringer med Toyota, men tror ikke passaten er så gal heller.
 7. Helt sikkert noen som hadde nektet. Men hvis man hadde forklart dette og sagt at de andre tiltakene vil være viktige og de som vil gi mest effekt og at barn i veldig liten grad blir syke, tror jeg de aller fleste fornuftige mennesker hadde sendt sine barn på skolen. (Jeg hadde helt uten skrupler sendt mine barn på skolen hele tiden, noe jeg har sagt under hele perioden) Så kunne det hende at noen enkeltskoler måtte stenge ved utbrudd e.l. men total kollektiv nedstegning var ikke bra. Edit: Allerede 12.mars hadde man ganske god kunnskap om at dødsraten for barn er minimal https://forskning.no/epidemier-sykdommer-virus/er-det-grunn-til-a-frykte-koronaviruset-bare-fordi-du-er-eldre/1653138
 8. Jeg har lenge vært kritiske til mange av tiltakene som ble gjort, og ikke minst at man satte i gang SÅ harde tiltak. Men samtidig var vel de aller fleste enige om at man burde gjør noe ganske drastisk, spørsmålet har hele veien vært om man i stedet for fullstendig nødstopp burde hatt en litt mer kontrollert oppbremsning. (Dvs i større grad fulgt anbefallingene fra FHI) Hørte på debatten nå, og selv om jeg har vært ganske kritisk til håndteringen fra Regjeringen, synes jeg Erna kom OK ut av det. De burde nok ikke stengt skolene. Dette visste man allerede når de gjorde det. Dette var nok litt vel mye panikk og utløst fra opposisjon og hysteriske foreldre. Her lot de seg nok i litt for stor grad rive med. Men at man satte i gang forholdsvis harde tiltak ellers, på tross av at de kanskje var litt vel harde, har nok også noe med psykologi å gjøre, for å få folk til å skjønne alvoret. SÅ burde man kanskje lettet opp noen ting litt før man har gjort. Regjeringen har hele tiden vært veldig på den trygge siden. Dette har gått hardt ut over økonomien og også den generelle folkehelsen. Men må si at Mette Kalager virket direkte uspiselig, og var med på å bedre inntrykket av Erna. Hun kom med motsigelser og det lyste gjennom at hun nok ikke er særlig fan av Erna....
 9. Ellers må jeg innrømme at det mest pussige med hele regjeringskvartals-saken er at ting tar så veldig lang tid. Mens man planlegger og finner ut hva man skal gjøre kunne man fint tatt de eksisterende byggene i bruk. I hvert fall de fleste av de. Man kunne tjent millioner på leieinntekter. Å la dette stå ubrukt i årevis er en enorm sløsing med ressurser. Det interessante er at Astrup innenfor den digitale sfæren mener at man må gå bort fra gigantprosjektene, og gjøre ting mer smidig. Ref: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/rA3l9l/vi-maa-digitalisere-paa-en-smartere-maate-nikolai-astrup Samtidig er det akkurat det man IKKE gjør i dette tilfellet. Man skal ha en monster-big-bang løsning. Man kunne fint gjort dette i mange byggetrinn. Hvis man ikke ønsket å flytte byråkrati-apparatet tilbake før alt var ferdig kunne man i mellomtiden leid ut lokalene. Jeg hadde lett sittet i disse super-sentrale lokalene hvis jeg fikk sjansen.
 10. Nettbutikker som skriver "på lager" og/eller f.eks. "sendes om 2 dager", når de må bestille det fra en underleverandør, og ikke aaner hva som er lagerstatus hos underleverandør eller hvor lang tid det vil ta å få delene. Dette er villedende og totalt ubrukelig. Hvis jeg viste at det KANSKJE kommer om 10 dager, hadde jeg kjøpt varen et annet sted, eller i en fysisk butikk... Har nå opplevd dette fra to ulike nettsider på den samme varen. Er dette vanlig for "jernvare"-nettbutikker? I andre nettbutikker som er mer IT-rettet, synes jeg de er flinke til å si "ubekreftet om x dager" eller "foreløpig dato. dd.mm.yyyy" e.l. Da skjønner man at man ikke kan stole på leveringstidspunktet. Edit/PS: Og begge gangene måtte jeg mase når varene ikke ble sendt innenfor den lovte tiden. Null respons fra selger...
 11. Får ikke lest artikkelen uten abo, men det virker jo ellers som man heller ikke har så stor tro på at tiden er inne? https://www.tu.no/artikler/koronakrisen-stopper-verdens-forste-selvgaende-utslippsfrie-frakteskip/491569 Ellers ville vel man vel fortsatt med dette? Ellers enig i flere av argumentene: - Grunnet god plass bør det være lettere å få til autonomi på skip enn for biler, i hvert fall så lenge båtene er i rom sjø. Mange av de nødvendige systemene finnes nok allerede. (GPS, gode kart over de største skipsleiene, radarsystemer etc.) - Utfordringen er at båtene ofte er langt fra land, så hvis det skjer noe er responstiden lang. Man hører nok sjelden om alle de nestenhavariene som ble avverget av mannskapet ombord. - Det er vel allerede ganske tynt med bemanning på de fleste store skip, ca 20? Og flere av de som er om bord i de store VLCC-ene er vel der primært for å utføre vedlikehold underveis. Disse blir man vel ikke kvitt? Vil merkostnaden for autonomi lønne seg?
 12. Jeg er enig. Og særlig i poenget om at dette er en helhet. Byggene står sammen og kunsten i Y-blokka utgjør en helhet. Slik planene er nå kunne man like godt revet alt sammen. Og er ikke spesielt imponert over det forslaget som ligger på bordet. Ingen sjel. Hvis sikkerheten er SÅ streng, burde de heller finne en annen plassering. Da må dette uansett bli en festning som ingen får bevege seg innenfor. Ellers blir sikkerhetsargumentet idiotisk. (Ref USAs ambassade)
 13. Det er et par ting jeg stusser over når man vektlegger sikkerhetsargumentet så høyt. For det første klarte jo ikke engang bomben til ABB å gjøre strukturelle skader på høyblokka, så det må nok en ganske kraftig bombe til før det blir store skader. (Skadene hvis man sprenger noe inne i en tunnel blir nok større, men likevel..) Det finnes også mange andre kritiske bygninger som ligger under veier, selv om det der kanskje er snakk om noe større dybde under det aktuelle bygget. I tillegg er det i beste fall snakk om en liten del av den ene armen av Y-blokka som vil ligge over veien. At denne risikoen ikke kan aksepteres virker veldig rart.
 14. Forbanna Ubuntu. Fatter ikke at noen gidder å bruke det systemet til en vanlig PC. Ikke fungerer Bluetooth, og nå blir alt som printes ut på printeren bare helt F#¤# opp.... Trodde aldri jeg skulle si dette, men Windows er helt konge i forhold til Linux.
 15. Så du tørr ikke satse egne penger, men å satse andre sine penger er helt OK? Jeg skjønner veldig godt at du ikke tørr dette, men samtidig illustrerer dette for meg at det ikke nødvendigvis er snakk om at pengene ikke finnes, men at man ikke har nok tro på eget konsept. 1 million er også penger for en som er "rik", og selv om en investor kan spre risikoen ut over flere prosjekter. Så selv om terskelen nok er litt lavere, ønsker fortsatt en investor nok ikke å sitte igjen med hele risikoen selv. Hvis ikke gründeren selv har noe å tape, er det en stor fare for at motivasjonen og stå-på-viljen ikke er høy nok. Konkurransen ute i markedet er knallhard. Ingenting kommer gratis i verden. Ingen blir rike av å gi bort pengene sine. Og selv om du hadde fått f.eks. 1 million er dette bare for å komme igang. Man måtte fortsatt klare å få noen med på å masseprodusere båten. Kanskje dette ikke gjelder akkurat deg, men generelt ville jeg som investor vært skeptisk til en gründer som ikke er villig til å ta en betydelig risiko også selv. For å snu på det: " hvorfor skal en investor satse penger på noe som selv ikke gründeren selv vil bruke penger på?" Som skattebetaler er jeg ikke interessert i at mine skattepenger skal gå til å finansiere massevis av luftslott. Gitt at man allerede har "Innovasjon Norge" og mange andre hel - og halvprivate penger tilgjengelige, ser jeg ikke at det ville blitt mye bedre om staten skulle kaste enda mer penger ut etter folk. Som sagt kan det hende at måten staten nå gir ut pengene på er feil, men jeg mener at løsningen ikke er å pøse enda mer penger ut helt ukritisk. Da bør man først fikse disse ordningene. Og for å knytte det opp til min første setning, er dette noe jeg mener er typisk for stat og kommune: Man er ikke redd for å bruke skattebetalernes penger, og kaster villig enda mer penger på et problem fremfor å se kritisk på om det kanskje ikke er verdt pengene, eller om man burde bruke pengene smartere. Det er jo heller ingenting i veien for at du kan "selge" konseptet ditt til noen andre hvis noen andre tørr å satse på dette.
×
×
 • Create New...