Jump to content

KalleKanin

Medlemmer
 • Content Count

  1754
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1159 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tvungen kjønnsbalanse. "Vi må finne noen kvinner til å stille til styret". Hvis det ikke er noen kvinner som melder seg, hvorfor må man på død og liv tvinge kvinner som egentlig ikke vil inn i et styre? Erfaringsmessig er det ikke smart å tvinge folk til å sitte i div styrer (uavhengig av kjønn). Slike som "tvinges" inn bidrar ofte ikke så mye, og da er det mye bedre å få inn noen som ønsker å stille. Særlig i borrettslag e.l. er det overvekt av menn som ønsker å stille, og de har ofte mer interesse og erfaring. (Menn er ofte mer interessert i og har erfaring med bygg, økonomi etc.) Hvis man ønsker å gjøre noe med dette får man FØRST få kvinner interessert i slike ting, ikke tvinge inn kvinner bare for å skape en kjønnsbalanse.
 2. Jeg er ikke helt inne i hva som styrer prisene på mining. Kan noen kort forklare hvorfor penga renner inn nå? (Selv om jeg miner for småpenger sammenlignet med et par andre her)
 3. Jeg synes det er helt kurrant at bønder får noe støtte for å sørge for en viss matproduksjon her i Norge. Men nå har vi jo faktisk en overproduksjon av en del mat i tillegg til en del mat blir kastet fordi det ikke er et marked for den. Dvs man gir støtte for å lage mat som bare skal kastes. Det er jo fullstendig høl i hue! Denne belyser litt av galskapen: https://www.nrk.no/det-skjulte-matsvinnet-1.14760378
 4. Alle mulige rare apper man må installere, som egentlig mye heller burde løses med en enkelt webside. Æ-appen til Rema 1000 er et godt eksempel på dette. Denne har jo null behov for å være en app? Hva tjener jeg på dette. Den skal ikke integreres mot noe, og det hadde vel vært mye enklere for alle parter om det bare var en enkelt webside? Ting som krever/har bruk for kamera eller integrasjon mot bluetooth-enheter e.l. er supert å lage som apper. Men mye unødvendig der ute...
 5. Takk for at du deler! Jeg har selv en datter som vil trenge omsorg resten av livet og vil måtte leve på en eller annen form for uføretrygd. Derfor blir jeg rett og slett forbannet på alle de som prøver å "snike til seg" ulike former for stønad etc uten at de egentlig har behov for det. Dette gjør jo at slike som deg og min datter (eg. vi foreldrene) må kjempe ekstra hardt for å få det de har krav på. Dere vil også sannsynligvis få mindre eller i verste fall ikke noe i det hele tatt fordi det da er for mange andre å dele kaken på. Stå på, og igjen takk for at du deler så personlige ting!
 6. Det er jo akkurat dette som er problemet til Russland. Jeg skjønner godt at Russland ikke liker at det stasjoneres styrker så nærme deres egne grenser. Dette er jo også noe av bakteppet for konflikten i Ukraina, det at Ukraina lefler med ønsket om medlemskap i NATO. Russland hadde de gamle Sovjet-landene som en slags buffer mellom dem og vesten, men ser nå at NATO kryper stadig nærmere. Jeg skjønner godt at de ikke liker dette. Ellers er jeg veldig glad for at vi er medlemmer av NATO. Dette sikrer vår uavhengighet og sikkerhet.
 7. Hva som er årsaken til å vri forskning er nok sammensatt. Mye dårlig forskning er nok drevet av publiseringspress, men det er nok naivt å tro at ulike former for bias ikke påvirker forskning, i det minste hva forskningen fokuserer på. Man ønsker jo ofte å forske på det som man er interessert i, og bare der vil man ha en liten vridning og forutintatthet. Så bias behøver ikke bare gjelde konklusjonene og hvilke resultater man kommer frem til, men kanskje vel så mye HVA det fokuseres på. De vitenskapelige metodene bak tall og bakgrunnsdata kan være gode, så hvis man bare klarer å være litt kritisk og ikke minst se det opp mot tilsvarende forskning, kan det fortsatt være mye nyttig å hente, gjerne for å komplettere og for å skape et helhetlig bilde. Særlig det som kommer fra såkalte tenketanker har jo helt klart en slagside. Civita har en slagside mot høyresiden i politikken, mens Agenda har en slagside mot venstre. Dette farger også hvilke tall som vektlegges og konklusjonene på det som blir fremmet av forskning. Store firma og bransjer er jo kjent for slik skjevhet, f.eks. legemiddelindustrien: https://forskning.no/medisin-de-nasjonale-forskningsetiske-komiteene-forskningsetikk/upubliserte-studier-svekker-forskningen/504185 Denne nevner en del typer bias som kan påvirke resultatet: https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/INF1500/h15/plenumstimer/inf1500---grunnleggende-forskningsmetode.pdf Og mitt poeng er ikke å "trashe" forskning, men at man hele tiden bør være kritisk til forskning. Om det er bedre eller dårligere enn før, aner jeg ikke, men gitt hvordan resten av samfunnet forholder seg til fakta for tiden, tviler jeg på at problemet har blitt noe mindre i hvert fall.
 8. Det kommer litt an på hva du mener med "sannhet". Konspirasjonsteorier er jo egentlig ekstremvarianten av ukritisk tolkning. Man må være ytterst forsiktig med å bruke all forskning ukritisk, men tar man seg tid til å gå gjennom forskningen med et kritisk blikk er det nok veldig mye bra å hente. Mye forskning som kommer fra kjente og seriøse kilder kan man selvsagt i større grad svelge ukritisk. Men også innenfor offentlige etater er det mye bias o.l. Utfordringen er at man i dagens twitter-samfunn ikke tar seg tid til dette, og sluker alt uten å stille spørsmål Det er ikke bare ifm publiseringer i tidsskrifter at det ikke blir prioritert/ønsket å komme med korreksjoner i etterkant, dette skjer jo selv i tradisjonelle medier. Konspirasjonsteorier spinner ofte rundt en kjerne av deler av sannhenten, men ignorerer alt som ikke stemmer, eller ser sammenhenger som ikke finnes. Dette er ytterpunktet/ekstremiteten av å ukritisk bare publisere dårlig forskning. Der cherrypicker man til det ekstreme. Men egentlig er det litt av samme sak, bare veldig mye mer ekstremt.
 9. Nei, all forskning er ikke ræva. Det er også mye bra forskning. Men det er mye forskning det er store svakheter rundt. Og med juks snakker vi her om mye mer enn å direkte dikte opp eller endre data, men også å bevisst eller enda verre ubevisst å vinkle forskning slik at den passer med ønsket utfall, dvs metoder som strider med god praksis innenfor forksning. I forhold til forskning vil jeg derme karakterisere mye av slike "feil" som direkte juks. Og mye av dette er nok ikke direkte tilsiktet, men skyldes måten hele forskningsområdet er rigget på: https://www.forskerforum.no/et-oppgjor-med-forskningen/
 10. Og bare 172 timers samfunnsstraff når det er snakk om SÅ mange lovbrudd...: På noen områder får man altfor mye strafferabatt. Her snakker vi ikke om en person som bare har gjort 1 straffbart forhold. I tillegg vil jeg jo si at det å stjele og videreselge forsvarets eiendeler burde være ekstremt skjerpende (selv om dette kan være "uskyldige" gjenstander)....
 11. Nå må verden begynne å reagere på Kina: https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/05/04/195756640/den-kinesiske-raketten-long-march-5b-gar-ukontrollert-i-bane-rundt-jorden-kan-treffe-befolket-omrade Dette viser at Kina gir beng i sikkerhet, og setter prestisje og fremskritt foran sikkerhet. Kina sprengte jo en satelitt for ca 13 år siden som etterlot seg enorme mengder romsøppel for å teste et anti-satelittsystem: https://forskning.no/partner-romforskning-uit-norges-arktiske-universitet/kartlegger-romsoppel/968182 Man kan si hva man vil om USA og andre vestlige land, men de har da i hvert fall en viss respekt for andre. Kina gir fullstendig beng, og som stadig mektigere stormakt er dette farlig!
 12. Nja, solceller vil jo også fungere i de tidsrommene hvor det er høyest forbruk, så om ikke annet så vil de avlaste nettet noe, og redusere toppene litt, særlig for distribusjonsnettet, hvis mange har lokale solcelleanlegg. Og i denne saken er det vel ikke snakk om å frita eierne for nettleie fullt og helt, men at man internt i et sameie skal slippe å betale for strøm som naboen lager, som dermed ikke (bør) belaster noe sentralt strømnett, men hvor man i praksis trekker strøm fra naboen sine solceller? Dette kan nok løses ved å lage et felles AS/Sameie som alle tilhører. Men da man innføre internfakturering og for de fleste vil dette være mye overhead for forholdsvis små besparelser.
 13. NP. har gjort den samme feilen selv (Bare å trykke på "Privat" oppe til høyre, så bytter man over til pris som privatperson inkl mva)
 14. Dette er eks mva, kanskje greit å vise prisen inkl mva? Da blir den på nesten 20.000,-
×
×
 • Create New...