Gå til innhold

KalleKanin

Medlemmer
  • Innlegg

    2 623
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

KalleKanin sine prestasjoner

2,9k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, men jeg tror sannsynligheten for flere slike angrep vil være lave nå som det virker som USA har eget personell fysisk på bryggene. Litt forvirrende, og mulig jeg misforstår, men oppfattet det som at IDF/Israel skal stå for selve vakthold og sikkerhet for anlegget og distribusjonen på land, mens USA (+ allierte) står for byggingen av selve bryggen og dermed kan oppholde seg der, men altså ikke skal gå fysisk i land på Gaza. Gitt sitatet under er det dog ikke snakk om "sivilt" personell, men (også?) militært personell fra USA. (Gitt at de kan skyte tilbake) Hamas angriper gjerne IDF, men jeg tror de nok i større grad ønsker å unngå direkte angrep på amerikanske styrker. Så nå som det vil være stor fare for å treffe også amerikansk personell, tror jeg de vil tenke seg om flere ganger før de gjør nye angrep. Da kan det fort eskalere, og tror ikke Hamas ønsker direkte konflikt med tropper fra USA. Dette kan fort ødelegge mye av sympatien de prøver å bygge opp i USA. Det kan nesten virke som USA utplasserer sitt personell på bryggen for å beskytte anlegget. For hvis amerikanske styrker blir skutt mot, vil de sannsynligvis skyte tilbake: https://thehill.com/homenews/4633253-pentagon-possible-us-troops-pier-gaza-shot/ "Pentagon officials have repeatedly emphasized that the Israeli military would provide force protection on and around the pier, known officially as the Joint Logistics Over-the-Shore, (JLOTS), with no American troops on the ground in Gaza. But asked by Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) about the likelihood that someone from land might shoot at U.S. service members on the pier, Austin replied, “That’s possible, yes.” “So if someone from land and Gaza shoots at our service members who are on the $320 million pier that we’re building, you’re telling me our service members can shoot back?” Gaetz also asked. “They have the right to return fire to protect themselves,” Austin said."
  2. Ellers er det nok en fordel at det er styrker fra USA som bygger den midlertidige bryggen for nødhjelp. Hamas er nok ikke like lystne på direkte å angripe amerikanske styrker og personell: https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/pentagon-chief-says-no-signs-hamas-planning-to-attack-us-troops-as-gaza-aid-pier-built/ "A maritime pier being built by the US military off the coast of the Gaza Strip, in an image released on April 29, 2024. (CENTCOM) US Defense Secretary Lloyd Austin says he does not see any indication Hamas is planning an attack on US troops in Gaza but adds adequate measures are being put in place for the safety of military personnel." Litt mer om denne installasjonen: https://apnews.com/article/gaza-humanitarian-aid-pier-israel-us-7fd8cf63c60e4155479e761f3c79914d "WASHINGTON (AP) — The U.S. and allies are scrambling to pull together a complex system that will move tons of humanitarian aid into Gaza by sea. Nearly two months after President Joe Biden gave the order, U.S. Army and Navy troops are assembling a large floating platform several miles off the Gaza coast that will be the launching pad for deliveries."
  3. 👍 Også bra at Israel arresterer de som prøver å blokkere nødhjelpen. De her helt nødt til å vise at de tar dette på alvor hvis de skal klare å overbevise om at de gjør det de kan for å få inn nødhjelp. Fra artikkelen: "My understanding is that the people who attacked this convoy were arrested today by the Israeli authorities. That sends a very strong message,” he noted during an NBC Nightly News interview. The Israeli government must “continue to send a strong message that this aid cannot be, must not be interfered with as it goes through Israel… Israel is better than this,” he added while noting that the atrocities committed against Israel on October 7 and Hamas’s continued holding of hostages since. “The people who so desperately need this aid and who are now getting more of it because of the important steps that [Israel has] taken in recent weeks — including right here at Ashdod port — have nothing to do with October 7, nothing to do with the hostages,” Blinken said."
  4. Jeg har ingen mulighet til å bekrefte hvem disse menneskene er, men ville tro det er en stor sannsynlighet for at de tilhører Hamas?:
  5. Ja, man skal alltid være kritiske, og særlig i en uoversiktlig situasjon. Her har ikke Israel vært etterrettelige. De har vært for raske til å slenge ut tall basert på rykter. Men for å korrigere. Det ble som du kan se av saken aldri hevdet 40 halshuggede babyer. Dette er meg bekjent et narrativ som ble laget etterpå. Meldingen snakker om 40 babyer. Kun på videoen nevner hun baby som er halshugget, og nevner ikke antall. "Noen" har da satt dette i sammenheng, og kommet til 40 halshuggede babyer, noe som åpenbart er feil. Men riktig at 40 babyer er langt over det virkelige tallet. Ref under er det meg bekjent snakk om 2. En sak som snakker om sammensetningen av ofre: https://www.timesofisrael.com/14-kids-under-10-25-people-over-80-up-to-date-breakdown-of-oct-7-victims-we-know-about/ "One of them was a baby under the age of one year — 10-month-old Mila Cohen, killed with her father and grandmother. According to data by Haaretz, a Bedouin woman at the tail end of her pregnancy was shot in the abdomen while heading to the hospital to give birth, where doctors delivered the baby, but failed to save it. Additionally, 12 children aged 1 to 9 — 10 boys and two girls — were murdered in the Hamas massacres, according to Walla. Between the ages of 10 and 19, 36 civilians were murdered, 25 of them male and 11 female. The largest number of confirmed civilian victims, 421, were in the age group of 20-40. Among them were 259 men and 162 women. There were 161 victims between the ages of 41 and 64 — 102 men and 59 women. Walla reported that 100 victims were aged 65-80, including 69 women and 31 men. And 25 victims were over the age of 80 — 18 men and seven women." Edit: Denne feiltolkningen er forklart mer her:
  6. Du drar jo ting helt ut av kontekst og mistolker typisk. (At noen kan markere dette som "Innsiktsfullt" er bare absurd....)
  7. I utgangspunktet ikke uenig i at reelt ønske om nyansering er viktig. Utfordringen er at det ofte ikke er et reelt ønske om nyansering, men at dette ofte brukes for å delegitimere og misbrukes. Har sett mange videoer fra Hamas og deres sympatisører som drar fram slike "falske nyanser". Så man skal være veldig varsom med utsagn der de lett kan misbrukes og som nærmest legger opp til at disse kan mistolkes langt ut over det rimelige. Eksempler fra debatter/utsagn har jeg hørt: - "Hamas sto for flertallet av drapene som skjedde 7.oktober." Dette legger opp til at også en stor andel ble drept av IDF, selv om alt tyder på at det var forholdsvis få som ble drept av "friendly fire". Noen slike tilfeller vil alltid skje, men å fokusere på dette bidrar i all hovedsak til å nedtone grusomhetene fra Hamas. Og som dokumentaren er med på å vise var disse grusomhetene hele formålet med angrepet. Sivile drap fra Hamas var på ingen måte "collateral damage" som noen ønsker å fremstille det som. Å sammenligne 7. oktober med det som nå skjer på Gaza blir derfor feil. - "Det er kun et fåtall som har stått frem om voldtekter 7.oktober": Dette kan brukes for å nedtone de grusomhetene som har skjedd og er med på å så tvil om i hvor stor grad dette skjedde. Ref over skyldes dette i all hovedsak at ofrene ble drept eller har vært så traumatiserte at de ikke ønsker å fortelle noe, mens jeg har sett det flere ganger blitt brukt for å tone ned det som skjedde. Nyanser er bra, men noen er viktigere og mer fornuftige å påpeke enn andre. Som i Ukraina-krigen kan nyanser fort misbrukes av den andre parten. Dette bør man være oppmerksom på. Et eksempel på en "god" nyansering: Selv om hovedvekten av de som er drept på Gaza er sivile dødsfall mener jeg det IKKE er feil å påpeke at disse tallene også inneholder Hamas-krigere og -sympatisører. Dette fordi et slikt skille er viktig og det i liten grad er en reell intensjon om å drepe sivile. (Selv om dette typisk blir hevdet av Hamas+++)
  8. Sterk dokumentar om bruk av seksuell vold under og etter 7.oktober: https://www.screamsbeforesilence.com/ Et større antall kvinner ble mishandlet på ulike måter, ikke bare rent seksuelt. Et stort antall helt eller delvis nakne kropper, helt utenfor det man har sett i andre situasjoner. Er et par kvinner som står fram i denne dokumentaren, men de fleste ble drept, og kun noen få av de overlevende orker å fortelle om misbruket, forståelig nok. Generelt en sadisme og et hat som er ubeskrivelig, og som ALDRI kan "forklares" eller tolereres. Og det må ikke forties. Fortellingene må spres. Også her på forumet er det personer som uttrykker skepsis til at dette har skjedd. Slike holdninger må bekjempes på lik linje med holocaust-fornektelse.
  9. Rent juridisk kan det godt hende du er inne på noe der, nemlig at man legger (for stor) vekt på intensjonen. Dette ser man også på skytinger i det offentlige. Jeg mener at så og si all skyting i det offentlige bør dømmes som drapsforsøk. Et våpen har et stort potensiale for å drepe, uansett hva som eventuelt var "intensjonen". Man har også liten kontroll på hvor en kule går, og det er fare for at tredjepart blir skadet. Så jeg mener at når man fyrer av et våpen, bør man i utgangspunktet dømmes for drapsforsøk. Tilsvarende i denne saken, når man med viten og vilje presser en annen bil av veien på denne måten, er det stor fare for liv og helse, og man bør da dømmes for drapsforsøk. Så kan det dessverre virke som man innenfor rettsvesenet i litt for stor grad tar hensyn til intensjon (Noe som også er vanskelig å bevise, og ofte må baseres på gjerningspersonens uttalelser.)
  10. Begynner nesten å lure på om Boeing er infiltrert av sabotører. 737 Max er jo en flygende katastrofe og så kommer dette i tillegg?...
  11. https://www.dn.no/politikk/krigen-i-ukraina/nammo/kongsberg-gruppen/na-kan-kongsberg-og-nammo-produsere-vapen-i-ukraina/2-1-1633253 (Delvis bak betaling)
  12. Her er du inne på noe interessant. Ikke nødvendigvis enige i at de andre burde miste jobben, men de fortjener i det minste sterk kritikk for sin håndtering og burde også få en eller annen straffereaksjon. Med en gang basketaket startet og de så hva som skjedde burde de hjulpet sin makker. Gitt at politimannen nå er dømt, er det jo naturlig at de som "bare sto å så på" også får en reaksjon, siden de lot en ulovlig handling skje uten å gripe inn. Politimannen mente han måtte bruke så mye makt for å få kontroll, men hadde de andre på stedet derimot grepet inn og hjulpet til med å få kontroll med en gang, hadde dette mest sannsynligvis vært løst uten på langt nær så mye vold, og vært en ikke-sak. Jeg stusser over at dette ikke har vært fokusert mer på. Den dømte politimannen i denne saken gikk for langt, men man kan også argumentere med at han følte seg tvunget til det gitt at de andre ikke hjalp til, og uansett at de andre var delaktige til det fordi de bare sto å så på. Hvis jeg hadde vært innbygger i Kongsberg ville jeg nå følt meg mye mindre trygg, og ikke stolt på at politiet ville tørre å gripe inn i farlige situasjoner. Og selvsagt vil denne dommen (hvis den blir stående alene uten at de andre også får en reaksjon) gjøre at politiet i større grad vil kvie seg for å gå inn situasjoner. Ingen er maskiner, og det vil hele tiden kverne i bakhodet at de kan bli straffet hvis de bruker for mye makt. Dette kan være bra, men ikke nødvendigvis. Jeg er usikker på om denne dommen (hvis den blir stående alene) vil dempe de man ønsker å luke bort fra politiet, men er redd for at den vil dempe viljen til å gripe inn for de som man helst ønsker å beholde. Demme dommen kan gjøre at disse tenker at man heller bør være på den trygge siden, og bruke litt for lite makt.
  13. Enig. Tyrkia slipper generelt alt for lett unna. Denne dukket opp i går på 109-årsdagen for det Armenske folkemordet (Som var et virkelig folkemord, selv om Tyrkia aldri har anerkjent dette): https://twitter.com/bulutuzay_/status/1783049417643221102 Hvor så en hadde referert til følgende bilde under: Tyrkia okkuperer også fortsatt deler av Kypros: https://en.wikipedia.org/wiki/Cyprus_problem Osv... osv... Så er det selvsagt flere sider av også disse historiene, men når Tyrkia prater om folkemord kaster de nokså store steiner i glasshus.
  14. Er det noen som har VG+ og har sett denne?: https://tv.vg.no/dokumentar/nova?id=292182 Er dette det samme som Supernova-dokumentaren som NRK lenge har sagt de skal sende "en gang"? (Den er visstnok kjøpt inn og det ble sagt at den skulle på NRK sendes i påsken, men dette er tydeligvis utsatt av uvisse grunner. Det er denne: https://vimeo.com/ondemand/supernovamovie)
  15. Dette er vel primært ytre-høyre (Bezalel Smotrich og Itamar Ben Gvir) som mener dette, men ikke noen konsensus ellers, og heller ikke noe som har stor støtte i befolkningen. BN har så langt sagt at dette er uaktuelt. Så lite tyder foreløpig på at dette er den rådende intensjonen for Israel som sådan: https://edition.cnn.com/2024/01/17/middleeast/israel-far-right-gaza-settler-movement-cmd-intl/index.html "Prime Minister Benjamin Netanyahu has rejected the idea of establishing Jewish settlements, but has said only that neither Hamas nor the Ramallah-based Palestinian Authority should govern the territory, and that Israel will keep “full security control.” Defense Minister Yoav Gallant, a member of Netanyahu’s right-wing Likud party, has released his own proposal, saying that there should be “no Israeli presence in the Gaza Strip,” but light on detail about what governance there would look like."
×
×
  • Opprett ny...