Gå til innhold

KalleKanin

Medlemmer
  • Innlegg

    2 680
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

KalleKanin sine prestasjoner

3,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sladderet om at Harris har ligget seg til toppen er ikke helt tatt ut av det blå. (Uten at de av den grunn nødvendigvis er helt sanne) Hun hadde et langvarig forhold til Mayor Brown, (som var dobbelt så gammel som henne) og han ga henne et par godt betalte jobber: https://eu.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2019/01/27/willie-brown-kamala-harris-san-francisco-chronicle-letter/2695143002/ Så skal ikke jeg synse mye om hvor "alvorlig" dette var, vi ser jo dessverre mye tilsvarende også her i Norge. Men dette er mer enn nok til å skape rykter og spekulasjoner. I et forholdsvis puritansk USA er også faktumet at Brown rent teknisk fortsatt var gift da de hadde et forhold, noe som også kan falle flere tungt for brystet.
  2. Pratet akkurat med en greker som sa at Ottomanerne gjorde visstnok dette. De kidnappet greske barn og indoktrinerte dem til å bli krigere mot grekerne, for å svekke moralen hos grekerne. De færreste ønsker å sloss mot sine egne barn.... Den samme grekeren sa også at tyskerne stort sett ikke var så ille mot grekerne, og han dermed ikke hadde noe mot tyskere. Mens Ottomanerne var grusomme. (Og da underforstått at han ikke er særlig glad i tyrkere...) (Edit: Og tviler egentlig ikke. Hitler var jo visstnok inspirert av Ottomanerne ift jødeutryddelsen)
  3. If it compiles, ship it!... De har sikkert noen automatiske tester også, men noe seriøst har sviktet i testingen. Dessverre kommer vi nok til å se mer av dette. Mange som lener seg for mye på automatiske tester, og som f.eks. mener at testing mot mocker er mer enn bra nok.
  4. Ja, det er jo akkurat det som er hele essensen. Er det snakk om et legitimt militært mål? Og hva er den militære "gevinsten" sett opp mot eventuelle sivile dødsfall? Det virker i denne situasjonen som det er ganske sannsynlig at dette var et Hamas-hovedkvarter. Og uansett om Deif var der eller ikke, var nok i så fall målet i seg selv et legitimt mål. Så kan man diskutere om antallet drepte fra Hamas vs sivile var verdt det, men gitt den begrensede informasjonen som foreligger per nå, er dette uansett for tidlig å si noe om. Tror heller ikke at USA hadde vært mer forsiktige i tilsvarende situasjon.
  5. La merke til at NRK på nyhetene sa at over 70 SIVILE var blitt drept. Dvs at alle de drepte var sivile. (På dette tidspunktet var antallet anslåtte døde på 70). Det er alle slike "små unøyaktigheter" som gjør at mange etter hvert har sterk mistro til NRK. Ref over "Mange sivile palestinere oppholdt seg i området, ifølge avisen." Og Hamas vil nok hevde at dette ikke var et hovedkvarter, men dette er nok lite sannsynlig. At alle var sivile er nok dermed lite sannsynlig.
  6. En artikkel om våpenfunnet i et UNRWA-lokale i Gaza by: https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/idf-says-it-found-hamas-command-room-in-unrwa-hq-alongside-drone-weapons-caches/ Altså usikkert om dette ble brukt av UNRWA samtidig med Hamas. Anlegget har visstnok ikke vært operativt på et par måneder:
  7. Det som var målet og som primært ser ut til å være truffet, var et inngjerdet Hamas-hovedkvarter: https://www.timesofisrael.com/idf-strike-targets-hamas-military-chief-muhammad-deif-hamas-claims-at-least-70-killed/ Det ser ut som det ble laget et ganske stort krater, og trykkbølgen har nok vært ganske massiv. Nærstående bygninger og evt. telt har nok dermed også blitt rammet. Fortsatt usikkert om Deif ble drept. Edit: Litt fra oktober i fjor om Deif. Han var en av de hovedansvarlige ("The mastermind") for 7. oktober, og var nok et særdeles prioritert mål for Israel: https://www.reuters.com/world/middle-east/how-secretive-hamas-commander-masterminded-attack-israel-2023-10-10/
  8. Dette er vel strengt tatt bare gassbrenner, og ikke det jeg i hvert fall tenker på som (komplett) stormkjøkken? Men ellers enig at mulighet for flere fueltyper er bra. Da har man fleksibilitet. Jeg hadde fra før et standard Trangia stormkjøkken med spritbrenner for rødsprit, men kjøpte meg for kort tid siden en gassinsats. Har bare brukt gassinsatsen 2 ganger, men så langt mine erfaringer: Gass soter som du skriver mye mindre, er mer effektiv, er mye enklere å regulere og det blir mindre søl. Men jeg synes gassen blir veldig fort brukt opp. Gass er veldig kjekt og raskt å bruke, men på litt lengre turer ville jeg kanskje vurdert rødsprit, om ikke annet ha en liten flaske som backup. Har også lurt litt på en sånn jetboiler. De går det vel ikke å steke på, men er vel veldig raske til koking? For bare å lage seg posemat, er sånne sikkert fine. Noen erfaringer?
  9. https://www.vg.no/nyheter/i/Oo8rlA/telenor-har-problemer "Intern teknisk feil", jeg vil heller si "dårlige interne rutiner".
  10. Har samme problem. Sertifikatet ser ut til å ha utløpt kl 2 i natt, så får ikke sendt eller mottatt mail. Skyldes vel at Telenor har en slapp sertifikatshåndtering og ikke følger med på levetiden til sertifikatet...
  11. Takk! Fikk nå lest saken. Noe jeg ikke har hørt så mye om var dette: "I 2005 trakk imidlertid Israel ut israelske nybyggere og soldater fra Gaza. Statsminister Ariel Sharon ønsket at verden skulle anerkjenne grensen mot Gaza, slik verden hadde gjort da Israel trakk tilbake sine styrker fra Sør-Libanon i år 2000. Verdens stater, inkludert USA under George W. Bush Jr. avslo. Gaza anses derfor fortsatt som «okkupert» i folkeretten, selv om Israel ikke har hatt stående styrker der på 18 år." Det er interessant at man kunne hatt et "anerkjent Gaza", men at verdenssamfunnet nektet. Dette må jeg grave mer i kjenner jeg.
  12. Hadde man hatt en løsning, hadde vel en Nobelpris vært innen rekkevidde Og "hvem som har skylda" blir også fort "alle". Personlig er jeg usikker på hva jeg mener. Initiellt mener jeg Israel har all rett til å nedkjempe terrorisme, og forsvare seg mot Hamas. Alle må stå opp mot terrorisme, og terrorisme mener jeg aldri er greit og aldri kan forsvares med "forsvarskamp". Derfor vil jeg, uansett hva jeg mener om Russland, Dagestan og konflikten der, fordømme de nylige terroranslagene der. Terror er aldri et legitimt virkemiddel. Så blir det selvsagt alltid et spørsmål om proporsjonalitet og selv om krig alltid medfører massive sivile tap, er det en vesensforskjell i intensjonen bak en krig og terrorangrep. Og selv om antallet sivile tap sett opp mot tilsvarende konflikter sannsynligvis er relativt lave, er sivile tap alltid grusomt. Personlig mener jeg hovedproblemet er Hamas, en terrororganisasjon som helt siden de tok makten har påført sivilbefolkningen på Gaza forferdelige levevilkår. De har tilranet seg milliarder , og jeg så noen som hevdet de bare i den nåværende konflikten hadde tjent 0,5 milliarder USD på salg av nødhjelp. (Selvsagt uten at det finnes objektive tall på dette) Derfor mener jeg også FN burde innse at den eksisterende strategien på Gaza har feilet, og at man kanskje burde skrote hele UNRWA og se etter alternativer. Uansett hvor involverte de har vært i konflikten, har Hamas klart å bygge seg opp "under nesa deres". Så etter mitt syn har de uansett feilet i sitt oppdrag. Utfordringen blir hvordan fjerne Hamas, gitt at det internasjonale samfunnet ikke ønsker å stikke henda sine inn i vepsebolet. De aller fleste påstår de ønsker at Hamas skal fjernes, men uten at det kommer konkrete forslag til hvordan. Alle står bare på siden å kritiserer, og lite konkret foreslås for å fjerne Hamas. En mening jeg generelt har, passer godt inn i denne konflikten: Folk må slutte å bare kritisere. Kom med konstruktive alternativer og/eller bidra selv, eller hold kjeft.
  13. Det er mange spørsmål rundt dette som merkelig nok ikke blir adressert. Det er også et interessant poeng at i de aller fleste kriger flykter sivile unna krigshandlingene, typisk til naboland etc. Men her nekter ikke bare Egypt, men i praksis det internasjonale samfunn med FN i spissen dette å skje. I stedet låser man inne palestinerne på Gaza mens krigen pågår, noe som fører til ekstra lidelser. Dette blir debattert i denne saken, som jeg tror dessverre er bak betalingsmur, men trekker ut noen høydepunkter: https://www.minerva.no/fn-gaza-israel/folk-ma-ha-muligheten-til-a-flykte/447691 Noe av utfordringen er denne: Og man havner da i en catch22: Det er mye ved denne konflikten som er merkelig og inkonsekvent vs andre konflikter.
  14. Saken er bak betalingsmur Men ja vi har vært innom det et par ganger, så lar den ligge. (Man kan vel uansett si det er omdiskutert selv om "de fleste" mener det er en okkupasjon. ref: https://www.atlanticcouncil.org/blogs/menasource/gaza-israel-occupied-international-law/) Og akkurat nå kan man jo uansett si at Gaza er (i hvert fall delvis) okkupert gitt at Israel har styrker i det meste av Gaza.
×
×
  • Opprett ny...