Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

8 hours ago, Nedward said:

På den måten kan de unngå å importere inflasjon. Men det kommer til å bli vanskeligere for hver dag som går å holde rubelen i hevd. Dollaren har styrket seg ca. 30% mot rubelen fra før krigen og til nå. Det kommer til å merkes, hvis det ikke allerede gjør det. Mot euro er det dessverre ikke like ille, men det er samme tendens. Og kanskje viktigst av alt, rubelen svekker seg også gradvis mot kinesiske renminbi.

Rubelen gjør det ca. like dårlig som NOK. Men at vi her på berget velger å sankjsonere oss selv ved å ha en inkompetent finansminister er det vel allerede en egen tråd på. Og hos oss er det tross alt folkets ønske. I Russland litt mer usikkert.

image.png.fa447cbe71e4956be77137ae4240c3a3.png

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 10/11/2023 at 6:20 PM, Kahuna said:

Skal vi se, hvor er det honning kommer fra igjen?

Honning lages av bier, som regel i bikuber, og bikubene i dette tilfellet står ikke i minefelter.
Så det blir feil å si at "honningen er samlet inn fra minefelter" (som det står på etiketten)- det er nektaren som kommer fra blomster som gror i minefelter. På samme måte er artikkelen feil når den omtaler "honningbærende planter", fordi honningen ikke vokser på planter.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, nebrewfoz said:

Honning lages av bier, som regel i bikuber, og bikubene i dette tilfellet står ikke i minefelter.
Så det blir feil å si at "honningen er samlet inn fra minefelter" (som det står på etiketten)- det er nektaren som kommer fra blomster som gror i minefelter. På samme måte er artikkelen feil når den omtaler "honningbærende planter", fordi honningen ikke vokser på planter.

Så det er minefelthonning altså, tilsvarende lynghonning. Jeg er ikke ekspert her, men jeg er rimelig sikker på at lyng ikke vokser i bikubene, men det smaker litt forskjellig fra blomsterhonning.

Tror forresten ikke at minene påvirker smaken, men morsom kuriositet.

Endret av Feynman
Persisering av smaksforventning.
  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 11.10.2023 den 8:29 PM):

 

 

 

 

Noooooice. Prosjekt 22160 korvettene er de nyeste skipene i den russiske flåten. De skyter blant annet kryssermissiler på sivile mål.

Flere av disse skipene skal ha blitt skadet i timene før angrepet på flåtehovedkvarteret i Sevastopol. Antagelig for å gjøre det lettere for droner å komme frem.


Flere av dem har også TOR antiluftskytssystemer stroppet på helikopterdekket. Håper Ukraina har fått seg en 2-for-1 deal!

EDIT: Ingen ser ut til å vite hva som har skjedd. Foreløpig ingen som har sett sjødrone, flygende drone eller rakett. Tenk så kult om det var en av de nye torpedodronene? :)

Ifølge ukrainerne og en russisk blogger var "Pavel Derzhavin" rammet av en undervannseksplosjon som ødela roret og slå ut maskinrommet under et angrep av patruljerende sjødroner (SeaBaby med sin design kan trosse det meste værforhold for langvarig opphold til sjøs). Dette kom overraskende på russerne som trodde de hadde originale sjødroner å kjempe mot, og det meldes at flere fartøyer hadde også kommet ut for disse, som missilkorvetten "Buryan" og ubåten "Alrosa". Et opptak kan tyder på at SeaBaby-sjødronene var armert med et uidentifisert våpen som avfyres så snart målet var i sikte, og det er mulig at dette var rakettbårne undervannsdroner (Norge har slike). 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Høsteslaget om Avdiivka var åpenbart et sist forsøk på å stjele til seg glansen fra ukrainerne etter varmesesongen som stort sett bare var om ukrainske vinninger, men selv om de russiske styrkene samvirker bedre enn tidlig, har de seriøse kvalitetsproblemer knyttet til sin ledelse og feilvurderte terrenget - høstregnet hadde allerede startet, med et knusktørt landskap som meget raskt bli som en svamp så snart det kom regn. Dette sendte russerne ut i store problemer fordi de må ha transport for å forsyne sine troppene over åpen lend opptil tre kilometer vekk, og hvis disse tvinges inn i forutsigbare ruter kan ukrainerne desimere disse. 

Det eneste som er oppnådd, var å eliminere potensielle angrepsmuligheter for de ukrainske styrkene som måtte destruere flere overgangssteder og oppgi fremskutte posisjoner samt reist nye bakre forsvarsposisjoner for å dekke russernes vinninger sørvest for Avdiivka. Flere hundre, om ikke over ett tusen russiske soldater var strandert i dag og natt uten å kunne retirere eller angripe, utsatt for morderiske ild mens stridsvogner og stormpanservogner gikk opp i røyk rundt dem, jaget ned av droner, minelagte land rundt omkring og artillerinedslag her og der hele tiden, mens det blir kaldere og våtere. 

Dette er militært sett - enda mer idiotisk enn Vuhledar-stormoperasjonen som gikk fryktelig galt, for man hadde satt for seg uoppnåelige motsetninger med utilstrekkelige styrker som det hadde tatt tid å bygge opp, mot noe av de meste befestede ukrainske posisjonene under krigen, med artilleri, droner og minefelter som ATGM-lag. Her hadde man kommet på ideen om at man kan frakte så mange infanterister som mulig framover og deretter overvelde de fåtallige forsvarerne i et eneste slag. Dette ville ha fungert om det ikke var for tre faktorer; for det første vil ukrainerne være varslet i forveien, for det andre er det et meget sterkt forsvar, og for det tredje man skulle ha kansellert så snart dårlig uvær dukket opp. Og sist, men ikke minst; artilleristøtten feilet. Ekstremt grovt. 

Motoffensiven er 99 % over, 1 % fortsetter - i retningen Kobani vest for Robotyne, dette kan tyder på at ukrainerne har gitt opp fordi selv om været så langt har vært fint og vanninnholdet i bakken var mindre enn normalt, har skikkelig uvær meldt seg og da kan man ikke ta seg fram til Tokmak. I det minste er Robotyne blitt en artilleribastion som derfra kan treffe mål opptil tjuefem kilometer vekk, og ha sikre tilfluktssteder for HIMARS som dermed kan føres mye nærere infrastruktur i Kherson-landtunga enn tidlig. Men; det betyr ikke at de ukrainske angrepene vil helt opphøre. 

I Popasnafronten arbeider ukrainerne seg framover skritt etter skritt, til tross for kontinuerlige russiske angrep, spesielt i Andriivka. Løvfallet gjør nå meget mange russiske stillinger og kjøretøyer synlig for ukrainerne. 

Fra Washington er det meget urovekkende, selv da Israel trenger hjelp er republikanerne i kaos omkring valget av en speaker (hvorfor I ALL VERDEN har ikke kongressen samme regel som alle andre nasjonalforsamling for å velge et ordførende styrer ved simpel flertall fremfor som en ren partiaffære?!!! Regelen om at det største partiet skal ha eneretten, er rent ut antidemokratisk!) og Ukrainastøtten er i det blått for tiden. 

Hvis Trumplojalisten Jim Jordan som vil kutte ut Ukraina velges, vil det forårsake katastrofe ikke bare for Ukraina, men også for USA. Jordan vil sannsynlig la USA stenges ned og kutte ut all hjelp til andre land. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Siste

18:56Marius Medby

USA: Nord-Korea har levert store mengder militærutstyr og ammunisjon for bruk i Ukraina til Russland

Det melder NTB.

USA sier Nord-Korea har levert 1000 konteinere med ammunisjon og militært utstyr til Russland.

Utstyret skal brukes i krigen i Ukraina, ifølge APs kilde i Washington.

USA har tidligere vært bekymret for våpensamtaler mellom Russland og Nord-Korea.

– Samtaler mellom Russland og Nord-Korea har blitt avholdt i hemmelighet, hevdet talsperson for Pentagon, John Kirby, i august.

Kim Jong-un var på besøk i Russland i september. Der skal det blant annet ha blitt diskutert felles militærøvelser med Russland.

Britenes utenriksminister James Cleverly sa i en uttalelse i desember 2022 at han fordømte salget.

– Det faktum at president Putin ser til Nord-Korea for hjelp er et tegn på Russlands desperasjon og isolasjon. Vi vil jobbe med våre partnere for å forsikre at Nord-Korea betaler en høy pris for å støtte Russlands ulovlige krig i Ukraina, sa Cleverly.

  •  
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Putins angrep på Israel og den baltiske gassrørledningen gir resultater selv om de neppe foreløpig er så store som man hadde håpet. Masse fokus er tatt vekk fra Ukraina og oljeprisen øker. Petrostaten til Putin har vært i ferd med å gå tom for penger. Jeg tror vi kan forvente oss mer ustabilitet og fler konflikter og angrep på olje og gass- relatert infrastruktur verden over. USA og Storbritannia lukter lunta og har lært av Ukraina og sender styrker til Midtøsten.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

Russland foreslår en FN-resolusjon

Russland foreslo fredag et utkast til en resolusjon for konflikten i Israel og Gaza.

Ifølge Reuters etterlyser de en humanitær våpenhvile og fordømmer vold mot sivile og terror. Dokumentet etterlyser også løslatelse av gisler, samt trygg evakuering av sivile og at det blir gitt tilgang til nødhjelp. Teksten ble gitt til de 15 medlemmene av sikkerhetsrådet fredag, ifølge diplomater.

Russland kan starte med å fordømme eigen vald mot sivile og terror mot den ukrainske befolkninga.

Det sit vel framleis også sivile i russiske fengsel som russarane tok med seg etter invasjonen. Så det er ikkje berre HAMAS som tek gislar i krig.

https://www.nrk.no/nyheter/tusenvis-av-ukrainske-sivile-blir-holdt-i-russiske-fengsler-1.16490446

https://www.nrk.no/urix/maryana-ble-fengslet-i-ukraina_-_-hvor-er-sosteren-min_-1.16411032

https://www.nrk.no/urix/her-kjemper-kvinnene-for-at-bortforte-ektemenn-og-sonner-skal-slippe-ut-av-russiske-fengsler-1.16498144

Endret av torbjornen
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...