Jump to content

xRun

Medlemmer
 • Content Count

  6957
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

xRun last won the day on July 13 2019

xRun had the most liked content!

Community Reputation

6785 :)

1 Follower

About xRun

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Første splashdown i havet på 45 år ellerno. Live fra SpaceX: Alternativ stream fra Overlook Horizon:
 2. Fremhevet spesifikk del av sitatet, det er faktisk ikke hva dr. Fauci sa. Studien Fauci sikter til er en han har snakket om tidligere, hvor britiske forskere i en større studie bla. fant at corticosteroider reduserte dødelig utfall av svært syke pasienter med opptil 1/3. Det er kanskje verdt å gjøre oppmerksom på at det finnes forskjellige corticosteroider, og her var det altså et medikament kalt dexamethasone det var snakk om. Coronavirus breakthrough: dexamethasone is first drug shown to save lives https://www.nature.com/articles/d41586-020-01824-5 I studien som tydet på at HCQ hadde god effekt hadde disse pasientene også fått dexamethasone, som dr. Fauci påpeker under høringen, uten å navngi det spesifikke medikamentet akkurat der. Det finnes forøvrig også et annet medikament kalt Remdesivir som har vist seg å ha gunstig virkning gjennom flere kvalitativt gode studier, og som tidligere også er omtalt av dr. Fauci ved flere anledninger. Hydroxychloroquine er derimot ikke et medikament som har vist seg nyttig til behandling av pasienter med COVID-19, og som kan gi seriøse bivirkninger bla. ift. hjerterytme, som bekreftet gjennom større studier utført siden i vår, og FDA har også trukket EUA'en for dette, som tidligere nevnt med link til kilde, i tillegg til dr. Fauci's uttalelser om dette medikamentet linket tidligere i tråden. De fleste som følger tråden forstår antagelig at du er opptatt av muligheten for at HCQ kanskje kan virke, til tross for beviser for det motsatte. Å feilsitere og flisespikke på semantikken i Fauci sine uttalelser om at det ikke virker endrer ingenting. Dette er ren sløsing med tid, både din egen og andres.
 3. Det finnes parter i debatten rundt HCQ som har gjort store investeringer på et tidlig tidspunkt, basert på anekdotiske indikasjoner og enkelte mindre eller mangelfulle studier som ga håp om at den kanskje kunne fungere. Disse investeringene, store lagre med medikamentet, bla. solgt i store mengder til Brasil som behandlingsmetode for COVID-19, er en sterk motiverende faktor for å prøve å holde i live myten om at det funker. Dette er økonomi, ikke politikk, men det finnes også politiske interesser som motiverer andre til å holde myten gående. Mange har omtrent satt æren sin på spill ved å hevde sikkert at det funker, og liker dårlig at det viser seg å ikke stemme etter mer grundige studier. Pr. i dag, basert på flere og nøye kontrollerte studier som dr. Fauci sier over, er det rimelig klart at HCQ ikke funker til dette formålet. Det er vanskelig å si det mer tydelig enn Fauci gjorde under ed fredag i kongressen i klippet over.
 4. Dette ble publisert i mai, en evighet siden ift. hastigheten man har jobbet for å finne ut hva som funker og ikke funker. Alle vil ha noe som funker, og siden mai er det flere studier enn den gangen som tyder på at HCQ ikke er veien å gå. Det var i juli ikke lenger "too soon to say", slik det var i mai. Fauci tidligere denne uken: Fauci under høringen i kongressen fredag: For de som ønsker å se hele denne høringen (også postet fredag her i tråden), så finnes den her. Inntil det kommer nye studier så er dette rimelig konklusivt. Ingen grunn til å sitere eldre materiale.
 5. Bumper denne. Tips: kildekritikk. Ikke alle påstander, selv fra "leger" på twitter, med "egen youtubekanal", øyevitner etc. er nødvendigvis hva de utgir seg for. Ukritisk spredning av disinformasjon gjør ofte mer skade enn den som sprer slikt kanskje hadde til hensikt. Derfor: vurder kildene før en sprer tøv derfra, spesielt ved oppsiktsvekkende påstander eller "fantastiske" historier.
 6. Har fra begge steder, etter at hele familien skulle ha ifbm. feire etc. De er stort sett like, men designet på enkelte detaljer, bla. filterlommen på innsiden kan variere litt fra parti til parti. Noen har åpning i begge ender av lommen, andre har åpning kun i ene enden og dekker helt ut til kanten i motsatt ende. Ingen vesentlig forskjell mellom disse variantenes evne til å filtrere, bør uansett ha i pm2.5 filter. Pleier å følge med minst ett filter, anbefales byttet etter 30 timers bruk (5 timer bruk pr. uke = 6 uker), kjøp flere (10-pk) ved behov.
 7. Off-label bruk, helt vanlig for medikamenter med potensiale for behandling av andre lidelser enn de er designet for. EUA'en for behandling av COVID-19 ble først gitt, og deretter trukket av FDA som beskrevet på deres egne sider.
 8. Disinformasjon om COVID-19 er et omfattende problem, enten det skjer for å gjøre skade, eller fra folk som vil sko seg på andres ulykke, promotere egne forretninger, eller av politiske eller andre grunner, inkludert kriminell virksomhet. Det er brukt mye ressurser for å bekjempe slik disinformasjon og unngå at liv og helse går tapt helt unødvendig. Noen linker til ressurser i EU og USA for bekjempelse av disinformasjon om COVID-19. EU actions to tackle COVID-19 disinformation https://www.consilium.europa.eu/en/policies/coronavirus/fighting-disinformation/ EUROPOL: COVID-19: FAKE NEWS https://www.europol.europa.eu/covid-19/covid-19-fake-news DISINFODEMIC: Deciphering COVID-19 disinformation https://en.unesco.org/covid19/disinfodemic/brief1 Combatting COVID-19 disinformation on online platforms http://www.oecd.org/coronavirus/policy-responses/combatting-covid-19-disinformation-on-online-platforms-d854ec48/ EU Disinfo Lab https://www.disinfo.eu/coronavirus COVID-19 DISINFORMATION TOOLKIT https://www.cisa.gov/covid-19-disinformation-toolkit COVID-19 Disinformation - How to Spot It—and Stop It https://www.ucsusa.org/resources/covid-19-disinformation
 9. En republikansk guvernør, etter påtrykk fra Mike Pence, etter at han var i møte med gruppen nevnt over. "The request came just two days after a discredited pair of “doctors,” embraced and promoted by fringe right-wing groups such as the Tea Party Patriots and the Save Our Country Coalition, met with Vice President Mike Pence to urge him to lend his approval to the drug’s usage, touted in a controversial viral video in which they and others lauded the curative effects of hydroxychloroquine, the drawbacks of mask usage, and the purported ineffectiveness of masks in slowing transmission of the virus, as well as the adverse mental health impacts of lockdowns and social distancing—all in furtherance of their backers’ push to reopen businesses." https://www.dailykos.com/stories/2020/7/30/1965251/-Ohio-Governor-reverses-ban-on-hydroxychloroquine-for-Covid19-after-discredited-doctors-meet-w-Pence Dette er ikke basert på en ny vurdering fra FDA, som trakk EUA'en for medikamentet ettter å ha samlet tilstrekkelig dokumentasjon på at risikoen ved bruken av det var større enn nytteverdien. Det er neppe noen her som nekter deg i å poste link til faktiske forskningsrapporter. Kjør på med kilder.
 10. Laura Ingraham er en av programvertene i underholdningsavdelingen hos Fox News. Talkshow hvor det promoteres diverse meninger, ikke nyheter. Eventet ble nok også dekket under hennes sendinger, men mer som en promo for et medikament som ikke lenger tillates brukt i USA til behandling for COVID-19.
 11. Han tok vel "chloroquine phosphate", som er en ingrediens i noen typer rengjøringsmiddel for akvarier. Det er ikke malariamedisin de bruker i slike midler. Media kalte hva personen i Phoenix brukte for akvarierensemiddel, som det var. Ingenting rart med dette, synd at mannen ikke forstod forskjellen. Ellers er James Todaro en tidligere øyelege, nå ulisensiert, og praktiserer ikke lengre. Han deltok sammen med flere andre medlemmer i "America's Frontline Doctors" i et medieeveent og møter med republikanske kongressmedlemmer og VP Mike Pence for noen dager siden. Underlig gruppe, ingen av dem har visstnok behandlet COVID-19 pasienter, eller vært i nærheten av å være "frontline doctors". En av dem er barnelegen dr. Stella Immanuel, som har advart folk om astralsex hvor de kunne bli befruktet av demonsperm mens de sover, at DNA fra romvesener er brukt i medikamenter, og at folk vaksineres mot religion. Under dette eventet oppfordret hun folk til ikke å følge CDC's anbefalte smitteverntiltak, ikke bruke maske etc. Kort sagt en underlig gruppe, og bredt omtalt i flere forskjellige amerikanske medier og nyhetskanaler den siste uken. Er ikke sikker på at jeg ville tatt helseråd fra noen av dem. No Evidence That Doctor Group in Viral Video Got Near COVID 'Front Lines' https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/87797
 12. Det har vært kjent en stund at en kan være smittet av COVID-19 og være smittsom i flere dager før symptomer oppstår (presymptomatisk), og at det kan ta opptil flere uker fra infeksjonen skjer til de første symptomene dukker opp, selv om det typisk skjer innenfor karanteneperioden som i Norge er satt til 10 dager. En del får ingen symptomer overhodet (asymptomatisk). Dette er ikke en ny ukjent form. Informasjonen fra rederiet har vært mangelfull, så det er gjerne ikke helt avklart hva man hadde her.
 13. Trumps strategi hvor han bruker Portland for å promotere sitt image som en "law and order president" ved å piske opp uroligheter og spisse retorikken både fra seg selv og føderale etaters uttalelser for å maksimere inntrykket av "american carnage" som han er den eneste som kan stoppe, og essensielt sende regjeringsstyrker ut for å "dominere gatene" i byer hvor de ikke er invitert for å generere "viral footage" til bruk i valgkampen, er ifølge flere medier beskrevet av folk i administrasjonen og etatene han benytter til dette. Ikke at det sannsynligvis får gehør blant den harde kjernen av hans supportere som gjerne følger Trump i tykt og tynt, men ifølge flere målinger ser det ut til å ha motsatt effekt av hva Trump ønsket. Aviser og nyhetskanaler dekker både utviklingen, den uttrykte hensikten med dette, og hvordan strategien hvor dette brukes ifbm. valgkampen langt på vei allerede er feilslått. Ifølge omtalen har det gjort lite for å tiltrekke seg flere velgere, de som ikke allerede var på "Trump-toget" ser isteden ut til å distansere seg mer. Trump Wanted His Portland Policy to Backfire — But Not Like This https://nymag.com/intelligencer/2020/07/trump-portland-protests-federal-agents-polls.html "The most fundamental flaw in Trump’s gambit, though, is the brute fact that he is the sitting president. It is very difficult to persuade voters that putting you in the White House will end civil unrest when you are currently in the White House and there is civil unrest. And that task becomes all the more difficult when your staffers are constantly saying, on the record, that you are using the powers of the presidency to “amplify strife” in America’s cities."
×
×
 • Create New...