Jump to content

xRun

Medlemmer
 • Content Count

  8341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

xRun last won the day on November 13 2020

xRun had the most liked content!

Community Reputation

9792 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I går ble det offentliggjort en rekke epost-meldinger som avdekker noe av hva Trump via sin stab i og utenfor WH, inkludert stabssjef Mark Meadows, skal ha forsøkt å få justisdepartementet til å følge opp og granske i tiden mellom valget og angrepet på kongressen 6. januar. Det føyer seg inn i rekken av tidligere avsløringer om Trumps fremstøt overfor bla. statssekretæren i Georgia hvor han ønsket at de skulle "finne" de ekstra stemmene han trengte for å vinne. Trump skal via sin stabssjef bla.1. januar ha bedt fung. justisminister Jeffrey Rosen å granske det såkalte "Italiagate", en konspirasjonsteori hvor man mente italienske satellitter var brukt for å endre stemmer fra Trump til Biden under valget. Rosen ble også tilsendt en link til en youtube-video vedr. denne kospirasjonsteorien de mente han burde granske. Rosen skal ha videresendt dette til visejustisminister Richard Donoghue, og fikk til respons "ren galskap". Meadows hadde også sendt over et oversatt brev fra en italiensk aerospace-ingeniør om en plan for å rigge valget som involverte Italia. En rekke fremstøt kom fra Trumps stab for å pushe granskninger av dette, i rask rekkefølge, fra flere av Trumps folk. Påstandeme om disse fremstøtene fra Trump kommer nå ikke fra anonyme kilder, men dokumentert og offentliggjort korrespondanse mellom Trumps hvite hus og justisdepartementet, offentliggjort av Husets kontrollkommité etter at de hadde mottatt dette fra justisdept. Det tegner seg et bilde av en president som ville gjøre hva han kunne for å beholde makten etter valgtapet, inkl. å bruke justisdepartementet for å legitimere konspirasjonsteorier vedr. valget, til tross for at de allerede var avvist i retten 50+ ganger. ‘Pure insanity’: Here’s perhaps the craziest election fraud conspiracy the Trump team pushed https://www.washingtonpost.com/politics/2021/06/15/pure-insanity-heres-perhaps-craziest-election-fraud-conspiracy-trump-team-pushed/ Washington Post har publisert en gjennomgang av hva man kjenner til hittil av Trumps misbruk av presidentembetets maktinstrumenter for bla. å beholde stillingen etter at han tapte valget. Utdrag og artikkel nedenfor: We’re learning more about how Trump leveraged his power to bolster his election fantasies https://www.washingtonpost.com/politics/2021/06/15/were-learning-more-about-how-trump-leveraged-his-power-bolster-his-election-fantasies/ Mer: Ifølge omtalen av utviklingen i amerikanske nyhetskanaler ventes det flere avsløringer fremover om Trumps misbruk av sine myndigheter, og av regjeringens instanser for å beholde makten etter valgnederlaget. Det snakket man om forrige uke, etter at det ble avdekket hvordan han benyttet justisdept. til å skaffe seg innsyn kommunikasjon til og fra demokratiske kongressmedlemmer, medlemmer av pressen, familiemedlemmer av disse etc. Det ventes fortsatt mer.
 2. USA har i dag passert 600 000 omkomne i pandemien, ifølge tall fra Johns Hopkins. https://coronavirus.jhu.edu/map.html Det nærmer seg antall omkomne USA hadde totalt ifbm. 1918-pandemien, iht. CDC's tall for den pandemien. https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/1918-pandemic-h1n1.html
 3. Ligger i tetsjiktet nå, satser på at vi ikke tar en Teigen i den internasjonale finalen. Jahn Teigen, "Mil etter mil", 1978.
 4. De siste dagenes rapportering i UK pleier å være ukomplette, vanligvis fullrapportert ila. ca. 5 dager. Merknad også oppført i deres offisielle dashboard: "Most recent 5 days (incomplete)"
 5. Kilde: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/195-nye-registrerte-smittetilfeller-i-norge.dLOTBglWB Kommuner med 10+ - Oslo 29 (synkende) - Ukjent 25 (stigende) - Færder 19 (stigende) - Stavanger 13 (stigende) - Arendal 10 (synkende)
 6. Oppdatering fra noen minutter siden: største økning i innleggelser siden 1. februar.
 7. Litt mer om mRNA-vaksinene: Moderna og Pfizer-Biontech er begge mRNA-vaksiner, og av de to regnes Pfizer-Biontech som marginalt mer effektiv. 95% mot 94.1%. De fleste i Norge har fått den fra Pfizer-Biontech, siden det er den vi har fått mest av så langt. Pfizer-Biontech: Kilde: https://www.yalemedicine.org/news/covid-19-vaccine-comparison Moderna: Kilde: https://www.yalemedicine.org/news/covid-19-vaccine-comparison
 8. Hvilke regler man følger ombord, spesielt når det gjelder internasjonale flights, blir det gjerne selskapet som avgjør. Så der kan det muligens også variere avhengig av om man flyr f.eks. Norwegian eller SAS eller noe annet. Noen kan komme til å følge avreiselandets bestemmelser helt frem til destinasjonen. Det kan også avhenge av hvilke land de flyr mellom. Hvordan det blir gjenstår å se.
 9. Får vel ta det som en kommentar til utviklingen når du skriver dette nå, men navneendringen er ingen nyhet lengre og hvis du ser oppover i tråden både her og i Norge-tråden har andre postet flere innlegg med de nye navnene siden endringen skjedde forrige måned, og fleipet med dem over i Norge-tråden flere ganger siden det. VG i Mai: WHO med nye virusnavn: «Alpha» dominerer i Norge https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pA3jeW/who-med-nye-virusnavn-alpha-dominerer-i-norge Dermed er det nå Alpha/Alfa-varianten som dominerer i Norge, og i UK er det Delta det nå snakkes om at overtar som dominerende variant. Denne er også påvist i Norge. Det ble en sidelang diskusjon og fleiping om de nye navnene etter innlegget over. FHI begynte forøvrig å bruke de nye navnene offentlig rundt månedsskiftet, iblant med påminnelse om landet hvor varianten ble funnet i parentes. Årsaken har nok en sammenheng med hva @torbjornen er inne på her: Etter økning i både verbal og fysisk hets av bla. personer som "ser kinesisk ut" etter mye omtale i visse kretser om "kinaviruset", så er det kanskje greit å gjøre en innsats i visse tilfeller for å dissosiere sykdommer fra nasjoner. Ingen skal trenge å bli utsatt for vold på gaten fordi de ser kinesisk ut. Eller indisk osv. Det har vært en greie siden starten av pandemien, mer i noen land, mindre i andre. Noen vil også være uenig, det hører vel gjerne med. https://medicine.yale.edu/news-article/calling-covid-19-the-wuhan-virus-or-china-virus-is-inaccurate-and-xenophobic/
 10. Oversikt for hovedregler vedr. innreisekarantene, oppdatert forrige uke. https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/oversikt-over-hovedreglene-for-karantene-og-karantenehotell/id2853712/ Gule land er de som har fra 25 til 149 smittede pr. 100 000 siste 14 døgn. 150+ går rødt.
 11. Her er forøvrig Sanger Institute sin animerte visualisering av utviklingen i UK de siste ukene. Den viser kraftig nedgang i Alpha (UK-varianten), og tilsvarende vekst i Delta (India-varianten). Kartet t.v. illustrerer spredning av Delta. Andre varianter kan vises, valgfritt. Play-knapp i feltet over kartet. De grønne og lilla linjene i kurvene t.h. representerer smittetall for Alpha (UK) og Delta (Indisk). https://covid19.sanger.ac.uk/lineages/raw?latitude=52.677858&longitude=-1.364814&zoom=5.10&date=2021-06-05&show=B.1.617.2%2CB.1.1.7
 12. Det britiske helsedept. ser for seg utviklingen i spredning av Delta-varianten UK de neste ukene. Kilde: https://www.bbc.com/news/uk-57459373
 13. Jeg tenker vi har fått med oss dette nå. Jeg svarte på et annet spørsmål.
 14. Kanskje det er et definisjonsspørsmål her, men ifølge regjeringen skal vaksinesertifikat ikke brukes til å sette begrensninger, men å gi lettelser. Dermed skal uvaksinerte kunne fortsette å ha tilgang til alt de allerede har tilgang, mens vaksinerte kan få tilgang til aktiviteter (f.eks. konserter og andre ting som har vært stengt for større publikum) etterhvert som det blir aktuelt, før dette blir tilgjengelig for uvaksinerte. Dette er uendret siden Høie snakket om det under en pressekonferanse forrige uken. En kan kalle det å gi privilegier om en vil, men det er uendret. Det er heller ikke bare grønn vaksinasjonsstatus som gir tilgang til lettelser, det kan man i endel tilfeller få med helt fersk negativ test, eller nylig gjennomgått infeksjon. Det er gjerne der forskjellen ligger, og uenigheten om hvor mye de skal åpne for folk som oppfyller disse andre kriteriene.
 15. Som betyr at risikoen for skader er høyere ved å ta vaksinen enn å ha risiko for infeksjon i kanskje etpar uker ekstra på sensommeren, når smittetrykket forventes å være på det laveste. Da velger man ikke vaksinen med kjent skadepotensiale fremfor en bedre vaksine. Edit; ser mod kom meg i forkjøpet.
×
×
 • Create New...