Gå til innhold

xRun

Medlemmer
 • Innlegg

  9 101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

xRun vant dagen sist 13. november 2020

xRun hadde mest likt innhold!

1 følger

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

xRun sine prestasjoner

11,4k

Nettsamfunnsomdømme

3

Hjelpsomme svar

 1. Der går det stort sett elektrisk. I lavere hastigheter så lenge en ikke gir så mye "gass" at eco-måleren vsa. speedometeret går over det midterste merket i det hvite feltet. Såfremt det er nok strøm på batteriet da. Faktisk kan en kjøre elektrisk hele veien opp til ca. 80 km/t med Yaris, f.eks. når en ruller på flaten eller nedover slakke skråninger, og holde farten i EV-modus til batteriet er så lavt at det trenger lading. Igjen; så lenge en ikke drar på mer enn at måleren holder seg under midten av det hvite feltet. Det å komme seg opp i den hastigheten er noe annet. Elmotoren har ikke veldig mye kraft, men om en må så kan en langsomt (!!!) aksellerere elektrisk til rundt 80 på flat vei. Jeg leste forøvrig et sted at maks rekkevidde på batteri på Yaris skal være ca. 2km.
 2. CNN viser video av det som hevdes å være flyet i brann på bakken etter nedslag, og annen video som hevdes å vise flyet falle ned gjennom luften, ser ut som et lite fly i full "stall", varierende vannrett orientering, og daler ned som et høstblad fra skyene. I brann, røyk henger oppover, men ser ut som det fortsatt henger sammen strukturellt.
 3. Siste: Flere medier melder nå at Trump og 18 andre er blitt siktet av en storjury i staten Georgia (offentliggjort i går kveld 14. august amerikansk tid), ifbm. Trumps forsøk på å endre resultatet i presidentvalget 2020 hvor han tapte. Siktelsesdokument på 98 sider inneholder tilsammen 41 tiltalepunkter, bla. "racketeering" for hver av de 19, som har en strafferamme på 20 års fengsel. Dette bringer antall tiltalepunkter mot Trump opp til 91, fordelt på siktelser i 4 saker. De siktede i denne saken inkluderer: Rudy Giuliani, John Eastman, Mark Meadows, Jeffrey Clark, Sidney Powell, Jenna Ellis. Georgia charges Trump, former advisers in 2020 election case https://www.reuters.com/legal/us-state-georgia-appears-set-file-charges-against-donald-trump-court-document-2023-08-14/ Siktelsesdokumentene, 98 sider, søkbart og nedlastbart som PDF er publisert, med beskrivelse av hva de involverte ifølge storjuryen skal ha gjort: https://www.scribd.com/document/665036150/Former-president-indicted-on-RICO-charges-in-Georgia-election-probe# Via: Trump indictment live updates: Ex-president and allies ‘constituted a criminal organization,’ RICO documents charge https://www.cnbc.com/2023/08/14/live-updates-trump-indicted-on-rico-charges-in-georgia-election-probe.html Som påpekt av flere under mediedekningen i amerikanske nyhetskanaler i natt; Det har vært mye snakk om at Trump kan komme til å forsøke å benåde seg selv dersom han skulle bli president i 2024-valget. Ettersom dette er en statlig, ikke føderal siktelse, så vil han ved en evt. domfellelse her ikke kunne benåde seg selv ut av denne saken. Pressebriefing hvor statsadvokaten i Georgia kunngjør siktelsen: Fra CBS News sin dekning av utviklingen mandag kveld, etter at siktelsene ble kjent:
 4. Straks live: Trump ankommer, arresteres, og fremstilles for domstol i Washington DC, hvor han ventes å erklære seg "ikke skyldig", og senere forlate retten i påvente av at saken kommer opp på et senere tidspunkt. Live dekning i en rekke nyhetskanaler: Alternativ stream:
 5. Siste: En føderal storjury i Washington DC har i kveld siktet Donald J. Trump ifbm. hans forsøk på å endre resultatet av presidentvalget han tapte i 2020. Siktelsen inneholder 4 tiltalepunkter: 1. Conspiracy to defraud the United States 2. Conspiracy to obstruct an official proceeding 3. Obstruction of and attempt to obstruct an official proceeding 4. Conspiracy against rights (to vote and have votes counted) Det er også nevnt 6 "co-conspirators" i siktelsen. Disse er ikke navngitt i siktelsen, men de fleste er identifisert basert på beskrivelsene av deres roller: Det er ikke spesifisert hvorvidt det er siktelser for disse, men det kan komme senere. Trump live updates: Former president indicted by grand jury on 2020 election interference https://www.cnbc.com/2023/08/01/trump-indictment-live-updates-former-president-predicts-charges.html Siktelsen, nedlastbar som PDF, 45 sider med beskrivelse av anklagene. https://www.scribd.com/document/662462287/Trump-indictment#download&from_embed Straks live: Pressebriefing/uttalelse om siktelsen fra spesialetterforsker Jack Smith / DoJ. Direkte i nyhetskanaler.
 6. Ca. avstand i luftlinje f.eks. Bergen - Stockholm: 720km. Ja, rimelig lang droneferd det. 🤓
 7. M:I: Fallout? På kino i 2018. Dead Reckoning Part 1: på kino nå. Ikke sett ennå, men skal.
 8. Ifølge https://www.navy.mil/Resources/Fact-Files/Display-FactFiles/Article/2170004/landing-craft-air-cushion-lcac/ og ifølge https://apps.dtic.mil/sti/pdfs/ADA313340.pdf
 9. Det avgjøres av domstolen, som vil gi partene rimelig tid på å forberede seg. Selv om aktor er klar, så kan forsvaret trenge lengre tid, eller omvendt. Selv det å sette en jury kan ta alt fra en dag til flere uker, alt ettersom.
 10. Straks live: Justisdept. v. spesialetterforsker Jack Smith, mannen som ble oppnevnt av DOJ for å granske Trump ifbm. dokumentsaken, er ventet å holde pressekonferanse med kunngjøring av siktelsen mot Trump som nå er offentliggjort (postet over) kl. 21:00 norsk tid. Frem til da er det live dekning av denne saken i amerikanske nyhetskanaler: Alternativ stream:
 11. Siste: Siktelsen mot Trump er nå offentliggjort. Det skal også være tatt ut siktelse mot en av hans assistenter. Totalt skal det dreie seg om 38 tiltalepunkter som bla. dekker fjerning av dokumenter vedr. nasjonal sikkerhet og forsvar, våpensystemer, inkl. dokumenter vedr. kjernevåpen. Trump hevdes å ha oppbevart graderte dokumenter på badet, i dusjen, i en ballsal, og på soverommet mm. Siktelsen berører også obstruksjon og konspirasjon ifbm. ovennevnte. Ifølge siktelsen skal Trump ved flere anledninger ha fremvist deler av materialet til personer uten sikkerhetsklarering. Siktelsen, 49 sider, beskriver nærmere hva disse er siktet for: https://storage.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.flsd.648653/gov.uscourts.flsd.648653.3.0.pdf Via: https://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-indictment-released-rcna88592
 12. Mulig dette er kjente ting, men poster det som et apropos til innlegget: SLIK LAGRER DU VANN https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/slik-lagrer-du-vann/
×
×
 • Opprett ny...