Gå til innhold

Janak

Medlemmer
 • Innlegg

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Janak sine prestasjoner

23

Nettsamfunnsomdømme

 1. Allerede kommet flere gode forslag. Det er vel enklest å anbefale noe en bruker selv, da blir det Lenovo fra meg. Jeg reiser mye og har derfor vært på jakt etter noe lett og kraftig. Modeller jeg har brukt siste to årene har vært T14S og X1. Var godt fornøyd med begge to. Akkurat nå har jeg en X1 Extreme gen 5 16 tommer. Jeg måtte ha en pc med dedikert gpu og ønsket en pc med litt større skjerm og høyere oppløsning. Jeg er veldig fornøyd med pcen, men skulle selvfølgelig ønske at den var litt lettere. Denne har heller ikke WWAN, men løser det med delt internett. Skulle jeg hatt ny her og nå hadde nok valget falt på en X1 Carbon. Dette er den desidert beste maskinen jeg har hatt, jeg har faktisk kjøpt meg en privat også.
 2. Hei, Det avhenger litt av hva avdøde eide, men et godt utgangspunkt vil nok være Skattemelding og Aksjeoppgaven (RF-1088D). Hvis avdøde eide utenlandske aksjer kan det være litt mer krevende å få oversikt hvis disse ikke var meldt inn.
 3. Det er jo enkelt å komme seg rundt det meste hvis du har litt forståelse for IT, inkl foreldrekontroll. Hvis behovet er å se hva som rører seg på sitt nettverk får du uansett ikke med seg hva hen gjør på mobildata eller bruk av VPN. Du kommer altå ikke uten om noe installert på de ulike personlige enhetene, men selv da kan du ikke være 100 %.
 4. Enkel og rask løsning er nok en Rasperry med pihole. Her kan du både blokkere og se hvilke nettsteder som besøkes.
 5. Vinner du så mye penger trenger du definitivt noen å snakke med som kan gi deg gode råd. Med så mye penger på konto er du i segmentet til www.formue.no
 6. Du har de to indeksløsningene på ASK? Realiserer du mye gevinst i Alfred Berg? Hvor mye overlapping er det mellom de to indeksene du har? Personlig, hvis det hadde vært mine fond, ville jeg solgt alle og flyttet til ett globalt indeksfond med lavest mulig totalkostnad. 👍
 7. Hei, Dette heter chocks. 👍 Link til wikipedia. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wheel_chock
 8. For min del er det ett mysterium at denne skjermen leveres uten usb-c. Blir nok en slik når prisen faller litt. Jeg har allerede 49’’ G9, men savner oppløsning i høyden. Mitt bruksområde er kontor, jeg tror aldri jeg har spilt på den. Ergotron skal vistnok slippe en oppdatert versjon av sin heavy duty tilt. Ergotron HX tåler fint vekten, det er tilt festet som er det svake punktet. -J
 9. Hei! Du har kun en leilighet som skal leies ut eller flere? Jeg vil anbefale deg å sette deg inn i reglene som gjelder næringsvirksomhet, men som en tommelfingerregel kan du bruke at mindre enn fem boliger for utleie så er det skattemessig mest gunstig å leie ut som privatperson. Netto leieinntekter i et aksjeselskap beskattes som alminnelig inntekt, altså 22 prosent i 2023. Tar du utbytte fra selskapet betaler du 37,8 % på dette. Du har da en effektiv skattesats som er over 50 % på midlene du tar ut fra selskapet. Du vil altså sitte igjen med betydelig mindre i kroner og øre. Videre må du påregne kostnader til regnskapsførsel, selv om dette som utgangspunkt kan gjøres enkelt og greit selv. Jeg ville ikke brukt ett AS for utleie hvis det kun var snakk om en enhet, snakker vi flere enn fire (altså 5 og opp) vil det uansett regnes som næring. Da ville jeg nok uansett hatt ett AS for å begrense privat risiko. -J
 10. Hvis kikkertsiktet beveger seg høres det ut som ringene som er rundt kikkerten ikke passer. Kan du vri kikkerten rundt med håndkraft? Passende ringer vil løse problemet - J
 11. Jeg hadde tilsvarende problem med min pumpe. Bare når det var varmt, aldri når det var kaldt. Jeg trodde også det var dreneringen som var tett, men staket igjennom med en wire uten at det ble bedre. Viste seg at det var en sprekk i vannbrettet som gjorde at kondensen dryppet innendørs.
 12. Vanskelig å si om det er du eller Norne som gjør noe feil. Når det er sagt så hadde det overrasket meg om en profesjonell aktør gjennomgående beregner feil. Når du nevner at du sørger for å ha null i skattefritt uttak ved årsskifte så høres det ut som du faktisk gjør uttak. Jeg kan ta en titt på årsoppgaven fra Norne for deg. Fjern all personlig informasjon, trenger bare se beløpene. Send på PM i så tilfelle.
 13. Jeg har problemer med å forstå hvorfor du blir beskattet. Transaksjoner innenfor ASK blir ikke beskattet. I ett tenkt eksempel hvor du kjøper aksjer for 100 kroner via en ASK. Verdien stiger til 110 før du selger aksjene. Du har da ett skattefritt uttak på 100 + opptjent skjerming. Enkelt regnet kan du altså ta ut 100 kroner fra ASK uten å måtte skatte. Tar du ut 101 vil de første 100 kronene ikke beskattes, men 1 krone vil du betale 35,2 % (22%x1,6) på. Dette er som regel veldig enkle regnestykker så lenge du har den opprinnelige kostprisen på aksjene som ble satt inn på ASK. Du får vel uansett en årsoppgave på ASK: på denne står gjenværende skattefritt uttak, gevinst, kostpris og markedsverdi. Poenget med en ASK er at du kan utsette gevinstbeskatningen siden du kan velge når du gjør uttak. Spørsmålet er altså om du uforvarende har kjøpt ett fond eller aksjer som ikke kan ligge i en ASK og dermed har tatt pengene ut av ASK for å kjøpe dem.
 14. Har testet med flere ulike kabler. Har bekreftet at det er HDMI 2.1 og DP 1.4. Samme kabler fungerer helt fint på G9 skjermen. Der får jeg 5120x1440 uansett hvilken kabel jeg bruker.
 15. Jeg skal teste det ut @Aiven, takk for tipset. Burde strengt tatt være unødvendig å bruke egen programvare for å tvinge en oppløsning. Skjønner bare ikke hvorfor det er plug and play med G9, men A950 nekter.
×
×
 • Opprett ny...