Jump to content

Feynman

Medlemmer
 • Content Count

  4180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

411 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ser ingen store fordeler med å lære C før Python, og Python er nok et bedre språk å begynne med. Ikke bare pga av språket, men at det kommer med mye funksjonalitet som er interessant. For elektronikk er nok C som gir mest muligheter, men er vanskelig å mestre. Mange plattformer bruker JavaScript og Python. Ser også at Lua er i bruk.
 2. Eller så er trusselbildet i konstant endring, og da er det alltid noe som har økt det siste året? Det er i hvert fall slik jeg leser det; hva er det fokus på nå og hva har endret seg.
 3. Det står i artikkelen at Iran allerede handler i dollar, og at Venezuala handler i Yuan. Husker at Irak var på tanken, men tror ikke det var hovedgrunnen til krigen. Tviler på at amerikanerne vil gjøre noe stort ut av dette. Spesielt når det har en president som "er kompis med Putin" og har offentlig uttalt at han ønsker å svekke dollaren.
 4. Så ca. 10 minutter av filmen. Syns i utgangspunktet det er latterlig å stenge ute folk fra sosiale medier, mm det er snakke om trusler eller sjikane. Muligens et par andre kriterier jeg vil sette, men meninger noen ikke liker er ikke blant dem. Falt litt av da han begynte å snakke mye om hvordan vi er i Europa, og hvor anderledes Iran er fra det vi tror. Jeg vet en del om Iran, så ingenting av det han sier overrasker. Noen annet som er verdt å bemerke ut i filmen?
 5. +feil type muslimer (shia vs sunni, f.eks.)
 6. Seriøst?! Føler du deg utrygg i London?
 7. «A murderous system is being created before our very eyes» En lang, men interessant artikkel om Assange-saken og konsekvensene for pressefrihet: https://www.republik.ch/2020/01/31/nils-melzer-about-wikileaks-founder-julian-assange
 8. Forth?! Nymotens greier. Da jeg var ung simulerte vi atombomber med hullkort!
 9. Hva med denne: https://nistadblog.wordpress.com/2019/11/15/dagbladet-desinformerer-om-mh17-nedskytingen-over-ost-ukraina/
 10. Akademikere må gjerne engasjere seg politisk for min del, og jeg mener det bør være aksept for det. Men når han blander argumentene med konspirasjonsteorier og ting som (lett) beviselig er løgn, samtidig som alle motargumenter er "vestlig propaganda", så virker det ikke for meg som at det er sannheten som står i fokus. Jeg har ikke tenkt å gi eksempler på dette, men jeg har lest innleggene hans, lest omtale i aviser, og sett fyren på TV. Det er påfallende likheter med det Nistad presenterer og russisk propaganda teknikk, som i korte trekk går ut på å servere en ny løgn før den forrige er ferdig diskutert. Angående politikk var det bevist å skrive "identitet" og ikke "engasjert". Han er identifisert seg som en utsatt gruppe ser ut til å bruke det for alt det er verdt.
 11. Jeg forventer ikke at journalister har like mye kunnskap og interesse om Russland som en person som har doktorgrad i russisk idéhistorie. Men jeg hadde håpet at en akademiker ville være mest opptatt av generelle fakta og dyrke sin egen "pro-russisk"-identitet.
 12. Spoiler: provokatør som oppfører seg som et rasshøl blir konfrontert av publikum.
 13. Feynman

  Norsk mat

  Før reformasjonen var det vanlig å faste frem til 1. juledag, så derav fisk på julaften. Det er flere europeiske land som har tradisjon for å spise hvit fisk på julaften, så jeg tror nok ikke fattigdom er forklaringen. Vet ikke om torsk var for de fattige en gang, det har jo vært Norges mest etterspurte vare siden tidens morgen.
 14. Feynman

  Norsk mat

  At Norge har fattig matkultur er et faktum, men vi er nok ikke alene om det. Og det har blitt mye bedre de siste 10-20 årene, og det er heller ikke noe unikt. Om du er ute etter årsaker så ville jeg begynt med hvor mye tid nordmenn tilbringer i sitt eget hjem sammenlignet med land som har matkultur.
 15. Feynman

  Norsk mat

  Schrøder: https://www.restaurant-schrøder.no/vare-menyer/a-la-carte/ ?
×
×
 • Create New...