Jump to content

Synchroz

Medlemmer
 • Content Count

  821
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

141 :)

Recent Profile Visitors

5542 profile views
 1. Trondheim: "Rysta over dårleg smittevern: – Folk kjem heim frå raudt land og dreg rett på jobb. Smittevernkontoret i Trondheim opplever at mange er lei av koronatiltak og gir blaffen i smittevernet. – Forferdeleg egoistisk, synest helse- og velferdsdirektøren i kommunen. – Enkelte personar lèt vere å informere om at dei har vore i raudt land og går rett på jobb og får påvist korona, fortel helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune Helge Garåsen." https://www.nrk.no/trondelag/rysta-over-darleg-smittevern_-_-folk-kjem-heim-fra-raudt-land-og-dreg-rett-pa-jobb-1.15207825 Det kan virke som smittevern ikke står veldig høyt på listen. Det er ikke lenge siden smittesporere fortalte om falske registreringer på utestedene i Trondheim (dyrenavn / falske telefonnummer). Dette sløser bare med ressursene kommunen har.
 2. De lempet dessverre på forbud mot salg og oppdrett av villdyr ikke mange måneder etter SARS-utbruddet var "erklært bekjempet" i 2003. Et par måneder etter dette monsteret har roet seg ned så kan vi nok se Kina igjen ha et avslappende forhold til disse virusfabrikkene vi ser i mange markeder rundt om i landet, men også andre nasjoner i Asia. Dette er ikke noe en kan endre over natten med "loven i hånden" og sanksjoner da "eksotiske" dyr (pangolin, flaggermus), som også er historisk kjent for å bære farlige virus som kan smitte til mennesker, er forankret i mange kulturer som delikatesser og en høydare å prøve. Saken blir ikke bedre av at tradisjonell kinesisk medisin benytter f.eks. pangolinens skjell til en rekke hudbehandlinger, som øker etterspørselen etter disse artene. I en så globalisert verden så må dette ta slutt. Hvem vet hva neste virus-cocktail fra Kina blir? Det må en kulturendring til. Kinesiske myndigheter har en meget vanskelig, men nødvendig, oppgave foran seg.
 3. Det var kanskje en god tanke, men nå har justisministeren satt en stopper for mange kommuners ulovlige praksis ved å be politiet ikke prioritere dette (kommunale karantenebestemmelser. Nasjonale gjelder naturligvis som før!). Dette visste vi allerede flere dager siden at brøt med loven, men kommunene ville ikke høre etter.
 4. Det er veldig sannsynlig at det spredde seg i Kina allerede i november, hvis ikke tidligere. Det skal ikke mer til enn en infisert turist fra Kina til Italia før Italia også oppdaget spor til viruset allerede ved slutten av 2019. Hvorfor overrasker dette?
 5. Hvorfor er det så sjokkerende? Viruset var i Lombardia før det ble rapportert i Kina, kanskje. Det er enda for tidlig å si noe om når utbruddet faktisk startet i Kina, og det er ikke usannsynlig at det var før desember. Earliest case detected on 17 November, weeks before authorities acknowledged new virus, says Chinese media.
 6. Leger aftenposten har snakket med er samstemte i at det er bare å komme seg ut og få fysisk aktivitet. Jeg stoler mer på deres råd enn en hysterisk forumbruker. Du har hengt deg forferdelig opp i at alle som går ut av døren for alle andre ærend enn å kjøpe mat er egoistiske og uansvarlige mennesker som søker å bli smittet. Det er ikke tilfellet. Kristin Greve-Isdahl Mohn, overlege ved Haukeland universitetssjukehus, er varm tilhengjar av at folk kjem seg ut og er i fysisk aktivitet, også no. Som sagt, du kan fint klare å få fysisk aktivitet uten å være i nærheten av mennesker i store deler av landet. Det er massevis av plass! Kos dere ute i frisk luft, med god samvittighet, og pass på avstanden til folk dere møter?‍♂️ ?️‍♂️?‍♂️
 7. Jeg har holdt meg selv unna byen i et par uker nå, men hørte fra en jeg bor med i dag at det var særlig folksomt i bykjernen, og folk sto tett i tett. Det er dessverre slik at sol og fint vær gjør noe med vurderingsevnen til mange. Folk føler en trang til å ta en tur ut i det fine været koste hva det koste vil. Vi får bare håpe det blir dårlig vær fremover
 8. Jeg er i ekstremt mye større fare å bli smittet i butikken, av en ansatt, eller en uoppmerksom kunde, enn under løpetur ute i ingenmannsland der jeg kan holde en avstand på 3-4 meter etter eget ønske. Det er du og. At du driver å kverulerer på dette uten å få frem noe poeng forvirrer meg. Italia er en katastrofe, men det er mulige forklaringer på hvorfor det gikk som det gikk. Allerede tidlig i utbruddet ble sykehusene infisert. Dette, i kombinasjon med en aldrende befolkning som er veldig sosiale og kroppsnære av seg, ble skjebnesvangert. Det er ingen automatikk i at det samme vil skje i Norge.
 9. Jeg tar styrkeøkten hjemme, naturligvis, men det er litt verre med løpeøkten. Det er idioti og egoisme at man vil holde seg i form, og klarer finne ruter der man holder seg på god distanse til andre? Det er i hvert fall ikke idioti, da jeg ikke har dratt på meg en influensa på 2 år. Det er heller ikke egoisme da samfunnet drar nytte av sunn befolkning. Det er passe trist at du har fått det for deg at alle skal holde seg inne, eller vil vi få Italia-tilstander her.
 10. Ikke alle som har store areal. For mange studenter snakker vi om 10 kvm rom med dårlig ventilasjon.
 11. Å trene regelmessig gir en rekke helsefordeler som kroppen drar nytte av hver eneste dag. Jeg forstår ikke hva som plager deg at vi vil trene (i mitt tilfelle løpe)? Du kommer med noen helt vanvittige sammenligninger som ikke har rot i virkeligheten. Jeg møter så å si aldri noen ute på rutene jeg tar, så en løpetur skader da vitterlig ingen annet enn å bidra til at man er litt sunnere?
 12. Tøv fra ende til annen. Helsedirektoratet sa idag at frisk luft er viktig, og det er en grunn til at de sa det. Hvis hele befolkningen holder seg inne i 1 mnd, vil vi se en befolkning i veldig dårlig forfatning. Det går an å bruke hodet og unngå store folkemengder. Det gjør jeg. Men, du kan bare glemme at jeg holder "ræva inne på sofaen i 1 månad". Det har ingenting med egoisme å gjøre. En sunn borger reduserer risikoen for sykdom og andre fæle ting, så jeg vil fortsette å trene (individuelt). Det går helt fint det: bare hold distanse til andre.
 13. Nå må alle mulige småkommuner rundt om i Norge slutte å leke sheriff og følge loven, spesielt når de blir irettesatt! – Søringkarantene er ulovlig frihetsberøvelse
 14. Helsedirektoratet: – Frisk luft er viktig. Det var fullt av folk ute i gatene her. Veldig pent vær. Hva gjør dere? Holder dere inne? Jeg har ikke annet valg enn å gå ut, for har ingen tredemølle inne. Håper ikke det blir noe portforbud (I så fall bør det gis unntak for individuell trening).
 15. Fikk pakke idag (fra Sverige faktisk..). Åpnet uten verken desinfeksjon eller karantene, og lever godt. Bare husk å vaske hendene godt etter du har håndtert emballasje, så skal det gå helt fint.
×
×
 • Create New...