Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Regenburg skrev (3 timer siden):
frohmage skrev (4 timer siden):

Ordentlig moro blir det ikke før om to års tid, når Trump trekker USA ut av NATO en gang for alle 😉

Det blir det aldri noe av.

Siden vi nå tillater oss litt diskusjon rundt mellomvalget i USA og mulige konsekvenser for støtten til Ukraina : Det fins ihvertfall noen kjelker i veien for å trekke USA ut av NATO. I januar 2019 ble det, etter trusler fra daværende president Trump om akkurat dette, vedtatt en lov i Huset for å forhindre en uttreden fra NATO, "The NATO Support Act".

Den sier bl.a. :

It is the sense of Congress that — 

(1) the President shall not withdraw the United States from NATO

It is the policy of the United States—

(1) to remain a member in good standing of NATO; (2) to reject any efforts to withdraw the United States from NATO, or to indirectly withdraw from NATO by condemning or reducing contributions to NATO structures, activities, or operations, in a manner that creates a de facto withdrawal; (3) to continue to work with NATO members to meet their 2014 Wales Defense Investment Pledge commitments; and (4) to support robust United States funding for the European Deterrence Initiative, which increases the ability of the United States and its allies to deter and defend against Russian aggression.

Her nevnes det jo også støtte til europeiske lands forsvar mot russisk aggresjon.

Om denne loven kan stå imot organisert angrep fra en president med bred støtte, håper jeg vi slipper å finneut.

EDIT : Glemte linken : H. R. 676

Endret av SilverShaded
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
43 minutes ago, Brother Ursus said:

Når det gjelder Starlink så er ikke problemet i min oppfatning at de vil ha betalt, men at de tilsynelatende skrudde av midt i ukrainske offensive manøvre. Det er noe som bør medføre kriminelt straffeansvar.

Mellomvalget i USA er interessant, men støtten for Ukraina er svært stor på begge sider. Ved voteringene har det vært typ 60-70 var imot, av 535 representanter. Selv etter et mellomvalg hvor trumpere øker oppslutning vil de nok ikke utgjøre noen fare... foreløpig. Det er også heldigvis to år til neste president valg.

Siste båt gikk fra Kherson i går kveld. Da evakueres det visst ikke fler sivile. Mon tro hva det betyr i praksis.

Jeg sa det tidligere og jeg sier det igjen. Ukraina er i krig, musk bidrar til å hjelpe Ukraina via starlink og spacex. Det er nesten litt trist at enkelte har so mye oppdemmet muskhat i seg at selv når han gjør noe bra so snur de de til noe negativt fordi i deres øyne er musk satan selv eller hva det enn er so trigger dere. 

Det er ikke alle starlink so har slutta virke. De betyr vel at du burde kanalisere sinnet ditt til korrekt mottaker? Vi fengsler vel ikke private bidragsytere? Spesielt ikke om de er uskyldig? musk bidrar fortsatt via starlink, av egen vilje. Hva har dere bidratt med?

Du og windfarmer og de andre so har forsøkt spre hat burde klare skille sak og person. 

Er det forresten underlig at trollfabrikkene klarer endre folks tankesett? De gjør det dere gjør bare i større skala.

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.nrk.no/urix/her-fyrer-ukrainske-soldatar-laus-mot-fienden-i-kherson-1.16170712

På framsida til nrk står det at det byrjar å haste med å frigjere Kherson fordi lauvet er i ferd med å forsvinne frå trea, slik at det blir vanskelegare å skjule seg. Det står ikkje noko om dette i sjølve artikkelen, men der er det derimot nemnt at det vil bli umogeleg å grave skyttargraver på grunn av at jorda frys.

Er ikkje Kherson så langt sør at vinteren er forholdsvis mild?

Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (2 minutter siden):

Zelensky åpner for fredssamtaler med Russland? Begynner å tro dette har noe med Kongressvalget. Jeg tror ikke støtten til Ukraina vil opphøre hvis republikanerne er majoriteten i senatet, men at våpenleveransen halveres kan skje. 

Det står jo då også kva vilkår han set. Respekt for Ukrainas territorielle integritet og garantiar mot at dette kan skje igjen.

Lenke til kommentar
26 minutes ago, bojangles said:

Du og windfarmer og de andre so har forsøkt spre hat burde klare skille sak og person.

 

Når en person sier én ting og gjør noe annet, som gjør at folk blir drept, så er det uaktsomt drap. Musk bør i fengsel.

SpaceX slo plutselig av kommunikasjonen omtrent samtidig med at Musk tweeted en haug med russisk propaganda, og sa han gjorde det fordi han var redd for atomkrig.

Tenk om Russland angrep Norge i stedet og en underleverandør til forsvaret plutselig bestemmer seg for å fjerndeaktivere norske våpen, samtidig som sjefen for det selskapet begynner å poste russisk propaganda. Vennligst fortell meg hvilken annen måte man skal tyde det på.

Jeg hater ikke Musk. Jeg likte ham tidligere. Men nå er det blitt åpenbart at mannen er mentalt ustabil og en potensiell trussel mot oss og våre allierte.

 

E1tpcRmXIAI0ule.jpg.a71b9781b902385746f663e160fa010a.jpg

 

 

11 minutes ago, ForTheEmperor said:

Zelensky åpner for fredssamtaler med Russland? Begynner å tro dette har noe med Kongressvalget. Jeg tror ikke støtten til Ukraina vil opphøre hvis republikanerne er majoriteten i senatet, men at våpenleveransen halveres kan skje. 

 

Amerikanerne har bedt Zelenskyj være mer ydmyk over muligheten for å forhandle av hensyn til innenrikspolitikken i flere vestlige land som støtter ham.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Katastrofen rundt Pavlivka ser muligens ut til å gjøre at fler russere nå spør seg hva som egentlig foregår. En uvanlig stor andel av det russiske internett skal ha begynt å søke etter ting som "hvor store er russiske tap i Ukraina egentlig".

Dette ser nå ut til også å rette et søkelys mot andre lignende katastrofer som har blitt skjøvet under teppet av myndighetene.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 time siden):

Har du tallmateriale på dette? Er det fremlagt noen uavhengige rapporter som eksempelvis bekrefter at Starlink har lagt ut USD 100 mill. som han hevder overfor Pentagon? Jeg har ikke greie på dette, men fant denne artikkelen:

"Vi er ikke i en posisjon til å donere terminaler til Ukraina, eller finansiere de eksisterende terminalene på ubestemt tid," siterte CNN i et SpaceX-brev til Pentagon.

Mens selskapet i brevet erkjenner at de fleste Starlink-terminaler er levert og betalt av utenlandske myndigheter og frivillige, hevder SpaceX at det dekket rundt 70 % av tjenestegebyrene, melder CNN.

Et snøskred av svar
Påstandene førte til en bølge av misnøye i samfunnet av frivillige som kjøpte Starlink-tjenester for det ukrainske militæret.

I følge flere veldedige organisasjoner og enkeltpersoner som er involvert i crowdfunding av Starlink-terminaler og skaffet dem til militæret, har ukrainske frivillige og soldater betalt for tjenesten selv.

"Jeg har kjøpt over 50 StarLinks, med offisielle priser direkte fra nettstedet i EU-land - Polen, CZ, Tyskland - som 400-500 dollar hver, aktiver portabilitet for ekstra IIRC 50$, og betalte deretter en månedlig avgift på 60$ (var 120$ før). Det er det samme for alle andre i EU, tvitret Dimko Zhluktenko, lederen av Dzugas Paw veldedighetsfond, i sitt svar på utviklingen.

"Ja. Jeg har kjøpt 2 starlinks alene. Og hver måned betaler jeg for service,» svarte den ukrainske gründeren Alexander Proschenko.

Ifølge CNN hevder SpaceX at de rutinemessig har gitt Ukraina dyrere tjenester enn nødvendig, for eksempel å la forbrukere betale bare $500 for en plan som koster $4500 per måned.

Disse planene gir angivelig det ukrainske militæret, som har vært avhengig av Starlink for kommunikasjon, bedre tilkobling enn vanlige forbrukerplaner som koster $60 per måned.

Imidlertid bestrider ukrainske frivillige også denne påstanden, og sier at Starlink-tjenester i Ukraina som ikke er av forbrukerklasse, er få og langt mellom.

"Vi kjøpte og driver våre egne også. Jeg vet om andre enheter som gjør det samme, tvitret frivillig Ryan O'Leary."

Row erupts over Starlink costs in Ukraine (aerotime.aero)

Så kan jeg legge til denne;

Skattebetalere i et dusin land har allerede betalt for det og vil etter all sannsynlighet fortsette å gjøre det i måneder, om ikke år. Hva er de faktiske kostnadene involvert? For det første virker $4500 per terminal for tilgang overdreven – det er utsalgsprisen for tidlige brukere, ikke en bulksats for offentlige partnere i en livreddende operasjon. Pentagon er kanskje ikke et eksempel på sparsommelighet, men å kreve full pris i denne situasjonen er upassende. (For ikke å nevne at dette sannsynligvis er den best mulige PR selskapet kan få mens det prøver å øke etterspørselen etter sin ekte forbrukertjeneste. Penger kan ikke kjøpe denne typen eksponering.)

Starlink isn’t a charity, but the Ukraine war isn’t a business opportunity | TechCrunch

Og hvorfor bløffer han hele tiden? Han fremstiller det som om det er han, og han alene som betaler dette. Så går han offentlig ut og sutrer over at han ikke kan betale lenger, så ombestemmer han seg og sender ut denne tweeten;

The hell with it … even though Starlink is still losing money & other companies are getting billions of taxpayer $, we’ll just keep funding Ukraine govt for free

Så fortsetter han å forhandle med Pentagon om at Pentagon likevel skal ta regningen?

På tide å gi seg med Musk-diskusjonen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

1 OT innlegg er fjernet. Valget i USA kan diskuteres andre steder. Selv om utfallet av amerikanske valg kan få konsekvenser for USA sin støtte til Ukraina, så har amerikansk politikk en tendens til å spore av tråden.
Dette innlegget skal ikke kommenteres, tilbakemeldinger tas via PM.

Edit: Pop kom meg i forkjøpet. What he said.

Endret av Uderzo
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Altså.

Hvorfor tar folk i FN Russland sine delegater seriøst..? 

De burde bli fortalt hvor pokker skapet står og ydmyket så grundig foran åpent kamera med fakta om hva Russland driver med -- helt tiø delegatene kan bekrefte at en spade er en spade -- for det Russland sine delegater driver med passer bedre i en privat barnehage for spesielt krevende psykisk utviklingshemmede barn, og da må de behandles deretter.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (16 minutter siden):

Hvorfor tar folk i FN Russland sine delegater seriøst..? 

Dei tar vel ikkje russland sine delegater så veldig seriøst eigentleg.

Men i diplomatiet og spesielt i FN så spelar dei teater for kvarandre. Du må lese mellom linjene og høyre det som ikkje blir sagt om du skal forstå det som skjer i FN 😇

Dei veit utmerka godt at russland sin representant fortel eventyr.

Endret av Dragavon
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Noe skjer i Snihurivka, denne nøkkelbyen i rett nord for Kherson oblast, et strategisk svært viktig punkt for en offensiv mot Kherson og kontroll over Inhulets-elva.

Kirill Stremousov, den russiske marionetten i Kherson skriver på sin Telegram at ukrainske styrker har klart å bryte seg inn i den nordlige delen av Snihurivka, og har fått fotfeste der etter én dag med kamper.

https://t.me/Stremousov_Kirill/697

Broer over Inhulets skal være sprengt:

Spoiler

 

Mer:

Spoiler

 

839214346_Skjermbilde2022-11-09kl_12_14_14.thumb.png.a8928ded73fec14faef767dc6fdd897e.png

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
12 hours ago, Windfarmer said:

Har du tallmateriale på dette? Er det fremlagt noen uavhengige rapporter som eksempelvis bekrefter at Starlink har lagt ut USD 100 mill. som han hevder overfor Pentagon?

Det er ikke noen uavhengige rapporter, men det er ikke særlig grunn til å betvile Musks tall. Det er ingen som har noen bedre tall enn SpaceX, i hvert fall. Det er noen tall der ute som man kan basere argumentasjon på, f.eks de fra den spesifikke donasjonen i regi av USAID. De dekket 1330 terminaler, SpaceX dekket 3670 terminaler, og de dekket frakt, mens SpaceX dekket de abonnementene i tre måneder. Altså rundt regnet dekket USAID 1/3 og SpaceX 2/3.

SpaceX sier at det er 25.000 terminaler i Ukraina, så denne enkeltdonasjonen utgjør 20% av terminalene som har kommet til Ukraina, og så vidt jeg vet er det den største enkeltdonasjonen som andre enn SpaceX har vært involvert i. Om det skulle ha blitt gjennomført andre store donasjoner er det stor sannsynlighet for at det ville blitt blåst opp i media, så til en viss grad kan man anta at det resterende er donert i mindre donasjoner, og av SpaceX. 

Det er vanskelig å konkludere helt spesifikt hvordan donasjonene fordeler seg, men jeg ville gjette på noe slikt:

30% (~7.500) av terminaler inkludert båndbredde er donert av myndigheter, i samarbeid med SpaceX, der fordelingen har vært 40/60.

50% (~12.500) av terminaler inkludert båndbredde er donert av SpaceX alene.

20% (~5.000) av terminaler inkludert båndbredde er donert av privatpersoner, veldedige organisasjoner o.l.

Utifra dette vil SpaceX ha dekket 68% av totalkostnadene, og det er før man regner med alle ekstrakostnader relatert til cybersikkerhet, o.l.

12 hours ago, Windfarmer said:

Og hvorfor bløffer han hele tiden? Han fremstiller det som om det er han, og han alene som betaler dette. Så går han offentlig ut og sutrer over at han ikke kan betale lenger, så ombestemmer han seg og sender ut denne tweeten;

The hell with it … even though Starlink is still losing money & other companies are getting billions of taxpayer $, we’ll just keep funding Ukraine govt for free

Så fortsetter han å forhandle med Pentagon om at Pentagon likevel skal ta regningen?

Det er jo ikke noe bløff. SpaceX fortsetter å finansiere Starlink for Ukraina, i stedet for å slå det av. Samtidig er det helt naturlig at SpaceX fortsetter å se på muligheter for at andre kan ta over kostnadene. (Utsagnet hans betyr så klart ikke at SpaceX vil dekke kostnadene for all fremtid. Da ville han sagt det.)

Om du var SpaceX, hva ville du gjort?

1. Fortsette blø millioner av dollar hver måned?

2. Finne noen andre til å ta over kostnadsbyrden?

3. Skru av Starlink på terminalene der abonnement ikke er betalt?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...