Jump to content

eintotre

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)
 1. eintotre

  Elbil-tråden

  Vi likte alt med Ioniq. Det var coin flip mellom den og ID4GTX. Veldig god plass i alle seter og masse fine løsninger. Har ingen problem med å anbefale den til andre. Bagasjerommet er ikke det største. Men det er ikke så stort i ID4 heller.
 2. Nei. Du har svart konkret og det er lett å forstå hva du lurer på.
 3. eintotre

  Elbil-tråden

  Jeg er 1.90 høy, men liker å sitte relativt nærme rattet. På enyaq har de en sånn boble i midtkonsollen som stikker ut akkurat der kneet mitt er, det ble irriterende. Samtidig måtte vi justere HUD hver gang vi byttet fører pga forskjellig sittestilling på meg og medlånetaker. Mulig det er bedre innsynsvinkel på ID4 sin, evt at det matchet bedre med setene, jeg vet ikke. Vi hadde også en veldig god situasjon da vi testett firehjulstrekken opp en glatt bakke. Kona mi er fra et flatt land og skjønte ikke hvor risky det var å kjøre opp den islagte veien med helning lik holmenkollen. Det var minimum piggdekkføre og jeg hadde nok lagt på kjetting om jeg skulle kjøre opp selv uten pigger. Men det var null problem. Det var det spesifike jeg kom på. I tillegg var det det ubeskrivelige som ikke kan ordlegges så lett. ID4 GTX føltes god, Enyaq var litt kjedelig.
 4. eintotre

  Elbil-tråden

  Da hadde vi flaks og fikk tak i en brukt ID4 GTX. Vi hadde egentlig bestemt oss for å droppe den på grunn av leveringstid, men klarte aldri å gi helt slipp på godfølelsen den ga oss når vi kjørte den. Andre biler vi prøvekjørte: Hyundai Ioniq 5. Kia EV6. Skoda Enyaq 4wd Byd Tang
 5. Skal starte i ny jobb i Juni og føler jeg har vært ganske heldig med tanke på at jeg ikke har noen jobberfaring innen yrket. Stillingstittel: IT-konsulent Sektor: Privat Arbeidsoppgaver: 2. linje support kombinert med utvikling, cirka 30/70 fordeling på de to. Sertifisering: Ingen Erfaring: Ingen Alder: 32 Utdanning: Avbrutt bachelor i programmering. Årsinntekt: 550' fastlønn, dekket mobil og parkering samt trening i arbeidstiden. Sted: Trøndelag
 6. Følg opp så lenge du gidder i dag da det kan være mange grunner til at du ikke har fått svar. Noen rotehoder kan være flotte kollegaer uansett. Når det er sagt er det også et lite rødt flagg som du må ta med i vurderingen om du ønsker å jobbe der.
 7. eintotre

  Elbil-tråden

  Det er nok god profitt for Ohmia det. Leser jeg det riktig tar de en fast sum i måneden fra borettslaget i tillegg for drift og installasjon etc.
 8. Jeg ser at Zoe er på nei-listen pga. hurtiglading, men så også at det lå ut en til salgs i Tromsø for 129.000kr. Jeg leide Zoe et halvt års tid og brukte den til den bruken du skisserer og det var rett og slett en drøm. Bitteliten bil, men med god plass til fører og veldig romslig bagasjeplass i forhold til størrelsen. Det er jo bare rent anekdotisk, men mine foreldre gikk fra en kombo av 4x4 diesel og Zoe til å bytte ut begge med en EQA med alle komfortpakker. I hverdagen er faktisk Zoe savnet selv om Mercedesen er en bedre bil på alle mulige måter.
 9. På samme måte kan også arbeidsgiver kreve at man står ut oppsigelsestiden ut og heller betaler ut resterende ferie. Det er noen unntak med fellesferien, men det er ikke noe tema i April.
 10. eintotre

  Elbil-tråden

  Da har vi prøvekjørt EV6 og Ioniq 5 i helga. Det er utrolig hvor forskjellig to så like biler kan oppleves. Vi prøvde to biler med cirka samme utstyrsnivå (exclusive og premium) og fant ingen grunner til å i det hele tatt vurdere EV6 når Ioniq 5 er et alternativ. EV6 er en fin bil i et vakum, men de har hatt uflaks for vår del. I dag skal vi teste ID4gtx så det blir spennende. Enyaq har tilogmed lang leveringstid på prøvekjøring så der får vi ikke slippe til før den 17.03.
 11. eintotre

  Elbil-tråden

  Det visste jeg ikke. Veldig god info! Da får vi prøvekjøre begge og se hva slangene sier om leveringstid.
 12. Vi har også en lignende deal som bzzlink i det daglige. Alt går i en felles pott og vi har like mye penger til overs til personlige ting. Vi jobber begge fulltid for at familien skal ha det bra og på denne måten sparer vi overraskende mye penger i det daglige. Det er ikke sikkert det passer for alle, men det har lært oss å kutte ned på sløsing. I tillegg har det påvirket forholdet vårt positivt da vi slipper å ta runder på hvor mye hver enkelt skal betale.
 13. eintotre

  Elbil-tråden

  På grunn av endret familiesituasjon ser vi oss nødt til å bytte ut vår trofaste MG ZS EV. Hovedkravene våre er 4-hjulstrekk og mulighet til å kjøre ~400km uten å bunnskrape batteriet på sommerstid samt minnefunksjon på førersetet da vi sitter veldig forskjellig. Budsjettet er cirka 530 gærninger. HUD og hengerfeste er noe synes er store pluss, men ingen dealbreaker. De bilene jeg har funnet fram til er: Tesla Y ID4 GTX Skoda Enyaq Huyndai Ioniq 5 KIA EV6 Har sett på Byd og Nio, men det virker som om de blir hakket for dyre. Er det noen jeg glemmer? Leveringstid holder de fleste andre enn Tesla tett til brystet.
×
×
 • Create New...