Jump to content

Espen Hugaas Andersen

Medlemmer
 • Content Count

  6675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Espen Hugaas Andersen last won the day on July 13

Espen Hugaas Andersen had the most liked content!

Community Reputation

14273 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

12198 profile views
 1. Ja, er ingen annen riktig måte å gjøre det. Mennesker er ekstremt gode på å gjøre feilslutninger. «Jeg spiste ett eple og ble så truffet av lynet, så jeg skal aldri spise eple igjen.»
 2. ISS skal hele tiden ha en bestemt orientering og posisjon, men akkurat hva som er riktig vil endre seg over tid. Det er definitivt farlig med styrethrustere som fyres utilsiktet. Det vil f.eks kunne få ISS til å rotere raskere og raskere helt til romstasjonen rives i stykker. (Men her vil det være automatiske systemer som fyres for å motvirke rotasjonen, for å gi mer tid til å fikse problemet. Og det er begrenset med drivstoff.) Det minner meg forresten om Gemini 8: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gemini_8
 3. Det er is. Det er normalt at det beveger seg rundt litt is i det området. Kan sikkert finne frem orginalopptaket. Edit:
 4. Jepp. Det kunne ha fått en betydning om GAO hadde akseptert klagen. Det kan også få en betydning i en fremtidig anbudskonkurranse for en neste fase i månesatsningen.
 5. Klagene er forkastet. https://spacenews.com/gao-denies-blue-origin-and-dynetics-protests-of-nasa-lunar-lander-contract/
 6. Da har GAO forkastet klagene til Dynetics og Blue Origin på tildelelsen av månelanderkontrakten til SpaceX Starship, så da er det offisielt at NASAs neste månelander blir Starship: https://spacenews.com/gao-denies-blue-origin-and-dynetics-protests-of-nasa-lunar-lander-contract/ Dette gjør at NASA kan begynne å betale ut penger til SpaceX ettersom milepæler oppnås, noe som neppe er negativt for fremdriften.
 7. Dette blir interessant å følge med på. Det har jo vært litt åpenbart at han har løyet og overdrevet mye, men jeg kan ikke si jeg forventet at myndighetene ville gjøre noe. Myndighetene i USA har ikke pleid å gjøre særlig med finansiell svindel. Men Nikola vokste seg nok rett og slett så stor basert på svindel, at myndighetene ble tvunget til å gjøre noe. Det blir også interessant å se om SEC følger på med prosesser rettet mot selskapet, og ikke bare Milton.
 8. Bare for å nevne det, graden din viser egentlig bare at partiene har blitt mer og mer uenige. Det vises ikke hvordan politikken har endret seg. Politisk har demokratene vært relativt stabile, samtidig som republikanerne har bevegd seg lengre ut til høyre. (Jeg har sett en bedre graf som viser mye av det samme, men finner den ikke igjen i farten.
 9. Virker som de planlegger en bredere åpning for lading av andre elbiler enn det jeg hadde trodd. Det blir interessant å se hvordan dette går, spesielt i forhold til hvordan folk må parkere for å plugge inn. Men i en overgangsperiode får man vel bare samarbeide. Og så kan Tesla forbedre kabellengder og slikt over tid. Utfordringen med tregtladende biler kan de nok fikse med prisingen ganske greit. Det er ok å lade treigt så lenge man betaler for det. Jeg tenker at alle elbilister tjener på at Tesla får inn mer penger på superladerne og kan øke utbyggingen av ladere. Kanskje vil det også være mulig å senke prisene når kostnadene fordeles på en større kundemasse. Tesla vurderer nok litt fortløpende hva som gir mest mening for selskapet og sine kunder, så jeg som storforbruker av superlading er ikke veldig bekymret i forhold til å slippe til ikke-Teslaer.
 10. Jeg mener Rød Valgallianse ikke var for væpnet revolusjon. Det var vel AKP, som også ble en del av Rødt. Men når Rødt ble laget så var det i regi av de mer moderate røstene, og væpnet revolusjon ble ikke med videre fra AKP til Rødt.
 11. Så den har gått opp med 42%. Da skulle prisen gått opp fra 460k til 653k, kun justert for valuta. Så kan man også regne med 8 år med inflasjon.
 12. Det er nok mange små forbedringer på mange forskjellige ting. Det er nytt chassis, nye motorer, nytt batteri, nytt interiør, osv.
 13. Det er ikke så mye at 1 av 11 var fullvaksinert. Men det viser at en dose ikke gir god beskyttelse mot smitte.
 14. Ser ikke ut som de har testet på 400V, bare 800V.
 15. Her er forresten mine erfaringer etter første dose Pfizer: - Stikkstedet gjorde litt vondt etter injeksjonen, som økte litt på til kanskje 12 timer etter injeksjon, men så gikk det over på omkring et døgn. Det var null stress. - Nesen begynte å renne litt ca 20 timer etter injeksjon. Deretter økte det på med litt generelle forkjølelsessymptomer som tretthet, stølhet og sår hals. - Etter 30 timer vil jeg si at jeg begynte å få mer febersymptomer. Slet med å sove og var støl i muskler og ledd. Jeg var veldig sliten og varm og hadde lite apetitt. Dette var ikke veldig ulikt influensa, vil jeg si. Og dette varte i nærmere 3 døgn. Den midterste dagen var verst, der jeg ca makset ut doseangivelsene av paracet for å holde symptomene nede på et greit nivå.
×
×
 • Create New...