Gå til innhold

linux-fan

Medlemmer
  • Innlegg

    529
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av linux-fan

  1. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ukrainas-nya-taktik-sa-vill-man-locka-soldater-till-armen Ukrainas nya taktik – så vill man locka soldater till armén ... Enligt AP kan kandidater nu välja vilka enheter som lockar och vilka som inte gör det, men även hur länge man kan tänka sig att tjänstgöra. ...
  2. Entrecote og snitzel av kalv. Guava Juice til 12 SEK/l. Italiensk espressokaffe. Lindt og Anton Berg sjokolade. Ulike belgiske øl (Saison Dupont, trappist, Rodenbach..., ikke pils), rundt halv pris av vinmonopolets, bruker også vin og spritkvoten til øl. Youghurt, spesielt 1l spann, holder seg en stund hvis uåpnet, se datostempel. Oster, som Snowdonian (walisisk) som er pakket i voks og ganske små og holder seg lenge. Pianøtter for fugler i store pakker. Alkolholfritt øl som Erdinger.
  3. Der er svindelen selve parkeringsselskapene, kombinert med parkeringsbøter og gebyr.
  4. vg.no: SISTE: EU-landene enige om 57 milliarder kroner i Ukraina-støtte EU-landene er enige om å bevilge fem milliarder euro i militær støtte til Ukraina.
  5. https://www.nettavisen.no/nyheter/nrk-beklager-ukraina-innslag-pa-dagsrevyen-dette-tar-vi-lardom-av/s/5-95-1661185 NRK: Vi burde ikke ha løftet opp uttalelsene fra Russlands forsvarsminister i introen på denne måten. Vi skal bestrebe oss på å sette sånne uttalelser i kontekst. Det tar vi selvfølgelig lærdom av, og jobber med, legger Tetlie til.
  6. Du kan tilby veiledning for elever/studenter innen IT via nettet på ulike steder som w3schools.com.
  7. VG (TV): Ukrainas militær hevder å ha satt et russiske Yastreb-AV system ut av spill.
  8. VG 2023.12.14 01:59: Russland trodde de slo ut et ukrainsk jagerfly. De ble lurt. Russland trodde de slo ut et ukrainsk jagerfly. De ble lurt. Det russiske forsvaret publiserte en video av at de bombet et ukrainsk jagerfly i fillebiter. Det er bare én hake: «Flyet» sto der bare som en lokkedue.
  9. linux-fan

    Tesla - kaféen

    Til info: Started på å legge til blue tooth key i oppdatert Tesla app, og etterpå dukket plutselig Controls, Climate og Schedule opp igjen.
  10. linux-fan

    Tesla - kaféen

    Tok reinstall på app uten det endret noe. Skal prøve å legge til blåtann nøkkel og se om det endrer noe.
  11. linux-fan

    Tesla - kaféen

    Tesla app (for Tesla 3) virker ikke for meg i dag. Charging og location ser ut til å virke så GSM på tlf må fungere, men controls og climate i app har plutselig forsvunnet! Har restartet bil og telefon, oppdatert software i bil og Tesla app på telefon (iPhone), ingen endring. Må bruke nøkkelkort (Bruker ikke bluetooth key). Er det Elon Musk som har blitt sint på norden etter streik i Sverige?
  12. Hvis man flytter ut, må/bør vel en også ha en egen privat sykeforsikring, som ikke er gratis. Noe spesielt her hvis man er ufør, har diabetes etc.? Norske kroner er ganske lite verdt i forhold til Euro for tiden, selv om mat og alkohol er en del billigere i EU enn i Norge. En ting er å emigrere fra Norge, men man også se hvilke regler som gjelder immigrasjon til de aktuelle land for lovlig opphold. Noen planer for alderdom, er vel ikke bare å flytte tiilbake uten videre?
  13. Nettavisen:  Russland   – Har lammet kritisk ledd mellom Russland og Kina Den 15-kilometer lange tunellen ligger dypt inne i Russland, i Burjatia-republikken, og er en vital del av Russlands handelsrute med Kina.
  14. Noen har utedel under bord på balkongen. Er det plass her? Mulig den bør være ekstra stillegående.
  15. Det var en grov arunding til brøk (1/3) og feilaktig. Et pund er 453 gram, så litt mindre et halvt kilo. En million pund betyr 453 592 kg. Men det stemmer 10,8 kg er omtrent 24 pund (23,8).
  16. Ingen planer eller sjanse for du vil jobbe (ev. midtertidig) i Troms eller Finmark? https://www.lanekassen.no/nb-NO/gjeld-og-betaling/finnmark-eller-nord-troms/ "Du kan få slettet 20 prosent av lånet ditt, maksimalt 30 000 kroner hvert år. Grunnskolelærere kan få slettet ytterligere 20 000 kroner."
  17. Tror det er bedre å varme lokket så det utvider seg litt.
  18. Ingen personlige erfaringer. Skal man unngå norsk skatt må man melde utflyttting av Norge. Uten norsk helsevesen og pensjon bør man sørge for å ha egne private ordninger, noe som begrenser fordelen for de fleste. Man må betale (noe) skatt til Sveits. Hvis man skulle ønske å flytte tilbake igjen er det en prosess å flytte til Norge igjen formelt. Man har langt færre norske rettigheter uten å skatte. Antall dager per år man kan oppholde seg i Norge er begrenset.
  19. Jeg leide en 3 roms leilighet i Flic en Flac med svømmebasseng i et leilighetkompleks for omtrent 20 år siden, før Chikungunya feber, via mygg, kom. Noen gode lokale strender. Mauritius har ulike prisnivå, tidligere var det bare de dyre man fant via internet eller reisebyrå. Var praktisk med leiebil for dagsturer, litt rotete trafikkbildet med venstrekjøring. Går også busser. Veldig bra for snorkling, gjelder det meste av øya. God mat. Greit øl.
  20. Norwegian har selv begynt å skille mellom håndbagasje, avhengig av billetttype, ikke tilvalg. LowFare 1 liten veske (under setet) (30 x 20 x 38cm) Max 10kg* LowFare+ 1 liten veske (under setet) (30 x 20 x 38cm) 1 Håndbagasje (bagasjehylle) (55 x 40 x 23cm) Max 10 kg* totalt Flex 1 liten veske (under setet) (30 x 20 x 38cm) 1 Håndbagasje (bagasjehylle) (55 x 40 x 23cm) Max 15kg* totalt Charterfly er gjerne veldig fulle, så mulig man ikke er så fleksible. Går den under ditt eget sete er det lettere. Bør ikke ha mye annet med.
  21. linux-fan

    Tesla - kaféen

    Du har rett overså dette: "Du kan velge hva du vil at Model 3 skal gjøre når kjørehastigheten har blitt redusert til en svært lav hastighet".
  22. linux-fan

    Tesla - kaféen

    Man kan velge stoppemodus: KRYPE (CREEP) kan rulle i bakker, HOLD (regen) eller RULL (ROLL). Hvis batteriet er kaldt reduseres også grad av regen ved HOLD innstilling. Har min alltid på HOLD, ikke hatt issues med regen gir sladd selv, med M3SR LFP 2022.
  23. En 3 siffret kodelås tar vel bare noen miniutter å teste seg gjennom.
  24. Avhenger også av batteritype. For Tesla model 3 SR, 2022 eller nyere: Hvis kjøretøyet ditt er utstyrt med et LFP (Litium-jern-fosfat-batterier)-batteri, anbefaler Tesla at du holder ladegrensen på 100 %, selv for daglig bruk, og at du også lader kjøretøyet helt opp til 100 % minst én gang per uke. Kalde batterier forvarmes. Lading mellom 80-100 går såpass tregt at det ikke kan kalles hurtiglader, men bør ikke gjøres hvis det er mangel på ladere.
  25. Hadde en VW Derby for lenge siden hvor tomgang var justert veldig lavt, å endre tomgang litt opp bedret det for meg, slapp å lade seg ut i kø. Vet dog ikke det er det samme, og brukte chocke hvis den var kald. Problem over fartsdumper kan tyde på dårlig kontakt eller løst batteri. Utlading over tid kan være gammelt gåent batteri eller lekasje i noe elektrisk. Hadde en lekasje i en vindusvisker motor en gang, på en MB190. Kan sjekkes med multimeter og ta ut sikringer til forbruk forsvinner. Har VW Passat samme problem som andre gamle VW modeller hadde med laderegulator som ryker med jevne mellomrom, lader plutselig batteri med høy spenning og knekker det?
×
×
  • Opprett ny...