Jump to content

linux-fan

Medlemmer
 • Content Count

  491
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

191 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5187 profile views
 1. Tviler, men hybrider betaler også en del bensinavgift i dag. Vanskelig å få mix rettferdig, spesielt for biler med liten eller stor elbil andel, men det er det kanskje ikke meningen heller. De har vel ingen egen kilometerteller for elbil andel? Også avgift for kjøring utenfor Norge, basert på endring av kilometerstand siden sist? Hydrogenbil? Vil utenlandskregistrerte elbiler i Norge slipper avgift på kjørelengde? NAF: https://nye.naf.no/elbil/elbil-nytt/naf-nei-til-ny-veiavgift-pa-elbil
 2. Hva med hybrid? Kan man montere inn en liten mopedmotor i Tesla'n tro?
 3. linux-fan

  Elbil-tråden

  Avhengig av hvor man bor, hvis dette skal erstatte bompenger/rushtidsavgifter og forhåpentligvis være mer effektivt (mye går til bompengeselskapene), ikke nødvendigvis bare negativt for alle.
 4. Det er ikke bare fast- eller spotpris, mange selskap har også variabelpris, som fjerner topp og bunn av spot-pris, ligger gjerne noe forsinket. Strømstøtten er i forhold til spot, så variabelpris er for tiden dyrere med synkende priser. Man kan skifte profil til spot uten å skifte leverandør. Spot blir dyrere hvis de 10% (strømstøtte på 90%) over 70 øre man må betale selv utgjør mer enn differansen ned til en lav til variabel pris. Man kan normalt skifte mellom spot og variabelpris uten binding.
 5. Du har flytende rente, ikke fast?
 6. Kan du være mer spesifikk på forstyrrelsene hjemme (små barn, bo kollektiv) ? Er vel normalt motsatt med kontorlandskap og man blir forstyrret mer på jobben enn hjemme. Noen bibliotek i nærheten du kan bruke i stedet? Støydempende hodetelefoner er bra mot lydstøy. Kan man ikke ha mer varme på et kontor enn resten av bygget? Relatert til selve strømkostnader eller leiekostnader?
 7. Ikke bare utseende som teller, virker alle funksjonene fortsatt?
 8. Ser en del som står å røyker ved Teslas ladestasjoner, antagelig ikke lov på bensinstasjoner.
 9. Noen spesiell grunn til Algarve (i Portugal), det stikker seg ut som vanlig destinasjon for charter. Maldavine er nok pent, men turister er begrenset til noen egne øyer, og turistene må betale for seg, vurderte det som destinasjon for en del år siden, men dro heller til Mauritius som jeg likte, men de har fått problem i ettertid med samme myggen som på Reunion.
 10. Kan man (ikke) skifte leverandør på vanlig måte hvis man har fastprisavtale?
 11. Eller amerikanerne flest kjører rundt i biler som er bygd som tanks og veier 4-6 tonn.
 12. Noen white noise videoer på youtube sier de er ad-free og varighet på 10 timer.
 13. Litt usikker på hvike detaljer som inkluderes under /etc og ls: og hvor lang tid man har, og hva man skal bruke linux til og hva som dekkes av annen undervisning: groups, process og job, miljø variable, shells, egne tilpasninger, editor(er), access, alias, printer, wildcards, pipe, ulike kombinasjoner for kommandoer som bruk av for loop. Windows CR+NL vs linux, prompt, control-C etc. Selv liker jeg å ha history på piltast opp og ned. Hvis man får utlevert et kompendium/linker kan kursdetlagere gå tilbake til detaljer i ettertid. Kan ha ulike oppgaver undervegs om å utføre ulike endringer vha. CML.
 14. Hva har du på den eksisterende SSD'n? Skal du ha dual boot med win? Noen Thinkpads har ekstra batteri der man kan ha CD/DVD/ekstra harddisk.
×
×
 • Create New...