Jump to content

linux-fan

Medlemmer
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

144 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4506 profile views
 1. Vil 2022 modellen være mye kortere, litt smaler og høyere, virker litt mystisk? Leitet etter mål for å sjekke mot garasje og min forrige bil, fant denne, men i inches. Jeg planlegger ikke å skru mye selv, men Tesla bruker ikke metriske mål på skruer, bolter etc (selv på bilene laget i Tyskland og Kina)? Bestilte SR i dag. carindigo.com/tesla/model-3-electric/dimensions: Length Width Height 2022: Standard Range Plus 4dr Sedan (electric) 171.2 in. 66.7 in. 58.5 in. 2021: Standard Range Plus 4dr Sedan (electric DD) 184.8 in. 72.8 in. 56.8 in.
 2. Vurderer Tesla 3 SR og lurer på noe jeg ikke har lest om i forumet. (Jeg har ikke behov for model Y.) Hvordan er det å åpne trunk, og frunk, i garasjer (ser veldig høye ut på bilder når den er helt åpen)? Er det lett å åpne den bare litt? Har egen garasje hvor døren går opp over bilen og en del handlesentre har forholdsvis lave tak. Leste vektfordeling er omtrent 50-50 vs. for- og bak-hjul, men er det med bare fører eller fullastet. Er vant til både for- og bak-hjulsdrevne biler, i den sistnevnte brukte jeg sandsekker bak, men er ikke så lysten på det i en elbil, eller har man det på vinteren hvis det er glatt? I Oslo så begrenset vinterføre. Tesla har kanskje ikke reservehjul? På forhånd takk for svar.
 3. Skilt som forteller om farer, fart og fotgjengerovergang, men litt mindre nøyaktighet, kan man vel også få fra GPS lokasjon + offentlige kart? Mange land har mye mer info i vegmaling i kjørefelt (da de ikke har snø), kan være mer plagsomt å lese tidsnok enn skilt. Bør dog også takle vegarbeid, bilstopp, trafikkulykker, nedfalne stein/tre etc. (Noe av det kan sees på trafikkinfo fra andre biler.) Merking av vegkant, filskille, fortaukant og bryggekant er mer nøyaktig informasjon. Kan blinde med sensor og biler ha litt likt behov for markering? Noe man kan blande inn i vegmaling? Hva med en ny type refleks for å bli sett av nær selvkjørende biler, eller er de gamle gode nok? Kan infrarøde kamera være nyttig i kaldt klima? (Passive nattkikkerter er veldig dyre, men de er vel laget spesielt for å ikke bli sett av andre.)
 4. > Den mest attraktive arbeidsgiveren for unge med IT-bakgrunn er IBM, en nykommer på lista. Noen påvirking fra oppkjøpet av Red Hat?
 5. Å stenge all innfart for dem som ikke hadde pass fra USA og ikke pålegge karantene for de som kom var mangelfult. Stengte vel og innfart fra Mexico før de hadde noen kjente tilfeller mens USA hadde flere.
 6. linux-fan

  Sprøyteskrekk

  Du trenger ikke å se på mens sprøyta settes eller blodprøven tas, se vekk hvis det gjør det kvalm, det gjør jeg. Man trenger ikke bedøvelse hos tannlege med mindre man trekker tenner har rotfylling.
 7. Hørte i en BBC podkast fallende virkningsgrad var større sak i Israel en UK, da flere har Astra Zenica som vist er mer stabil over tid. https://www.bbc.co.uk/programmes/p09lxjcc
 8. Linux: tilgang til (kildekode hvis man ønsker) masse tilpasninger mulig den kjempemessige kommandolinjen (kjent miljø) felles pakkebrønner for programmer stor tilgang til gode gratis programvare uten reklame lettere med oppdateringer som man kan styre selv, lignende system for alle kan være god på eldre maskinvare designet for nettverk designet for eget bruk oversiktelig Windows: var sent ute med 64 bits sent ute med støtte for mer internminne sent ute med multispråk støtte på standard versjoner kommersiell lisens med begrensninger på hardware irriterende dårlig system for oppdateringer med stadige restarter merkelig ulogisk splitt mellom kontroll panel og innstillinger masse innstillinger som er gjemt bort, i avansert, avansert menyvalg tungvint med lange forklaringer hvor man finner en innstilling i GUI mangelfull mulighet for tilpasninger Svært ujevn kvalitet i winstore, normalt bedre og billigere å hente direkte. Endringer i Register er ikke veldig brukervennlig reklamer mange ekstra programmer for oppdateringer sent ute med nattlys sent ute med generelt søk MS ødela Skype windows begrenset til få plattformer og prosessorer plasskrevende på pluss siden: linux subsystem dårlig info om nedlastning- og installasjons-tider mangelfulle feilmeldinger tungvint system for tilganger til fil og programmer virus kommer ofte forhåndsinnstallert med masse kommersielle testversjoner, som antivirusprogrammer som gir dårlige sikkerhet enn normalt når prøveperioden utløper ganske generelt dårlig for bruk av flere OS virker som et gammelt lappverk med mangelfull testing enkeltprogrammer kan henge/stoppe hele OSet program burde prioritert bruker å latt mer foregå i bakgrunnen med lavere prioritet klikkbare menyer som endres under oppstart treg fil browser på større folder unødig tungvint å sette opp med flere disker
 9. Hva man kan får for ulike telefoner er kanskje mer oversiktelig på https://shop.jolla.com/ enn hjemmesiden https://jolla.com/ Den eldre Sony Xperia X har også OS4, men bare støtte for eldre android. Bare Sony Xperia 10 II har 64 bits OS og 64 bits Android støtte, men har for tiden med færre rene Sailfish apper tilgjengelig enn 32 bits. Gemini PDA støttes også. I tillegg er det det en del andre enheter som har "community ports", normalt uten Alien Dalvik for Android støtte. Se https://en.wikipedia.org/wiki/Sailfish_OS Det er bare Jolla1, fra 2013, som ikke lenger får nye OS versjoner.
 10. Hvordan gikk det? Sent svar: Det var noen som søkte om og tok intern overgang mellom studieretninger på NTH på min tid, også i litt samme retning fra elkraft til data, og fulgte normalt studieprogresjon, men det forutsetter noen andre slutter (eller også skifter, permisjon etc). Man må også ta nok fag til å dekke studieretningen, som kan gi stor belastning å følge 2 studier parallelt. Skal du søke opptak for første eller andre klasse datateknikk neste år? Antall studenter på datateknologi er nok så høyt (140) at det er sannsynlig noen slutter i løpet av første året (selv om skolen normalt har lite frafall), men det er ikke sikkert du er eneste med samme plan, hvis det er skifte til 2. andre klasse i datateknikk som er planen. Søker du til NTNU om fri, eller møter du bare ikke opp (får stryk i alle eksamener for første semester og manglende obligatoriske øvinger)? Matematikk 1 i første semester er nok ikke adskilt for matematikk 2/3 vårsemesteret, men bygger videre, et hopp kan bli tungt , hvis det tillates. Antagelig litt lettere med datakurs. Er det sikkert du fortsatt har studieplass for vårsemester? Vet heller ikke hvor forskjellig TMA4106 Matematikk 2 for Elsys og TMA4115 Matematikk 3 for datateknikk er, kan muligens kreve en ekstra eksamen. Synd for den studenten som søkte og hadde nesten poeng for å komme inn på Elsys i år.
 11. Man kan ikke bygge under kabler i luften, men man kan vel bygge ganske nær hvis de legges under bakken? Eier strømleverandøren tomt for lufttrekket i dag? Kunne noe/alt av dette selges hvis man lå kablene i bakken (e.g. i fortau)?
 12. > Får opp en blåskjerm som forsvinner kjappere enn jeg rekker å se meldingen, Ta det opp på video og sjekk etterpå.
 13. Store skjermer erstatter gjerne bruk av flere mindre skjermer ved siden av hverandre. Primær bruk er ikke å ha et vindu over hele skjermen, kan bli litt for stort, men å ha ulike vinduer ved siden av hverandre, som dokument, browser, chat og epost. Driver man med programmer er gjerne database, editor og ulike terminalvinduer praktisk. Å ha alle vinduene bak hverandre å hoppe mellom dem, er mindre effektivt, og gjør det lettere å gå surr i hvilket miljø man til enhver tid er i.
×
×
 • Create New...