Jump to content

Evil-Duck

Moderatorer
 • Content Count

  6429
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Evil-Duck last won the day on August 11 2018

Evil-Duck had the most liked content!

Community Reputation

4231 :)

About Evil-Duck

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

51783 profile views
 1. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Trommelbremser ja, faktisk ikke så dumt på en elbil, slipper at skivene ruster opp grunnet innaktivitet for de som ikke er flinke å ta noen harde oppbremsinge i ny og ne
 2. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Er vel ikke helt en tesla lader, men ser likheten ja Kanskje en ny tesla lignende Ionity ladestasjon er på vei? 🤷‍♂️
 3. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  ID.3 Gjør det vertfall bra på rekkevidde testen til Bjørn Nyland
 4. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Tja , føler det florerer med nye stasjonsvogner på veien fortsatt, selv om SUVer nok har tatt ett lite innhog i salget.
 5. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Hmm, er MG 5 faktisk den første helelektriske stasjonsvognen? Kommer ikke på noen andre nemmelig..Snålt at noe slikt ikke har dukke opp før nå egentlig
 6. Vi så vel de første videoene av pust strømmer med og uten maske tilbake i mars fra forsøk gjort i Japan. Men WHO tviholdt fortsatt på at masker ikke ville fungere, når WHO omsider innså fakta tviholdt FHI fortsatt på at det ikke funket frem til nylig, jeg tror det gikk mye stolthet i dette.
 7. Jeg er enig i at vi burde prioritere helsepersonellet når vi ikke hadde nok munnbind, men hele den tullete kampanjen deres om at bruk av munnbind ledet til større sannsynlighet for å bli smittet osv. kunne de bare ha droppet og heller bare sakt det slik det var så kunne folk heller ha brukt ikke medisinske munnbind i denne perioden.
 8. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Det vet jeg ikke, men det er sjeldent det går varmgang i selve kabelen uansett, er som regel i kontaktpunktet. 1,5 mm2 er i utgangspunkter godt nok for 10 ampere men at du øker fra 1 kontaktpunkt med potensiell varmgang til 3 er den store faren ved å bruke skjøteledning, samt at det og overstyrer den termiske sikringen som Gavekort nevner.
 9. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Slik kan det altså ende ved bruk av feil utstyr, i dette tilfellet var det riktignok en skjøteledning som var skyld i brannen som kan jo være greit for @Vertical^ å vise som eksempler for å vertfall få bort de som lader over skjøteledning.
 10. Jeg tror at når de effektivt frarådet munnbind fra mars og frem til sommeren potensielt gjorde ureverserbar skade på befolkningens holdning til akkurat munnbind. Gikk du med munnbind ble du sett på som en usympatisk raring som stjal et munnbind fra helsevesenet, og det var nesten det de la opp til i den perioden.
 11. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Mulig jeg ordla meg litt feil, i utgangspunktet så må firma godkjenne at huseier gjør denne jobben, da elektriker fortsatt står ansvarlig for jobben som er gjort, også den jobben du har gjort. Det sagt har jeg ikke vært ut for den tiden jeg var på landinstallasjon at det var noe problem at huseier gjorde slikt som å trekke kabelrør, sette opp koblingsbokser og slikt selv, opplevde det som ganske vanlig faktisk, så kom vi å gjorde koblingsjobben og div andre småjobber. Men det kan nok som du sier variere litt fra firma til firma.
 12. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Jeg har henholdsvis fullført elektrofag, 8 års fartstid som elektriker 2 årig fagskole og 3 års fartstid som elektro ingeniør så håper da å ha plukket opp en ting eller to av elektro forståelse . Jobber og nå oppimot maritim næring så min egeninteresse for å selge ladestasjoner er forholdsvis lav bare for å få det på bordet. Kan det kanskje tenkes at norge har litt mer erfaringsdata enn mange andre land når det kommer til akkurat elbiler og det utformer reglene våre? Vi har jo vært det fremste landet i verden på å adoptere elbilene og sådan hatt langt flere elbiler rundt om enn andre land. Ikke at jeg har sjekket opp hva de faktisk reglene er i andre land da jeg ser på det som relativt urelevant for oss i norge. Det som ligger til grunn for hele uenigheten vår er at du påstår at DSB sin veiledning bare er tull, at det er lobbyister i kulissene som skal selge elbil ladere som er grunnen til at reglene har blitt slik, det hele er rett og slett bare en stor konspirasjon. Hadde du jobbet som elektriker noen år og sett litt div hobby elektriker arbeid tror jeg for øvrig du og hadde forstått hvorfor det ikke er lov for en ufaglært å sette opp stikk kontakter. Og forøvrig det å spikre kabel med kabelklips, trekke kabel og forlegge kabelrør har du dog helt lov til, du har bare ikke lov å koble endene.
 13. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Den store forskjellen her er vel at den ene er utdannet elektriker og den andre er det ikke
 14. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Vel, på slutten av dagen så for bare folk gjøre seg opp sine egne meninger, om de vil høre på ufaglært synsing eller høre på det fagorganet som faktisk har erfaringsdata rundt det
 15. Evil-Duck

  Elbil-tråden

  Ser følgende står i bruksanvisningen jeg finner på micromatic sine sider https://www.micromatic.no/globalassets/inriver/resources/eo_mini_installasjons_veiledning-_norsk.pdf. Stemmer det overens med din bruksanvisning? Isåfall burde elektriker forstå at Type B vern ikke ville være nødvendig men kun et type A vern da den har DC-RCM innebygd .
×
×
 • Create New...